Bazı şeyler sınıfsaldır mesela bir şeyin siyahını alıp her şeyle kombinlemek. Renkli mont almak sınıfsaldır. Ya da bunlar 👇
Sınıfsaldır mesela https://t.co/gN6XzqnPSq
— Ayda (@dusukhematokrit) September 22, 2024

Bazı şeyler sınıfsaldır mesela bir şeyin siyahını alıp her şeyle kombinlemek. Renkli mont almak sınıfsaldır. Ya da bunlar 👇
Sınıfsaldır mesela https://t.co/gN6XzqnPSq
— Ayda (@dusukhematokrit) September 22, 2024

Bu terimler beni bağlamıyor. Keyfim neyi nasıl yapmak istiyorsa öyle yapıyorum. Herkesin telefonu bilmem kaç model önemsiz şeyler takilmayorum. Renkler konusunda da onunla olur olmaz o moda bu giyilir giyilmez boş işler. İçimden geldiği gibi bana yakışan neyse ve canım ne isterse o...
Siyah veya mor kırmızı yeşil beyaz hepsini her şeyle giyerim bu sınıfsal veya değil umrumda değil. Birilerinin etiketleri sınıflandırmaları boş işler..
Malum cafelerden cıkmayanların, ellerinden bilmem ne marka telefonları düsürmeyenlerin evlerinde doğru düzgün eşyaları yok, yiyecek doğru düzgün yemekleri yok. Her gördüğünüze kanmayın. Sosyal medya düzenbazlığına artık anne babalar dede neneler de dahil oluyor.
Diğer yandan siyah bir çok kişinin vazgeçilmez tek rengidir. Sınıfsallıkla alakası olamaz. Ayrıca beyaz ayakkabı ne ya? Berbatlıkta taytla yarışır.
Sınıfsal takılanları hiç sevmiyorum kendini aşağıda ya da yukarıda görenler bence çok yanılıyor gayet de istediğim rengi istediğim kıyafetle kombinleyebilirim mesela kırmızı Bir ayakkabıyı pembe bir gömlekle ya da Pembe Bir ayakkabıyı siyah bir pantolonla kombinleyebilirim bundan kime ne yani ne demek sınıfsal ben orayı anlamadım
O sizin düşünceniz ben hiiiç öyle düşünmüyorum hatta o kadar çok renkli seviyorum ki evdeki koltuk takımı bile pudra pembesi bordo ile kombin siyah beyaz takıntım yok yani siyah beyazı da seviyorum ayrıca mesela halamın rengi beyazdır ama ben pembe rengi her şeyle kombinleyebiliyorum kırmızı rengi de mavi rengi de illaki sadece siyah ve beyaz giyerim diye bir takıntım yok her şeyle kombinleyeyim diye hiçbir zaman kolaya kaçmadım kendi zevklerimden de hiç ödün vermedim hayatım boyunca hep rengarenk takıldım
Sınıfsal değilim pek sanırım günlük beyaz spor ayakkabı tercih ediyorum
Özel zamanlarda siyah, lacivert, kırmızı topuklu ayakkabı
Yazın pembe, gri, kahverengi sandaletler
Bordo renk kar botum var yani bir çok renk var düşününce 😅
Bu dümdüz sınıfsallık işte sen üst sınıfsın
Cevap
19Cevap
ben renkli almam. siyah alırım sadece
Enteresan bir durum gadası
Artık arkadaşlarla ailenle cafelere restoranlara gidip takılmak sınıfsal oldu. Sinemaya gitmek sınıfsal oldu. Tatile gitmek sınıfsal oldu.
maalesef, herkes şık giyinse de insanlar huzurlu rahat yaşayamıyor, internet haricinde sosyalleşemiyor. Herkesin elinde en pahalı telefon var ama cebinde harçlik bile yok. Herkes dışarda somurtuyor, herkesin acelesi var, herkes sabahın köründen akşama kadar işe gidip çalışıyor. Herkes işyerinde mobingg görüyor. Herkes mutsuz ve gelecekten umutsuz.
Yani huzurlu, sakin , mutlu , normal bir hayat sınıfsal ve lüks.
Çok güzel noktalara değindin
Cilt güzelliği bile sınıfsaldır herşeyi sağlıklı tüketen, düzenli hayatı olan, sporunu aksatmadan yapan bir kadının cildiyle sabah 6 da uyanıp işe koyulan akşam yatana kadar çalışan bir kadının cildi aynı güzellikte olamaz ne kadar bakım yaparsa yapsın kaldı ki günümüzde bakım ürünlerini alabilmek bile sınıfsal
Beyaz ve siyah ayakkabılarım var bide spor olanı var gri ve 2bot var biri siyah ama maskulen bi bot unisex gibi diğeri bej renkte topuklu geri kalan giyimleri siyah giyerim çoğunlukla
Cidden 4 Converse im var bir tanesini de mavi çizgili alıyim diyememişim. Neyseki montlarımı hep renkli almışım.
Benimde montlar renkli bi converse almadım alsam mı kiii ya
Seviyorsan al bence mutlu hissettiriyor giymek. Alırsan renkli al. :)
Sanatla uğraşırken parası olduğu için gerekli her şeyi alabilen kişiler şu sıralar biraz buna ihtiyacım varda yoksa sınıfsal olan çok şey var. kdndbhj
Evet galiba öyle. Önce en temel olanı alırız. Temel olanı aldıktan sonra para kaldıysa alternatif renklerini alırız 😅
Bir çok ürünü birbiri ile kombinlemek zenginliktir. Tek bir ayakkabı, tek bir mont, tek bir tişörtle kombin yapılmaz
Ben siyah rengi eskisi kadar sevmiyorum o yüzden dolabımı renklendirdim. Sınıfsal mi değil bence. İçimi baydığı için.
Sınıfsal olduğu için değil siyahı sevdiğim için siyah alanlardanım
Ee tabii böyle de bi grup var
Kesinlikle sınıfsal ben tek ayakkabı ile seneyi deviriyorum 😢☺️
Ahhh ulan ekonomi
Dedeye helal olsun ya bizim sülale bırak çay koymayı şu dedeyi görseler torununu linç ederler saygısız diye😂
Siyah renk sevdiğim içn dolabm komple siyah yazın renkli giyiniyorum o da siyah zorbalamasi yasadgm içn aldm
Görsel çok sempatik bişiy olmuş. Dünya iyi insanlar hayrına dönüyor...
Ayakkabiyi sadece bir kac senede bir dogum gunumde aileme aldiriyorum. Tabii ki siyahciyim
Hangisi hoşuna gidiyorsa o bence hastasıyız dede çok mutlu görünüyor maşallah 🧿
Çoraplarım siyah bir çorap bizi sınıfsala sokarsa o çoraba da yazıklar olsun 😀
okullar snıfsaldır mesela:)) sınıflar okuldadrı yaniii
O göbek makarna göbeği. Çok alt sınıflarda duruyor.
Ucuza kaliteyi seven sınıftayım. Aklına gelebilecek her şeyde geçerli. Tekstil, gıda, sosyallik vb.
Değildir. Ayakkabı 2000 liraya da ayakkabı var. Çalışan birisi iki ayda bir alabilir.
Renkli ve çeşitli ayakkabı çok severimmm beni alan yandı 🙃
Bence sınıfsal değil bir tane renkli bir tane siyah alınabilir orta gelirliysen
Siyahı severim, sınıf ayrımına karşıyım. Dedeye selam.
Her şey sınıfsal attığın çöpün poşetine kadar bazıları herhangi bir market poşeti kullanır bazıları çöp atmak için poşet alır onu kullanır...
2022 de aldığım beyaz pull bear sneakerlarımı tüm kıyafetlerimle kombinleyip giyiniyorum lol ✌🏻
Yaani. Pek katilamiyorum. Cunku bir seyi coook begendiysem rengi ne olursa olsun her seyle giyiyorum. Cunku bana göre uyumlu
Yoo gezmek sınıfsaldır gezme imkanı yok ulaşım tatil yerleri para lazım
ben sınıfsalım o zaman hiç beklemiyodum dkmdslndsks
Sjsjsjs İnan canım hiç beklemediğin zaman oluyo
Hayır tamamen zevk meselesidir.
Yooo paran yoksa tek çeşit alacaksan zevkler biraz evriliyo ve her şeye uydurmaya çalışıyon
Hayır katılmıyorum şu an her tüketiciye uygun muadil ürün çok kastettiğim oydu
Renkli ayakkabı alanlar sınıfındayım
Shsjsj ben de 😆 ve montta çünkü ikisi zaafım
Zeka mesela herkeste yok, edinilmezde
hep siyah ayakabı giyen ben yeşil aldım sevdimde
Arabanın da renklisini almak sınıfsaldır.
Doblo vb araba almak sınıfsaldır 😅
Kırmızı ruj özel günde sürülür
Ahahahha çok doğru bu arada
saat koleksiyonum var : )
Doğru renkli mont da öyle
Benim renkler fenasal 🖤
ten rengine göre renk seçiyorum renkli daha güzel
Siyah hiçbir şeyim yok ben üst insan oldum
Ben seviyorum valla renkli ayakkabı
Yavrum sınıfsal mısınız diye mi sorarsın bunu:)
Siyah tan başka rengim yokki
Çok açık renk sevmem. Daha çok koyu renk alırım.
Çoğunlukla siyah tercih ederim
Tam anlamadım ama renkli giyinmek iyidir ya
Ben bişey anlamadım anlayan anlatsın
Çok sacma
Kahrolsun burjuvazi:)
Ben full siyah
Siyah ayakkabı :)
insan
Yol ben siyahını almadim
Ne renk aldın
Beyaz&Bej renk
Ahahah siyah mont