Gizli Üye(25-29)1 yılErkekler için daha zor bu evlilik işleri biliyorum ama kadınlar içinde kolay değil. Cebimizden para çıkmayınca herkesin hallolabilecegini düşünüyorlar. Kadın herkesle anlaşabilir gözüyle bakılıyor. Çıldıracamm maalesef sürekli yiyorum bu baskıları ve işin kötü tarafı bende evlenmek istiyorum artık. Yoruldum.
134 Yorumla- 1 yıl
Evlilik öyle ha deyince karar verilecek bir konu değil. Şahsen kişinin karakteri , olgunluğu , merhameti , saygısı , anlayışı , ilgisi vesaire böyle şeyler önemli. Ve dönülmez bir yoldur evlilik. Yani o adım atıldıktan sonra sürdürebilmek önemli. Sonuçta hayat eşi. Bir ömür onunla geçecek zaman. Doğru kişiyi bulmak zorken yanlış kişiyle alınan karar mutluluk değil , pişmanlık getirir. Ben bunu işte anlatamıyorum.
Cevap sahibi1 yılBelki de biz çok anlam yüklüyoruzdur ? Bakıyorum çevreme çoğu bunlardan bir haber ama yaşıyor. Doğru kişi yoktur belkide.
Cevap sahibi1 yılO zaman 1 milyonunuz olmasa da okey misinix yanı?
Bilmiyorum ya bu deve güdülür ya bu bu diyardan gidilir meselesi benimkisi. Her türlü evliliğe çıkıyor.
Cevap sahibi1 yılÖyle maalesef iki gönül bir olunca samanlık seyran felan bunlar hep fasa fiso artikk . Belki yol bir yerde durmuyor ama edilen kavgaların çekilen sıkıntıların kat sayısı büyüyor. Şeyi fark ettim. Sadece para, sadece anlaşmak, sadece sevmek ya da sadeece birşeyler yapmak işte yaramıyor uyum şart.
- 1 yıl
Bak ben kendimce hep şunlara bakarım. O kişide öncelikle merhamet olmalı. Merhameti yani vicdanı olan insandır. Saygısı ve sevgisi olmalı. Saygı dediğimiz şey küçüğün büyüğe olan saygısı değil , alınan her hangi bir kararda bir bildiği vardır diyebilmesi gerekir. Anlayış olması önemli. Dürüstlük ve sadakat olmalı. En önemlisi de olgun ve sorumluluk bilen doğru harcamayı bilen kişi olmalı. Bu seçmek değil yanlış anlamayın. Bu dediklerim olduğun da sonuçta bir ömür diyorsunuz. Şahsen mutlu olmak için mutlu etmek gerekir derim ben. Anlayış olmazsa , saygı sevgi sadakat dürüstlük olmazsa ve kadın açısından önemli olan azalmayan ilgi olmazsa bir anlam ifade etmez. Zorluk da olacak kolaylıkta. Ama önemli olan düşündüğünü , sevdiğini , ona değer verdiğini söyleyerek değil yaptıklarınla göstermektir. Bu yüzden ben gönül kapımı açıl tutarım. Olursa olur diyorum. Diğer türlü manevi olarak hazır hissediyorum ama maddi anlamda değil. Bu yüzden bile hile o çukura düşmek istemem. Çünkü kadın erkek fark etmez. Ne kadar iyi olsan da maddi sorunun varsa mutlaka bir kıvılcım çıkıyor.
Cevap sahibi1 yılBunlar güzel. Düşünceler ama hepsini bir kesede toplamak beşer bir yaratığa yüklemek pekte kolay değil maalesef. Gün geçtikçe egolarımız bencilliklerimiz3 diğer insanlarla daha da çok çatışıyor. Ne kadar iyi olmaya çalışsakta nefsimiz bazı şeylerin yerini alabiliyor zaman zaman.
Ayriyetten manevi oalrak hazır hissetmekte zor bir süreç. Umarım o çukurlara denk gelmezsiniz.- 1 yıl
Manevi olarak şöyle hazır hissediyorum. Ben kadınları iyi tanıyorum. Mesela çocuklarlayken iyi anlaşırım. Bir ev nasıl geçindirilir sorumluluklar nedir iyi bilirim. Kadının beklentilerini iyi bilirim. Dinleme anlama ve yorumlama kabiliyetim iyidir. Hatta çevrem bile der. Ama işte mantık daha önemli. şu an istemesekte işin para tarafı var orada hazır olmadıktan sonra o adımı atamayız.
Cevap sahibi1 yılBen kadınları iyi tanıyorum.
Bu biraz korkutucu bir cümle kabul edelim😃 ama demek istediğinizi anlayabiliyorum. Sorun şu ki siz ne kadar algıları açık iletişime elverişli biri olursaniz olun karşıdaki kişinin algıları istediği kadarsınız sadece. Aynısını kendim içinde diyorum. Size gaf yaptığımı düsünmeyin ki tanımam sizi.
Sadeece parasal da çözülmüyor sevgiselde. Bu çözebilenleri tebrik ediyorum😅😅- 1 yıl
Size şöyle söyleyeyim. Yok eatağfrullah eleştiriye açığım. Sadece ben belki 500 bine yakın kişiyle konuştum. Biraz psikologluk olduğu için. Bu sebeple çoğu kadının sorununu sıkıntılarını beklentilerini ruh hallerini vs biliyorum. Yani aslında bu empatiden kaynaklı. Birde yaşadığım hayattan kaynaklı. Demek istediğim mesela bende ev temizledim bulaşık yıkadım yemek yaptım hani birde çevremdeki faktörlülerden duyduk ve gördüklerimiz oldu. O yüzden gerçekten kadınları iyi tanıyorum. O yüzden hatta bakın egolu veya kendini öven birisi değilim ama anlaşamayacağım pek insan olamaz. Mesela dediğim gibi kadın bakım ilgi demiyorum , azalmayan ilgi bekler. En önemlisi bu. Ama işte olgunluk önemli.
Diğer türlü haklısınız. Ne anlatırsan anlat , karşındaki ne kadarını anladıysa o kadarını anlatmış olursun.
Cevap sahibi1 yılBana göre tanıdığımız birini eleştiririz tanımadıklarımızı yargılar. 😅
Açıkçası kadınım ama daha kendimin ne istediğini bile bilmiyorum. Erkeklerden de anlamıyorum sadece anlaşabileceğim birilerine göz atıyorum ama bu cağın en büyük sorunu da bu.- 1 yıl
En kötü karar , kararsızlıktan yeğdir. Evet dediğiniz gibi şu zaman da bırak anlaşmayı güzelce edep ahlak saygı çerçevesinde sohbet bile edilmiyor. Gerçekten inanlarımız çok tuhaf. İnsanlar özünü yitirmiş gibi. Yani belki de hırsına kapılıyorlar. Bu da onları değiştiriyor. Zaten o yol tanımaktan geçer. Her insan aynı değildir. Zaten bizler be kadar iyi olsakta anlasakta karşındaki kişinin algısı kapalı olduktan sonra bir şey yapamazsın. Sonuçta tek kişiden bahsetmiyoruz. İki kişiden bahsediyoruz.
Cevap sahibi1 yılÖyle hak veriyorum dediklerinize.
Hakkımızda ne olacağını bilmiyorum ama ben hayırlısını diliyorum. Gönlümüzce3 olsun her şey zira diğer türlüsü beni tüketmekten başka bir işe yaramaz ki. Bazen yaşamak tükenmektir belki de diye düşünmeden geçemiyorum. Bu zamana ayak uyduramıyorum belki bakış açımı yenilemek birşeyler kazanmamı sağlayabilir.- 1 yıl
Ben her olaya pozitif yönden bakıyorum. Sahip olduklarımdan çok olmadıklarım da mutlu ediyor beni. Yani hayat pencerem gül bahçesi göstermese de soluduğum hava bile beni mutlu edebiliyor. Mesela illa evlenmek diye bir şart yok. Sonuçta evlilik çocuk yapmaktan ibaret değil. Mesela şahsen şu an namaz kılmasam da elimle namaz kılma hayali bana mutluluk veriyor. Önemli olan şu rüya olan hayatı kırmadan dökmeden incitmeden yaşamak. şu an evet hayat şartları pek mümkün gözükmüyor. İnsanlar çok fazla değişti. Açıklı hep ön planda. Lakin o kurulan hayat iki kişinin oluyor. Ben akışına bırakıyorum. Mesela merak edilmek , ilgi görmek , değerli hissetmek , güvenebilmek , gerektiğim de çocuklaşmak hatta yapılan tartışma veya kavgaların bile bir evliliğin cilvesi olmak böyle
Şeyler çok muazzam bir şey. Ama ben dibin dibini gördüm. Ona rağmen mutluyum. Çünkü insanlar farkında değil. Bak dışarı kendi içlerinde mutlu olan hayattan yaşamaktan keyif alan ne kadar insan var. Bu yüzden ben beni
Dinleyen anlayan ve üzerime titreyen birini
Sevmeyi isterim. Öyle biri yoksa da yalnızlığıma devam ederim.
Cevap sahibi1 yılbu baskılarla başa çıkmak zor yinede size bu yolda başarılar dilerilm sanırım ben yeniliyorum😅
Bükemediğimiz bileğii eğiliyoruz jxbdjd
Istedikleriniz güzel şeyler de benim inancım kalmadı. Belki kendime belki gelecek olana. Ama istiyorsanız bulsun sizi tabi :)- 1 yıl
Valla ben aşık olmaktan yana oldum hep. Hani tanımadığım biriyle oturup o düşüncede olamam ya. Ama dediğim gibi ben biraz mantıkla hareket eden birisiyim. Evlilik basamakları yani temeli kuvvetli şeylerden geçer. Mesela şimdi görücü usulü diyorlar ama 1 ayda kimse kimseyi tanıyamaz. Şahsen ben hep 8-10 ay arkadaş olmayı , sonra varsa bir şeyler sevgili olup ciddi adımlar atmayı isterim. Ama büyüklere göre gör tanış 2 ayda söz kes. Bu bana ters. Sonra anlaşmazlıklar olduğunda ayrılıklar oluyor. Ben evleneceksem bir ömür sürdürmek isterim.
Teşekkür ederim. Ama kendi hayatınızın kararını başkasına teslim etmeyin. Sonuçta yaşayacak olan sizsiniz.
Cevap sahibi1 yılMantıkla hareket eden birisi aşık olamaz bu zor. Nereden bildiğimi sormayın 😅😅 açıkçası kardeşim 3 ayda tanıştı ve evlendi. Bu banada ters ama hayat istediğimiz gibi ilerlemiyor kız olmak zor çoğu yerde. Bakacağız artık bir ömür mü sürdürürüz bir ömür mü sürünürüzz zaman gösterecek
Güzel dilekler için teşekkürler. Küpe olarak alıyorummm- 1 yıl
Hahaha neden aşık olamazmış 😂 mantık dediğim tarafı mesela olmayacağını bile bile ısrar etmemek gibi. Ben katılmıyorum. Çünkü hayatım da bir kadına aşık oldum. Hatta şair oldum o aşk sayesinde. Ama demek istediğim mantık şurada. O duygular insanı bambaşka yere çekiyor. Kendimizi hakim kılamadığınız yere. Mesela maalesef ki o acıdan intihara kalkmıştım. Çünkü bizde sevmek güzel sevmek kavramına göre severiz. Ama severken aklını kalbini ruhunu ona teslim ettiğinde sana ait bir şey kalmıyor. Yani işin mantık tarafı sevmiyorsa sevmekte ısrar etmem , benden vazgeçiyorsa bende vazgeçerim. Hani bana değer vermeyen ya da benim için üzülmeyene üzülmem. Ama kendime düşen ne varsa da yaparım. Ama her şeye rağmen olmuyorsa mantığım çalışır ve kendimi o acıya teslim etmem.
- 1 yıl
Bakın ben size şöyle basitçe anlatayım. Ben arkadaş olmayı sevgililikten daha çok önemserim. Çünkü ; temel arkadaşlık olunca insanlar birbirlerini daha iyi tanıyor. Ve daha iyi hoş sohbetler kurabiliyorlar. Bu sayede ilerde sevgili veya evliyken hiç sorun yaşanmıyor. Ama tabiki yine diyorum olgunluk karakter bunlar çok önemli. Ama sevmek kavramı çoğu kişi de farklı. Sevmek incitmek değildir. Kızmak kırmak da değildir. Şu zamanda hoşlanmayı sevmek zannediyorlar. Ve çoğu olgun değil. Bu yüzden canım ayları bitince ayrılık tez oluyor.
Cevap sahibi1 yılTamam bak bu güzel bakış açısı ama ve çoğun kişinin idrak edemediği bir durum. Bana göre mantıkla ilerleyen birisi karşıdaki de mantıklı hareketler sergilerse gerçekleşebiliyor bunun dışında çok zor. Hemen her yapılanda kafa sinyal veriyor çünkü. Yeri geldiğinde vazgeçmeyi bilmek büyük lütuf olsa gerek. Herkes yapamıyor.
Cevap sahibi1 yılDaha önce hiç fazla ince düşündüğünüzü söyleyen olmuş muydu ?
- 1 yıl
Diyorum ya bu olgunluğa girer. Mesela tabiki duygusalız ve öyle hareket edebiliriz. Ama kısaca aptal aşık değiliz. Demek istediğimi anladınız umarım. Mantık seni sevmeyeni sevmeye devam etmeni engeller. Benim mantık dediğim bu. Diğer türlü kadın yemeğini yapıp eşini hoş karşıladıktan sonra adam da eşine yardımcı olup üstündeki ağırlığı aldıkça o ilişkide sorun olmaz. Zaten benim dediğim usulde 8-10 aylık süreçte her ruh halini bilirsiniz. Zaten o zaman sorun kalmıyor.
Cevap sahibi1 yılEhline denk gelmeyen her şey ziyan oluyor. Umarım güzeline denk gelirsiniz. Dediklerinizi anlayabiliyorum. Benimde bakış açım buna benzerdi bir zamanlar 😅
Evet detaylı her unsuru ayrı ayrı düşünmek.- 1 yıl
Hahaha ben anlaşabileceğim insanı hayatımda isterim. Teşekkür ederim umarım sizde gönlünüze göre birini bulursunuz 🤲
Yani aslında evet o var. O kadar çok kişiden o kadar farklı hayatlar duydum ki istemsizce oluyor. Ama aslında bu detay değil. Yani eş adayın da merhamet sevgi saygı anlayış dürüstlük ve sadakat beklemek bence detay değildir diye düşünüyorum. He öyle biri carmısır vardır ama bize denk gelmez işte 😂
Cevap sahibi1 yılGenel olarak konuşma tarzınızdan ötürü demiştimmm😅 sanırım biz anlaşamayanlar kategorisindeyiz şu an 🤭 vee Evet beklediğiniz şeyler detaysa incelikse bile bunlar olması gereken huzur arayan her insanın beklediği şeyler.
- 1 yıl
Yok ya normalde öyle detaycı değilim. Sadece bu tarz konular da dikkat ettiğim unsurlar oluyor. Öyle evet haklısınız. Beklentiler hep vardır , ama kusurla da sevmek gerekir. Aslında ben sizi anladım , siz de beni anladınız. Ben normal içerikte beklentim oluyor. Aslında olması gereken şeyler. Ama günümüz malum buna pek müsade etmez. Anlaşamamazlık olmaz ya. Sadece şu zamanda benim beklentim zor.
Cevap sahibi1 yılBu yola itilen biri olarak sizeee kendi halinizde güzelce yaşamanızı öneriyorum😅 Ben elimden gelse öylesine uyardım ziraaa.. 25 ten sonra hayatın gördüğümden daha kısa olduğunu idrak ettim bu yüzden güzelce yaşamak biraz anı biriktirmekten başka temennim yok.. diğer türlü de hayatın birseyleri gönlüme bırakmayacağını deneyimleyip gördüm 🙃
- 1 yıl
Genelde 25 tabiri var değil mi. O yaşa gelince insan daha oturaklı kararlar veriyor. Ve daha farklı bakıyor. Ben çok zor bir hayat yaşadım o yüzden çocukken erken büyüdüm. şu an gerçekten öyleyim. Kendi halimde mutluyum. Çünkü ; sanırım gözümdeki perdeyi kaldırdım. Hani her konuda bardağın dolu tarafından bakmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim.
Ben 19 yaşında bu hayatı çözdüm. Akıl hocam vardı. Ve onun sayesinde çoğu şeyi fark ettim.
En basiti ayda bir mezarlığa giderdim. Kendimi bir şey sanmamayı , yarınımızın belli olmadığını , sabahları uyandıktan sonra bile uyandığıma şükür etmeyi ve en önemlisi güzel yaşamaya gayret ediyorum. Çünkü , hayat sevdiklerimizi kırmayacak ve üzmeyecek kadar çok kısa. Ama gidişat buna izin vermiyor bazen.
Cevap sahibi1 yılBu anlattıklarınız iyi bir şey mi yoksa zorlu yollara ne kadar da iyi denebilir bilmiyorum. Ben geç olgunlaşıyorum maalesef. Farkındalığım yüksek ama konumlandırma konusunda sorunlar yaşıyorum bu yüzden 25 te anlasam bile 27 de oturuyor akla. Insan kendiyle eğlenip mutlu olduktan sonra bu tür manevi hisleri dışarıda aradıktan sonra gerisi gelip geçici oluyor. Sizin adınıza sevindim ziraa ben hala bu konuyla ilgili çözümleme ve oturtma asamasindayim. Hayatın izin verdiği kadarı ile.
Cevap sahibi1 yılHa yok bende kendime katılikta var birazzz. Fırsattı kaçtı der heryere yürüyerek giderim😅
En İyi Cevaplar
1 yılHayır yapmıyorlar
12 Yorumla- 1 yıl
Doğrudur
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Tabi. Baskı değil de konusu geçiyor ister istemez
12 YorumlaAile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Bazı insanlar diyor. Ama ben istemiyorum.
121 Yorumla- 1 yıl
Annem anlıyor beni de diğerleri anlamıyor. Cidden tuhaf bazı insanlar var. Onları bir ara bize davet etmiştik gelmediler (bir kaç yıl oldu). Daha sonra arıyorlar ki biz size gelelim diye beni görmek için diye düşünüp istemedim. Annem davet etmiş ben de annemin ağzından mesaj attım engellerin bitti gitti. En sevmediğim şey emri vaki.
1 yılZalım anam baskı yapıyor.
13 Yorumla- 1 yıl
Genelde hep anneler zaten. Benim de annem ablam yengem baskı yapıyor. Bende ver 1 milyon evleneyim diye espri yapıp geçiştiriyorum 😂
- 1 yıl
Ben de o espriyi yaparım da Hatun kredi medi çeker diye korkuyorum beni evlendirmek için :D
- 1 yıl
Hahaha yok artık 😂 o miktarda kredi verem banka olmaz 🤣 ya da annenin parası varsa oda ayrı bir sıkıntı 🤣😂
Gizli Üye(18-24)1 yıldüğün gereksiz ki
110 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAyy evet ya sade bi nikah tarzi bişi yeter ne gerek var onca şeye
Cevap sahibi1 yılBence de bende öyle düşünüyorum bidiricik
Cevap sahibi1 yılBilmem seni takip ediyorum yani tanidiğim kadarla taniyom ama özel bi konuşmamiz geçmedi😀😀
Cevap sahibi1 yılözel konuşma geçmedi😅 senin de mübarek olsun bicirik 🤣😊 takip ediyorum hoş birisin 🙂😂😂
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar