Gizli Üye(30-35)+1 yılBeni iyi dinlemen lazim.. bu sehirde ogrenciligi cok abartiyor herkes. Aslinda bunun nedeni eskisehirin cok buyuk ve yillardan beri devam eden bir reklam kampanyasi olmasi. Bu sehirde kisin gidebilecegin tek mekan espark adli kucuk sayilabilecek bir alisveris merkezi. Adalar dedikleri yer b. klu bir kanalin etrafinda yigilmis barlar kafeler. Eger sen icki icmeyi bara gitmeyi tarz eglencelerde bulunmayi seven biriysen bu sehir sana gore olabilir tabi bir gun barin onunden beyaz kadin ticaretcileri tarafindan kacirilmak seni fazla uzmeyecekse.. ki eskisehirde gupe gunduz en buyuk barin onunden 4kiz mafyatarafndan kacirilmisti. Her neyse bu heryerde olabilr diilmi. p kisin eskisehir felaket soguktur iki dakika disarda iliklerine kadar donarsin bunu herkes soylemistir zaten bu kadar soguk ve don olaylari olan birsehirde karlar belediye tarafindan kurunmedigi icin yurumekte bir hayli zordur final sinavima az kalsin yetisemeyecektim.:( eskisehir kultur sehri kultur sehri derler ama dogru duzgun bir halk kutuphanesi yoktur. Yani eskisehire de gideyim bir kulturleneyim diye birsey varsa aklinda sil at cunku tarihi yerleri de oldukca azdir. Onun yerine İstanbul'da yasiyosan disari cik iki metre yuru daha cok kulturlenirsin. d eskisehir osmangazi universitesindeki bie profosorumuzun de deyimiyle universite kenti bilim yuvasi degildir. Zira buraya ailesinin yaninda baski altinda kalmis amaci egitim almak degilde biraz kendini kanitlamaya calismak olan bos beyinli ergenler secer. Sonra bunlarin daha az bos beyinli olanlari okul degistirir hic olmazsa eskisehiri sectigine pisman olur. Eger bir gun buraya gelirsen bu dediklerimi unutma. Cunku sehir ne kadar birikimliyse universitede sana o kadar bilgi deneyin katabilir. Burada kazanacagin tek sey envai cesit alkol ismi ogrenmek. Kaybedecegin ise cok sey var.. ciddiyim.
815 Yorumla- +1 yıl
bursalı arkadaş ciddiye almayın
- +1 yıl
Yav he he
- +1 yıl
Arkadaşım sen okumaya mı geliyon 222 de barlarda adalarda sürtmeye mi esparkta alışverişe mi bu bir ikincisi senein kültür anlayışın kütüphaneyse şehirde 4 tane kütüphane var sen hiç anadolunun kütüphanesini görmedin galiba artı her sene opera ve bale günleri senfoni orkestraları tiyatro günleri oluyor hayatında baleye gittin mi cahil cahil konuşuyorsun sen çok alkol ismi öğrenmişsin ki herkese bu yaptığın hataların sonuçlarını yayıyorsun
Soran+1 yıl@adaerturk güzel cevap ben eğitim için gidiyorum alkolle barla işim olmaz
- +1 yıl
Aynen soruyu soran arkadaşım eğer okumak içinse su akar yolunu bulur başarılı olursan burslar verilir bakma sen olumsuz konuşanlara ben esk de doğdum tüm öğretim hayatım burada geçti ama bir kere barlara gidip oturufuğumu hatırlamıyorum okumak isteyen her koşulda okur sen gel ben sana elimden geldiğince yardımcı olurum :)
Cevap sahibi+1 yılHahahh gercektenn cok komiksinizz arkadaslarr.. benn eskisehirliyim burada dogdumm ve buyudumm amma keske burada dogup buyumeseydim. Burada heryeri gezip bir hafta gecirsen İstanbul'da disari cikmadan bir hafta gecirsen emin ol İstanbul daha cok sey katar sana. Eger ailenden uzaklasmak istiyorsan da İstanbul'da oku yine ama yurtta kal. Kulturden de kastim kutuphane degildi anadolunun kutuphanesine tabiki gittim gunlerimi orda geciriyorum emme bir beyazit kut. olmak var birde basik basik anadolu kutuphanesinde eskisehir zorla avrupa sehri yapilmaya calisilan yapmacik bir sehir heykelleri bile calinti viyana venedik gibi yerlerden kendi tarihi yok. Burada okuyacagina daha buyuk ve kultur kokan bir sehirde okumalisin.. Bence burayi begenenler sadece kendi ogrencileri onlarda begenmiyor da istebir itude okuyanla bir ankarada okuyanla karsi karsiya gelince ezik olmamak icin eskisehir cok guzel yaee diyor. Ya da kafalari her daim guzel oldugu icin boyle dusunuyorlardir :D
- +1 yıl
Eskişehir'i kıskanan b*k atar ancak açık ve net.
Cevap sahibi+1 yılHeh arkadas bu cevabi ariyordum eger ickiyle isiim yook ben okumaya gidicem ileride coook onemli yerlere geliceem ulkenin kaderini degistiricem bilimde sanayide cigir acicam diyorsaan o yol eskisehirden gecmiyor kardess.. egitim kalitesi oldukca dusuk. Sadece ismi var ismi. Zaten kotu malin reklami cok olur iyi malin reklama ihtiyaci yoktur bundan bile suphelenmeli akilli bir insan.) Neyse canim tercih senin gaza gelme yani ben senin kotulugunu istemem ama sadece buraya gelen istanbullu buyuk sehrde okums arkadaslarimin sikayetlerini biraz dinlendirmek istedim. Ben herkesle. ayni dusunuyo olmak zorunda degilim somucta neden baski yapiyosunuz ki iyi diyim diye. bir kotu yorum okusun oyle kendisi karar versin dedim. Sizde oyle deyin bence tesekkurleeeer...
Cevap sahibi+1 yılBisey daha ekliyim eskisehir insani da kendisi gibi soguktur. d yani komsuluk yok denecek kadar azdir. bir hasta olsan komsun sana corba yapip getirmez mesela. bir seker istemeye cekinirsin bu ogrenci oldugun icin degil de nedense kendilerini kullandirtmak istemezler yani avrupaya tek benzer yani sanirim bu. tabiki genel konusmuyum eger akdenizden egeden guney dogudan gelen birilerini bulursan iyi. Ama genel olarak soguktur bu sehrin insani. Kucuk olmasina ragmen anadolu insani sicakligi yoktur.
- +1 yıl
Tamam simdi anlasildi. Bu ki eskisehirli. Ailesi kesin baskici. Bu da asosyalin teki. Haliyle icine atmis, kiskanmis ogrencileri. Olay bundan ibaret. Köylü gibi hayatinda 1 kere İstanbul gormus, koltorlonorson hodo hodo diyor. neymis barlardan kiz kacirmislar. İstanbul'da hic kacirmiyorlar haklisin dunyanin en temiz ve guvenilir sehri orasi.
Cevap sahibi+1 yılAhahah ailemle yasamiyorm tatlim. d bir de zahmet edip senaryo yazmissinda bu yetenegini gelistirmen lzim bence hohoho. d ayrica istanbuldada yasadim bir sure ve ortamini farki biliyorum yani. Ayrica herkes sizin gibi dusunmek zorunda degil bende boyle dusunuyorum. He bir ozellik daha iste ornekte goruldugu gibi eskisehirli ogrenciler boyle goruslere saygisizdir yobazlardir biraz.
Cevap sahibi+1 yıl@amoun kotu yorum yapti diye eskisehirin yobaz ogrencileri tarafindan linclenenler dernegi kurucam katilirmisin? Assfdhd. d
Cevap sahibi+1 yıl@Amoun olmadi mi yine. p gizli mi acsam siteden atarlar maazallah bu yobazlar. d
- +1 yıl
Gorus sahibi yorumlarindan anladigim kadariyla İstanbul hayrani bir insansin.4 kiz mafya ornegin cok kotu istte bunun rakamida yuksek yuzdeside. neysetabiki eskisehir bir istle yarisamaz. ituyle odtuyle hacettepeyle yarisamaz universiteleri. bu ulkenin cogu kucuk sehirlerde oturdugu icin ben dahil biz onlara gore degerlendiriyoruz. he ayriyetten eskisehirin garip bir havasi var bunu bana izmirden bornovadan gelen arkadasim soyledi sicak aurasi olan daha kaynasik bir sehir dedi... sen begenmeyebilirsin. bir İstanbul degil evet ama bir konyadan corumdan aksaraydan xok cok iyi. he senin dedigine. bakarsan git newyorkta yasa. oradaki imkanlarda istte yok misal
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılİki farklı şehrin öğrencilik hayatını görmüş biri olarak söylüyorum ki Eskişehir üniversite okumak için ideal bir şehir.
Ne bakımdan ideal şehir dersen bir kere yaşam koşulları bakımından diğer büyük şehirlere nazaran gayet ucuz bir şehir. O bakımdan hicbir sıkıntı çekmezsin.
Tipik öğrenci şehri olduğundan ve şehirdeki öğrenci popülasyonu bir hayli fazla olduğundan şehrin yerli halkı öğrencileri benimsemiş durumda, kimse öğrenciye kötü gözle bakmaz, kimse kimsenin de giyimine karışmaz.
Ha senin için asıl önemli husus öğrenci için şehirdeki ortam nasıldır diyorsan Eskişehir'in ortamı gayet iyidir. Ama sen İstanbul, İzmir gibi çok büyük bir şehirden Eskişehir'e gelirsen o zaman buranın ortamı seni açmayabilir tabi, sevmeyebilirsin.
Şehirde bulunan iki üniversitenin eğitimi de gayet iyi. Zaten bilindiği üzere de Türkiye'deki üniversitelerin geneline bakarsak her iki üniversitenin de puanları yüksek.
Osmangazi Üniversitesi'nde öğrenci olarak söylüyorum ki Anadolu Üniversitesi daha iyidir, mümkünse orayı tercih et. Kampüsüne hayran olmamak elde değil.
Bir de Eskişehir'e adı üstünde "eski şehir" diye afedersin ama pok atanlar olmuş. Sorarım onlara acaba son 5 yıl içerisinde gelip Eskişehir'i ziyaret etmişler mi ki böyle bir şey diyorlar. Çok insan tanıyorum Eskişehir'e okumaya gelip de buraya yerleşen. Kimse bir tarafından uydurmasın "eski şehir" diye.
Sen de Bir fırsatını bulursan bizzat Eskişehir'e gel ve kendim gör nasıl bir şehir olduğunu, öyle karar ver.
Ve küçük bir ekleme Eskişehir'ın ayazı beterdir, şayet burayı kazanırsan kendini o dondurucu soğuklara hazır et.
Eğitim hayatında başarılar 😄😄😄2617 Yorumla
Soran+1 yılEn iyi cevap valla çok beğendim çok teşekkür ederim sana :)
Cevap sahibi+1 yılEn iyi görüş için teşekkürler.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim, yardımcı olduysam ne mutlu:))
Soran+1 yılBende çok teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılAklına takılan başka bir şey olursa da yine sorabilirsin yardımcı olurum, haberin olsun :))
Soran+1 yılPeki ben yazarım sana :)
Cevap sahibi+1 yıl@akomako Diğeri de Çanakkale idi.
Orası da öğrenci şehridir:))
Cevap sahibi+1 yıl@akomako
Evet, merkezi dışında pek bir yer yok ama güzel şehir Çanakkale, yaşanılası bir yer :))
Cevap sahibi+1 yıl@akomoka
E tabi ki de İzmir :))
Cevap sahibi+1 yılEvet bakmaz @seyyah
Cevap sahibi+1 yılBen Eskişehirliyim arkadaşım, burada yaşıyorum.
Evet öyle diyebilir bazıları ama gidip de öğrencilere kötü bir davranışta bulunan biri olmaz.
Herkes sevgi saygı çerçevesi içinde yaşar gider.
@seyyah
+1 yılİstanbullu birisi olarak en sevdigim 2. sehir diyebilirim. 1. si İzmir.
Sadece sogugunu sevmem ki adami zaturre eder bu soguk.
Karakterine baglidir biraz sevip sevmeme olayi. Adam asosyallikten ölecek gelmis diyor ki nesini seviyorsunuz boklu dere var, 1 tane espark var vsvs. Yav he he. 1 tane degil 4 tane AVM var. Ve 3'u sehir merkezinde. Yuruyerek 10 dk mesafede her biri.
Anadolu yunus emre kampusundeysen. 4 yil boyunca toplamda 100 lira yol parasi verirsin. O da canin yurumek istemezse. İstanbulun trafiginde birbirine yaslamayi seven abazalar sevmez tabi bu sehri.
İstanbuldaki gibi boktan bir eve 800-900 lira kira vermezsin. Yeni yapilan bir binaya en fazla 500 lira verirsin. Hem de okulun dibinden.
Bira 9 liradir, kahvalti 10 liradir, kafelerde dolu dolu tabakta gelen yemekler ortalama 12-20 liradir. Onun disinda bildigin mc donalds, donas falan var fiyatlar sabit.
Tramvay her yere ulasiyor artik. Bisiklet yolculugu gelecek. Bisiklet yollari yapildi. Tabi bunu metrobuste cama yapisan istanbullular sevmez simdi.
Okumak ve yasamak icin guzel bir sehir.
Ha bir de hukuk fakultesi dekani efsanedir. Bir arastir. Ufuk Aydin.
Kampusun hemen girisindedir. Kantini idare eder. Tostlari berbat. Adalet tanricasi heykeli yapilacak. Ortam yapmak icin İİBF kantine gidilir.64 Yorumla
Soran+1 yılGüzel bilgi :)
- +1 yıl
4 tane değil 6 tane AVM var. Neoplus, esnaf sarayı, kanatlı (boyner), espark, özdilek, carrefour
- +1 yıl
Neoplus-carrefour ayni zaten. Esnaf sarayi da avm degil. Sen simdi Tilia var dersin bir de
+1 yılGörüp görebileceğin en güzel sehirlerden biri, kesinlikle pahali degil, benim icin Eskisehir le kapisabilecek bir İzmir var=) Kisin acayip soguk olur ama kisi bile guzel. Universiteliler cikar kar topu oynar. Gecenin 1 inde tantunicide bir teyzeyi torunuyla otururken gorursun. Ama eger biraz dagitmaya meyilin varsa tavsiye etmem. Eskisehir meraklisini biraz bozar.
42 Yorumla
Soran+1 yılDağıtmaya derken
- +1 yıl
Ben universiteli oldum, artik ozgurum moduna gireceksen. Yeni heyecanlar, yeni arayislar icinde olacaksan biraz tehlikeli bir yer. Gerci sen oyle olduktan sonra heryer tehlikeli o da ayri
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
+1 yılKesinlikle Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birtanesidir. Eğlence, sanat, ulaşım, öğrencilik, insanları, şehirin avrupai havası harika git en güzel yılların Eskişehir'de geçer. Çok rahat yaşarsın gecenin 12sinde bile kız başına yalnız gezebilirsin çarşıda.
42 Yorumla
Soran+1 yılAnadolu Üniversitesi gelirse gideceğim bakalım dua et :)
- +1 yıl
ogü de güzeldir
herkes ögrenci şehri diyo ama bu ne demek söyliym şehiri kampüs gibi düşün dışarı çıktıgında yaş ortalaması 21 22 dir ucuzdur ve şehir 24 saat uyanıktır ben şahsen mutluyum burada tavsiye ederim ama eve çıkınca tadı daha çok çıkıyo benden söylemesi umarım istediğin olur :)
34 Yorumla
Soran+1 yılHa ev ha yurt ne farkeder ki :)
Soran+1 yılYa 11 12 iyi bence neden erken değil ki :)
Öğrenciler için taninan firsatlar okdukce fazla pahalilik konusundada ayni şekilde öğrenci indirimlerinden fazlasıyla yararlanabilirsin harika bir şehir bende anadolu da okudum okulun etkinlikleri oldukca eğlenceli valla güzelliklerini anlatmakla bitmez ben tekrar orda okumak istiyorum o derece :)
43 Yorumla
Soran+1 yılHangi bölüm :)
Soran+1 yılHadi inşallah :)
pahalı değil biz arkadaşlarla gezmek için gitmiştik öğrenci için en ideal ucuz yer ortamda iyi tam öğrenci olmak için yapılmış sosyal olarak gelişmiş çok eğlenceli yer şöyle söyliyim bir denizi eksik :D
61 Yorumla
Soran+1 yılPorsuk çayı var :)
7 ay kadar eskişehir de kaldim. daha sonrasında yaklaşık 3 şehir değiştirdim. ama eskisehir bambaşka bir vilayet benim için.. Yolda yürüyen çalışan insan nüfusu hep genç.. Ve bu yüzden hep yardimci olabilirler insana. ve eğer sansiny varsa gözü kapalı git o şehre !! Dönmeyi sende istemeyeceksinn. barlar sokağina selam olsun :)
41 Yorumla
Soran+1 yılGezilecek görülecek yerler neler bana biraz anlat :)
+1 yılBir Eskişehirli olarak söylüyorum, özellikle son yıllardaki gelişmesiyle ve kozmopolitliğiyle gerçekten çok güzel bir şehir. Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri bence. Üniversite hayatını en iyi yaşayabileceğin yer.
41 Yorumla
Soran+1 yılKazanabilir miyim ki bakalım çalışıyoruz :)
Gel gel çok güzel bir şehir :) pahalı değil yani tabi ki pahalı yerleri de var ama istediğin hemen her şeyi hem kaliteli hem de ucuza bulursun çoğu şehre göre
42 Yorumla
Soran+1 yılSen orda mı yaşıyorsun :)
Eskişehir Üniversiteli şehridir pahalı mıdır bilmem ama oraya okumaya gidenler çok çok memnunlar , bu arada orda okusam bedava geçinirdim falan diyenler var ya ben Ispartada okuyorum burdada var birtane öyle param yok diye dünya kadar şey yapıyor yiyip içiriyorsun bizimkilerde aile yırtınıyor çabalıyor bize gönderiyor biz onlara yardım ediyoruz adamın kafası güzelken cebinden bir deste para çıkartıyor sonra emniyette anlat niye dövdün :S
24 Yorumla
Soran+1 yılSende çok dertliymişsin be kardeş :)
Soran+1 yılYok ya sorun değil :)
Genç yoğunluğunun fazla oldugu bir şehir benim de 5 senem orda geçti, eğlenceli , ulaşım kolay, imkanlar iyi, Havası sert , yurt Apart olanakları çok, masraflı olur zaten sehır dışında okumak öyledir
14 Yorumla
Soran+1 yılAyda 800 iyi mi rahat geçinir miyim sigara Alkol yok
Soran+1 yılDevlet yurdu da şans işte çıkar mı çıkmaz mı? Nasıl başvuru yapacağız devlet yurdu için bir bilgin var mı
Dikkatimi çeken bir şey oldu genelde yorumlarda şehrin aşna fişnaya çok uygun olduğunu söylemişler yani kız ya da erkek gidenlerin tercih sebebi genel olarak bu yönde gibi ve sen bundan banane ben okumaya geliyorum diye cevap vermissin buraya kadar ıyide her ne hikmetse yurtların 12 den sonra kapanması hiç hoşuna gitmemiş :D :D
12 Yorumla
Soran+1 yılYurtlar erken kapanıyor demişler bende dedim Hayır erken değil geç bile dedim benim öyle bir niyetim olsa ev tutarım yani emin ol 11 12 erken mi? Benim yurtta en gec saat 9 da olurum
- +1 yıl
Yok yani ben zaten eleştiri anlamında söylemedim kimsenin hayatına yorum yapmam o tarz basit düşüncede biri değilim sadece dikkatimi çekmişti.
Ve tanık oldum bir kaç muhabette Eskişehir'in sanılanın aksine İzmir bursa İstanbul gibi bilinen şehirlere oranla giyim kuşam ve birliktelik yaşama konusunda çok çok daha rahat olduğu.
öğrenciler için bence gayet ideal bir şehir severim :) ne çok küçük ne çok büyük bir yer her şey elinin altında üniversite olarakta güzel
31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ;)
Tatil & Seyahat konusunda 591 cevap paylaştı. Allah göstermesin bir daha gitmem. 4 Silindirli motorumla 120KM Nin altına düşmemem gerekirken 8 saat içinde 5 kez hararet yapıp kapandı motor. 4 şeritli yolun 3.5 şeriti İNSAN ! Diğerinide metro kaplıyor. Aman aman bana uzak sana yakın olsun :)
26 Yorumla
Soran+1 yılEses ne demek
Soran+1 yılBende AVM ismi sanmıştım herkes eses felan diyo :))
- +1 yıl
Yok ya :) Espark var içi yağ kokan havalandırması olmayan o. Bak bu konuyu öğretim üzerine konuşmamız lazım ama şekil ve düzen üstüne konusuyoruz. Artık üniler şehirlere göre seçiliyor verdikeri eğitimlere göre değil :) Ben bepenmedim Şegir düzenini. Üni sonradan yapıldı ve öğrenciyi kaldıramıyor şehir. Haliyle genişletemiyorlar
eskişehiri tadabilmek istiyorsan eve çıkmalısın ama ev arkadaşın olmalı kiralar uçuk biraz.
22 Yorumla
Soran+1 yılYurt ta kalacağım ya yurt giriş çıkış saatleri nasıl ir bilgin var mı
+1 yılEnfes bir sehir yasamayi bilirsen. Cok pahali degil. Tam bir ogrenci sehri. Coook soguk. G. antep ten iyi degil...
213 Yorumla
Soran+1 yılSence anadolu Üniversitesi mi yoksa Gaziantep Üniversitesi mi?
- +1 yıl
en iyi antep kardeş aynen :D
- +1 yıl
Universite ve egitim olarak bilgim yok fakat iki sehirde de kaldim ara ara gG. antep enfes bir yer Eskisehir minik mutevazi fekat ogrenci hayatinin en net yasandigi yer
Soran+1 yılBen Eskişehir diyorum :D
- +1 yıl
Yasadigin sehirde okuma derim git disarda tad o duyguyyu yoksa liseden farki kalmiyor. Senede 5-10 defa eskisehire gelirim seslen bisey lazim olunca :)) Anteplilerden coook guzellik girdum hep borclu hissederim kendimi
Soran+1 yılNe gördün antepliler ne yaptı sana :)
- +1 yıl
Askerde en iyi arkadasim antepliydi yedigimiz ictigimiz ayri gitmezfi. Onun haricinde 2 tane daha vardi onlarda on numero insanlardi. Beraber yaptiklarimizi yazsam askeriye bizi asar :)) namusumuz haric herseyimizi paylastik
Soran+1 yılAntepli ler iyidir ya bende antepliyim :)
- +1 yıl
Farkettim nickinden. Uludag universitesini de oneririm hem okumus hem de Bursa da yasayan biri olarak
Soran+1 yılOrayı kazanamam ya
- +1 yıl
Hangi bolum dusunuyorsun ki benim zamanimda coook fark yoktu arada
Soran+1 yılYa puanım 350 360 falan
- +1 yıl
Valla puan sistemi her sene degisiyor bir b*k anlamiyorum da umarim iyidir simdiden basarilar
Açılın Eskişehirliler geldi:) Sorularınız itina ile cevaplanır ben ve @cedricsizchen tarafından gelirse :)
135 Yorumla- +1 yıl
Eskişehir çok soğuk, totomuz dönüyor soran 😄😄😄
- +1 yıl
Hayır, kaslıymış yav.
Şimdi haberlerde duydum 😄 - +1 yıl
*Karlı 😄😄😄
- +1 yıl
Yağmurlu olması benimde işime gelir 😄
Finale giderken donmam 😄
Soran+1 yılAnadolu Üniversitesi mi yoksa Osmangazi mi :)
Soran+1 yılHangisi daha iyi
- +1 yıl
Tüm Eskisehirlilere selam olsun=) Hocam sehrimize eski diyolar ya=)
- +1 yıl
sende mi eskişehirlisin yahu @235711131719
- +1 yıl
Aynen=)
- +1 yıl
Biz Osmangazi'deyiz ama Anadolu daha iyi soran:))
- +1 yıl
Koskoca fiskiyeyi ben niye göremedim ya :))
Geleceğim ikinci dönem o fiskiyeyi görmeye:)) - +1 yıl
Zec makara adam ya onun dersine geleyim ben :))
Ama beni derse kabul edecek mi :)) - +1 yıl
Tamam o zaman, anlaştık :))
Ne sinir oldum yahu bilmeden etmeden atıp tutmuşlar Eskişehir hakkında. - +1 yıl
Eski sehirmiş pehh onlar eski şehir görmemişler herhalde.
Neyse daha fazla sinirlenmeyeceğim. - +1 yıl
Aynen :))
Soran+1 yılAşkolsun izliyorum burdan sizi :D
Soran+1 yılBaktım en iyi cevap seçtim :)
Soran+1 yılBütün cevaplar bir fikir veriyor Eskişehir hakkında ama cedric iyi özetlemiş :)
- +1 yıl
her gelen şunu yazar tipik öğrenci şehri :)
yahu öğrenci öğrenci de burası ne biliyim yurtta kalman mecburi değil uygun ev kiraları ile de ev tutabilirsin ve kimse öğrenciye ev vermem demez tutucu değiller kirasını öde yeter başka şeye de karışmazlar birde düşünce geniş olduğu için dışarda nasıl gezersen gez extreem olmazsın işte en çok bunu seviyorum - +1 yıl
Soran @KimMiyim in dediği gibi Doktorlar Caddesi'ne bir çık, çok yakışıklı çocuklar var hani onu da söyleyeyim :))
Şaka bir yana yorumlarda kız gidip kadın dönen çok oluyormuş diyenler olmuş. Sen edebini takindiktan sonra, üniversite okuyorum, serbestim de deyip kendini salmadiktan sonra hiçte öyle bir şey gerçekleşmez @melisa27 :))
Soran+1 yılYa ben kendimi biliyorum amacım okumak zaten :)
- +1 yıl
Mühendisliğin yakışıklılarını bilmiyorum soran ben genel olarak bahsettim:))
Bu konu uzar da uzar ben tüyüyorum:))
Soran+1 yılYakışıklı çocuklar ikinci planda :)
Harika bir yer öğrenci için cennet öyle söyliyebilirim aklın varsa git hayatının en keyifli zamanını geçirirsin
34 Yorumla
Soran+1 yılDemi :)
Soran+1 yılKışın da yazın da güzel olur diye düşünüyorum :F
+1 yılMukkemmel bı şehir gençleri ve ortamıyla tam olan bıyer ben eskısehirliyim yardmcı olurm ortamlar konusunda bılgu verırım burdan orda sap gıbı kalırsan ortamdan bısey anlamazsn öyle bı sehır;)
22 Yorumla
Soran+1 yılBir la gezilecek görülecek yerle? Tavsiye ettiğin
Soran+1 yılMesela gezilecek Yerler :)
+1 yılPahalı bir şehir öğrenci çok orda kalacak yeri felan varsa elektirik doğalgaz su faturaların ı katmadan soyleyem en aşağı bin lira ile zor gecinilir
24 Yorumla
Soran+1 yılYurtta kalacağım
- +1 yıl
Havası pistir bu arada çevresi hep bar la dolu kışı da berbat yazıda uçak seslerine alisman lazım küçük şehir yüz ölçümü olarak
Soran+1 yılAntep mi büyük Eskişehir mi
- +1 yıl
Antep büyük yüz ölçümü olarak antep de insanlık var eskişehir de yok dusen e tekme atan şehir eskişehir
pahalı , ortam güzel , penis te çok vajinada , ama okumaya gidiyorsan boşver orayı derim
210 Yorumla
Soran+1 yılOkumaya gidiyorum ben ahlaklıyım dağıtacağımı sanmam
Soran+1 yılAnadolu nun puanlar yüksek resimlerden de iyi görünüyor eğitimi de iyi de duydum
Soran+1 yılHmm çok mu kötü ya
- +1 yıl
çok kötü değildir , söyle söylüyüm. çukurova , selçuk , erciyes , anadolu , gibi ünilerden biraz daha yüksek puanları vardr galiba ( tam bilmiyorum ) ama eğitimi bunlrdan iyi değildir. oraya gideceğin puanla ege , marmara , dokuz eylül , gazi , yi denemeni tavsiye ederim. ayrıca şunuda ekliyim ege nin hocaları etkindir , bu sene dünyada ilk 500 üni içine girmiş. türkiyede odtü , itü , İstanbul üniversitesi ve ege , bu bakımdan ege değerledirilebilir. ortamı da kampüsüde eskişehire denktir fazladır belki
Soran+1 yıl360 a iyi yerler gelir mi peki mesela hangi bölümler
Soran+1 yılKazananlar ne meslek yapar nr kadar alır?
- +1 yıl
iktisat okudugunu var sayarsak. 4 yıl boyunca malak gıbı yatarsan işssiz , ama kendını gelıstırıp aktıf olup ustune dılınıde deglıstırrsen ( en onemlısı bu ) , işssiz kalmazssın , cogu alanda ıs bulursun bakanlıklarda ozel sektorde her yerde , ingilizce bilirsen havada kaparlar senı , su yok artık ıngılızce yetmıo dıyenlerede kulak asma , ıkı dıl bılsen zaten ortalıgı yıkar gecersın ama ıyı bır ıngılızceyle dahı cok ıyı ısler bulabılırsın.
Benim gibi barlar sokağında çalışıyorsan ünv. unut :D
27 Yorumla
Soran+1 yılNiyemişş. d
Soran+1 yılBar ile işim olmaz :) okumaya geldim ben belki bir iki defa alkolsüz bir şeyler içmek için gelirim
Soran+1 yılYa ben seneye geleceğim çok var :)
Soran+1 yılYani bu sene işte :)
+1 yılESKİ bir şehir bir onu biliyom bide üniversiteleri ünlü karı kız istiyosan İstanbula git dicemde İstanbuldada para sıkıntı takıl sen kendi şehrinde alem yapcam diye hayatını heba etme peçete sikiyosun maximum yine aynı sadece 2-3 oda arkadaşın oluyomuş benim bir tanıdık söyledi
12 Yorumla- +1 yıl
Eskişehir'e gelip görmemiş üniversite okumamış ancak b*k atıyor. Türkiye'nin en güzel şehiridir Eskişehir kim ne derse desin bunu tüm dünya biliyor yabancı turistler çok burada demek ki beğeniyorlar ki kalıyorlar şu an 1 milyon insan yaşıyor sizin Eski dediğiniz küçük dediğiniz şehirde :)
- +1 yıl
İzmir daha iyi ama belediye b. k gibi 4 kuşak Chpli bir aileden gelen biri olarak söylüyorum ESKİŞEHİR HARİÇ BÜTÜN CHP İLLERİ RE ZA LET ama İzmir havası suyu Eskişehgirin a m ına bile koyar
şu dissin nakarat kısmında nediyor ESKİŞEHİR DEDİĞİN TAŞŞAĞIMIN YARISI:https://www.youtube.com/watch?v=UQblH7yA5ew
Öğrenci şehri ünv bitir kal orada adam bul bitane evlen yaşa çocuk yap öl
32 Yorumla
Soran+1 yılAhah özetledin :)
Guzeldir universite hayatini yasamak icin en guzel tercih
22 Yorumla
Soran+1 yılSence anadolu Üniversitesi mi yoksa Osmangazi Üniversitesi mi?
Kesimlikle çok iyi bir yer ama anadolu üniversitesi için diyorum osmangazi tarafı pek yaramaz
32 Yorumla
Soran+1 yılBende anadolu Üniversitesi istiyorum inşallah
- +1 yıl
merhaba arkadaşlar bir şey sorcam şehir ucuz falan iyi hoşda ortam falan kötü diyolar korktuğumuz noktalardan biri de bu ortam önemli yani temiz olması şart
+1 yılEskişehirliyim, halkından daha çok öğrenci var. Her çeşit insan bulmak mümkün, hayat hiç durmuyor. Pahalı değil, gerçi kiralar yüksek.
20 Yorumla
+1 yılTam öğrenci şehri:) tramvay falanda çok iyi tavsiye ederim:)
21 Yorumla
Soran+1 yılGüzel :)
Bence Okumak için de güzel bir şehir Yurtta kalirsin hem
31 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapacağım yurt çıkarsa tabii
Tam bir üniversite şehri öğrenci çok var iyi ortam olur.
35 Yorumla
Soran+1 yılAyda ne kadara geçimimi saçlarım?
Soran+1 yılSağlarım
Soran+1 yıl800 tl'ye geçinirim bence :)
gel gel.. ilk girince biraz üşüyosun soğuk geliyo ama sonra alışıyosun.
11 Yorumla
Soran+1 yılAhaha iyiydi bu :)
+1 yılBen Eskişehir de okudum, Türkiye de üniversite okuyabileceğin en iyi şehir her anlamda biraz soğuk o kadar.
21 Yorumla
Soran+1 yılO kadar da olur canım :)
Soruyu görmekten bıktım ondab yazıyorum
Bilgim yok17 Yorumla
Soran+1 yılNeden soru görülüyor soruyu soralım 2 gün oldu
Soran+1 yılEkim ekimde olan bir şey değil kusura bakma :)
Soran+1 yılBenim elimde
Soran+1 yılTamam yani bende hayatımın 4 yılını orada geçireceğim yani bilgi almaya çalışıyorum :)
kesinlikle git hiç düşünme başka seçenek koyma aklına
22 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Fazlasiyla guzel ve rahat bir sehir.. ama ben kolay kolay orada okuyup okul uzatmayani gormedm :))
12 Yorumla
Soran+1 yılNiye :)
- +1 yıl
Sosyal oetami cok iyi seytan durtuyor illaki:) eskte okul bitirme ortalamasi 5.5 yildir zaten :)
+1 yılpahalı değil ben burada yaşıyorum canında sıkılmaz ortamları güzeldir
219 Yorumla
Soran+1 yılMesela yurtta kalacağım şimdi yurt giriş çıkış saatleri nasıl biliyor musun?
- +1 yıl
gece 12 son olması lazım ama milletin ters yorumlarına bakma istanbuldan izmirden iyidir trafikde kalcam canım sıkılcak derdi yok en uzak mesafe 1 saat bile sürmez varsa sormak istediğin sorabilirsin ben burada doğdum büyüdüm
Soran+1 yılBir çok merak ettiğim şey var mesela yurt çıkmazsa ne yapacağım?
- +1 yıl
ev kiralayabilirsin uygun yerlerden ya da arkadaşlarınla gerci öğrenciler evlerde yemediği halt kalmıyo ama sen düzgün birilerini bul kesinlikle sor merak ettiğin şeyleri kafana takılan ne varsa
Soran+1 yılYa olmadı özel yurt a giderim bir de anadolu Üniversitesi ni kazandım diyelim yurt kaydını internetten mi yapacağım kyk'nın?
- +1 yıl
o konuları bilemem cunku ben öğrenci değilim burada yaşıyorum iş güç falan sana şehir hakkında yardım cı olurum :))
- +1 yıl
özel yurt veya ev ücretlerine bakarsın hangisi işine geliyosa
Soran+1 yılAnadolu Üniversitesi hangi semtinde Eskişehir in :)
- +1 yıl
tepebaşı
Soran+1 yılYazları nasıl kışın nasıl? Ulaşım felan?
- +1 yıl
kışın ayaz olur senelerdir kar yazmazdı bu sene fazlasyıla yagdı hayret ettim
mayısda ısınır havalar ama gündüzleri haziran temmuz agustoısda gece gündüz sıcak olur eylül ekimde akşamları serin olur kasımda gündüzde serin olur aralık ocak subat soguktur ama erzurum siva bilme neresi kadar abartıklcak bişey yok
Soran+1 yılBu sene Allah kısmet ederse geliyorum insallah :)
- +1 yıl
gelirsen benide gör bari ilk cayı ben ısmarlim ya da meşhur yemeğini :D
Soran+1 yılNeresinde oturuyorsun :)
- +1 yıl
biliyomusun ki bende tepebaşı okula 30 dakka merkeze 20 dakka. D
Soran+1 yılAnadolu Üniversitesi tepebaşı'nda onu biliyorum :)
- +1 yıl
e söyledik tabi :D özele geleydin detay sorcaksan :D
Soran+1 yılÖğrenci misin
- +1 yıl
Degilim ama burada dogdum burada buyudum
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçmalama ya çok küçük bir yer ve seni gerçek anlamıyla bozar yok pahlı falan değil sadece ulaşım biraz sıkıntılı ya bana kalırsa vazgeç orda yaşanmaz hem küçük hem anlayışsız insanları var porsukta gezerken bir çift gs forması giymiş diye 1 grup serseri çocuğa dalaşıyordu çöpler falan yerde insan yaşayamaz orda be gerçekten son gidişimde baya tiksindim.
06 Yorumla
Soran+1 yılHmm
- +1 yıl
Eskisehir icin bunlari soyluyorsan tavsiye edecegin sehir neresi peki? Ben sahsen Ankaradayim, Eskisehir buraya gore cennet.
Cevap sahibi+1 yılkışlarıda berbat ya emin ol ist. da daha rahat yaşarsın öyle kültür başkenti falan hikaye yani sokak köpeklerine tekme atan yolda çocuğuna bıçak çeken anne mi desem ondan sonra yoldan geçen kızlara laf atan yavsaklar mı desem ne aklına gelirse başka birşey daha var duydum ama görmedim söylemem doğru olmaz.. bence değmez kesinlikle gitme
Cevap sahibi+1 yıl@235711131719 Her yaz eskişehirdeyim Ankarayı görmek nasip olmadı kıyaslama yapamam ancak dediğim gibi çok sıkıcı bir şehir hemde anlayış 0 farklı görüşe sahip olan insanlara saygı yok bir cacık olmaz onlardan anca içsinler porsuk ta neyse..
- +1 yıl
Hocam sen eskisehir e gittigine emin misin ya da en son ne zaman gittin neresini gezdin? Ben 6 senedir giderim daha once de bir o kadar orada yasadim, dediklerinden hic birine denk gelmedim.
Cevap sahibi+1 yılposuk adalar çarşı es park esnaf sarayı doktorlar cad barlar sok. nereyi istiyosun opera her yerini gezdim 10 yıldır gidiyorum en son geçen sene gittim iranlılar gelmişti suriyeliler falanda vardı olum bir cacık olmaz o şehirden.
+1 yıl1000 tlye (ben 2 seje once eakisehirden mesun oldum) yasaniyordu. orada seni tek zorlayacak sey dogalgaz faturasi bu aylarda. tam ogrenci sehri sosyal oetam cok guzel sehir cok guzel kafe bar kalitesi izmirde gormesim ben.. cok tavsiye ederim... ama anadoluda oku. orasi daha guzel. he muhendislik mimarlik dusunuyorsan oguye gel. ogunun sayisal bolumlerindeki egitim daha iyi...
10 Yorumla
+1 yılaman afyonda okumada nerde okursan oku:)
eskişehir tam bir öğrenci şehri ama Ankara falan da iyidir21 Yorumla
Soran+1 yılAfyonun nesi var :D
Eskisehir de yasiyorum burada yasamasam burada okumak isterdim herhalde :DD
11 Yorumla
Soran+1 yılGüzel :D
+1 yılValizini bugunden topla ogrenci sehri orası ve cok guzel bir sehir
23 Yorumla
Soran+1 yılTavsiye edersin demi :)
- +1 yıl
Ettim bile pisman olmazsin olursan yaz bana yemekler benden ;D
Soran+1 yılBak sonra bulurum seni :D
müthiş üniversite şehridir. Okul olmasa orası bitik
11 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenci şehri yani :)
eskişehirli biri olarak paylaşıyorum kesinlikle öğrenci şehri ve yaşayabileceğin en güzel şehir pişman olmazsın ;)
20 Yorumla
+1 yılEskişehir im bir öğrenci şehri. Her bütçeye uygun barınma imkânı var, üniversite caddesinde mekanlar sürekli açık. havası kışın çok soğuk olur. bir de ahlaklı birisiysen barlar sokağında takılma tavsiyem.
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden ne olur ki orda
- +1 yıl
Yabancı filmlerdeki gibi. gider sarhoş olur tanımadığını kişilerle ortamdan ayrilirsin.
Soran+1 yılAlkol kullanmıyorum :)
kesinlikle tam öğrenci şehirlerinden biri çok güzel şehir arkadaşlar eski yazmışlar hyr değil sadece ismi öyle gezilcek yerleri çok , trafik sorunu yok sadece biraz soğuk o kadar
40 Yorumla
+1 yılinan 2 senedir o şehirdeyim insanları hoş ama hala yalnızım hala yalnız.
22 Yorumla- +1 yıl
akjasbd aynı ben :D
- +1 yıl
Yerim seni kurban olduğum
+1 yılAklıma bir espri geldi çok iğrenç ama yapcem :) :) Çok eski bir şehir :)
12 Yorumla
Soran+1 yılGeç kaldın yaptılar :D
- +1 yıl
Tüh ya :)
güzel bir yer git bence tam bir üniversiteliler şehri ;)
21 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum :)
+1 yılBen doğduğumdan beri burdayım gayet güzel yenilikçi devrimci ilklerin şehridir. Bir ömür geçirilir
14 Yorumla
Soran+1 yılO zaman inşallah bu sene geliyorum :) Anadolu Üniversitesi Eskişehir'in hangi semtinde
- +1 yıl
Tepebaşında
Soran+1 yılNasıl sence güzel bir üniversite Mi
- +1 yıl
Gayet güzel kampüs içinde herşey var acayip büyük güvenliğe yer sorsan hepsini bilemeyecek kadar büyük
+1 yılharika birşehir mutlaka ayda bir gidiyorum arkadaş ortamları mekanları çok eğlenceli tam bir öğrenci şehri
20 Yorumla
+1 yıleskişehir gitmedim ama siyasi olarak sıkıntı çekmessin görüşünü söylersin giyim tarzın değişikse belli olmaz modern bir şehir :D ama eski şehir işte
20 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://vocaroo.com/i/s06nJtyghkOH :)) şu an çok güzel karlı :)
10 Yorumla Eskişehirli olarak yorum yapayım:) ucuz küçük güzel şehir :) öğrenci için birebir rahattır ayrıca
40 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılİç anadoluda okumak mı lanet olsun gelme kızım gelme git.. Bir istanbullu ve ankarada bir üniversiteden mezun olmuş biri olarak söylüyorum boğulursun..
10 Yorumla
+1 yılEskişehirliyim antalyada okuyorum yemişim denizini rusunu Eskişehir de ki ortam bir yerde yok ilk başta onu soylıyım ve gayet ucuz antalyada asgari ucretten fazla para harcıyorum Eskişehir de 600 liraya her şekilde geçinirsin
11 Yorumla- +1 yıl
aynen :D denizi yok ama yapay plajı bile var :)
+1 yıleskişehir öğrenci şehri dsp nin son kalesi... gayet güzeldir ortamı veyahut güzeldi ben öğrenciyken...
20 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılİki üniversiteli üniversite şehri. Üniversiteler olmazsa içinden nehir geçen bir kasaba gibidir. Okumak için doğru bir şehiri
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhakkında hiç kötü yorum duymadım,4*4 lük bir yer diyorlar
21 Yorumla
Soran+1 yılSadece kış çok zor diyorlar :)
+1 yılEn iyisi İzmir :D hemen metal grubuna kaparlar :D
10 Yorumlatam öğrenci şehri.. eğitim anlamında net bir şey söyleyemesem de İstanbul İzmir gibi şehirlere göre hayat daha ucuz gezilcek yerleri güzel yerleri var.. tam öğrenci şehri.. ancak eğitim olarak tartışılır o ayrı. bir de kışları çok soğuk.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5-6 sene evvel gitmiştim ablam orada okudu ve memnundu. Güzel tam öğrenci şehri. Ve bence en güzel öğrenci şehir. Hem açık görüşlü...
10 YorumlaSimdi ordan geldim mukemmel biryer tavsiye ederim hem sakin hem canli yerleri var ustelik ucuz yani
10 Yorumla- Devamını Gör (111)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat