Ahh dostoyevski... bıçağı nasıl çevireceğini bilen bir adamdı. Hassas kalpliler için cehennem evet çünkü derin düşünüyorlar. Her yükü, her hüznü ve her geçici sevinci kırılgan küçük omuzlarda taşıyorlar. İnsanlar genel olarak asla tatmin olmuyorlar her zaman her şeyin en iyisini istiyorlar. Sana bir soru sormak istiyorum. Sence dostoyevski çok fazla şey gördüğü için mi yoksa dünya onu görmediği için mi hassas kalpliler için cehennemdir mi demiş? hehe
Haklısın dünya oldukça kayıtsız bir türdür, sence öyle değil mi? En yüksek seslerin bile çoğu zaman en güzel melodileri bastırması komik geliyor. Çoğu insan sadece önündekini görür. Ben bunu biraz sıkıcı buluyordum eskiden. Daha çok gören insan mı var, yoksa kör olan mı?
maalesef en iyisi insanında en kötü insanında doğasında aç gözlülük vede nankörlük vardır. fakat diğer insanlara oranla çok daha az olanlarda vardır çok az olması hiç olmadığı anlamına gelmez
Evet öyledir çünkü okadar emekle uğraştığı şey bi zaman sonra basitleşiyor ona ve anlamı kalmıyor eh kişi de artık bunu başka şeyde arıyor çok garip insan oğlu ya cidden garip