islamda kadına şiddet yoktur. HATTA MASUM HİÇBİR İNSANA ŞİDDET YOKTUR. kuranda evlilik ile ilgili sadakat yükümlülüğünü yerine getirmeyen kadınlar için dövün ayeti vardır ama bu tür ceze zina eden erkek için de vardır. yani cinsel açıdan ayırım yoktur. bu da gayet insanidir. evlilik yükümlülüğünü yerine getirmeyip karı/kocanın namusunu ayaklar altına alan her eş, her toplumda ve her dönemde cezalandırılmıştır. zira insan doğası eşin başkası ile zinasını kabul etmez. zaten ülkemizde kadın cinaeytlerinin binde biri bile dini motivasyonla, dini saikle işlenmez. yüzde 99 u islam dışı hayat yaşayanların yaptığı pislik sonucudur. gayri meşru ilişkilerin sonucunda yaşanır. iftiralarla bir şey ispatlanmaz. hatta tevratt 10 emirde de ZİNA SUÇTUR. Allahtan gelen dinlerde sapıklık olmaz. musaya , isaya ya da muhammede inen her dinde
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Nisâ Suresi - 34 . Ayet
Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Bir yerlerden fetva uyduran vatandaş, senin yazdığın zırvaların doğru olmadığını ufacık bir arama ile ulaşabilir insanlar yani sana buradan ekmek çıkmaz, zorlama boş yere bu zırvalığa kimseler inanmaz, hayali inancının uyduruk yazılarından örnekler vererek de gerçeklerin üzerini örtemezsin. Çaresiz bir çırpınış.
benim yazdığım yüce ahlak senin gibi midesizler için zırva olabilir bunu da anlarım. zira sen gibi sinekler için çöplük ideal yaşam yeridir. aile olma, sadakat, namus, ahlak sana fazla gelir. kadınları sadece yataklık bir meta gören, kullanıp atan, olmadı öldüren, çıplaklığı modenlik sanan sen gibi ayyaş takımı için elbette islamın yüce ahlakı zırvadır. önce aynaya bak. ülkede öldürülen 10 kadının en az dokuzu sen gibi serseri, ahlaksız tayfasının işi. ben bişey için çırpınmıyorum. sadece inancımı dile getirdim. sana aşağılık hayatında başarılar dilerim. ama kimseyi ölüdrmeden, kimseye taciz ve tecavüzde bulunmadan
Benim içip içmediğimi veya kadınları cinsel köle olarak görüp görmediğimi annene sordun sanıyorum, o anlatmış olabilir başka seçenek olamaz. Senin leş inancına inanmayan herkes katil tcavüzcü sanıyorum ama asıl leşler senin inancının doğuşunda vardı, cariye diye onun bunun karısını kızını köle pazarlarında okşatıp satan sahabelerdi hatta Ömer'in oğlu azıcık mıncıklayıp cariyenin yatakta iyi olup olmadığını şıp diye anlayıverirmiş, Ömer zaten sarhoş, kafa trilyon geziyor, senin yaşamınla da hiç ilgilenmiyorum, cariye mi gasp ediyorsun yoksa ahlaksızlık mı yapıyorsun hiçbir yerimde değil, annene de benim hakkımda soru sormayı kesmelisin artık her insanın özeli olur. Aynı inançta olmayınca çöp olduk, sinek olduk ne güzel, işte zırzop inancın zamazingolarına inanıp beyni yıkanmış bir zavallı. Leş inancın benim ahlakımı iğrençleştiremez merak etme, tcavüzü siz seversiniz hani sizin Ömer bile Ali'nin 9 yaşında kızını evine çağırıp orasını burasını elleyip evlenmek zorunda kalmadı mı? Ahlakınızı nereden aldığınız belli, ben o seviyeye inmeyi tercih etmiyorum, dört karı istemiyorum, cariye istemiyorum, birini severim onunla ömrümü geçiririm sizin iğrenç inanışlarınız beni karaktersiz yapmaya yetmez. Hadi uza ucube.
Kadina karsi siddet Nisa 34'de erkege FARZ kilinmistir. Islam'da kadina karsi siddet yok diyen bu ayeti inkar etmis olup dinden düser. Dinden düsene tövbe etmeye ve düsünmeye vakit verilir, tövbe etmezse kellesi vurulur.
ayet türkçeden şöyle: evlilik akdini yerine getirmeyen kadınlara nasihat edin uyarın. olmazsa yatağınızı ayırın. o da olmazsa dövün. eğer onlar akdine sadık kalırsa onlara zarar vermeyin... ŞİMDİ SEN BU AYETTEN kadına şiddet farz diye anladınsa o senin algının uçukluğu... farz yapılması emredilmiş yapmazsan günaha gireceğin şey demektir. kadına , çocuğa, insana hayvana bitkiye hiçbir canlıya suçu günahı olmadan ceza yoktur islamda
"o da olmazsa dövün"
Bak bu kisimda dövebilirsiniz demiyor, dümdüz dövün diyor. burada bir emir veriliyor yani kadina karsi siddet sartlar yerine geldiginde FARZ oluyor.
insan okudugunu anlamali tabiki.
başka bir ayette de peygamberimiz eşlerine : Ey Peygamber! Eşlerine: “Eğer siz, dünya hayatını ve onun güzelliklerini istiyorsanız, gelin sizi mihirlerinizi vererek güzelce boşayayım, diyor.(ahzap 28. ayet) demek ki dövmek şart değil, boşamak da secenek. sen dövmek istiyorsan o ayrı:))
Ben Müslüman degilim ve kadina karsi siddete karsiyim. Senin oraya bosanma hakkinda yazdigin benim dediklerim ile daha dogrusu Nisa 34 ile celismiyor.
Kardesim okudugunu anlamiyorsun, sana daha fazla kitap okumani tavsiye ederim.
senin ne olduğun önemli değil benim için. ama kadına öncelikle nasihatı, sonra yatağı ayırmayı, başka ayette boşanmayı tavsiye eden son çare olarak da üstelik de EVLİLİK HUKUKUNA YAKIRI OLARAK ahlaksızlık yapan kadın için dövün diyen bir din cok yüce bir ahlakı içeriyordur. bugün modern geçinen dünyada bile hergün canı isteyen kadın öldürüyor. istanbuldaki sapık gibi. bunlar mı ideal olan. islam öldürün demiyor. ama siz eleştirmek için zorlama bahane arıyorunuz fakat seküler camida yaşanan bin cinayeti zinayı vs görmeyip islamda olmayanı zorlama ile isalam mal etmeye calışıyorsunuz. durum bundan ibaret. bu arda okuduğumu anlama konsuudna iddialıyım. kitap yazarıyım ve debiyat öğretmeniyim
Ayetide yanlis anlamisin ki. Erkegin kadini dövmesi icin daha dogrusu bu sürecin baslamasi icin erkegin "süphe" duymasi bile yeterli. Ayet üstüne sizi dinlemeyen kadinlari dövün diyor. Yani kadinin söz hakki ve kendi fikri yok, bir sey yapmasina bile gerek yok erkegin paranoyak süpheleri bile yeterli.
Kadin icin dövün diye bir din yüce din falanda degildirde, en azindan kadina karsi siddetin islamda oldugunu kabul etmen bir gelisme.
Bu ülkede tüm sapikliklar, cinayetler genellikle muhafazakar kitlede yasanir, sekülerler arasinda degil. Sosyal yozlasma zaten ülkeyi 25 seneden beri islamcilarin yönetmesi ile basladi sekülerler ile degil. Artan dini baskilar ile basladi.
Kardesim sen hayal dünyasinda yasiyorsun. Senin dediklerin bu ülkede yasananlarin tam tersi.
sen gerçekten göüzünü jkör etmişsin. saaadece günlük haberleri okusan, izlesen herrrgün yaşanan psilik, cinayet, taciz ve tecavüzün tamamı seküler camiadaa. samsunda gelinine hallenen kayınpeder, mersinde gelinine çöken kayınpeder, İstanbul'da iki kızı kesen cani, tekirdağda 2 yaşındaki bebeğe tecavüz eden sapıklar, İzmir de İstanbul'da antayada sokak ortasında çiftleşen hayvanlar bunlar islami camiada mı yoksa senin mahellende mi. ya sen istedeiğin kadar inkar et. seküler camia zaten bunları KÖTÜ OLARAK BİLE KABUL ETMEZ. islamda masum insan öldürmek, zina etmek, taciz ve tecavüz yasaktır. İstanbul'da eglence mekanından birlikte cıkan iki erkek bir kıza yolun ortasında tecavüz etmeye calıştı birkaç gün önce. bunlar hep senin dinden imandan bihaer camianda yaşanan gurur vesikalarınız. fransada karısını erkeklere pazarlayan adam, londrada evli kadına teavzü edip öldüren sapık, bunlar hep dinin yasakladığı için mi yaşandı. harbideb senin vicdanın da aklın da körelmiş. kafa gözün görmüyor o nedenle
beni boş ver, google simdi sor bakalım, dünyada taciz ve tecavüzün en çok yaşandığı ülkeleri aç oku. ilk 20 de bir tek islam ülkesi yok. baltık ülkelrinde rekor seviyede hatta artık kadınlar şikayetleri değerendirilmiyor bile şikayet bile etmiyorla sana göre medeni denen ülkelerde. orada islam mı buna sebep. ya sen gerçekten okumayan at gözlüğü takmış birisin
Islamda tecavüz serbestir ama oda baska bir konu.
Kardesim, hafta icin ATV'yi acip, Müge Anli veya Esra Erol izlemen neyin ne oldugunu anlaman icin yeterli aslinda...
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!