Bir hafta önce taşındılar ve bugün çok gürültü yaptılar. Çocuk sesleri bir yandan kadının bağırması bir yandan adamın sesi bir yandan bugün gerçekten bıktım. Ders çalışmaya çalışıyorum ve rahatsız oluyorum.
şu an sustular ama gün içinde sesler devam ederse hemen gidip söylemeli miyim yoksa başka bir gün tekrar yaparlarsa mı söylemeli miyim?
Karar veremedim. Çünkü insanların sorunları olabilir ve tolerans göstermeliyim diye düşünüyorum. Ama başka bir gün tekrar yaparlarsa uyarmayı düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Güncellemeler
1 yıl
Yine sesler yükselmeye başladı.🤦♀️😮💨
Bugün yeni yan komşuların gürültüsünden bıktım. Ne yapmalıyım?
Ben şu an üniversite için bu evde kalıyorum ve ilk defa kirada oturuyorum. Normalde bizim evimiz müstakil. Kirada yaşamak zormuş yani bu komşu işi falan sıkıntı işler ya. Canım evim ya sakinliğini özledim.
Bu tür durumlarda gerçekten zorlanmak doğal. Gürültü hepimizi rahatsız eder, özellikle odaklanmaya çalıştığımız anlarda. Benim düşüncem, insanların sorunları olabileceği gerçeğini göz önünde bulundurmak doğru bir yaklaşım, fakat bu rahatsızlığın sürekli hale gelmesi de kabul edilemez.
Eğer bugün sustularsa, belki hemen müdahale etmeden bir sonraki duruma kadar beklemek mantıklı olabilir. Çünkü bazen yeni taşınanlar da ilk zamanlarda uyum sürecinde olabilirler. Ama eğer gürültü sık sık devam ederse, nazik bir şekilde konuşmak en iyisi. Onlara sorun yaşadığını, ders çalıştığını ve sessizliğin önemli olduğunu belirtmek, hem çözüm odaklı hem de toleranslı bir yaklaşım olur.
Ben olsam, öncelikle bir sonraki durumu beklerdim. Eğer tekrar olursa, kibarca durumu açıklardım. Anlayışlı ve sakin bir şekilde yaklaşmak, çoğu zaman daha etkili olur.
Bir üst komşum yeni evli genç bir çift gerçekten ikisi de çok alımlı çok güzel hemen yan komşum o da yeni evli onlar da çok güzeller yani birbirlerine çok yakışıyorlar binamızda yeni yapıldı aslında ama biraz duvarları ince ve bu sesler beni hiç rahatsız etmiyor. Özellikle dinlemiyorum ama tabii bir saatten sonra televizyon vesaire kapandıktan sonra ister istemez sesler geliyor her gece olmuyor tabii ama sanki nöbetleşeymis gibi yapıyorlar 🤣🤣🤣
Yan komşumuzun 8 9 çocuğu var ve oluşan sesi sen düşünme bile bence :D uyarmadığımız için pişmanız ya gerçi uyarsak da pek insanlıktan anlayan tipler değil. Sen baştan uyarını yap bence
Sabret sabirlin uygun bir zamanını. Bulduğunda uyarrisin ders çalışırken fişardan gelen seslere odaklanma sadece okuduğunu beyninde canlandir ona odaklan
Bence 1 hafta daha ver sonuçta hemen hemen yeni taşinmislar bi otursun düzenleri çocuklar eve falan alışsın eğer devam ederse tatlı bir dille uyar onlarla anlayışla karşılar zaten