Arkadaşlar cidden çok bunalımda hissediyorum kendimi hic dışarı çıkmıyorum 1 aydan fazladır hep telefona bakıyorum hiç arkadaşım yok bir kaç senedir böyleyim liseyi de açıktan bitirdim hiç cevrem yok nası sosyalleşebilirim
17 gü
Arkadaşlar cidden çok bunalımda hissediyorum kendimi hic dışarı çıkmıyorum 1 aydan fazladır hep telefona bakıyorum hiç arkadaşım yok bir kaç senedir böyleyim liseyi de açıktan bitirdim hiç cevrem yok nası sosyalleşebilirim
Bırak onu yaptım olmadı bunu yaptım olmuyor senin asıl derdin ne amacın ne ne istiyorsun ne yapmak istiyorsun onu bence bulmalısın doğru cevabı bulacaksın ama başkasın da değil kendinde ara bunu mesela önce kendinle yüzleş sonrasını emin ol çözersin
Cevap
27Cevap
Bu tamamen seninle ilgili bi durum cevabi cok basit telefonu al eline gir internet sayfalar taniş konuş insanlarla büsürü boş insan karsina gelcek ama tek tük senin kafa dengi birileri cikar
Disarda insanlar ile tanişmak icin yeterince özgüvenin yok belli ozaman internet zaten en mantiklisi ve dogrusuda bu 6 aydir ayni seyleri yapiyorsun demekki artik farkli seyler dene
Merhaba,
Taşıma su ile değirmen dönmez!
İşe gir çalış iş arkadaşların olsun!
Arkadaş ayağına gelmez!
İşe ailem izin vermiyor maalesef
Öncelikle büyümelisin çocukluktan çıkmalısın
Çocuk değilim ailem çevre kötü olduğu için çok calismamdan yana değil maddi zorlukta çekmiyoruz yani bahanem yok çalışmak için
Ailem izin vermiyor diyorsan çocuksundur çünkü çocuklar ailesinden izin alır
Bahane senin keyfin olmalı
Eğer ailenle yaşıyorsan onlarında fikirleri geçiyor maalesef herkesin ailesi bir değil eğer öyle olsa gelip burada fikir danışmazdim neyse işinize bakın siz sizin fikrinize ihtiyacım yok
Öyle bir şey yok yılardır ailem ile yaşıyorum
Yaşını söyler misin?
Ailenin önemi yok herkesin ailesinin önemi yok
Önemli olan sensin tamam mı sen
Var ya da yok ben sana kötü söz etmedim hoşuna gitmeyen şeyleri duyunca kötü olursan arkadaşın da olmaz
Çünkü ben anam dahi olsa neyse onu söylerim haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır Hz Ömer!
Sizin ailenizle benim bir mi 21 yaşındayım ailenin önemi yok diye bişey olamaz özellikle kız çocuğuysan Türkiye şartlarında ailen sen kendi işini eline alana kadar ya da evlenene kadar illaki
bir baskı bir koruma içgüdüsü oluyor evden ayrılırsan ancak bundan kurtulursun sen nası bir ailede yetiştin bilmiyorum ama bizde ailenin önemi
büyüktür ve evet ben önemliyim zaten ne yapabileceğimi danistim burada sadece işe girmekle de olmuyor bu iş siz anlamak istemesenizde -Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım...” (Tirmizî, Menâkıb, 63) ayrıca o kadar hadis vs. Biliyorsanız insanlara karşı önyargili olmamayı da öğrenin tavsiyem
Hayır tabi ki herkes herkes değildir. Nice insanlar var. Evden dışarı çıkamayan kızlar var..
Yaşınız güzel, en güzel yaşlarındasınız hayatınızın belki de en güzel en önemli
Ailenin önemi yok demek aile önemsiz demek değildir yanlışlık var
Demek istediğim kararlarını almalı vermelisin
Cam faunusta hayat olmaz
Arkadaş istiyorsun dimi?
O zaman iş çalışabilirsin bir işe girebilirsin tamam paraya ihtiyacın yok ne güzel Allah daha çok versin
Ama hobi amaçlı kendini geliştirme amaçlı nice şeyler olabilir
Mesela kurslara gidebilirsin
Koruma iç güdüsü normaldir bende korurum ama kız kardeşim çalışıyordu mesela
Cam faunusta korunamazsın
Benim ilk kız arkadaşım olana kadar kızları melek sanardım ben
İzlediğim filmlerde dizilerde hep iyiydi güzel seviyorlardı genelde erkekler üzüyordu ama hayatıma birini alınca tanıdım kadınları çok kötü kadınlar varmış sonra daha kötüsü sonra daha kötüsü
Hani insanlar ile tanışmak lazım görmek lazım insanlar uzaktan insan
Benim için de aile önemli ama ben erkeğim askere gidene kadar eve 8 de girerdim askerden sonra karışmadılar
Ben sizii anlamak istiyorum iş olmazsa kurs olur alternatif çok bulunur
Öyle değil o hadisi şerif ezberimde 50 küsür hadis-i şerif var
Sizin en hayırlılarınız hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır hadis-i şerif
Allah'ın rızası anne ve babanın rızasındadır Allah'ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir hadis-i şerif
Ailem benden razı çok şükür
Kaynak istersen atabilirim hadis-i şeriflerin ezberinden ise maşaAllah sana
Ön yargı yok art niyette yok ben kötü bir amaçla gelmedim en azından Rabb'im biliyor beni seni bizi her şeyi
Sosyal uygulamalar da bir çeşit sosyalleşme olabilir örneğin burası ama ben arkadaş da kullanmıyorum
Menfaat dünyası 😅
Gençlerim var kardeşlerim var mahallemin çocukları var hep abi oldum hiç arkadaşım olmadı sanaldan edindiğin arkadaşlar genelde sanalda kalır ameller niyetlere göredir hadis-i şerif
Devir kötü ahir zamanda yaşıyoruz nesilden nesile daha da kötüye gidiyor insanlar ve insanlık her şey
Dikkat et
Aktivite yapabileceğin biseyler bul ilçede falan mı yasiyorsun
Evet maalesef küçük bir şehirdeyim nası bulcam aktivite
El sanatını seviyosan kurslar oluyor öyle biyere katılabilirsin hem biseyler öğrenirsin hem arkadaş ortamın olur yaş kac
dışarı çıkarak... poponu kaldırıp dışarı çıkarak
bence kafa dengi insanlarla takıl seni olduğun gibi kabul eden
Buradaki pembiklerle takıl hepsi senin gibi nasıl olsa
Sıkıntı senden kaynaklı olabilir mi? Komşu çocuğu da mı yok? ya da ailevi kaynaklı olabilir mi?
İşe başlayarak arkadaş çevresi edinebilir ya da kurslara yazılarak sosyallesebilirsiniz...
İş hayatına atılınca da birsey değişmiyor sen içine kapanıksan eğer
Atılgansan dışarı çıkmaya başladığında olur. Değilsen yakın zamanda sosyalleşemeyebilirsin.
Kurslara falan katılabilirsin ya da iş ortamı başka. şekildi zor
Bende aynı liseyi açıktan bitirdim cevremde kimse yok
Napiyosun peki gün içinde nası başa çıkıyorsun
İşe girdim vaktimin cogu işte geçiyor 6 dan sonra evde dizi vs. Izliyorum ya da bazen parka inip vakit öldürüyorum bu sekilde. Bide spora yazılcam
olmaz öyle birilerini tanıman gülmen eğlenmene gereklr
Git sevdiğin bi spor dalıyla uğraş illa gelip arkadaşlık kurarlar senle
Gittim zaten spora ama özgüvensizleştim iyice o yüzden yine orada arkadaşım olmadi
Valla bende öyleyim bi tane bile arkadaşım yok gezip eğlenip vakit geçireceğim
Hangi şehirde yaşıyorsun?
Onu söylemek istemiyorum ama çok kucuk bir şehir konyadan bile öyle söyleyim
Evet zaten büyük şehirde yaşamıyorum malesrf
Bende öyleyim maalesef ve git gide daha kötü bi hal alıyorum
bence sosyalleşin
Kurslara gidebilirsib
Çık gez dolaş
Sosyalleş
Kendini neden kısıtladın
Hangi şehirde yaşıyorsun
Aynıyız...
Sen napiyosun peki nası mücadele ediyosun bu durumla
Bilmiyorum ayrı eve çıksam sorun biter.. Benim bide aile sorunlarım var anlat anlat bitmez, berbat hayatım var
Neden çıkmıyorsun ki ve arkadaşın olsa çıkar mısın
Evet çıkarım bir aktivite olur ama yok
Peki nerede yaşıyorsun da arkadaş bile edinemedim
Kursa git bulursun
Gel arkadas olalim benim de cok yok
Sosyalleş
buradan arkadaş edin
Konuşalım
Arkadaş olalım mııı
Evet benimde durumum ayni
İstanbul'da isen sohbet muhabbet ederiz
yazabilirsin