Güncellemeler
1 yıl
Sonradan şunu da fark ettim ki çevremde beni arayıp halimi hatırımı soran bir insan dahi yok.
22 yaşındayım herhangi çalışmıyorum. Bir buçuk yıldır istemediğim bir ilişkinin içindeyim. Ailem dağınık, arkadaş ortamım ilişkim sebebiyle bozuldu. Az buçuk pasif gelir elde ettiğim bir iş modelim varken oda iflas eşiğine geldi. Sorumsuz, umursamaz bir insan değilim ama gerçekten her şeyi denemekten tükendim. Dönüpte hayatıma baktığımda yolunda giden bir şeyin olmadığını fark ettim. Sizlere sormak istedim. Belki benim halimi anlayan bir kaç insan çıkar. Ne yapmalıyım bu durumu düzeltmek için?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
bende de anı maalesef. sabret bence
22 yaşındasın, daha çok gençsin. Okuyor musun bilmiyorum ama bir işe başlamamış olman ya da henüz bir işi tutturamamış olman sorun değil. Henüz kariyer hayatının başındasın. Ayrıca istemediğin bir ilişkinin içindeysen önce bu ilişkiyi bitirmeli ya da sorunları düzeltmelisin. Arkadaş ortamınla olan ilişkinde hayatının verimliliği açısından çok önemli. Arkadaş ilişkilerini de düzeltmelisin. Zaten her şeyin farkındasın, eğer istersen her şeyi yoluna koyabilirsin. Sadece seni mutlu edeceğine inandığın şeyleri yap.
Hayata karşı herhangi bir amacı olmayan bir insansam?
Hayatta beni neyin mutlu edeceğini bilmeyen bir insansam?
Bu soruları nasıl cevaplarsın?
Az önce ağlamaklı bir şekilde kız arkadaşımı aradım ve bana şunu dedi "Takma kafana, kafana taktığın şeyler çok saçma" bu bir teselli değildir. Ben öyle bir teselli istiyorum ki hayatımı hep ona göre yaşayayım.
Seni tanımıyorum ve kafana neleri taktığını bilmiyorum. Ancak ilk öneri olarak kız arkadaşınla her şeyi açıkça konuşabilmelisin. Örneğin istemediğin bir ilişkinin içinde olduğunu düşünüyorsun. Neden bu ilişkinin içindesin? Neyden memnun değilsin? Ne şekilde değişmesini istersin vs. hem kendi içinde bunlara karar vermeli hemde bu durumu kız arkadaşına açıklayıp konuşmalısın. Aile, arkadaşlar vs tabi ki çok önemli ama bence hayatımızı, ruhsal durumumuzu, mutluluğumuzu, hayata bakış açımızı en çok etkileyen kişi ilişki yaşadığımız insanlar.
Hayatta seni neyin mutlu edeceğini bilmiyorsan bunu bulmak için ilgini çeken şeyleri deneyebilirsin, arkadaşlarınla daha çok vakit geçir, hobiler edin, bir işte kendini geliştirmeyi dene vs. neyin seni mutlu edeceğini gör
Bana çok yardımı dokundu. Ne zaman kötüyüm desem yanımda bitti. Onca yaptığı fedakarlıktan sonra ona açık açık kendimi açıklayamıyorum. Defalarca kez denedim ama hep vicdanım el vermedi. Hep kendime hakim olduğum için övünürüm fakat artık takatim kalmadı. Kendime engel olamıyorum. Kafamda ki sorunaları susturmak için her gün alkol içiyorum. Çevremde ki herkes benden uzaklaştı. Bir tek hayatımda ki kız kaldı. Benim bu zor anlarımda yanımda olmaya çalışıyor. Nasıl olur da onu da kendimden uzaklaştırırım?
veya uzaklaştırırsam ben ne yaparım? hayatımın zaten bir amacı yokken tutunacak tek dalımı nasıl kırarım? bana her daim destek olmak isteyen, yanımda durmak isteyen insanı nasıl olurda bırakırım?
Bırakmak ya da ayrılmak zorunda değilsin. Bir ilişkiyi geliştirmek için her zaman karşılıklı konuşulmalı. Belki o da senin gibidir ve konuşamadığı şeyler vardır. Bilemezsin. Zaten bu şekilde ne kadar süre susabilirsin ki? Herkesin bir dayanma noktası vardır. İlişkide kötü bir patlama yaşayıp dönülmez yerlere gelmek yerine, adam akıllı oturup konuşmak, kendini açıklamak mantıklı
Ters insanlarız. Ben mantığımla düşünürken o aşırı duygusal düşünüyor. Sorun bulduğum bir konuyu onu anlatmaya çalıştığımda, bana söylediği şeyler mantıksız geliyor. Çünkü duygusal düşünüyor. Hayatımda böyle bir insan istemiyorum. Her anımda beni anlayacak, ona bir sorunumu ilettiğimde mantıklı cevaplar verebilecek insanlar istiyorum. Ama yapamıyorum, bırakamıyorum onu. Çünkü korkak bir insanım ve o olmadan beni düşünecek bir insan olmaz diye düşünüyorum.
"Hayatta seni neyin mutlu edeceğini bilmiyorsan bunu bulmak için ilgini çeken şeyleri deneyebilirsin" demişsin, fakat ben her şeyi deneyimlediğimi düşünüyorum. Sanırım memnuniyetsiz bir insanım, ama gerçekten her şeyi denedim. Bana iyi gelen bir şeyin olmadığını fark ettim.
O zaman kendini kız arkadaşına muhtaç hissediyorsun demektir. Eğer böyle bir ilişkinin içinde olmak istemiyorsan, ona karşı düşüncelerin buysa onunla kalarak kız arkadaşına haksızlık ediyorsun zaten. Sırf “eğer o yoksa beni seven kimse olmaz, beni düşünen kimse olmaz” mantığıyla ilişki yürütemezsin. Ama bana sorarsan birini sevmek ya da mutlu bir ilişki yürütmek için illa ki uyumlu insanlar olmaya gerek yok. Her zaman senin yanında, sana değer veren, seni seven bir insansa olumlu yönlerinide görmelisin. Hiçbir ilişkin 10/10 olmaz. Hayatındaki kişinin sana olan pozitif ve negatif etkisinde hangi tarafın daha ağır bastığını ölçebilmen gerekir. Ya da kız arkadaşın hayatından çıksa bir zaman sonra senin için daha mı iyi olacak yoksa daha mı kötü etkileneceksin bunu değerlendirebilmelisin.
Tabi ki sana da iyi gelecek bir şeyler vardır. Çok büyük düşünmene gerek yok. Kulaklığımı takıp tek başıma bir saat yürümek bana iyi geliyor mesela. Ya da sevdiğim insanlar için yemek yapıp birlikte birkaç saat geçirdiğimde çok daha iyi hissediyorum.
Hayatta hiçbir zaman her şey istediğin kadar mükemmel olmaz ama her şey mükemmel değil diye iyi olan yanlarınıda görmezlikten gelmemelisin. 22 yaşındasın, daha her şeyin başı. Kendine hedefler belirle, o hedefleri gerçekleştirmeye çalış. Yeni bir dil öğren örneğin, kendini günde birkaç saat oyalayacak kafandaki düşünceleri susturacak şeyler yap