Sevgili olsak ama imam nikahlı olsak helal olsak birbirimize olmaz mı?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. nikah duyurulmadığı sürece geçersizdir. zaten geçmişte devlete ait belgeli nikah olmadığı için dini nikah vardı. şimdi resmi nikah yapmak zorundasınız. yiyişmek amaçlı kimseye duyurulmayan nikahalr haram kılınmıştır.
09 Yorumla
Soran+1 yılTamam hangi haram daha mantıklı nikah kıyarak yiyişmek mi yoksa nikah kıymadan yiyişmek mi?
Soran+1 yılResmi nikah mı?
Soran+1 yılKoşullar uygun değil zaman varsa ne yapılabilir?
Soran+1 yılBenim niyetim günah işlememek.
Zaten evlenmek istemediğim bir hatunla bir şeyler yaşamak niyeti ile nikah kıymak istemem.
Art niyetim yok.
Yalnız eğer karşılıklı her iki tarafın niyeti de cinsellik yaşamak ise yine de dini nikah geçerli olur.- +1 yıl
bilmiyorsun uyduruyorsun. dediğin muta nikahıdır ve savaş dönemi içerisinde tecavüzler artmasın diye izin verilmiş ve savaş sonra Hz. Muhammed in açıkça söylemiyle haram kılındığı belirtilmiştir. kafanzıdan islam uydurmayın bilmeyenleri de yanlış yönlendireceksiniz. sen şuna açık açık bir tarafım imza basmayı yemiyor de. kıvırıp durma.
Soran+1 yılNeyse seninle boşa kürek sallamaya gerek yok.
Ben bildiğim yoldan giderim.
En İyi Cevaplar
Dinen nikah kıymak demek cevredekilere de bakın biz birbirinize helaliz diye duyurmaktir. Yani sevgili olup kimseye duyurmadan dini nikah kıymanin pek bir hükmü kalmıyor.
011 Yorumla
Soran+1 yılNikah kıydığında helal misin değil misin?
Soran+1 yılNikahsız sevişmek daha mı doğrudur o zaman?
- +1 yıl
O yaptığın da yanlış dinen bu önerinde doğru değil. Hangisi daha iyi diye sorma yani birinde sırf zina diğerinde hem zinaya devam hem de nikah gibi bir akdi kendi nefsinize alet etmek. Kızma bana kardes bizde sevgilim ile düşündük bunu araştırdık durum bu. Biz de biran önce evlenmeye karar verdik bu yüzden evliliğe engel olan ne varsa ortadan kaldırmaya başladık o askere gitti mesela ve böylece haram islemekten olabildiğince uzak durmaya çalışıyoruz
Soran+1 yılSenin durumunu şöyle ele alsak, sevgilin askerden gelmiş ve evlilik için koşullar uygun değil. Zaman var.
Günah işlemeyi mi tercih edersin nikah kıymayı mı?
Soran+1 yılMaddiyat yetersiz, okul vs gibi koşullar diyelim.
- +1 yıl
Sana söyle değil hiç ceyizim yok 5 kuruş param yok çalışıyorum ama ailemin borçlarını odemekten birikim yapamıyorum erkek arkadaşım da su an işsiz benm okul bitti ama o liseden sonra ara verdi birde sınıfta kaldı yani eğitimde yarı da kaldı maddi anlamda benden çok az daha iyi yani en azindan buyuk bir borcu yok ama su an işi bile yok. Benim okul bitti diyorum ama henüz kariyer anlamında çok çaba harcamam lazım. Sevgilim ailesine dedi askerden sonra is bulur bulmaz isteyecekler bende anneme dedim sadece babalar en son duyar malum bu yüzden baba para biriktirmem lazım bile diyemiyorum. Yani anlayacağın biz dede durumlar farklı değil. Ama seviyoruz ve günaha girmek istemiyorum. Ya ayrilcaktim ya da böyle bir yola gircektik bizde bu yolu seçtik. Ben hayallerimden o hayallerinden vaz geçti birbirimiz için. Eşya ev araba ikinci plana attık bize az eşya bile yeter şu an sadece şu gunahtan kurtulalim sonra hepsi yerine gelir
Soran+1 yılÖncelikle Allah yardımcınız olsun.
Allah'ın izniyle de işleriniz yoluna girer.
Çünkü birbirinizi sevmiş, bağlı kalmışsınız.
Benim bu soruyu sormamdaki amaç aynı senin durumundaki gibi insanlar için nikahın şart olmasıdır.
Yani siz nikah olsa da olmasa da bir şekilde yakınlık gösteriyorsunuz.
ya da siz günah işlemeseniz de bir şekilde günah işleyenler var.
Yani hal böyle olunca eğer inancın varsa, ibadet vs ediyor ama günah işleyip rahatsız olmaktansa nikah şarttır bana göre.
Soran+1 yılOlması gereken nikah elbette ailelerin rızası göz eterek olmalı.
Fakat şu an insanlar nikahı düşünmeden cinselliği zaten dilediği gibi yaşıyor.
Madem cinselliği yaşayacaksın ve evlilik için hazır değilsin, böyle bir düşüncen yok en azından dini nikahını kıy, günaha girmeden helal yoldan cinselliğini yaşa.
Söylemek istediğim mantık budur benim.
+1 yılTanidigin biriyse eminsen neden olmasin derdim kardesim fakat benim bildigim resmi evlilik olmadan evlilik cuzdanini gormeden kiyilmiyor dini nikah. iyi niyetini takdir ettim gercekten helal olsun ama durum boyle:)
05 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür.
Dini nikah için imama bile gerek yok.
2 şahit olsa da oluyor.
Yalnız aile rızası olursa doğru olandır.
Yani benim bahsettiğim konu kötünün iyisi gibi bir şey.
Amaç günaha girmemek.
Nikah olmasa zaten günaha gireceksin.
En azından helal oldunmu günah işlemiş olmayacaksın.
Tabi benim bahsettiğim bu durum daha çok sevgililik sürecinde günaha meyledenler içindir.- +1 yıl
Dini acidan sana bir lafim yok kardesim.. ben isin resmi ve uygulamasini anlatmak istedim. yoksa cok farkli dusunmuyoruz keske herkes senin gibi ince olabilseydi.. ne kadar dikkat ediyoruz desekte cok hatalar yapiyoruz sevgiliyiz vs. diyerek..
Soran+1 yılÖyle ben işin Yaratan'a karşı günahındayım. Doğru olduğunu da kabul etmiyorum. Helal olur ama uygun olmaz. Fakat günah işlemek yerine en mantıklısı budur. Elbette aile rızası olursa gerçek, has, içe sinen bir şekilde evlilik olur. Fakat şu an günümüzde kimler dikkat ediyor ki bu duruma. Yani madem cinselliği yaşıyorsun o zaman nikah kıy helal ol.
Anladığın için teşekkürler.- +1 yıl
Rica ederim.. fakat muta nikahi yapanlarla karistirmasinlar dikkat et oyle zihniyetlerde var bunu kotuye kullanan. ama en dogrusu ailenin rizasiyla resmi ve dini nikahini yapip helalinle olmak. aile riza vermezse dini nikah olsa da kotu olur sonradan sizler adina.. hakkinda hayirlisi olsun. iyi geceler..
Soran+1 yılTeşekkürler iyi geceler.
Kastettiğin muta nikahı mı yoksa bildiğimiz gizli bir şekilde evlenmek mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılMuta ya da gizli ne farkeder 2 şahit huzurunda helalim olacak işte.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
12Cevap
Ailenizle konuşun. Herkes bilsin nikahlı olduğunuzu. Düğün yapınca evlenirsiniz. Yani cinsel birliktelik yaşamamak gerek bence imam nikahı olsa bile. Çünkü babaevinde olduğu sürece resmi nikah yoksa hoş olmaz.
04 Yorumla
Soran+1 yılSence şu an nikahsız sevgili olan herkes tensel yakınlaşma kurmama gibi ihtimalleri var mı?
Soran+1 yılAh benim temiz kalpli kardeşim :))
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Ailelerin, çevrenin haberi olmadan nikah mı olur? Kabul mü olur? Kimi kandıracaksınız Allah ı mı kendinizi mi?
19 Yorumla
Soran+1 yılAllah'ı neden kandıralım esas günah işlememek için Allah'ı ikna etmemiz lazım.
Aileleler, çevreler sevgili olduğumuzdan haberleri yok mu?
Hali ile öpüşüp koklaştığını da hissediyorlardır.
Neden günah işleyelim o zaman?
Ayrıca 2 şahit olduğunda Karılığa kabul ettim dediğinde kız da bunu kabul ettiğinde nikah gerçekleşir.
Yani kabul olur.
Soran+1 yılBen sallamıyorum.
Medrese eğitimi almış Molla'dan duydum.
Nikah için 2 şahit yeter.
İstersen araştır.
Soran+1 yıl2 şahit ile nikah olayı 7 Kocalı Hürmüz adlı filmde de işlenmişti.
Ben Molla'dan duyduğumu söylüyorum daha başka kime gidip araştırayım.
Ve bu soruyu sormamdaki mantık şuydu : İnsanlar zaten nikahsız ilişki yaşıyorlar. Bu zina oluyor. Madem evlenmeye resmiyete dökme niyetleri yok, zina yapmaktansa nikah kıyıp helal olmak daha doğrudur.
Tabi bu kötünün iyisidir.
Esas doğru olan ailelerin rızasının gözetilerek olmasıdır.
Fakat aile durumu hazır değil ise 2 şahitli nikah her türlü nikah kabul olur.- +1 yıl
www.fetva.net/.../...an-nikah-gecerli-olur-mu.html
herkes yanlış bilebilir. Yalandan öpüşmek için Allah kendi nikahını kullandırır mı? Hiç mi düşünmüyorsun?
Soran+1 yılBen kardeşe katılmıyorum @TAB90
- +1 yıl
Nikâh bir akit, sözleşme ve anlaşmadır. Bunun için bazı şartları vardır. Bu şartlardan birisi yerine getirilmezse nikâh sahih olmaz.
1. Evlenecek kişilerin veya vekâletlerini verdikleri şahısların hazır bulunması.
2. Tarafların irade beyanı. Evlilik akdini kabul ettiklerine dair eşlerin “kabul ettim” şeklinde ifade etmeleri.
3. Kızın velisinin izninin olması.
4. Şahitlerin hazır olması. Bu şahitler, ergenlik çağına ermiş, aklı başında iki erkek veya bir erkekle iki kadın olmalıdır. Yani şahitlikte mutlaka bir erkeğin bulunması icap eder.
Sen yine de istişare yap kardeşim. Ayrıca birbirine dokunmak için bunu kullanman doğru değil. Bunun içinde birçok yazılı açıklamalar var. Karar senin Allah'a emanet ol.
+1 yılMuta nikahı olur, batıldır... Hükmü yoktur. Sen istersen bir yerini yırt, ottan nemden bir mollayı kaynak göster... GE-ÇER-SİZ...
026 Yorumla
Soran+1 yılBence geçerli. Bunu ispat edebilirim sana ama sen inanmadıktan sonra kabul etmezsin!!
- +1 yıl
Hanefilerde akıl-baliğ olan kadın, aynen erkek gibi velisinin aracılığına gerek olmaksızın evlenebilir. Ancak yetişkin bir kız veya kadın dengi (küf’ü) olmayan bir adamla evlenmişse velisi bu evliliği feshettirebilir (Merginani, Hidaye, I, 231 ).
- +1 yıl
Yalnız kalınca günah işlemiş olmamak için dini nikahı tercih ediyorlar. Halbuki daha sonra telafisi çok zor durumlarda kalabiliyorlar. Bir kadın ve erkek aileden haberli veya habersiz şahitler huzurunda nikahlansalar -Hanefi mezhebine göre- karı koca sayılacaklarından, erkek boşamadan kadın başkasıyla evlenemez. Bu açıdan çok tehlikelidir. Nitekim bize bu konuda onlarca soru geliyor.
"Ben bir erkekle dini nikah kıydırmıştım. Şimdi ayrıldık, o beni boşamıyor ne yapayım?"
"Ben dini nikahtan boşanmadan başkasıyla evlendim. Zina sayılır mı?"
gibi tüyler ürperten pek çok problemle karşılaşıyoruz. Bu açıdan her ne kadar gizli olarak şahitler huzurunda nikahlanmak caiz ise de, sonunda telafisi imkansız olaylar olabiliyor. Bu nedenle resmi nikah olmadan dini nikah yapılmasını asla doğru bulmuyoruz. - +1 yıl
Velinin izni olmadan nikah yapmak caiz mi?
İslâm hukukuna göre nikâhın sahih olması için bazı şartlar vardır. Bu şartlardan birisi de evlenecek olan kadının velisi durumunda olan kişinin izninin bulunmasıdır, aksi halde nikah batıldır. Zina edilmiş olur.
Soran+1 yılO nikah olmasa esas o zaman zina olacak.
Doğru olan anne baba rızasıdır. Ben bunun aksini sölemiyorum.
Fakat günümüzde anne baba çocukların sevgili olduğunu biliyorlar. Bunlar geziyor tozuyor öpüşüyor bir şekilde günah işliyorlar. Ve ben bu koşullarda nikahın geçerli olduğunu söylüyorum.- +1 yıl
Bu kadar kişi yanlış, bir sen doğrusun o zaman :))) Kimseyi ortak tutma kardeşim... Kendi kafanın dikine git fikir beğenmiyorsan... Doğru doğrudur..
Soran+1 yılSizde nikah olmadan öpüşüp koklaşıp günah işlemeyi tercih ediyorsunuz ben bunu tercih etmiyorum o kadar.
- +1 yıl
Ben onu da yapmıyorum... Evlenene kadar öpüşüp koklaşmak isteyen pisliklerle hiç işim olmaz, Allah'ın akdini de batıl etmem.. Yani hem ruhumu hem bedenimi kirletmem.
- +1 yıl
Farz et ki resmi nikahı kıydıramadan öldün, o kızın sonu ne olacak? Ya da sen boşamak istedin? Ailelerin bilmesi ve duyurulması şart. Hüküm bu, ister yüzünden bak ister tersinden bizi de kullanma batıl fikirleri doğrulamada...
Soran+1 yılİstişare yapıyoruz. Ben bildiğim doğrudan giderim. Demek herkesin kendisine göre doğru var ki bir sürü mezhep, tarikat, cemaat çıkmış. Bende Kuran'ı kendi anladığım şekli ile uygularım.
Eğer günah işlemiyorsan senin nikah kıymana gerek yok çünkü doğru ve zor olanı yapıyorsun. Fakat karşılıklı günah işlenecekse günah işlememek için nikah kıymayı tercih ederim. Zaten nikah olmasa da günah işlersek her hangi olumsuzlukta bir ayrılık olsa o kızın sonu her iki ihtimalle aynı olacak. O nedenle doğru olan senin gibi günah işlememeyi başarabilmektir. Günah varsa bunu ortadan kaldıracak koşullah seçenek olarak karşısına gelir ve bende bu seçeneği değerlendiririm.- +1 yıl
Size nikah kıymayın diyen yok ki... Nikahın sahih olma şartı duyurulmasıdır diyoruz. Yoksa nikah kıyın elbette, ama sırf zinayı meşruya tevdi etmek için gizli nikah kıymaya kalkarsanız, kıydığınız tek şey ahiretiniz olur ve zina da zina olarak kalır...
- +1 yıl
Siz molladan cevap almış olabilirsiniz ama ben bir seyyidim...
Soran+1 yılSeyit olmanın da pek bir artısı olacağını sanmıyorum. Saygı duyuyorum belki ilmi bilginiz vardır fakat netice de herkes kul. Size bunu ispat edebilirim demenin sebebi de seyyit olduğunuz için beni anlayabileceğinizi umuyorum. Bende Menzil'e gider gelirim. Günlük vird dersim de var. 5 yıllık ciddi bir ilişkim vardı. Hali ile yakınlaşmada oluyordu. Ben dursam o durmuyordu. Fakat işlediğim günahlardan dolayı virdden aldığım maneviyat kesiliyordu. Bende onu karılığa kabul ettim. Ve maneviyatta kesilme olmadı. Tamamen içsel bir huzur da yoktu tabi anne baba rızası olmadan. Bir tereddüt oluyor. Fakat kabul olur mu olmaz mı durumu benim için maneviyatın gelmesi ispatıdır. İsten kabul etmesin bu durumu o nedenle ben kendi doğruma bakarım. Ama doğru olan anne baba rızası olup, akrabaların hazır bulunması elbette daha lezzetli bir nikah, düğün, huzur , bereket olurdu.
- +1 yıl
O halde tövbe edin...:) Allah bağışlasın... Ama bir daha da bunu yapmayın. Kıza da yazık çünkü...
Soran+1 yılTövbe ettim ve günah işlememek için gayret ediyorum çok şükür. 5 yıllık ilişkimde ben gerekeni yaptım, sevdim, aşık oldum ve her defasında ayrılan kendisiydi. Ve bitti.
Aslında bu soruyu yazarken de amacım hem cinsellik dürtüleri hem de bir şekilde bir doğruyu tartışma üzerineydi.
Şu an da aslında durum budur. Yaş 31. Günah işlemiyorsun. Ama evlilik için de koşullar uygun değil. Fakat bir kız arkadaşım olsa bu durumu gerçekleştireceğimi düşünüyorum. 2-3 yıl sabredilir mi bilemiyorum ediyoruz bir şekilde ama zor oluyor.
Nasip, kısmet kader tabi herşey.
Ayrıca şu an cinselliği umarsızca yaşayan bir sürü insan var. En azından dini nikah kıysalar bu günahtan mahrum olurlar diye düşünüyorum. Yani Hz. Peygamber efendimizin savaşta izin verme ve sonrasında yasaklama durumu var. Yani yasak olmalı ama bilenler de en azından günah işlemek yerine böyle bir önlem almalılar diye düşünüyorum.- +1 yıl
Eğer dini nikahta duyurma olursa bu geçerlidir, bir erkek şahit bulunmalıdır en az, diğeri hanım ya da erkek olabilir.
Soran+1 yılTeşekkürler. :)
Siz de Menzil'i bilir misiniz?- +1 yıl
Artık yaşınız da ev kurmak için münasip aslında... Eğer maddi zorluklar varsa ve evlilikten bu nedenle çekiniyorsanız tavsiyem eşiniz olacak hanımla el ele vermenizdir..
Soran+1 yılBenim yaşım da uygun, ruhen de , düşünce olarak da hazırım evliliğe.
Şu an zaten konuştğum kimse yok.
Aşk lazım, doğru insanı bulmak ve içine sinmesi lazım aynı şekilde bu eşim olacak kişi için de geçerli.
Aynı nokta da bulaşabilmeliyiz.
Hepsinden önce ekonomik olarak hazır değilim kendimle ilgili eksiklerim var.
Onlar olduktan sonra olur inşallah.
Zaten daha henüz zamanımız var.
Nasip kısmet kader artık.
Allah sabır versin ne diyeyim :)- +1 yıl
Benim görücü usulü tanıştırıldığım kişi bile,3. görüşmemizden sonra "insan sevdiğini öpmek dokunmak ister, süreçte sen de istersin.." dedi... Ben de"Şu an tek istediğim senden ayrılıp evlenelecek birini bulmak" dedim. Bıraktım.. Hala barışmak istiyor ama daha bu aşamada bu saygısızlığı yapanla evlilik hayatı kurulmaz.
Soran+1 yılValla burada kişinin maneviyatı, Allah'ın koyduğu sınırları, Allah'a olan bağlılığı vs ne kadar yüksekse ona göre hareket edilir. Sende öyle hareket etmişsin diye düşünüyorum. Bir seyyid ile böyle bir durum olsa ben çekinirim seyyid olduğu için, hatta sadece seyyit değil gerçekten Allah'a kalpten bağlı olan biri için de geçerli bu durum. Sevip aşık olduktan sonra sabredilir fakat ister istemez şeytan yine meylettirebilir insanı. Yani sen bırakmışsın bilmiyorum yine bir şans verebilirsin eğer gönlün varsa ama gönlün yoksa bir şey diyemem.
- +1 yıl
Gönül Allah'ındır. Bu nedenle yanlış yapmamalı...
Soran+1 yılMenzil'li misin sende?
Yoksa başka bir yerde mi yaşıyorsun.
Merak ettim çok.
Beni ilgilendirmez gerçi.
Soran+1 yılBir şey daha sorayım. Mehdi hakkında bilgin var mı? Seyyit olduğun için belki haber alıyorsundur.
- +1 yıl
3 kuşak İstanbulluyum...
Soran+1 yılHımm maşallah.
+1 yılsaçmalık. dini nikah degil sevgili olmak icin dini nikah kıymak. o zaman dini nikah kıyıp yasanan seyler normal oluyorsa bekaret aramazsiniz hadi yine iyisiniz
00 Yorumla
+1 yılAilelerin haberi ve rızası varsa bence mantıklı sonuçta elini tutman bile çok dogru bir hareket degil nikah olmadan
06 Yorumla
Soran+1 yılÖyle. Ailen biliyorsa gezip tozduğunu buna razı ise ailenin rızası da olabilir. Ama aile rızası olmasa da sen günah işliyorsan yine nikah gerekir diye düşünüyorum. Ya da günah işleyip Allah'tan af dileyeceksin. İki seçeneğin var yani.
- +1 yıl
Af dileyecegini planlayarak günah işlemek dogru gelmiyo bana :) bence haklısın ya nikah yapılmalı eger çok ciddi bir ilişkiyse
Soran+1 yılGünah işlemektense böyle bir şey daha uygun. ya da hiç günah işlememek gerekir.
- +1 yıl
Evet ama nefsimize hakim olamıyoruz işte sevip sevilmek hoşumuza gidiyo ve günah işlememek için nikah yapılmalı fakat resmi nikah yoksa yine mesafeyi korumak lazım bence
Soran+1 yılAynen öyle. Resmi nikah olmadan cinsel birliktelik yaşamamak gerekir. Zaten nikah olmasa da sen bu günahı işleyeceksin ve sınırını koruyacaksın. Madem sınırı koruyacaksın o zaman dinen nikah kıy sınırını koru ve günah işlememiş ol. Beni anladığın için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim bende aynı şekilde düşünüyorum
olmaz ya cayarsan işi resmiyete dök sonra kimse kimseyi zor durumda bırakmasın
00 Yorumla
+1 yılAllah görüyor olum niyetinizi kendinzi niye kandırıyorsunzu? evlenecekseniz adam gibi evlenin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİmam nikahı ile sevgili olunmaz, ancak evlilik olur. Ayrıca sırf sevişmek için kıydığın imam nikahıda geçerli olmaz, yani yine haram işlemiş olursun.
06 Yorumla
Soran+1 yılPeki nikahsız yapınca bunları daha mı iyi oluyor?
Cevap sahibi+1 yılFark eden bişey yok. Yani imam nikahını kullanmış olursun, bide bunun vebali var, daha kötü :(
Soran+1 yılO zaman nikahsız günah işleyelim daha az günahsa öyle mi diyorsun?
Cevap sahibi+1 yılKardeşim zina, zinadır ve haramdır. Ne şekilde ve nasıl olursa olsun. Allah'ın hükümleri geçerlidir, benim ne dedğim değil...
Soran+1 yılNikah kıyıp sevişince günahdan kurtulmuş olmuyor mu?
Cevap sahibi+1 yılTabiiki hayır, zira bu sahtekarlığa giriyor...
Resmi nikah olmadan imam nikahi yapmiyolar ve imam nikahida gizli yapilirsa gecersizdir
01 Yorumla
Soran+1 yıl2 şahit huzurunda karılığa kabul ettim derse erkek nikah kıyılmış olur.
+1 yılımam nıkahı oyle ıkı çiftın arasında kıyılmayla olmaz. anne baba eş dost herkes bılecek. yoksa geçerlılığı yok.
00 YorumlaBence kendine beyin nakli yaptır uçkur Peşinde o kızıda mundar edicene
03 Yorumla
Soran+1 yılSenin beynini zigeyim !!
Soran+1 yılOna ihtiyacı olan sensin aşağılık herif :D
+1 yılAilenin haberi olmadan Helalik olmadan ne sevgilisi dalgamı geçiyorun?
05 Yorumla
Soran+1 yılAileler bilmiyor mu insanların konuştuğunu, sevgili olduğunu.
Gezip öpüştüklerini anlamıyorlar mı?
Bunları yapmıyorlarsa eyvallah, yapıyorlarsa günah işlemekten daha iyideğil mi nikah?- +1 yıl
Anne Babanın helaliyi bence olmalıdır!
Soran+1 yılEvet öyle olması gerekir. Olursa nikah daha lezzetli olur. Fakat günümüzde insanlar evlenmeden nikah kıymadan her şeyi yaşıyorlar. Madem yaşıyorsun günah işlememek için nikah daha doğrudur bana göre.
- +1 yıl
Evet Imam nikahı önemlidir orada sorun zaten cocuk olunca Anne babada kabullenir bu durumu
Soran+1 yılİnsanlar çocuğu düşünmüyor, arzuları tavan yapmış günah işliyorlar. Günah işlemektense nikah şart.
+1 yıl@KızlarSoruyor soruya bak hele bunu paylaş face de :)
01 Yorumla
Soran+1 yılfeys mi?
Kim ben mi?
:D
+1 yılHe olur başka nikah kıydıktan sonra beraberde yaşayın nolur ki
04 Yorumla
Soran+1 yılNikah kıymadan el ele tutuşmak, öpüşmek mi mantıklı nikah kıyarak mı bunları yapmak mı mantıklı?
Hangisini tercih edersen.- +1 yıl
Normal tutunmak mantıklı sonuçta senin kafandaki vicdanındaki mesele dinle ne alakası var. Değil mi nikah kıy herşeyi yaşa sonra olmayıncada bırak bu daha mı mantıklı. Öpüşmek sevişmek seks hepsi doğaldır takılmayın.
Soran+1 yılHaha öpüşek sevişmek doğaldır diyorsun ama nikaha gelince her şeyi yaşa bırak diyerek ön yargılı yaklaşıyorsun.. E sen zaten hem nikahsız günah işliyorsun hemde bunu uygun görüyorsun. Hangisi mantıklı şimdi?
:D- +1 yıl
Benim günah gördüğümü nerden çıkardın kı ben doğal gördüğüm için günahta işlediğimi düşünmüyorum. O yüzden sorun yok.
Yeni Yeni Fetvalar Çıkmaya Başladı Taş Yağacak Kafamıza Taş :D
023 Yorumla
Soran+1 yılYahu fetva değil bu.
Bu bir ihtiyaca karşı bir istek.
Hz. Peygambere ne sorularla geliyorlardı.
Şimdi insanlar birbirleri ile sevgili ama nikah yok ve her şeyi paylaşıyorlar. Sonra günaha giriyorlar.
Madem öyle nikah kıyalım helal olalım ne halt edeceksek o zaman edelim. Harama bulaşmamış oluruz.
Soran+1 yılE insanlar evlenmeden her şeyi yaşıyorlar günah işliyorlar sence günah işlemek mi mantıklı yoksa nikah kıymak mı?
Hem dinde insanlar anlaşmalı olarak nikah kıymıyorlar mı?
Örneğin Hacca gidecek kadın tek başına gitmemek için yanına bir erkeği alıp nikah kıyarak gidiyor ama hiç bir şey yaşamıyor. Bunlar oluyor da diğeri neden olmasın?
Soran+1 yılSenin dini bilgin yok maalesef !!
Soran+1 yıl:))
Soran+1 yılUlan geri zekalı fetva nerede var burada?
Soran+1 yıl2 şahit yeter nikah için hadi yol al :D
Soran+1 yılEvladım zaten o nikah olmadan da insanlar aynı haltı yiyor.
İki şahit " Karılığa kabul ettim " dedin mi kadın da bunu kabul etti mi nikah olur.
Günah mı işlemek daha doğru nikah kıymak mı?
Ben nikah kıyarım, helal dilediğim gibi takılırım.
Soran+1 yılNiye 4 eş alamıyor muyuz zaten?
Soran+1 yılCariyeler de var.
Soran+1 yılHaram mı?
Soran+1 yılNiye Kuran da öyle mi yazıyor.
Hakkım değil mi ister 2 ister 4 tane alırım. Cariyelerle de takılırım.
Var mı yok mu bunlar dinde?
Soran+1 yılYahu dini bilgine güveniyorsun.
Var mı yok mu?
Gizli Üye(36-45)+1 yılTerk etmek istediğinde ne olacak peki
Sevgililkle evliliği karıştırma evlilik ciddi bir iştir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİman nikahını da kıy ama resmi nikahı kesinlikle yap.. İman nikahı pek güvenilir değil
10 Yorumla
+1 yılNikahın amacı, ilandir.
Biz karı koca olduk bilesiniz demektir.
Zeki varliklar...00 YorumlaKimi kandıracaksın kendini mi Allah'ı mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılHiç kimseyi kandırma niyetim yok. Amacım günah işlememek.
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Muta nikahına girer olmaz
06 Yorumla
Soran+1 yılBir nevi öyle sayılabilir. O nikah olmasa cinsellik haram olur, günah olur. Nikah olursa helal olur, günah olmaz.
Soran+1 yılMantıksız senin yaklaşımın.
Soran+1 yılSavaş sırasında cinsel ihtiyaçlarını gidermek isteyenler için anlaşmalı evlilik gibi bir durum.
+1 yılçocuk oyuncagı mı buy olmaz!!
08 Yorumla
Soran+1 yılSevgilin var sanırım.
Öpüşüp koklaştığınız oluyor mu?- +1 yıl
var. öpüp koklaşma yok. Kısa zamandaa söz kesilcek
Soran+1 yılGünah işlemiyorsanız ne mutlu ama günah işlemek mi daha mantıklı yoksa nikah kıymak mı?
- +1 yıl
Nikah ahdii o derece basit bir olay değildir.,
Bunun şartları gerekleri var. mehir vs.
şu an dini nikah çok ayklar altına alındı. Fetva da su:
Resmi nikah olduktan sonra imam nikahı geçerli olur.
Zamanında i, mam nikahı kıyıp resm, yete dökülmemiş nikahlarda var bunlar ewlilikten sayılmaz diyemeyiz. Ama Resmi nikah çoğu hakkı koruyr. İmam nikahında kadının hakları ihlal edilebilr. erkeğin bir sözüne bakar bu nikah. Sevgilisin diyelim imam nikaahı kıymak yerine usulune göre isteseniz resmi nikahla imamnikahı kıysanız daha mantıklı değil mi. İmamhatip liselerinde yaygınlaşmış bu uygulama caiz değildir. sevgilyken bile bir sınır olabilrken imamnikahında her şeyi yapıcak ve kızlar genelde madur kalıyor. çok derin konular kardeş, im. Kaş yaparken gözx çıkarmayın...
Soran+1 yılİslam da nikahın kabul olması için iki şahit yeterlidir bildiğim kadarı ile.
7 kocalı hürbüz olması lazım filmin adı o sahne de bu durum işlenmişti.- +1 yıl
ben ne diyorum sen ne diyorsun kardeşim. milletin aklına böyle şeyler sokmayın lutfen. yapan her türlü yapıyor bazı şeyleri zaten kendinize saklayın. kaş yaparken göz çıkartıyorsunuz.
Soran+1 yılBen gerçekleri söylüyorum.
Hatta bir Molla'dan duydum bu hükmü.- +1 yıl
İyitamam...
Aile & Toplum konusunda 682 cevap paylaştı. Olmaz. Ayrılınca bayan için kötü
03 Yorumla
Soran+1 yılNiye sevgiliyken cinselliği sınırsız yaşayınca, günah işleyince daha mı iyi?
Soran+1 yılSen başarabiliyor musun günah işlemeden?
Evlen karın olsun niye uzatıyon ki
03 Yorumla
Soran+1 yılBen bunu genelleme yaparak sordum.
İnsanlar nikahsız zaten her şeyi paylaşıyorlar.
Böyle zina yapmak mı daha uygun yoksa dini nikah kıyıp helal olarak cinselliği paylaşmak mı daha doğru?
Nikah olmasa da zaten insanların bir çoğu bunu paylaşıyorlar ama günah işliyorlar.
Nikah olursa böyle bir durum olmayacak.- +1 yıl
Canısı sen zaten imam nikahı konusunu kafan yerleştirmişsin.. Tabiki dinimizce nikahsız yaşananlar günah. Kızın ailesine kendisine bu görüşünü bildirirsen bence onlarda olumlu düşünür gibi.. Ama sanırım imam nikahı kıyıldı mı resmi nikahta kısa süre içinde olması gerekiyormuş.. Yani ben öyle biliyorum
Soran+1 yılTeşekkürler.
maalesef dini nikah zinaya kılıf olmamalı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılolmaz
07 Yorumla
Soran+1 yılNeden ama?
- +1 yıl
gereksiz yaa sonra bide boşanması var işiniz mi yok yaa
Soran+1 yılNeden gereksiz olsun.
Sevgilin ile bir şeyler yaşayıp günah işleyeceğine imam nikahı olsa helal olsa kötü mü olur.
Zaten anlaşamazsan her şekilde ayrılacaksın.
Boş ol dediğind zaman boşanmış oluyorsun.
Yani bu nikah kağıt üzerinde olmasa da manevi yönü ile etkilidir.
Günah işlemeyi mi tercih edersin, nikah kıymayı mı?- +1 yıl
nikahlanınca noluyo amacın kötü o günah değil mi? Çok seviyosun madem normal nikak kıy evlen eşinle yakınlaş
Soran+1 yılDurum yok evlilik için koşullar uygun değil.
Sevgilin var her şeyi yaşıyorsun.
Nikah kıymak mantıksız mı geliyor?
Yoksa günah işlemek mi mantıklı geliyor?- +1 yıl
amaann istediğini yap napıyım
Soran+1 yıl:))
:) Bu neyin kafası la.
00 Yorumla
+1 yılzekice :D
01 Yorumla
Soran+1 yılZekilikten ziyade günah işlememek amaç. Eğer sevgiliyken cinsellik yaşanıyorsa nikah olmalı diye düşünüyorum.
mute nikahı kıyın
01 Yorumla
Soran+1 yılBir nevi ona çıkıyor ama tam anlamı ile de Muta nikahı sayılmaz.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAzgın sakirt
01 Yorumla
Soran+1 yılNereden bu kanıya vardın?
Niyetimi okuyorsun?
Müneccim misin?
Yoksa ön yargılı mı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılolmaz
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı