insanların tercihlerini bu şekilde geri kafalılık diyerek eleştirmek yanlış. tamam kişinin sevgilisi eşi bayan arkadaşı başı açık olabilir ama kapalı olmasını tercih ediyorsa birisi ve bunu insanlar geri kafalılık olarak eleştiriyorsa bence eleştirenler önce kendilerine baksın. ben de şahsen tesettürlü olmasını isterim
o zaman kimse gidip baktığı kız hakkında çok açık giyiniyor diyede laf yapamaz. şimdiden bunun yolunu yapan kızı alınca huzuruda rüyasında dahi göremez
tabi ki eğer beğendiği kız açıksa ve o şekilde beğenmişse daha sonra karışamaz ya da açık bir kız istemiyorsa bile kendisi giyimini kuşamını eleştiremez kime ne.
Bir kişiyle tanıştığında, görüştüğünde, konuştuğunda karşı taraf hakkında illaki bir düşüncen olur. O yüzden tesettürlü ya da açık bir kadın olması önemsiz. Sonuç olarak kişi tesettürlü bir kadınla evlenmek istiyorsa açık bir kadınla görüşmesi manasız. Çünkü zaten tanıştığında, gördüğündeki kadın zaten açık bir kadındı. İki taraf içinde aynı durum geçerli. Birini değişmeye zorlamak bana göre saygısızlıktan başka bir şey değil. Bence açık ya da tesettürlü olsun diyede diretmek saçma geliyor. Kişiyi tanıdığın andan itibaren zaten ne olduğunu görüyorsun ona göre davranması gerekir diye düşünüyorum.
önemli olan o kişiyle anlaşabilmek ve o kişinin iyi birisi olması. kapalı ya da açık olup kötü olduktan sonra huzur olmayınca gelin almanın, evlenmenin bir anlamı yok. iki taraf ve aileler içinde zor ve üzücü bir durum olur.
Günümüzde mühim olan gelinin hayata bakışı, vizyonu, kafa yapısı, karakteri ve ailenin oğlunun gelini gerçekten seviyor ve istiyor oluşu yani bir yerde gelinin fiziksel ve genetik güzelliği ve sağlığı. Açık, kapalı aldırış eden yok fazla. Sonradan gelini alınca açan da kapatan da çok. Aileler daha çok oğullarının mutluluğunu üstün tutuyorlar. Kadınlar da iyi bir aileye kapağı atmanın peşinde genellikle.