Arkadaşlar annem her konuştuğumuzda çok konuşuyorsun ya da bağırma tarzında şeyler diyip azarlamaya başlıyor sizce ne yapmalıyım?

Cümlelerimi gayet kısa tutmaya çalışıyorum bir konuda konuşuyoruz mesela o açıklamasını yapıyorum Ben konuşacağım zaman cümlenin ortasına girip kendi anlatmaya başlıyor Ben cümlemi devam ettiğimde ise çok konuşuyorsun deyip beni susturuyor ben hala cümlemin bitmediğini söylüyorum halbuki açıklayacak en yalın cümleyi kurmaya çalışıyorum zaten kendimi de sevmem uzun konuşan dakikalarca bir şey anlatmaya çalışan insanlar o yüzden kendim her zaman cümlelerimi kısa tutmaya çalışırım zaten ailem küçükken falan da bu konuda beni baskıladı insanların içinde konuşamıyorum uzun cümleler kuramıyorum yani kendimi tanıyorum ona rağmen konuşacağım iki cümlenin ortasında bile annem kendi konuşmaya başlıyor ve azarlıyor tartışmaya başlıyor bir anda tartışma ortamı oluşuyor durduk yere her seferinde aynı şekilde Ne yapacağım bilmiyorum Ne olur yardımcı olun
Arkadaşlar annem her konuştuğumuzda çok konuşuyorsun ya da bağırma tarzında şeyler diyip azarlamaya başlıyor sizce ne yapmalıyım?