Siz hayatınızda hiç fakir doktor gördünüz mü?

Benim babam doktor ve bizim cidden maddi durumumuz hiç iyi değil. Düşünün o kadar çabalayıp çalışıp tıp kazanıyorsunuz. Benim babam 6 sene tıp 3 sene dahiliye 3 sene de çocuk uzmanlığı yaptı. Yanı toplam 12 yıl univeriste okudu. 32 yaşında mezun oldu. Üstüne gitti 2 sene askerlik yaptı. 34 yaşında annemle evlendi. Annem 29 yaşındaydı o zaman. Annem muhendis. Annem şu anda 51 babam 56 yaşında. Ben 18 ; kardeşim 15 .

Biz Türküz ama dedem ticaretle uğraştığından biz Suriye'de yaşıyorduk ve savaşa yakalandık. 2 kere ölümle burun buruna geldik ve Türkiye'ye geri dönmek zorunda kaldık. Türkiye'ye geldiğimizde o zaman babamla annem daha yeni yeni bir hayat kurmaya başlamışlardı ki her şeyi bırakmak zorunda kaldılar. Babam 40lı yaşlardayken buraya geldik. 1 senede çok çabuk Türkçe öğrendi ama yaşı gereği doğru dürüst iş bulamadı. Hala da durum aynı. Babamin şu anda aylık maaşı 40 bin tl. Her şeye çok şükür bu 40 bini bulamayan da var ama iyi bir hayat yaşayamadık diğer doktorlar gibi. Babam ben kırılmayayım diye aylık maaşı var 10 binken beni aylık 3 binlik bir okula yazdırdı. 6 ay kaldım çok pahalı olduğundan bıraktım. Diğer bir doktor okul evet pahalı ama kızımın rahatından önemlisi yok demişti. Biraz üzüldüm. Neyse şu anda univeriste sınavına girdim bilgisayar mühendisliği kazandım ama ben diş hekimliği istiyorum diye mezuna bıraktım. Cahilin teki okuma-yazma bilmeyen kız bile baba parasıyla şu anda tip okuyor. Biraz kıskanıyorum elimde değil. Ben insanların mutluluğuna göz dikmiyorum. Herkesin mutlu olmasını isterdim ama cidden üzücü bir durum. Babam şu anda 56 yaşında. 57 olmak üzere max 3 sene çalışır ve artık çalışamaz. Annem zaten iş bulamadı. Ve ben hala 18 yaşındayım. Babam işsiz kalırsa napıcaz onu düşünüyorum. Ve sağlığı cidden iyi değil. 13 senedir Türkiye'deyiz ve inanın yaşadığım şehir dışında hiçbir yer görmedik. Insanın biraz nefes alıp başka yerleri görmek ister ama cidden 40 binle zor geçiniyoruz. Ve maddi durumumuz cidden iyi olmadığından çevremle arkadaşlık kuramadım hepsi çok zenginler. Benim gidemeyeceğim yerlere gidiyorlar. Evimiz bile onların ki gibi değil. Daha yeni bir koltuk takımı aldık o da taksitle. Her şeyi geçin dedem suriyenin çok önemli tüccarlarındandı. Dedemin kara gün için biriktirdiği para bile 10 kilo altındı. Evler , dükkanlar hariç. Dedem vefat edince amcamlar parayı aldı babama hakkını vermedi. Şu anda hepsi trilyoner. Biz varlık içinde yokluk yaşıyoruz tam anlamıyla. Uzun oldu biliyorum ama anlatacak kimse olmadığından bunu lütfen iç döküş olarak sayın 🌸💗 teşekkürler.

Siz hayatınızda hiç fakir doktor gördünüz mü?