Ben çocukken orta çağda yaşıyorduk sokaklar karanlıktı ama toplum aydınlıktı şimdi modern çağda yaşıyoruz ama toplum karanlık

Ben çocukken orta çağda yaşıyorduk sokaklar karanlıktı ama toplum aydınlıktı şimdi modern çağda yaşıyoruz ama toplum karanlık

Detay güzelmiş. Artık toplum karanlık. Evet, mum ışığında oturup sohbet etmeyi Severdim. Önce mumu yakıp bir çay tabağına damlatır sonra oraya dikerdik :D O mumun yanışını, eriyişini izlerdim ya da alevin titremesini. Sonra elektrikler gelince yine bir sevinç. Mumu söndürdükten sonra iki parmağı ıslatıp mumun ipine bastırıp o coss sesini duymak. Hepsi güzel zamanlardı.
tesekkur ederim arada guzel sozler geliyo aklima biri fisildiyo ama bi yakalasam onu kitap yazdircam 😅
aynen cok güzeldi bazen yakarim mum ayni tadi vermiyo ama yine de güzel 😊
Çocuklukta olan şeyler aynı tadı vermez. Herkes eski bayramlar, eski günler güzeldi der. Biz çocukken güzeldi vs. Eğer her neslin yetişkini çocukluğum güzeldi diyorsa bunun zamanla bir alakası yoktur ya da bazı şeylerin tadının kalmamasıyla alakası yoktur. Sen çocukken sana zevk veren o mum ailene o zevki vermiyordu. Olay yaşanan olayların nesiller geçtikçe keyifsizleşmesi değil, her şeyin çocukken tadının çıkmasıyla alakalı.
haklisin ama savunman yersiz eskiler güzeldi demedim hic 😀
Yersiz yorumun yersiz oldu aslında.
"aynen cok güzeldi bazen yakarim mum ayni tadi vermiyo ama yine de güzel"
Eski tadı vermiyor yorumunun ne anlama geldiğini anladığında, yersizliğin nerede olduğunu da anlayacaksın ama haklısın. Fazla geldi sanırım yorum sana
eski tadi vermiyo cünkü mum u kendi kendime yakiyorum kimse yok bana eslik edecek
Benim yaptığım da senin cümlene bir eleştiri değildi. Dediğin cümle üzerinden toplumun genel kanısını ifade eden bir tespitti.
tamam dogrusun no problem 😀
Mesele doğruluk değil üslup neyse
hic bu kadar azar yememistim 😀
Evet gereken açıklamayı gayet güzel yapmışsınız. Gaz lambası, mum ışığının verdiği çıt çıt erime sesi, anlatılan hikayeler, alınan feyzler, yüzlerde ki samimi tebessümler.. İnsanların o karanlıkta bile gözleri parlıyordu, şimdi her yer ışık ama o parıltı yok. O parıltıyı kaybettik. Samimiyeti, muhabbeti kaybettik.
Evet elektrikler gittiğinde mumun etrafında toplanıp sohbet etmek sıkıcı olduğu kadar çok güzeldi de
şu an karanlık oda sobadan tavana vuran ışık yanımda radyodan çalan kısık müzik hiç fena olmazdı
hava soguk ama insanlar da sicacikti soba gibi
mesele şu dışarda ayaz soğuk sen şöyle bir 3-5 km yürüyeceksin sonra geleceksin klübeye soba o biçim yanıyor sen önce bi terleyeceksin üzerinde ki montu falan çıkaraksın sonra burnun akmaya başlayacak terleme başlayacak biraz sonra gevşeme ve bir saat lik bir sıcak uykusu cadı gibi değil de kedi gibi. sonra dinlenmiş bir şeklide kalkıp odun ateşinde çayın yanında kestane de hazır olacak
ohh kafana saglik dagci yine döktürdün hayalleri kestane elimi yakti o derece yasadim hayali 😀
üfle dedim sana
Cevap
23Cevap
Evet severim tabi ki de
Severim ama bunun için elektirik gitmesine gerek yok bazen kardeşimle böyle yapıp söhbet ederiz daha keyifli
ama o zaman bi saskinlik bi panik havasi bi aa diye sesler gelmiyo 😀
Yaa orası en güzeli hatta geldiğinde herkesin o sevinci şaşkınlıkları çok güzel o gün hiç kötü bitmez
güzel anilar 😊
Bazen elektrikleri ben kesiyorum ve mum ışığında kafamı dinliyorum.
güzel taktik
yapilabilir
Ebey, tavsiye ederim
deniycem carpilmam ins 😀
😂 Hayır, çevreden sızan ışıklarla daha huzurlu bi ortam oluşuyor
olmaz zifiri karanlik istiyorum ben hem o zaman yildizlarda görünür 😊
Dene ve tecrübelerini paylaş bakalım
Çok azda olsa arada yine elektrikler kesiliyor zaten 😬
yok be en fazla 1 saate hallediyolar
Sizin orası nere tokat mı
bursa
Aaa Bursa çok gözel şehir
he guzelmis yeni kesfediyom bende
Yenimi taşındın
gibi
Tadını çıkart mudanyaya git denize güzel oralar
sevmedim mudanya yi
Nereyi sevdin
merkez iyi gemlik iyi bakiyoz yavas yavas
Biz fakirdik. Mum alacak paramız yoktu. Löküs ile idare ediyorduk.
o mumdan daha pahali degil mi 😀
Yok. Onun ince bir bezi var takılıyor. O bez çürüyene kadar kullanılıyor.
Elektrikler artık sık gitmediği için biz de aspiratör lambasıyla idare ediyoruz
iyi fikir 😀
Ah be ne yaptın sen ya bak şimdi ışıkları söndürüp mum yakasım var
yak 😀
Yaşın kaçta hatırlıyorsun diyecektim bizim jenerasyon oldugunu farkettim 😂
yasliyim ben bastonu mu cikarttirma 😀
yani bi kac yilin daha var ben bayatladim 😀
tesekkur ederim 😊🌸
Hatırlamazmiyim çok eskiden çocukken elektrik gitmesini isterdim karanlıkta babam hikaye anlatırdı bize çok keyifli olurdu mum ışığı olurdu sadece
Ben çok güzel çocukluk geçirdim. Çelik çomaktan misket oyunu daha neler neler ancak saklambaç gibi aklım da kalan oyun yoktur
Evet bundan seneler önce elektrikler çok fazla kesiliyordu o zamanlar Mum ışığında muhabbeti çok başkaydı
Mum yakardık. Köyde de tüp yakardılar daha fazla ışık veriyor diye. Üzerine bozuk para koyarlardı. Ama ben karanlığı sevmedim hiç.
Elektirikler kesildiğinde yaptığımız sohbetleri özledim çok güzel anılar
Mum ışığında günlük yazmayı severim, sohbet de edilebilir gibi denemedim
Severim tabi. Mum yakardık çay koyardik. Dedemizin nenemizin anlattığı hikayeleri dinlerdik
gölgesinde ellerimizle hayvan şekilleri yapardik bizde
kessinlikkle❤️ artık herkes reels kaydırıyor telefona bakıyor, böyle daha hoş
Teknoloji arttikca medeniyetten uzaklastik insanligimiz karanliga gömüldü
Elektrikler gidince annem hikayeler anlatirdi gercekti cogu
Mum ışığında elimizle hayvan şekilleri yaparak eğlenirdik bir nevi tiyatromuzdu☺️
Bizim elektrikler hiç gitmedi öyle
marliyn türkiye de olur öyle seyler senin ülkende olmaz 😀
Aha! Çok üzüldüm şu an 😃 Tatildeyken olmuş muydu böylesi şeyler onu hatırlamaya çalışıyorum ama balık hafızam müsaade etmiyor.
😀😘
2 gün önce öyle oldu evet
aa ne güzel 😀
Gayet güzeldi eskiden
ormanda klübede iyi oluyor
hayır sevmem
yaşasın elektrik : )
Sevmiyorlar, hep mum yakarım odada
Evet severim mum ışığını…
Fazla değil çok nadiren.
Hm hm severdik hala sevioz biz
Hayır uyurdum ben..