1 yılEv işi ve yemek yapmak kadının görevi değil. Ailemde böyle bir şey görmedim. Benim annem de babam da çalışıyor, meslek sahibi insanlar. Annem ve babam beraber yapardı her şeyi. Abim ve ben de büyüdükçe yardım ettik yapabileceğimiz ne varsa. Annem dr babam da bir kere bile bu konuda tartışmadı. Sorumluluk sahibi ve birbirine değer veren, saygı duyan, seven insan hayatını beraber geçireceği insanla bu konuda sorun yaşamaz zaten bence. Evlenmeden önce de bir bireyiz evlendikten sonra da. Kimse kimsenin sorumluluğunu almak zorunda değil. Her şey beraber yapılır, yapılmadığı durumlarda da iş bölümü olur. Kadın ev işi, yemek yaptı diye bunu sorun etmez bu arada, sorun olacaksa eşinin davranışlarından kaynaklı olur bu konu zaten. Bazıları hiçbir şey yapmıyor çünkü.
015 Yorumla- 1 yıl
Doğru değil, beraber yapılmalı. Erkek de sadece kadından beklememeli, yardım etmeli. Ben bu şekilde gördüm çünkü. Görev kelimesi kötü duruyor, görev değil bu.
- 1 yıl
Evlilik böyle bir şey değil işte. İnsanın sevdiğine yaptığı hiçbir şey zaten gözüne gelmez ki. Seven insan bunu demez, kadın veya erkek.
- 1 yıl
İşte bu konuda biriyle anlaşamadık. Ben diyorum ki kadın ev işi veya yemek yapar. Erkekte yardım eder. Ama kadın benim işim değil deyip yapmazsa o zaman erkek üstlenmez. Sonra oda biraz hakaret içerikli konuştu. İlk defa birini engelledim. Ben erkek yemek yapmaz yardım etmez demiyorum ki. Sadece kadın ev işi veya yemek yapmam derse o iş olmaz diyorum. Ve ben psikologluk anlamında yüzbinlerce kişiyi dinledim. Bazı yemek yapmayı ev işi yapmayı kabul etmeyen kadınlar hep terk edilmiş. Olacağı bu çünkü
- 1 yıl
Tamam da bu bir görev değil işte, eskiden beri bize bu şekilde gelen bir şey, herkes görev sanıyor ama değil. Bunu ayırmak gerek ilk önce.
- 1 yıl
İkisinin de böyle bir şey deme lüksü yok, evlenince bazı şeyler ister istemez değişiyor. Uyumsuz biriyle evlenmeyi tekrar düşünmek gerek. Erkek de asla yapmam derse olmaz, sadece kadın için geçerli değil bu.
- 1 yıl
Tabiki hak veriyorum. Erkekte ben yapmam diyemez. Sonuçta iki kişilik bir hayat ve aynı evde bir ömür birliktelik yaşanıyor. Bu yüzden daha ince düşünceye sahip olmak gerekir. Mesela kim işten erken geldiyse o ön hazırlık yapabilir. Eşinin ise bu hoşuna gider. Ve hiç kimse eşine yardım etmesi onu yormaz tam tersine mutlu eder. Ama işte günümüz de bu düşünceye sahip bile çok az kitle var.
- 1 yıl
Olması gereken bu, evet.
- 1 yıl
Doğru tabii.
- 1 yıl
Rica ederim, yanlış anlaşılacak kelimeler kullanılırsa anlaşılmamak normal bence. Yorumda açıkladığınızı soruda da yazmalıydınız.
- 1 yıl
Bahse konu kız der ki "kadın çalışmıyor bile olsa ev işi yapmak onun görevi değil" hatta der ki "dışarıda çalışmak erkeğin görevidir; ama erkek kadının çalışmasına destek olmalı ama onu kazandığı parayı eve ha3camasını beklememeli... kadın sorf kendi canı sıkılmasın diye çalışmak isteyebilir; ece para harcamaya da mecbur değil ve ev işlerini yapmaya da mecbur değil...
Yoksa kocası gibi çalışıp kocası kadar eve para getiren bir kadınmev işlerinin de yarısından mesul olur
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 353 cevap paylaştı.
1 yılÇok yanlış haksızsın bu görev tanımı kime göre neye göre iki tarafında görevi dir evde yaşıyorsan kendi ihtiyaçlarını giderecek kadar iş yapa bilmelisin gerek çamaşır asmak katlamak gerek bul aşik toplamak gerek ev süpürmek gerek tuvalet banyo yıkamak, her iş ortaktıe yağınca yardım etmiş olmıyorsun kendi yaşadığın yeri yaşanacak hale getirmiş oluyorsun. Kadının görevi diye kendinizi komutlamayın.
012 Yorumla- 1 yıl
Bu benim düşüncem
- 1 yıl
İki taraf da yapmalı
- 1 yıl
O yanliş ama yaparsa yardım eder demen de yanlış yazdığın soruyı tekrar okumalısın
- 1 yıl
Erkekde diyemez kadın da diyemez ama sorun bu tarzda sorulmamış kadının görevidir erkekde yapmak isterse yapar istemezse yapmaz yaparsa yatdım etmiş saylır, bu fikri değiştimelisin soru kaldırmak mesele değil fikri kaldır sen 🤚🤚 iyi geceler hayatta sana kolaylıklar
- 1 yıl
Benim zaten düşüncem bir erkek olarak daima eşine yardım eder. Gerektiğinde erkek yapar zaten gereken yemek veya ev işi. Fikrimde veya düşüncem de kadın yapacak diye bir kural yok. Erkek olarak kadının yükünü azaltma taraftarıyım. Sadece kadın ben asla yemek ev işi yapmam derse o olmaz diyorum. Belki de hızlı yazarken düşünmeden sordum yanlış anlaşıldım. Neyse iyi geceler diliyorum.
- 1 yıl
Yardım eder dediğin sürece bitiyor yardım değil senin de sorumluluğun
- 1 yıl
İyi geceler 🤚
- 1 yıl
Dışarıda çalışmak eve para getirmek sorumluluğu da eşit mi? Erkek eve ne kadar para getiriyorsa kadın da çalışıp o civarda para getirmek zorunda mı?
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Haklı ya da değilsinizden ziyade düşünceniz biraz katı. Kadının görevi diye biliyorum yani dinen (Yanlış bilmiyorsam). Ama kadın'a köle gibi davranmak da olmaz. Biraz da erkek yapmalı. Sadece şu kişi yapsın ya da bu kişi yapsın doğru da değil.
09 Yorumla- 1 yıl
Tamam zaten aynı şeyi farklı şekilde diyoruz gibi. Tabi biraz bende de kabahat var. Kendini ifade etmede sorun yaşamışım. Ben eskiden okuduğumu aklımda kaldığı kadarı ile yazdım. Yanlış olabilir. Kadın da yapmalı ev işi erkek de yardım etmeli. Köle gibi davranmak şöyle ben çalışıyorum eve ekmek getiriyorum, ayaklarımı uzatıp dinlenmek eşimden yemek su vb şeyleri istemek hakkım ama karım fazla konuşmasın gibi. Erkek de ev işlerinde yardımcı olmalı. Koltuk çekilecek çeksin, perde asılacak assın vs gibi. Yani eşine yardım etsin. Yoksa sadece ev işini kadın yapar veya erkek yapar değil.
- 1 yıl
Diğer bir tabir ile kadın evin hizmetçisi gibi davrnan erkekleri baz alarak yazdım. Köle tabiri geldi tabi hizmetçi gelmedi... Kadın çok konuşuyor deyip susturup her işini yaptıran bazı erkekleri düşünerek yazdım. Siz ince fikirlisinizdir (nevşehir tabiri. Normalı düşünceli kibar nazik) eşinize yardım edersiniz ama herkesi aynı olmaz. Bunu demeye çabalıyorum...
- 1 yıl
Ya tabiki öyle köle gibi görmek davranmak çok ama çok yanlış ki insanlıkta değil. Kadın çalışsa da çalışmasa da erkek yardım etmeli anlayış göstermeli daima dinlemeli ve anlamalı. İnsanlar birbirine saygı duyduktan sonra anlayış gösterdikten sonra her şey güzel olur. Evet genel olarak erkekler kadınları hor görür hatta aşağılar. Oysa kadın sadece anlaşılmak ister. Çalışıyorsa zaten yorgun düşer. Doğal olarak eşinden yardım görmek onu mutlu eder.
- 1 yıl
Erkek dışarıda para kazanma konusunu görev bilirken kadının da ev işlerinin sorumluluğunu almasını beklemek katılık mı?
- 1 yıl
@noperva1975 Ben haklı ya da haksız olarak katıldıktan bahsettim. Erkeğin görevi para kazanmak, kadının da görevi evi çekip çevirmek diyorsanız sizin fikriniz. Benim bu soruyu okuyunca eşine yardım etmeden tv kumandasını alıp oturan bazı erkeklerdi. Soru sahibi ile de konuyu tartışırken değindim diye anımsıyorum. Okumadıysanız okuyun rica ederim.
- 1 yıl
Konu bu engel atan kullanıcı ve engellenen kızın fikirleri...
Bu kız der ki "erkek dışarıda çalışıp para kazanmak zorundadır ama kadın mecbur değildir;
Kadın dışarıda ister çalışır ister çalışmaz, erkek çalışması için zorlayamaz;
Kadın çalışarak veya kşra olarak bir şekilde para kazanırsa da eve harcamak zorunda değildir,
Tüm bunlara karşılık Kadın ev işlerinden de sorumlu değildir;
Çalışmayan eve para getirmeyen Kadın veya sadece zevki için çalışıp eve para harcamayan Kadın hiçbir şekilde ev işlerinden sorumlu değildir bu durumlarda bile erkek ev işi yaomalıdır" diyor...
Buna itiraz etmek katılık mı?
Gizli Üye(30-35)1 yılBahsettiğin kişinin sorusunu gördüm isim vermeyecem ama kimi kastettiğini biliyorum hatta güncellemeye senin nickini yazmış ordan yorumunu ve tartışmamız buldum bu soruyu da öyle buldum. Bu konuda sana kesinlikle katılıyorum kardeşim. Erkek evi geçindirmekle kadın da evi çekip çevirmekle mesuldür. İşin doğrusu budur. Ama maddi durum kötüyse ve kadın da çalışıyorsa bu durumda evi geçindirme işi ortak olmuş olur ve evi çekip çevirme temizlik yemek vs işleri de ortak olmalıdır. O konuda katılıyorum kıza. Ama o bahsettiğin kişi maalesef iletişim problemi olan biridir bana göre. Ben bazen sorularına denk geliyorum yorum yaparım ve bazen tamamen tartışmak için gereksiz agresif şeyler yazar hiç oralı olmam.
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılTartışmanızı*
- 1 yıl
Öncelikle teşekkür ederim. İletişim sorunu yaşadık onunla. Ben diyorum ki erkek eşine tabiri yardımcı olur. Ama bazı kadınlar ben ev işi yapmam yemek yapmam diyenler olursa erkekte o işi üstlenmez diyorum. Evet kadın çalışıyorsa hakkı olarak yardım ister. Erkekte yardımcı olur zaten. Bende aynı düşüncedeyim ama benim dediğim şey kadın asla yemek yapmam ev işi yapmam diyorsa erkek yapmaz diyorum. Bunu anlatamadım ya da anlamadı. Bende tanıyorum onu iyi birisidir. Ama fevri çıkışı ve orada sizin kıçınızı biz temizlemek zorunda değiliz diye genel anlamda hakarette bulundu bu yüzden iletişim daha da zorlaştı. Ben kadına yardım edilmez demedim ki. Sadece kadın yemek yapma ev işi yapma sorumluluğunu sahiplenmeli dedim. O sahiplenmezse erkek sahiplenmez dedim. Suçlu olduk.
Cevap sahibi1 yılO tartışmayı seviyor yapacak bişey yok. Vardır bir derdi kim bilir. Ben hiç tartışmam onunla sorusunu görürsem belki yorum yaparım tamam bu kadar yeter.
- 1 yıl
Ben öyle tartışacak biri değilim. Ama işin içinde hakaret olursa iletişimi keserim. Orada da konuşmak istemediğimi beyan ettim. Ama o uzattı sonra durum böyle oldu. Hatalı olsam hatamı kabul eder özür dilerdim. Ama burada hatalı olan o. Yapacak bir şey yok. Benim içim rahat. Ben kimseye hakaret etmem.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Abi atamızdan dedemizden ne gördüysek o yeni yeni icatlar çıkarıyorlar 😂 evde yemeği bulaşığı temizliği kadın yapar erkekte o eve helalinden kazanıp rızkı getirmekle yükümlüdür ikisininde görevi farklıdır aksini idda eden varsa gitsin öyle bir partner bulsun ben yardım ederim ama kalkıpta yemeği bulaşığı ben yıkayacaksam niye evlendim köle möle diyen olmasın annelerimizde yapıyor bu durumu köle diyen annesine iş yaptırmasın o zaman 😂
28 Yorumla- 1 yıl
Ya bak gerçekten şunu dedim linçlendim. Biz erkekler tabiki eşimize yardım ederiz. Gerektiğin de biz yaparız. Ben şuna karşıyım. Bir kadın asla ev işi yemeği ben yapmam diyemez dedim. Linçleniyorum. Doğdu değil mi? Kim eşine yardım etmez , yükünü azaltmaz. Eşimize yardım etmek bizi yormaz ki. Ama eşin ben asla yemek yapmam ev işi yapmam diyorsa da sen kalkıp sürekli yapar mısın tatbiki hayır. Bunu savundum. Yanlış anlaşıldım. Sanki ben erkek yardım etmez kadının işi bu diyorum. Deli gibi linçlendüm 😂
- 1 yıl
İşte biriyle tartıştım bu konuda. Seninde tanıdığın biri. Farkında değil ama sizin kıçınızı temizlemek zorunda değiliz gibi bir saygısızlık edici laf etti bende iletişim kurmak istemedim konu uzadı ilk defa birini engelledim. Ya ben anlatamıyorum ya insanlar beni anlamadı. Bu konu bugün viral oldu yeminle 😂
- 1 yıl
Sence o kelime doğru bir kelime miydi. Ben o kelimeyse kızdım ve iletişim kurmak istemedim daha fazla. Konu uzayınca olan oldu. Ben saygısızlık etmedim. Hakarette etmedim. Ama o cümle bana hakaretti. Be anlaşamadığımız için konuşmak istemedim. Sonra bir baktım takipten çıkarılmışım bende çıktım.
Karnını doyurmak neden kadının görevi olsun. Böyle basit şeyleri yapamayacak kadar aciz mi bu erkekler gerçekten. Siz hangi bahçenin gülüsünüz acep
16 Yorumla- 1 yıl
Dışarıda çalışıp eve para getirirken mücadele ediyor erkek... gül olduğunu zanneden ise adam bu mücadeleyi verirken elektrikli aletlerin tuşlarına basarak yaptığı işleri bile sorumluluğu saymayan kadınlar
1 yılEngellemeye gerek yok tartışırdın... ben de senle aynı düşüncedeyim ama engellemek yerine mücadele etmeyi seçiyorum
11 Yorumla
1 yılPek haklı değilsin ev işi yemek aynı evde yaşayan bireylerin sorumluluğundadır yani sadece kadın yapar adamda isterse yardım eder değil o evde hem kadın hem erkek bu görevleri paylaşımlı olarak yapıyor olmalı
04 Yorumla- 1 yıl
Gerektiğinde değil işte kadın nasıl yapıyorsa erkekte öyle yapmalı kadın evine yardımcı almıyor hayat arkadaşı yoldaşı alıyor yardımcı almak istese gider yardımcı tutar neden bi erkekle hayatını birleştirsin
- 1 yıl
Erkek evin ekmeğini tek başına getiriyorsa evde iş yapmak da kadının işidir...
Bahse konu kız der ki
Kadın ister çalışıp istemezse çalışmaz çünkü evin geçimini sağlamak sadece erkeğin görevidir;
Kadın çalışmayabimir veya çalışıp da eve para harcamayabilir ama çalışmasa bile çalışıp da eve para vermese bile evde ev işi yapmak onun işi değildir diyor...
Bahse konu Kadın eşit paylaşım yanlısı değil... erkeğin daha fazla sorumluluğu var biz kadınları rahat ettirmek erkeklerin görevi diyor
- Aile & Toplum konusunda 803 cevap paylaştı.
1 yılE napalım engellemişsin geçmiş olsuna falan mı gelelim
00 Yorumla
1 yılBu kavga bitmez.
11 Yorumla- 1 yıl
Susarım biter 😂
Gizli Üye(25-29)1 yılTabiki kadının böyle bir görevi yok. Ahırda mı yetiştirdiler sizi anlamıyorum gerçekten
020 Yorumla
Cevap sahibi1 yılErkek de diyemez kadın da diyemez. Diyen kim?
Cevap sahibi1 yılKadın yorgunsa yapcak hali yoksa erkek kalkıp yapacak. Her şeyi kadınlardan bekleyemezsiniz.
Cevap sahibi1 yılHiçbir kadın ben hiç ev işi yapmam, hepsini erkek yapsın demez.
Cevap sahibi1 yılKimmiş
Cevap sahibi1 yılKadin otursun erkek ev işi yapsın diyen bir kadın yoktur olamaz. Yalan söyleme bence
Cevap sahibi1 yılKadın da yapar erkek de yapar diyenler olur ki olması gereken bu. Sadece kadından bekleyen de olmaz sadece erkekten bekleyen de
Cevap sahibi1 yılEngelledim dediğin ne
- 1 yıl
Adam akşama kadar çalılıp ece para getiriyor... en az 2 saatini otobüste metrubüste geçiriyor...
Bulaşık makinesi çamaşır makinesi mutfak robotu elektrik süpürge airfryer kullanan karısından daha dinç olma ihtimali olduğunu mu zannediyorsunuz?
Cevap sahibi1 yıl@noperva1975 tamam biz çalışalım siz yapın çok kolaysa
- 1 yıl
çalışan kadınlara sorun bakalım neden çalışıyorsunuz diye:
hepsinin bir cevabı vardır. çalışıyor olmak için gerekçeleri vardır.
Kimi işimi seviyorum der; kimi ekonomik çzgürlüğüm der kimi ise eşimin geliri yetersiz der...
erkeğe sorarsan canım canım bakar "çalışmayıp ne yapayım" der gibi...
kndisi evde oturup kadını çalıştıracak bir erkekle evlenmeyi kaç kadın kabul eder?
yanlış olduğunu bile bile böyle bir ihtimal var gibi konuşuyorsunuz
Cevap sahibi1 yıl@noperva1975 hayır tabiki erkek de çalışacak. Evde oturamaz. Kimse böyle bir şey demedi
- 1 yıl
tamam biz çalışalım siz yapın çok kolaysa
Diye yazan sen değil misin?
Onca kadın hiç çalışmama sadece ev işleri yapma seçeneğine sahip ve bu hakkını kullanıyorsa erkeğin böyle bir hakkı yoksa bu durumda da bu hakkı kullanıp evde oturan kadınlar bir zahmet ev işlerini üstlenmiş olsun
Cevap sahibi1 yıl@noperva1975 ev işleri ortaktır. Herkes kendi arkasını toplamaktan sorumlu
- 1 yıl
Çalışmayan kadın neden ev işlerini kocasına bırakır?
Erkek karısından para beklemezken kadın neden ev işleri için yardım bekler?
1 yılAbartmış kızda yani
04 Yorumla- 1 yıl
Doğru abi yani eşitliği savunan insanım her zaman , yardım etmesi mükemmel bişi deseydin ki ev işi kadın işi ben karışmam haklı asla olmazdin kızda hem ayranın dökülmesin hem... Hesabi
- 1 yıl
Buradakilere de anlatamadım sanırım. Kadın ev işini ve yemek işini kabul etmezse ben yapmam banane derse burada erkek mi yapacak. He kadın ev işi yapar yemek yapar erkekte yardım eder görevleri paylaşır diyorum. Ama ev işini kabul etmeyen bir kadınla kimse bir ömür e imza atmaz ki
- 1 yıl
Dogruuu
1 yılİyi bence
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım