Aynı apartman, aynı evde yaşanır mı?

Aynı apartman, aynı evde yaşanır mı?

Ben bunu kısa süreli deneyimlemiş biri olarak olmaz diyorum. 9 ay boyunca onların bir sorunundan dolayı bizde yaşadılar. Zor durumdalardı seve seve kabul ettim. Gerçekten çok severdim kayınvalidemi de kayınpederimi de. Ama 6. aydan sonra benim için sıkıntılar başladı. Ben yoğun bir işte çalışıyorum. Eve gidiyorum kimse hayrına yemeğe bir el atmamış. Biz eşimle tek olunca hızlıca birşeyler yapıp yiyoruz. Ama onlar yemek pilav çorba falan bekliyorlar. İşten gelip 3 çeşit yemek yapıyordum oturmadan temizlik çamaşır falan. Bu arada kayınbabam da sürekli çay istiyor meyve istiyor benden. Çıldırmak üzereydim yani. Kaynanam kendi kızına gidince bir saniye oturmaz, onun yemeğini yapar evini süpürür. Ben bunları beklemedim ama hiç değilse biraz destek olabilirdi. Bu süreçte çok soğudum onlardan. Ama asla saygısızlık yapmadım yapmam da. Onlar gittiler evlerine ama artık aramız eskisi gibi değil. Yani uzun lafın kısası dünya iyisi de olsan aynı evde kalmak arayı bozabilir.
Canım canım💜
Çok haklısın neyseki bu sorular benlik değil genel🤫🫢😄
İnşallah hiç yaşamazsın. En güzel kaynana uzak olandır :)
Kesinlikle🙂
Kaynanan ya kimya tutmaz bir kere😂🫢
Şaka bir tarafa ama iyilerine az denk geliniyor🤫🤫
Ya benimkiler çok iyidir. Tatlı dilli insanlar gerçekten. Haklarını asla yiyemem. Ne kaynanalar var büyü yapıyor 😱
Ooo evlerden ırak o tipler zaten. Ne güzel umarım bana da senin gibiler denk gelir😇✨
Amiiin Ammiin :D
O biraz da karşı tarafa bağlı ama ben yasanilmaması taraftariyim çünkü ne kadar iç içe olursan o kadar sıkıntılar doğurur ve özeline müdahale olur kısaca aile olamazsınız. not: ( benim eşimle şahsi hiç bir sorunum yoktu 10 yıllık yuvam kaynanamla yaşadığım huzursuzluklar ve sıkıntılar yüzünden yıkıldı oyuzden aile ile birlikte yasanilmasını yaşadığım tecrübelerden dolayı tasfif etmiyorum
Evet canlı örneksin👌🏻
Aynen öyle 👍 ev içinde ev olmuyor canım
Olmaz bencede. Ben yakın mahalle bile tercih etmezdim.😁
Kesinlikle 👍 farklı semtlerde olsun ağız tadıyla gidiş gelis yaparsanız bir aile düzenin olur herkes sınırını seviyesini bilir tatli gider Tatli gelirsiniz
Aynı evde yaşanmaz, aile apartmanında da yaşanmaz ben şahsen anlaşamam. Düşünsene bitmek bilmeyen kalabalık aile yemekleri ne bileyim bır yere gitsen bir şey alsan görürler.. Sınırlarını korumak adına mesafeli davransan senden kotusu yoktur.. Ben yaşadım asla tavsiye etmıyorum eşinizin ailesiyle aynı sokakta dahi oturmayın bin pişman olursunuz..
Her ne kadar istense de çok zor olur sürekli olarak arada kalma durumları olur ve o ilişki artık iki kişi yerine üç kişilik yaşanmaya başlar ancak ne yazık ki bazı durumda zorunluluk doğuyor ve yaşanıyor.
Evet ve sonunda 3 maymunu oynayan erkek ya da kadın kişisi doğar bir tane daha🫢😁
Cevap
79Cevap
Yaşamak zor olur her iki taraf için gadası
Haklısın gadası:D
yaşanır bence neden olmasın.
Yaşanmaz knka belki eşin seninle özel anı yaşamak istiyor ya da belki eşin evde rahat gecelikleriyle dolaşmak istiyor olabilir ? ya da belki rahat takılmak istiyor bunları yapamaz. Evde kavga olur. Eşinin işleri karışır kavga çıkartır sonra boşanırsınız
Knka evlenen yaşayan ben değilim.😆😂
Ama evleneceklere yaşayacaklara fikir notu olsun yorumun😄🥰
😀😀😀yaaaaa hahahahhahah ama öyle yaşanmaz knki
Aynen yaşanmaz tabi😂
Ben mesajin tatlı diye öyle takıldım sana şekerlik👌🏻🌹🌹
Ne kadar iyi olursan ol aynı evde yaşamak mı Allah korusun 24 saat evin içinde hizmet bekleyen insanlar herşeyi ayaklarına bekliyorlar şort atlet giyemiyorsun kumandayı alıp çekyata uzanamıyorsun, çocuklarına verdiğin terbiye ya da eğitime bile karışıyorlar ceza veriyorsun hemen korumaya alıyorlar oysa evin senin özelin rahat edeceğin kendini güvende hissedeceğin yer ama sürekli üzerinde iki çift göz nereye kadar
Yaşanmaz! Aileyle iç içe olmak güzel gibi görünse de, ilişkilerde tartışmalar da söz konusu; başkalarının sizin yaşadığınız tartışmaları bilmesi veya karışması hoş olmaz. Ayrıca, özel alan özgürlüğü de olması gerekiyor; bir yere gidecek olsanız, sürekli hesap vermek zorunda kalırsınız. Özgürlük için aile evi ve aile apartmanından uzak durmak gerekiyor.
Yaşanmaz gibime geliyor. Çünkü eşinle beraber özel bir alan oluşturmak zor hale gelebilir derken bir bakmışsın çocuk sahibi olmuşsun. Çocuk sahibi oldun derken bir bakmışsın ömrün bitmiş ve gençlikte ki enerjin kalmamış. Bazen konfor alanından çıkmak lazım.
Belli bir süre evet o da 3 gün falan dahası da olmaz çünkü ben eşim ile baş başa vakit geçirmek istiyorum, onunla gece film izlemek, şarkılar söylemek, reis çizmek belki dışarı çıkıp gezmek isterim bundan ötürü kendim ailem ve eşimin ailesi dahil 3 gün kalabilir.
Ha evleri yıkılmıştır, tadilatradır evleri olana kadar kol kanat gererim sonra da fazla alacaklarsa kiralık ev konusunda yardımcı olurum.
İnsan Kendi ailesiyle aynı evde olmayı kafası kaldırmıyor 🤣 aynı bina belli ölçüde kabul edilebilir ama aynı ev zor ayağını rahat bir şekilde uzatıp pinekleyebilmeli insan bir de onu öyle yapma böyle yap diye karışan da olacak aynı evde yaşayınca hiç gerek yok ailelerle biraz mesafe olması iyidir
Ev ev üstüne olmaz, asla. Buna mecbur kalabileceğin durumlar olur, o zaman hay hay.
Kesinlikle👏🏻👌🏻
Kısa süre yaşanır. Sürekli yaşanmıyor. Evler yakın olsa daha iyi. En azından birlikte yenilir içilir daha sonra herkes kendi evine gider.
Ay ben yakın olsun bile istemem😂😂
Öyle deme çok işe yarıyorlar. Bizimkilerden Allah razı olsun. Kaynana kayınpeder oğlanı büyüttü. Gerçi çocuğa bir sürü bez parası ödemek zorunda kalmıştım ama olsun. Kaynana her işediğinde altını değiştiriyordu 🤣. Çalışan anne babalar için çok iyi oluyor gerçekten.
Ben evlenirsem çocuk düşünmuyorum orası pas şimdiden:D
Düşünürsün. Hatta birinciyi kucağına alırsan ikinciyi istersin. Var ya onun o minik elleri gece uyurken izlemesi her gece nefes alıyor mu diye kalkıp bakmak gece acıktığın da süt diye ağlaması bile dünyalara değişilmez. Keşke bakacak birisi olsaydı ikinci çocuğum olsaydı.
Bak ya nasıl sevimli anlatmış bir de😅😅
Anlattım sadece yaşasan birde. Her dakikası ayrı eziyet ama ayrı lezzetli. 😊
O var ya dedeler babanneler anneanneleri tanıyamıyorsun o zaman. Koskoca adamlar oynamak için yerlerde sürünüyor 🤣 Maymun oluyorlar resmen 😂
Sevdir sevdir çocukları bakalım sen😂😂
Ahaha ama gerçek bunlar. Yaşayan bilir 🤣
Bize dokunmayan babam oğlanla diğer torunları ile maymun oluyor. Biz top oynardık evde ancak 😂
😂😂😂🫢🫢
Zor bir soru şimdiki zamanda eskiler deki sabır ve geçinme gücü varsa olur onun ötesi zor teknoloji ilerledikçe gözler hep açık ve tahammülsüz herkes herşeye
Evet ama yaşanmaz be @saridilber 😁
Eskiler yaşamış katlanmış ama kadın ve erkek eski kafada gözler daha açık değil şimdiki gibi böyle hak hukuk gelişmemiş böyle gelmiş böyle gider zihniyetinde bizler yapamayız tabiki
Evet çünkü kadınlar da artık çalışma hayatında. Eskiden kadın çalışan sayısi azdı ve ekonomik imkansızlıklar aldatılmaya dahi göz yummaya sebep oluyordu.
Kesinlikle haklısın
Onlara bakarsan her soruyu sen yaşamış ta soruyor gibisin hemen bir önyargı eleştiri nasılım deyip meme ve kalça yığını olursa o zaman eleştiri önyargı hiç bir şey yok sadece dmden bana yaz diyorlar yanlış bile olsan doğrusun 😅😂
Ahahah ortada olmayan eşe ve ailesine gelmeyen eleştiri kalmadı😂😂😂😂
Kezban oluyor insan her soruyu yapsaydık oooo yattım kalktım diyene bu kadar sorgu ve yargı yok bak aç gögüs leri koy kimse böyle konuşmaz
Hahaha bencede😂😁
Ayy ayy daha neler vardırda sorulara gelen hepsini takip etmem mümkün değil tabi😂😂
Geçen bir tanesi şey demiş. Daha gündem böyle değildi. Aptal niye hep mutlusun😀
Şimdi ne dersinki buna hiç😀😀
Valla gereksiz boş yorumu insanı tutmam hemen siler engellerim kafa dinlemeye geliyorum buraya kafa ütületemem herkes kendine bsksın boş ver üç-beş kendini bilen yeter bana bozar atarım lafını bilmeyeni 😅😅
Aslında keyifli cevaplaması belki de işim insan diye daha ılımlı cevap vermek zorlamıyor.😇
Katılıyorum sana bu arada✨
Napim bende böyleyim konuşmayı bilmeyen bana ayar veremez kuzum efendi olsun canımı yesin
Aynen balım. Herkesin hayatında can sıkan durumlar vardır sosyal medya işte en kolay deşarj olunan araç görünüyor. Neylersin🌸
Kesinlikle öyle kendine iyi Bak seviliyorsun
Karşılıklı🌸
Ben şu an stutgarttayim. Kaynana kayınbaba ile yaşıyorum. Hiç sıkıntı yok kendi aile evimden çok daha rahat ve huzurluyum ☺️
Ama bunu Türkiye’de hayatta yapmazdım 😂 kaynanam Türk olsaydı kesinlikle kabul etmezdim 🙅♀️
kayın babam Türk kaynanam alman.
Olabilir olmayabilir
Çünkü her iki ihtimalinde kendine göre haklı sebepleri var
Ama ben aynı apartmanda yaşanmasını sakıncalı bulmuyorum
Yok be kabile gibi yaşanmaz yaşanmaz.😂
😂😂kalabalik sevmeyenler için olmaz
Evet sakinlik daima✨
Bende sana şöyle bi soru sorayim bir
Aile apartmanimiz var diyelim bunun bir dairesi benim için ayrılmış diyelim kiz evlenince buraya yerleşmek ayarlanmış şimdi sen evlenince o aile binasına mi geçersin yoksa kiraya mi gecersin
Birde bu yönden bakalım
O daireyi satar yeni ev alırım yerleşmeden:D
Genelde o tarz aile binaları bananin üstüne oluyor satilmasi pek mümkün değil
1 2 ay idare edilir yine çıkılır. Herkesin kendi fikri.
Valla benim tanıdığım bı kaç kişi once aile binasında oturdular baktılar olmuyor ayrı eve kiraya çıktılar tekrar baktılar olmuyor aile apartmanında geri gelfiler 😂
Benim tanıdıklarim ya hiç yaşamadı yaşayan da bir daha dönmedi😂😂
🤣😂😂
Eskiden büyük küçük saygısı vardi anaya babaya saygı vardı. orf ve adet kurallari görgü kuralları vardı. ama şimdiki zamanda bu yok
@Leanardio41 kesinlikle
Yaşanır ama rahat rahat fanfinifinfon yapamazsınız
Ben yaşamayacağım için sorun yok😄
Sorular bana değilki geneller hep:D
Olsun yarın bir gün bir aşiret reisi nin oğluyla evlenip bırak ailesiyle yaşamayı 7 sülalesiyle aynı köy, kasaba, şehir artık ne kadar zengin ve büyük aşiretse birlikte yaşamayacağın ne malûm 🤔🙄
Ahahaah aşiret gelini olmam içindeyim bizzat zira anne tarafından😁😂🫢
O zaman sen beni al da aşiret dağmadı olayım yedi sülalenle aynı evde bile yaşarım nema problema
Ahahha içgüveyi kabul mü:D
Dedin ya işte aynı evde bütün sülalenle bile yaşarım 🙄🙄
Benlik değil ama onu ne yapacağız iç güveysi😂😂🫢🫢
Tamam ev 🏡 açarsın bana aşiretsiniz ne de olsa, hemen yarın çiçeni çikotalanı al gel iste beni
😂😂😂
Bu Kişiye göre değişir yani yaşayan var yaşamayan var Ama çoğu zaman yaşamak Çünkü Adı üzerinde sen artık evlenmişsin ve senin özel bir hayatın var Özel hayatın gizliliği ilkesi savunulması gerektiğini düşünüyorum
Sakın o hataya düşeyim deme. Eşinle kavga etsen bir sorununuz olsa hemen müdahaleye kalkarlar iyi olmaz. İster istemez eşinin ailesiyle aranızda sorunlar da yaşanacak. Eşinde bir süre sonra onlara uyacak. Sen zamanla değersizleşirsin.
Zaruri durumlarda belki katlanılabilir ancak normal bir zamanda ben eşimin değil kendi ailemle bile yaşayamam. Yani buradaki etken eşimin ailesi olması değil benim tamamen kendimize özel bir alan olması gerektiğini düşündüğümden
Aman diyim yapmayın aileyi kötülemiyorum sakın yanlış anlaşılmasın ama mesafe iyidir ayrı ev mümkünse uzak olmalı çünkü aynı çatı altında bazen belli zaman sonra senin yaptığın kaynananın yaptığı batıyor sonra ayıkla dur
Uyum olsa bile zor aile mahremiyeti açısından kendi. ailen bile olsa ben sağlıklı bulmuyorum şahsen. Şakalaşmak. istersin, rahat kıyafet giymek istersin sürekli diken üstünde bir hayat benlik değil..
hayır istemezdim işten yorgun geliyorum zaten ve tv karşısında koltukta uyumayı çok seviyorum hadi bunları geçtim cinsel hayatımı bile etkiler o yüzden yok yok kirasını ben veririm başka ev tutsunlar 😃
Aynı şehir bile olmaz. Mutlu huzurlu sağlıklı bir evlilik isteyen herkesten uzak olmalı.
Haklısın✅
Aylesine göre değişu... Piranalan bi eve durilmaz mesela... Kişiler kuzi midu kurt mi?
Kuzu da olabilir kuzu görünümlü kurt da çıkabilur bilunmez😁😁
Ahahaah😂
Kraliçeyi ortaya çıkarana bakmak lazım🥰👸🏻👸🏻
Ahahah evet kimi zaman bitter çikolata gibi hafif acı, sütlü çikolata kadar tatlı
Nutella olan sen🌹🌸🌸
Hayır yaşanmaz, o evde illaki sorunlar olur. Ev ev üstüne olmaz diye boşuna dememişler.
Aynen öyle ev ev üstüne olmuyor👌🏻
Apartman bir ihtimal de, aynı evde yaşanmaz. Ev üstüne ev olmaz. Herkesin kendi düzeni programı var ve aynı ev içerisinde iletişim sorunları da oluşmaya başlar.
Hastalık yaşlılık yanlizlik durumu olmadıkça hayir, kocama gereken ilgiyi göstermek isterim cunku.
ev ev üzerinde olmaz diye ata sözü var
sorun yaşanır. eski insanlarda anlayış hoş görü vardı bir arada yaşıyorlardı. artık o ahlak kalmadı. rahat edemezsiniz
huzurunuz kaçar
Ben yaşamak istemem her ne olursa olsun ne kadar anlaşma sağlansa bile bir yerde sürekli görüşmek ilişkiye zarar vereceğini düşünüyorum. O yüzden arasa mesafe olması önemli.
Evliyken mi evli değilken mi,
Yaşanmaz mümkün mertebe de evlendikten sonra iç huzuru olan bir ülkeye taşınmak.
Evliyken.
Mümkün mertebe yunanistan, darlama yüksek seviye olur. Pazar günü tepende tepinirler hiç gerek yok
Sorum genel ama bana değil.😂
Yaşayacaklara fikir olsun yorumun teşekkürler:))
kaynanaya gore değişir net. kisme tanımadan yaşarım veya yaşayamam diye net bisi demesin. hakedenler var haketmeyenler var.
Yaşanmaz zorunluluk hali yoksa yaşamam. Ailesi ihtiyaç sahibi ya da işte çok yaşlıysa aynı evde de yaşarım sorun değil.
Bana göre bu dünyada her insanın kendi evi olmalı ve insan tek başına kendi evinde yaşamalı en rahatı bu 😃
Kardeşiyle yaşadım..
İmkanları yoksa gene yaşarım.
Ama imkanları varsa kesinlikle red edilmesi gereken bir şey.
Aynı apartmanda cok sakinler ve karışmıcaklarsa %20 oturabilirim 😂 Aynı ev allah herkese bol para versin benden uzak aynı eve asla
Ev üstüne ev olmaz diye bir söz var çok doğru ve çok mantıklı buluyorum bu sözü bir evde bir aile yaşamalı.
Bunu ablamın yaşadıklarını bilen biri olarak söylüyorum asla asla asla ailesi melek gibi olsa bile aynı evde aynı apartmanda yaşamayın...
Yaşanmaz, ailenin her olaya karışmasına o kişi alışmıştır ama eş alışmamıştır ve zorunda da değildir.
olmuyor yaa 10-15 gün kadar kayınvalimler de kalmak zorunda kaldık 1 hafta daha kalsaydık eşime abi demeye başlıycaktım. ayıp olur diye yakınlaşamadık
Nooo.. yooooo!!!
Amannn hocam onu gösterme, çevir onu hocam.
Zorunluluk varsa mecbur yaşanır ama diğer türlü ev ev üstüne olmaz...
Sağlık sorunu olmadığı sürece ev ev üstüne olmamalıdır hatta uzak olsa en güzeli.
karşı taraf ne kadar iyi olursa olsun benim kafam kaldırmaz. geçinemem
Aynı ev asla.
Ne kadar uzak o kadar iyi
aynı mahallede bile yaşanmaz. mahremiyetin ortadan kalktığını düşünüyorum
Merhaba,
Ben yaşarım ama yaşatmak istemiyorum! 😅
Aşkımı düşünüyorum! 😅
Eşimin ailesi kraliyet mensubu ise evet yaşarım koca saray herkese yeter😀
ayni apartmanda da ayni binadada yasanmaz herseye karisirlar
Bu siteden yaşayan çok üye var. Bence kimse mecbur olmadığı sürece yaşamaz
Yok yaşamam. Kendi ailemin apartmanı olsa da yaşamam.
valla insanlar öyle bir hal aldı ki artık mümkünse aynı şehirde bile yaşanmamalı
Valla aynı ev asla olmaz olmuyor , apartman falan neyse de , aynı evin içinde sıkıntı
2 aileyle de yaşanmaz siz artık kendi ailenizi kuruyorsunuz
cok zor ya, biraz bagimsiz olmak daha iyi bu konularda ben oyle dusunuyorum
kim demiş ev üstüne ev olmaz bence rahat girip çıkmasıniz zor olur
Aynı apartman olabilir ama aynı eve sıcak bakmıyorum
Hayır aile yanında ayıp olur … bence müstakil ev olmalı… en azından ses geçirmeyen duvar kağıdı gerekir evi döşerken
abi yan odada anam babam yatarken nasıl olacak o is
Olmazki zaten aynı ev.
Millet kendi kanindan olan aile evinden kurtulmaya calisiyor. Atansamda gitsem diye cirpiniyor. Sende gelmis baska aileyle yasanir mi diyorsun.
Sevgili gizli pembeli üye:)
Bu sorular geneldir. Fenomen kategorimden bir soru sormak istedim ve sordum. Bunlar günümüzde olan şeyler hala da.
Ne eşim ne aile var ortada sakin☺️☺️🍀
Yok abi ya eşim sonuçta evde veya eşimin yanında istedigim gibi davranıp rahat haraket edemiceksem neden evlendim?
Olmaz ya... insan kendi çekirdek ailesiyle olmak ister insanın özeli var yani evinde rahat olmak rahat giyinmek ister
kaldımı öyle şeyler
Varlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?