İsim falan vermeyeceğim zaten de hatırlamıyorum ama bu son olaylardan sonra herkes artık yaşadığı tacizleri bir bir ortaya dökmeye başladı. Oğuzhan Uğur’un programını izledikten sonra orada bir laf fark ettim “her kadın 10-11 yaşlarında tacizle tanışır.” Sitede küçük kardeşlerimizin de olduğunu bildiğimden ben de bir olayı anlatmak ve bu ve buna benzer durumları yaşayan kardeşlerimi bilinçlendirmek istiyorum.
o zamanlar lise birdeydim biraz da saftım yaşadığımız tacizin boyutunu tam olarak anlayamamıştım ama bizim bir beden eğitimi hocamız vardı. Kendisi 40’li yaşlarında evli çocuklu bir adamdı. Beden eğitimi derslerinin sonrasında soyunma kabinlerine giderdik orada eşofmanları çıkarıp formamızı giyinirdik. Bu hoca demeye de dilim varmıyor ama iğrenç adam kimse soyunma odasında sigara falan içmediği halde bir anda kapıyı bile tıklatmadan çat kapıyı açardı yarı çıplak halimize bakardı böyle baya baya süzerdi “ sigara kokusu geldi sandım da” diyip geri kapatırdı.
bunun dahası da vardı. Aynı hoca her derste esneme hareketleri yapacağı zaman erkekleri ayırıp yanına alır, kızları ortaya dizer ve erkekler ve kendisi bizi izlerken bize esneme hareketleri yaptırırdı.
Normalde beden derslerinde tayt giymek yasaktı sadece bol eşofman bol tişört giyilebiliyordu ve tayt giyen arkadaşlarımızı “sanki popon büyük de bi de tayt giymişsin. Olsun da öyle giy” diyerek azarlardı.
o zamanlar bütün bunların farkında değildim. Sadece tek bildiğim beden eğitimi derslerinden nefret ettiğimdi ve her beden dersi günü içimde bir huzursuzluk olurdu. Girmemek için kırk takla atıp her derste ayrı bir yalan bulmaya çalışırdım.
Şimdi düşündükçe fark ediyorum sınıftaki her kız beden derslerinden kaçmaya çalışırdı ama erkekler beden dersini çok severdi. Başımıza müdürü dikerlerdi biz sınıfta test çözerdik ama beden dersine yeter ki girmeyelim diye razı olurduk her şeye.
ben anneme çok fazla bir şeyler anlatmazdım. Bir gün bu durumu öylesine çıtlattım diye bana sormadan ertesi gün beni okuldan almıştı. O zamanlar anlamamıştım. Şimdi anlıyorum.
sitedeki liseli ya da lise çağında çocuğu olan arkadaşlarım, kardeşlerim. Bu tacizdir. Bu adam tacizciydi. Yapmaz o öyle değildir demeyin hiçbir zaman olur mu? Herkes her şeyi yapabiliyor. lütfen bilinçli olun ve her ne şekilde ya da kim olursa olsun tacize taciz diyebilin
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çok uzun oldu gadası
Okuma o zaman
Hepsini okudum o zaman bizim bir matematik hocamız vardı bir kızla ekstra ilgilendigini fark etmiştim. Kız da sınıfın en güzel kızıydı. Neyse sonra 7 yıl geçti o hoca evliydi liseden farklı bir kızla evlenmiş aralarında da 15 yaş falan var. Eşiyle de boşanmış hep bir garip tuhaf gelirdi bana demek ki öğrencilerine o gözle bakmış diye düşünüyorum siz?
Evet kesinlikle. Böyle insanlar varlar ve sayıca da fazlalar. Artık bu insanları görmeliyiz
Bilmiyorum ben bana bir şey yapmadı ama etik gelmedi bana ve hoş değil bence
Yani sıradan insanlar öğretmen olunca vahiy inmiyor bunlara çok var özellikle egiitim de olması çok kötü
Olsun. Bugün o yarın sen de olabilirdin. Etik olmaması da değil sadece hem. Çocuk yaşında hem de lise çağında bir kişiden faydalanmak çok kolay. Bu insanlar sapıktır
Öyle eşiyle de boşanmıştı adam karizmatik bir tipti ama o dönem ergenlikten insan kapiliyor öğretmenin daha uzak durması lazimdi
Öyle bence de çok vardır da aklıma gelmiyor tabii
Öğretmenin insanlığını bilmesi lazımdı diyelim. Bizim da aynı okulda rusça öğretmenimiz vardı. Gençti yakışıklıydı anlıyorum ama çok fazla egoistti de. Her ders rus karısından ve yaptıkları cinsel ilişkilerden detaylı detaylı bahsederek bize “vaaz” verirdi. Dinlemeyip uyuyan kişileri (özellikleri kızları) dersten atardı. Mesela bu da tacizdi
Oyle ama ilgincmis özel okul rahatlığı galiba sksks
Devlette Rusça hocası yok ki
Yoo ben devlet lisesinde okudum kdndndndndn bunların hepsi Ankara'da bir anadolu lisesinde gerçekleşiyor
1997liyim ben sen? Ben de Anadolu lisesi okudum Almanca tek vardı
Bizim zamanımızda 8 sene öncesinde falan okullara almanca mı rusça mı diye iki seçenek sunulmuş ek dil olarak bizim okul da rusçayı seçmiş o yüzden
Hım bence Almanca daha mantıklı sankii ama bilemedim ajskdk
İşte genelde neredeyse her okul Almancayı seçmiş zaten ama bizimkisi değişik olsun diye rusça seçmiş
Sadece lise de değil bu tacizler ortaokulda bile vardı adı çıkan hocalar falan üniversite de vardı bir tane hoca vardı arkadaşım dedi bu hoca sapik sonra bir kız zayıftı diğer sene geldi çok kilo almıştı kıza diyordu zayıfla bu halin ne eski fiziğin çok iyidi kız da diyordu hocam işte oldu kilo aldım falan
*olsun o da bir fayda sonuçta
Rusça biliyorsundur az çok hava atarsın artık ajdjd
Aşkım ortaokulda da veli zorbalığı gördüm ben sen ne diyorsun. Ben hayatımda hiç özel okula gitmedim öncelikle onu söyleyeyim ama Çankayada oturduğum için hep merkezi okullarda okudum. Bir gün ortaokuldayım 6. sınıftayım ve regl oldum. Bir tsne aşırı zeki bir veli andımız sırasında öğrencilerin çantalarını karıştırdığı için benim çantamda ped bulmuş. Beni gidip müdüre şikayet etmiş :D regl olduğum için disipline gittim bana dediler ki bu ayıp bir şey neden çantanda bu var. Annem söyledi koymamı dedim bunu okula getiremezsin dediler. Sınıf arkadaşlarımı örgütlediler bu kızla iletişim kurmayın diye
Valla tek bildiğim arbuz karpuz demek maşin araba demek bi de izvinite mojna vayti içeri girebilir miyim demek (hep derse geç kalırdım)
Anlatılacak ilginç hikayeler biriktirmişsin anotamiye saldıran birileri de ilk defa gördüm bir de eğitimci olacaklar şaka gibi ajdkdk
Yani aslında çoğu arkadaşımdan dinlediğim ama kimsenin anlatmaya cesaret edemediği hikayeler
Doğru maalesef... Herkesin başından mutlaka geçen şeyler
Evet… bu arada rusçayla alakalı bir komik anım daha mdmdmdmdmdmr bizim zamanımızda hala var mı bilmiyorum ama sınavlarda kelebek sistemi denilen bir sistem vardı. Sınıflar değişiyordu falan. Benim yanıma şansıma kadere bi çocuk düştü o çocuk da rusmuş ve onun sınavı da Türkçe sınavıymış o yüzden KRMEMDMDMDMD kağıtları değişmiştik ama beni ketenpereye getirdi ben onun sınavından 100 aldım o benimkinden 60 aldı
Ahahhaha supermiş ya jsskkskssk var bizim de vardı kelebek sistemi başka sınıflarda giriyordu galiba 2. yazililar da giriyorduk ajddkkekdeid
Rnemmdmdmdrm neyse olsun yine şansa kadere geçtim dersi hiçbir şey bilmeden sonra da zaten okulumu değiştirdiğim için rusçayla bir daha alakam olmadı çok şükür
Almanca basitti ben yapabiliyordum
Ama ingilizceden daha zordu galiba sjdkd
Ben temel liseye geçtim ya o zamanlar bi de o vardı ndndndmdmdnmd yabancı dil görmedim o yüzden
Bilmiyorum ben 4 yıl Anadolu lisesi okudum 4 yıl lisans
Ben de işte 1 yıl anadolu 3 yıl temel lise 5 yıl lisans şimdi de yüksekteyim benim eğitim daha sonlanmıyor gibi
Bir şey olmaz ülkenin aydın insanlara ihtiyacı var. Kızıl goncalar dizisinde şöyle geciyordu bu dünyaya çocuk getirmem diyen birine diyordu ki senin gibi aydın insanların hepsi böyle dusunse dünya cahil insanlara kalir
Zor bir karar ya. Bilemiyorum
Yüksek lisans mi çocuk mu ajdkd
Çocuk ya ndmdmdmdmd yüksek de zor bir karar ben doktora da yaparım akademisyen olurum diye düşünmüştüm aniden kadrolar kapandı mesela artık akademisyen almıyorlar
Cidden mi önceden akademisyen olanlar da torpil var mıydı peki?
E vardır tabii canım torpilsiz dönmez bu iş
Hepsi mi torpildir? Referans yani
Yaaani hepsi değildir tabii hala işini ahlaklı yapan insanlar vardır ama bence artık ülkede her şey torpille dönüyor zaten
Coook haklısın, neler duyuyoruz görüyoruz, bunun mesleği yeri zamanı yok, fırsatını buldukları an taciz ediyor ş. refsizler, ben de Twitterda şunu okumuştum, Kızın masasında boş maden suyu şisesi varmış, öğretmen kıza bu neden duruyor yoksa başka bi amaçla mı kullanacaksın demiş, Allah'ın belaları her yerdeler bitmiyorlar daha da artıyorlar