Feminist erkeklerin temel motivasyonunu anlayabileniniz var mı?

Yaşamın yükü ağır gelip intihar ederek hayatına son verenlerin ve cinayet kurbanlarının %80'inin, iş kazalarında ölenlerin %95'inin erkek olduğu ve pozitif ayrımcılık adı altında negatif ayrımcılığa tabi tutularak yükleri ve o yükleri kaldırma güçleri azaltılan erkek cinsiyetine mensup birinin çıkıp da "kadınlar mağdur" diyerek tüm bu ayrımcılıkları savunması ve hatta daha da arttırılmasına destek vermesi bana hiç normal gelmiyor. Bazı ihtimaller veya farklı kişiler için geçerli olabilecek temel motivasyonlar kafamda şöyle sıralanıyor

a) saflık ve popüler kültürün manipülasyonu: erkek belki tecrübesiz ve saf biri olduğu için hayatın sırf erkek olduğu için sırtına fazladan yüklediği yüklerin farkında olmayıp erkekleri avantajlı ve hatta kadınla cinsiyetini sömüren gbi gösteren popüler kültür propagandalarının etkisi altında kalmıştır. allah en kısa sürede akıl fikir ihsan eder diye umuyorum hpsine

b) meriçlik: doğrudan doğruya şahsi amaçlarına ulaşmak için yani bazı adınların sempatisini kazanmak için bilinçli şekilde kadınlara yalaalık yaparak tari caizse bunun ekmeğini yemeye çalışan erkekler. allah bunarı bildiği gibi yapsın demek istiyorum

c) muhafazarlık ve din karşıtlığı ve modernlik: erke ideoljik duruşu gereği ülkesinde ve/veya dünyada dinlere (özellikle tek tanrılı dinlere) ve mohafazakar değerlere karşıdır. Ve karşıt olduğu bu ideoloji ve değerleri de ataerkil toplumun müttefiki olarak gördüğü için düşmanımın müttefiği düşmanımdır diyerek aterkil aileye ve orada başat konumda olan erkeğe ve ön plana çıkarılan erkekliğe karşı olmak ideolojk olarak gereklilik olabilir.

d9 özel hayatında ailesinde babadan şiddet görmüş olabilir.

Feminist erkeklerin temel motivasyonunu anlayabileniniz var mı?