Artık herkes rahatça açıklayabildiğine göre?

İsim falan vermeyeceğim zaten de hatırlamıyorum ama bu son olaylardan sonra herkes artık yaşadığı tacizleri bir bir ortaya dökmeye başladı. Oğuzhan Uğur’un programını izledikten sonra orada bir laf fark ettim “her kadın 10-11 yaşlarında tacizle tanışır.” Sitede küçük kardeşlerimizin de olduğunu bildiğimden ben de bir olayı anlatmak ve bu ve buna benzer durumları yaşayan kardeşlerimi bilinçlendirmek istiyorum.

o zamanlar lise birdeydim biraz da saftım yaşadığımız tacizin boyutunu tam olarak anlayamamıştım ama bizim bir beden eğitimi hocamız vardı. Kendisi 40’li yaşlarında evli çocuklu bir adamdı. Beden eğitimi derslerinin sonrasında soyunma kabinlerine giderdik orada eşofmanları çıkarıp formamızı giyinirdik. Bu hoca demeye de dilim varmıyor ama iğrenç adam kimse soyunma odasında sigara falan içmediği halde bir anda kapıyı bile tıklatmadan çat kapıyı açardı yarı çıplak halimize bakardı böyle baya baya süzerdi “ sigara kokusu geldi sandım da” diyip geri kapatırdı.

bunun dahası da vardı. Aynı hoca her derste esneme hareketleri yapacağı zaman erkekleri ayırıp yanına alır, kızları ortaya dizer ve erkekler ve kendisi bizi izlerken bize esneme hareketleri yaptırırdı.

Normalde beden derslerinde tayt giymek yasaktı sadece bol eşofman bol tişört giyilebiliyordu ve tayt giyen arkadaşlarımızı “sanki popon büyük de bi de tayt giymişsin. Olsun da öyle giy” diyerek azarlardı.

o zamanlar bütün bunların farkında değildim. Sadece tek bildiğim beden eğitimi derslerinden nefret ettiğimdi ve her beden dersi günü içimde bir huzursuzluk olurdu. Girmemek için kırk takla atıp her derste ayrı bir yalan bulmaya çalışırdım.

Şimdi düşündükçe fark ediyorum sınıftaki her kız beden derslerinden kaçmaya çalışırdı ama erkekler beden dersini çok severdi. Başımıza müdürü dikerlerdi biz sınıfta test çözerdik ama beden dersine yeter ki girmeyelim diye razı olurduk her şeye.
ben anneme çok fazla bir şeyler anlatmazdım. Bir gün bu durumu öylesine çıtlattım diye bana sormadan ertesi gün beni okuldan almıştı. O zamanlar anlamamıştım. Şimdi anlıyorum.
sitedeki liseli ya da lise çağında çocuğu olan arkadaşlarım, kardeşlerim. Bu tacizdir. Bu adam tacizciydi. Yapmaz o öyle değildir demeyin hiçbir zaman olur mu? Herkes her şeyi yapabiliyor. lütfen bilinçli olun ve her ne şekilde ya da kim olursa olsun tacize taciz diyebilin

Artık herkes rahatça açıklayabildiğine göre?