Az önce evimin yanındaki sokaktan kornalar eşliğinde düğün konvoyu geçti ve ben rahatsız oldum. Tamam insanların mutlu günü olabilir ama başkalarını rahatsız etmeye hakları yok bence. Sonuçta insanlar ders çalışıyor olabilir, evde hasta oluyor olabilir, küçük bebek uyuyor olabilir, gece nöbeti olup eve gelip uyuyan ya da sürekli gece işlerinde çalıştığı için sadece gündüzleri uyuyabilen insanlar olabilir vs. Bunların hiçbiri olmasa bile gürültüyü duymak istemeyen insanlar olabilir. Ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Sizce?
Düğün, asker uğurlama, sünnet vs. amacıyla konvoy oluşturup korna çalmak hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bence bu konu tamamen niyet–etki dengesi meselesi. Bir yandan bakınca; düğün, asker uğurlaması, sünnet gibi anlar toplumumuzda sevinci paylaşma, birlik olma kültürünün bir parçası. Konvoy yapmak, korna çalmak “biz mutluyuz ve bunu duyurmak istiyoruz” demenin geleneksel bir yolu. Özellikle küçük yerlerde bu hâlâ sıcak, samimi bir kutlama biçimi olarak görülüyor. Bu yönüyle bakınca duygusal ve kültürel bir karşılığı var.
Ama diğer yandan işin kamusal alan boyutu var. Uzun süreli ve yüksek sesli korna:Hastaları, yaşlıları, bebekleri rahatsız edebiliyor. Trafikte panik ve kazaya sebep olabiliyor. Gece saatlerinde ciddi bir gürültü kirliliği yaratıyor.
Burada sevinç, başkasının huzurunu bozduğu noktada haklılığını kaybediyor. “Biz mutluyuz” derken, başkasına istemeden stres yaşatmak doğru gelmiyor bana.
✔ Kutlama olsun
✔ Birlik, neşe yaşansın
❌ Ama abartı, kontrolsüzlük ve tehlike olmasın
Kısa süreli, trafiği aksatmadan, gece saatlerine taşmadan yapılan konvoylar daha saygılı. Sevinci yaşamak güzel ama başkasının sakinliğini gasp etmeden yaşamak en güzeli.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Doğru bulmuyorum ya, rahatsız edici. Bu arada sitede görüş ve içeriklerini beğendiğim sınırlı insanlardan birisin💕💅
Bence tamamen saçmalık insanlar rahatsız ediyorlar uyaran insanları dövüyorlar yani bizim Türk halkının gerçek yüzü ve gerçek özeti olduğunu düşünüyorum
Hem Müslüman olarak gerekli hem de sünnet derisinin altında mikroplar üreyebiliyor ve bu da cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riskini yükseltiyor.
Cinsellik yapmasan da orada hastalık ürer çünkü deri ve penis arasındaki o küçük boşluk mikropların üremesi için çok ideal bir ortam yani sen de hastalık çıkar Sonra başkasına bulaşır başkasına bulaşmasını Boş ver sen hasta olursun baya baya