Kendi adaletimzi bizler mi yerine getirmemiz lazım çünkü Adalet işlemediği yerde can güvenliğimiz hep tehlikede olacak bunun artık kıyafet veya gece gündüzle alakası yok olmadı da kadınlardan ne istiyorlar kimse gelmesin kadın olmak kolay diye nefes alsak bile taciz ediliyoruz küçücük çocuklar hedef nokasi oldu bu cesareti nerden buluyorlar
Kızlar artık kesici aletle biber gazıyla mi gezmek zorunda?
Hayatında hiç çiğ ete bıçak sapladın mı? Bıçağı geç bu direkt silah olarak kabul edilir ve saldırı karşısında kullansacn bile sen haksız duruma düşer hapislerde çürürsün
Biber gazı ve elektro şok cihazı alınabilir fakat gerçekten kendini savunmana gerek olan durumda kullanmalısın aksi durumda silah olarak geçer sen suçlu olursun bunu iyi ayarlamalısın.
Konuyla pek alakası yok ama fenerin altindakiyle , Yanındaki çakmak güzelmiş.
Konuya gelirsek durumlar malumunuz. Söylenecek çok şey var. Sayfalarca yazabilirim fakat ben yazdığımla, insanlar yaptığıyla kalıyor. Aynı hamam aynı tas.
Böyle şeyler görünce hem erkekliğimden utanıyorum hem de erkek olduğum halde ben bile korkuyorum. 2-3 ruhunu kaybetmiş kişi kollarımdan tutsa bişey yapamam. Can sıkıntısından çarşıya inip önüne geleni bıçaklayanlar da türedi
Öyle yapsalar iyi olur. Bu ülkede kadınlar ve çocuklar maalesef risk altında. Erkekler de öyle tabii ama erkekler daha çok zarar veren sınıfında değerlendiriliyor.
Bunları almak yerine kızların kendini savunmayı öğrenmesi lazım. Maalesef birçoğumuz baskılandığımız kötü durumlarda çaresiz hissediyoruz ve kilitlenip kalıyoruz. Çantadan biber gazını veya bıçağı çıkarana kadar hayalarına bir tekme atıp yere indirsek işleri biter.
Onu mu diyorum, her koşulda serbest kalmıyorlar mı, bu da onlara bir bahane daha verecek onu demek istedim. Bütün kadınlar tek ses tek yürek tek yumruk olmazsanız " erkek " terörünün önüne geçmeniz imkânsız. Örnek vereyim, İBB akepeli bir meclis üyesinin konuşmasını dinledin mi?
Zorundasınız, zorundayız. Acımayın sizi taciz eden en masum harekete, en masum bakışa, biber gazıysa biber gazı, bıçaksa bıçak. Biraz da tacizcisini delen geçenlerin haberlerini duyalım bakalım. Belki böyle böyle olursak gözleri korkar azalırlar.
Yanlış bilgi vermeyin, biber gazı ve elektro şok cihazı savunma amaçlıdır taki gerçekten hayati tehlike olan kendinizi savunmak durumunda kaldığınız yerde kullanabilme hakkınız vardır. Aksi durumda öyle yan baktı biber gazı sıkayım dediğinizde yasalara göre elinizdeki biber gazı silah olarak sayılacak ve adam öldürmeye teşebbüsten yargılanacaksınız. Bıçak direkt olarak silah sayılır ve kurtuluşunuz hiç yoktur yanınızda savunma amaçlı bıçak taşıyamazsınız.
Delirdik ama sinirden. Hiç mi bı çıkış yolumuz yok? Nasıl erkekler mahkemelerde "O baştan çıkardı" yok efendim " evet demişti" yalanını atıp sıyrılıyorsa bizde sıkamazmıyız bi yalan? Velev ki yorumda sinirime yenik düştüm metroda ellediğiyle mi kalsınlar bunlar?
Doğrudur söylediklerin. Kendi adıma konuşayım ama, artık bende insaf yok bundan sonra, ne de olsa o haddini bilmezler nasıl sıyrılıyorsa işin içinden, bende bi şekilde kurtulurum adaletten kafasındayım artık.
İşte kapitalist düzenin de istediği bu, onların oyununa gelmeyin. Öncellikle bütün kadınlar birlik olmalısınız. Kadın düşmanı kadınlar olduğu sürece size uygulanan şeyler bitmez.