Babam ben küçükken öldüğü için belli bir mal düştü bu mallardan belli bir gelirimiz var, bir de babamın emekli aylığı var ama sadece annem alıyor, diğer her şey ortak gözüküyor yani gelen gelir 3ümüze de ait, ablam çalışıyor 40 bin maaş alıyor ve annem asla onun maaşını istemiyor bütün maaşı cebinde, onda hiçbir şey istemiyoruz, belli bir hakkı var ama onun o hakkı zaten yeme içme evin ihtiyaçları onun çeyizi derken baya bir gidiyor, ben de hasta olduğum için mesleğimi yapamıyorum, evdeyim ve BİM ne sigaram var ne alkolüm var ne sevgilim var ne de arkadaşım var, annem ayda 4 bin kendi sigarasını veriyor, bana da ayda 2k,3k veriyor, kıyafet falan da pek bulamıyorum, çünkü kiloluyum her kıyafet olmuyor o yüzden kıyafete nerdeyse hiç para vermiyorum, ablam o kadar ona harcandığı halde millete hep bir şeyler ısmarlıyor, milletle geziyor, düğünlerine 3,4 k takıyor, bize gelince hiç kardeşim bir şey ister misin bir ihtiyacın var mı hiç demiyor 6 aydır regliyim kendisi tatil yapacak diye köye gittik onun yüzünden hastaneye gidemedim, şimdi randevu düşmüyor ona bile demiyor, gel seni hastaneye götürelim, kendisinin özel sağlık sigortası var bak sen hastasın size de yaptıralım benimkinden faydalanın bile demiyor, sevgilisinin borçlarını ödemesine yardım ediyor ama, bugün alışveriş yaptı 5 k puanı vardı, bana 1 kere bile bak puanım var ihtiyacın olan bir şey varsa istersen şu kadarını kullanalım, vermek zorunda değil ama millete yedirirken bize böyle yapması çok üzücü, annemin ocakta hem doğum günü hem, yılbaşı aynı gün diyorum puanın var şunu anneme al hediye almam bahane diyo. Biz onun evde odasını temizliyoruz yemeğini yapıyoruz, dolarını yıkıyoruz, o bize 1 şey bile almak istemiyor, bu ay ona 10 k harcadık çeyizi dahil.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Anladığım kadarı ile öksüz olman ve ailenin sana değer vermemesi seni değersiz hissetirmiş ve psikolojinle birlikte sağlığında bozulmuş. Şişman olman ve zayıflamak için bir adım atmayışında senin depresyonda olduğunu gösterir.
ek olarak da ablası çok bencil
@tavuklupilavveayran ablasına da her şeyi yapıp bu kıza yapmıyorlarmış. Bu bildiğin 5 sezonluk Türk dizisi gibi
bu yüzden ablasına bir an önce her şeyi yapmayı bırakmaları gerekiyor, üzüldüm gerçekten. Bende bir ablayım, kendimden önce hep kardeşlerimi düşünürüm yazık ya
@tavuklupilavveayran sanki Türkiye'de herkes normal. Türkiye'de bu yaştaki gençlerin %90 aynı sorunları yaşıyo
bu da bilinçsiz aileden kaynaklanıyor işte, açıkçası benim böyle dertlerim olmadı inşallah da olmaz. Anne baba sağlıklıysa, çocukta sağlıklı oluyor.
Babası ölene öksüz değil yetim denir, kilolu olmamın sebebi hipotroidi hastasıyım olup troidimde nodüller bulunması ve doktorların ısrarla beni tedavi etmemesi, ve romatizma hastasıyım her gün ağrım var, ve hareketimi çok kısıtlıyor, ve 17 yaşından beri kan tükürüyorum çünkü kronik bronşitim var, ayrıttan 6 aydır regli oluyorum kan kaybı da beni baya bir halsizleştiriyor ve şuanda olduğum kilodan baya bir az kilodayken bütün bu hastalıklarım ortaya çıktı.
Allah şifa versin, sen bu durumdayken gerçekten annen ve ablan seninle ilgilenmiyor mu? Ablan çok bencil. Neden böyle yapıyor anlam veremedim açıkçası, gerçekten yazık. Bence annen de artık onun kişisel ihtiyaçlarını karşılamaktan vazgeçsin. Kendi kıyafetini kendisi yapabilir, kendi yemeğini de hazırlayabilir. Ya katkı versin eve ya da kendi yapsın, çok bencilce gerçekten yazık ya. Bir de evlenip aile kuracak, bu daha da kötü.
Allah yardımcın olsun. Valla zor bir hayatın var ama zor hayat insanı güçlendirir. Gücünün farkına var üstüne üstüne git. Hastalıkları azaltacak faktörler neyse onu da uygulamaya çalış.
@tavuklupilavveayran çok şanslısın. Nazar değmesin. İnşallah evlediğin kişiylede aynı devam edersiniz
@tavuklupilavveayran evet gerçekten narsist ve bencil bir insan, bana bir şey harcamıyorsunuz vibe veriyor ama biz annemle üstümüze başımıza bir şeyler almıyoruz ki, pijama alındığında ablama da alıyoruz, her zaman, panalon kazak falan bizim aldığımızı beğenmiyor o yüzden almıyoruz, dediğim gibi kendimize de almıyoruz, beni 2 tane spor ayakkabım 2 tane de bolum var sadece başka bir şeyim yok, 1 tane yağmurluk 1 tane mont 1 tane de kazanım var, ben bir kızım 22 yaşında, genç kızım. En son ayakkabıyı 3 sene önce aldım ben
İnşallah, teşekkür ederim ama bu şans değil olması gereken bir durum olması lazım her genç için ama olamıyor ne yazık ki.. Bu da gerçekten bilinçsiz aileden kaynaklı bir durum, keşke gerçekten herkes bilinçli olup çocuk yetiştirse. İnşallah sizde hayatınızda hep mutlu olursunuz.
Seninle aynı yaştaymışız, o yüzden bu durum beni daha da çok üzdü açıkçası. Bende çok para harcamam ve benimde kıyafetlerim çok yok, hatta kış geldi yazlıklar ile devam edeceğim önceki sene gibi, o yüzden seni anlıyorum. Ama ablanın parasının olup vermemesi çok iğrenç bir durum, parası olmayıp alamasa tamam derim ama gerçekten yazık ya. Bence artık onun üzerine titremekten vazgeçmelisiniz, kendinin ne kadar bencil olduğunu görmek zorunda. Gerçekten içim parçalandı, sana dua edeceğim. Rabbim sana şifa versin ve en güzel yerlere ulaşmanı nasip etsin, lütfen kendini üzmemeye çalış zor olduğunu biliyorum ama benimde elimden bir şey gelmiyor. Ablan ile konuşmaya çalış olmadı tekrar
@tavuklupilavveayran Allah razı olsun teşekkür ederim, Bir de gelmiş bugün rossmanda ben bir tane ruj istedim benim istediğim ruj 200 tl onun kendine aldığı şeyler 800 tl bana diyor ki annemin kartıyla alıcaz bana iki şey alsın sonuçta senin de istediğin şeyler var diyor, sonra gitti 1200 tl pantolon aldırttı ondan önce 1 hafta önce 3 k ablamın çeyizine verdik, ben bir şey yiyyicem annem ablan da ister ablana da götür diyor ben de sinirlenip isterse gelsin alsın diyorum, sultanlık yaşıyor resmen, seni özele götürücem baksınlar diye diye 6 ay geçti, illa kan kaybından bayılmam lazım, dirayetliliyim diye bir şeyim yok sanıyorlar. 60 yaşında gibi Kaç tane hastalıkla uğraşıyorum
Teşekkür ederim, inan ki şu regli bitse neyim olduğunu öğrensem bir randevu düşse harekete geçicem ama çok halsiz bırakıyor bazen çok kanama oluyor böyle elim ayağım boşalıyor çok kötü oluyorum
Derdi veren, dermanı da elbette verir o yüzden bu konuda endişen olmasın. Ablan ile tekrar konuş ama bu sefer gerçekten ona ne hissediyorsan hepsini söyle. Annen ile de bu durumu konuş, sonra ikisini birleştir ve üçünüz beraber tekrar konuşun.
Kadın olmak işte… ya of çok duygulandım gerçekten ya resmen beni çok etkiledin, benimde kardeşlerim var ve ablan neden bu kadar bencil ya? anlayamadım. Rabbim sana şifa versin, sen çok güçlüsün bunu hiç unutma olur mu
@tavuklupilavveayran Allah razı olsun duaların için bu o kadar güzel ve anlamlı ki benim için biri dua ediyor, gerçekten akrabalarımız bile ben 5 yaşındayken ölmemi isterken, burdaki bir yabancı sana dua edicem diyor o kadar r güzel ki gerçekten beni ağlattın, Allah bin kere razı olsun, o güzel gönlünden geçen o güzel dileklerin kat katı senin olsun inşallah, Allah bahtını, güzel eylesin 🩷
Çok teşekkür ederim güzel cümlelerin için, Rabbim asıl sana daha çok güzel kapılar açsın gerçekten, çektiğin bu sıkıntılar bir an önce şifa bulsun. Sen insanların ne dediğini takma ve düşünme sadece kendine odaklan, inşallah çok mutlu olursun ama kesinlikle bu hissiyatlarını ablan ile konuş bak
@tavuklupilavveayran konuşuyorum anlamıyorlar ki takmıyorlar beni, işlerinden pirim alacaktı, diyorum ki aldın mı prim yurt dışına onunla mı çıkılan diyorum, bana böyle kötü kötü bakıyor, aldım, falan diyor, ama öyle bir şaşırdı ki gene birilerine yedirmiş belli sevgilisi evlenme teklifi etti ama daha nişan isteme falan hiçbir şey olmadı, 8 senedir de çıkıyorlar, ona yediriyor yüksek ihtimal, çünkü ortak kartları var adam iş yaptığı için sürekli 10,20 ihtiyaç kredisi çekiyor ablam da evleneceksen diye bence borcunu falan ödüyor, bir de ablam dışarakilere allık paralık yapmayı çok sever, eve çağırır bize arkadaşlarına hizmet ettirtir, millete bir şeyler ısmarlar, öyle biz yiyemiyoruz millet yesin bari napalm onlara yedirmek istiyor onlar bizden kıymetli demek ki
@soran Annen ile bu durumu konuş ve ablanda iğrenç ya, bir insan sevgilisine neden para yedirir ki? 8 sene olmuş bir de yuh o kadar sene nasıl sevgili kalmışlar, oyalıyor olmasın ablanı? gerçekten garip.
Bilmiyorum nasıl çözülür inan benimde aklıma bir şey gelmiyor, tek çaren annen gibi duruyor. ve eve geldiğinde kimseye hizmet etmeyin, hatta annen gelmeyecek kimse desin izin vermesin, belli ki ablan fena şımarmış.
@tavuklupilavveayran istemiyoruz zaten zorla getiriyor, bu arkadaşı ünideyken sürekli bize geliyordu, bizim ekmeğimizi çok yedi, ailesi bile geldi soframızda yedi içti, sonra ablamla küstüler annemi ne aradı ne sordu, aşırı nankör bir kızdı, şimdi inadına yapar gibi tekrar konuşmaya başladı, bu hafta da bizim eve getirecek, dedim ki bu son olsun ben bir daha o kızı istemiyorum bu evde, ve kız kınamak istemiyorum ama her şeyi kullanıyor
çok sıkıntılı gerçekten ya vallaha ne diyeceğimi bilemiyorum ablan sinsi mi, bencil mi yoksa çok mu saf bilemedim
@tavuklupilavveayran ablamla buluşmak istemiyor, sürekli çalışıyorum yorgunum diyor, ablamı sürekli manipüle ediyor, her buluştuklarında kavga ediyorlar, bilmiyorum bence sevmiyor pek sadece bu kadar şey yapmasına karşı onu bırakmayan bir kız bulmuş ondan hala birlikletele yoksa başkaları olsa 40 kere bırakırdı
Bence senin ablan, çok zor zamanlar geçiriyor ama aslında ilacının yanı başında olduğunun farkında değil. Eğer bu kız yüzünden hayatında bir şey olursa da artık onun sorunu olur. Kendi düşen ağlamaz, ağlasa da yakışmazmış.
@tavuklupilavveayran dışarıya saf, cömert bize gelince öyle değil maalesef, annemle de konuşsam boş, ben 6 aydır regli olurken kılını kıpırdamıyor ablamın elinde ödem oldu 1 hafta neden oldu niye oldu neyden oldu, diye konuştu, ben lan tüküyorum gözünün önünde hiçbir şey yapmıyor, öksürük krizlerine giriyorum beni taklit ediyor dalga geçiyor, ablam öksürüyor ay bu çocuk niye takır takır öksürüyorum yok bunun öksürü normal değil, diye kendini yiyor ve abla günde 1 paket belki daha fazla sigara içen bir insan acaba niye öksürüyor di mi aşırı bulunması güç, ben toz aldıktan sonra beni ikisi de sigara dumanlarına boğduktan sonra ben öksürük krizlerine giriyorum, ama bana düşen sadece dalga geçmesi oluyor çok kalbimi kırıyor bazen gerçekten çok kırıyor çok uzun yazdım hakkını helal et mesela belki bunlar küçük şeyler ama kırıcı, bir yere gidicez ya böyle bakıyor ablama canım yavrum çok güzel olmuşsun, maazallah çok güzelsin diyor bana hiçbir şey demiyor, evde ikimiz varız sadece bana canım yavrularım diyor hep böyle çoğul konuşuyor bana güzel şeyler söylecekse sanki ablam da evdeymiş gibi ama üçümüz oturuyoruz mesela, ablama bakarak hep ama hep sadece ablama canım yavrum seni çok seviyorum falan diyor hep tekil konuşuyor, ben oradayken bile ona tekil konuşurken ablam yokken bile bana çoğul konuşuyor, o yüzden bu kelimeleri cümleleri hiç samimi gelmiyor gerçekten
@tavuklupilavveayran evet bir şeyini gidiyor bana anlatacağına başkalarına anlatıyor sonra da başkaları bu anlattıklarını ona karşı koz olarak kullanıyor, o ağlarken ben yanına gittiğimde bana kızıyor, bağırıyor, sonra 2 dk sonra telefonda arkadaşına anlatıyor demek ki arkadaşı benden değerli artık ağladığında yanına gitmiyorum sormuyorum, banane dediği. Gibi kendi. düşen ağlamaz ne çekiyorsa kendi kararları yüzünden çekecek beni dışlayıp başkalarınj çok seviyorsa kendi bilir
oha ya gerçekten çok şaşkınım bir anne nasıl böyle davranır ya inanamıyorum gerçekten inan ne diyeceğimi bilmiyorum, istersen bana istek at konuşalım