Bence en güzel değerlerimizden biriydi aile. Yüreğinin ısındığı , dersinin meramının en rahat anlatıldığı. Dinlenenin ve anlayanın olduğu ve sizin üzerinize titreyecektir olduğu bir kavramdı. Peki , kendimi de katacak olursam. Ayak bileğimi sakatladım. Üstüne hastalandım. Ateşim var başım ağrıyor ve dönüyor burnum tıkalı sinüzit var sanki kusmuşum haksizim hiç halim yok. Ben bu durumdayken rahatça yemek yiyorlar. Gelen giden bakan eden yok. Nasıl oldun diyen yok. Hasta olduğumu bilmeyen bile var. Allahtan yemek yapmayı ve bir şekilde kendime bakabiliyorum. Fakat , şimdi ki gençler bile baktığınız da evinde durmayan , dışarı çıkan , ailesi evladından bir haber , sormayan günün nasıl geçti demeyen , dertleşmeyen , hatta aynı sofrada oturmayan bir kavram geldi hayatımıza. Aile içinde de mi yalnızız.
1 yılHepsini sosyal medya yaptı.
Dikkat edim internet ortaya çıktı bir bireyselleşmeye adım atılmış oldu sonrasında yetişkin, çocuk ve olgun insanlara genel anlamda hitap eden oyuncaklar çıkardılar.
İnstagram, Tiktok, Youtube, Online oyunlar
Dolayısıyla kişiler ufak bir sohbetin verdiği haz yerine beyni bunlardan daha fazla keyif aldığı için bunlara dadandı bağımlı oldular.
Ailesinde şiddetli geçimsizlik olan çocuklar daha çok bunlarla haşır neşir oldu.
Sonuç olarak iç dünyasında yalnız ve mutsuz hissetmeye başladılar.32 Yorumla- 1 yıl
Biz yine o çocukluğun son demiyiz. Ama gerçekten empati yapıyorum. Benim evladım bu durumda olsa üzerine titrerim. Ne anneler görüyorum gerçekten kıskanıyorum. Bi ilgi alaka telaş ne istersen var. Birde kendime bakıyorum iyileşmek için kendime ben hazırlıyorum. Ateş düşsün diye ben klkıp soğuk su duş alıyorum. ya da ateşimi ben ölçüyorum. Dün sabahtan beri bir şey yemedim halim yok. Gelip zorla yediren veya önüne koyan yok. Oysa yakın zamanda ablam babam hastalandığın da nasıl ilgi alaka vardı. Yalnızlaşmış hissediyorum.
- 1 yıl
Aynen vallaha
En İyi Cevaplar
1 yılBitmedi, bitemez diye inatla kaldığına inanıyorum. Yok dğeil güzel insanların yetiştiği gerçek aileler var ama bu söyledikleriniz herkesin başına gelir mesela bende çok sevildiğimi anlaşıldığımı sanıyordum ama yanılmışım babanın hep yanında durup seni koruyacağını sandım öyle bir şey olmadı hatta zerre umursamadı olabiliyor yani sorsan çok iyi bir baba mesela.
Neyse ateşiniz varsa sakın buz koymayın alnınıza veya çok soğuk bir bezle ateşi düşürmeye çalışmayın ters teper daha kötü olursunuz ılık suyla duş alın sonra da ılık bir bez koyun alnınıza karnınız toksa da uyuyup dinlenmeye çalışın ailenizin umursamazlığı üstünde çok durmayın yoksa bu keder sizi uyutmaz daha da kötüye gidersiniz
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 853 cevap paylaştı.
1 yılBir şey sorabilir miyim? Annen de mi ilgilenmedi? Çünkü bence aileyi bir arada tutan daha çok annedir. O düşünce de olduğum için bu dikkatimi çekti 😅
28 Yorumla- 1 yıl
Hadi ya. Çok geçmiş olsun. Daha onları da takma kafana iyice dinlenip iyileşmene bak 😊
- 1 yıl
Sürekli elini yüzünü yıka ya da yanına bi sirkeli su al bi de bez al sürekli ateşli yerlerine koy. Sinüzite de ağrı kesici ilaç iç. Ya da direkt hastaneye git serum verirler iyi gelir
- 1 yıl
İyi o zaman en kısa zamanda iyileşirsin inşallah
- 1 yıl
Rica ederim, inşallah 😊
Gizli Üye(18-24)1 yılOyyy 🥲 bi sevdiğin şart yanına
189 Yorumla
Cevap sahibi1 yılgeçmiş olsun bu arada bez felan koy soğuk soğuk alnına felan
Cevap sahibi1 yılyaninda sevgilin felan olsa sevdiğin biri daha iyi olur gibi
Cevap sahibi1 yılHimm iyi bakalim en yakinda iyileşmen dileği ile
Cevap sahibi1 yılHımm yani ailen dikkatsiz davranmiş biraz da şu an için kendine bak sen onlari boş ver
Cevap sahibi1 yıl😅iyi afiyet olsun hafî bakalim😊😊
Cevap sahibi1 yıl😂😂ye bakalim iyi gelir şdldld sonra da dinlenirsin bi güze
Cevap sahibi1 yılAlnına bi soğuk su bezi koy gözlerin yaniyorsa oraya da başka bi bez tut bi süre böyle soğuk olcak tabi , o dediğin de olabilir
Cevap sahibi1 yılİnşallah bakalim yemek önemli su da iç bol bol 😊
Cevap sahibi1 yılHımm ben içireyim o zaman bir bardak😅😃😊
Cevap sahibi1 yılAnnen felan geldi mi hiç yanina destek için felan
Cevap sahibi1 yıl😃delii dödlşdd vay be önceden de mi böyleydiler değişik geldi biraz
Cevap sahibi1 yıl🙄sende onlara bakma hasta olunca 🙁
Cevap sahibi1 yılHımm maşallah sana bıdık , iyi baklim ins turp gibi olup sahalara geri dönersin o zaman🤣🫢🫢🥰🌸
Cevap sahibi1 yılbıdık içimden geldi😂😅🫢
Cevap sahibi1 yılAynenn öyle iyi bakiyon kendine 1 2 güne geçer düzelirsin
Cevap sahibi1 yılEvet içimden geldi şskdşdd
Cevap sahibi1 yılGeçmiş olsunnnn tekrar 💐
Cevap sahibi1 yılİnşallah bıdık🥰🌸
Cevap sahibi1 yıl🤣🤣😅
Cevap sahibi1 yılNe beee hastasın bıdık🥺🙄
Cevap sahibi1 yılseni yormuyorum ki gülüyorsun güldürüyom🤪😎🫢🫢
Cevap sahibi1 yılalırım beslenme çantanin içinde ilaçlarin ve yemeklerin olacak👉🏻👈🏻🙈
Cevap sahibi1 yıl🙀anaaa çok vermişsin ciddenn hasta olunca bende de öyle oluyor yaaa , yemeğini iyi ye alirsin yine eğer bünyen öyleyse
Cevap sahibi1 yılHimm
Cevap sahibi1 yılSus kız😠 bakıcıymış dayak geliyo😒😏
Cevap sahibi1 yılhımm işte düşünme şeyi🤣😀😀
Cevap sahibi1 yılhimm kizdim çünki sana bıdırcık🫢🫢🫢🫢
Cevap sahibi1 yılSana yazarken ne yazcağimi düşünüyom
Cevap sahibi1 yıl🤣.
Cevap sahibi1 yılHahaahld peki peki , yoo ben tanimiyom şahsen seni ama bi süredir takip ediyok
Cevap sahibi1 yılediyom
Cevap sahibi1 yıltanıştığın biri mi vardı burdan hımm
Cevap sahibi1 yılSende ne yok
Cevap sahibi1 yılHımm anladim
Cevap sahibi1 yılYooo 😏 ne görüş alani , hem sen niye sürekli bana gülüyorsun
Cevap sahibi1 yılpeki cinim 😏😊 ben Kaçiyorum artık bidik 🤪🤪🤪
Cevap sahibi1 yıl👉🏻👈🏻🙈kaçtim
Cevap sahibi1 yılkendine iyi bak hadi🤪🤪
Cevap sahibi1 yıl🥺🥺😠kizarim hee
Cevap sahibi1 yılSen kendine bakarsin ben bilirim😏🙂
Cevap sahibi1 yılOyyy , duşa girdin mi bugün bol bol soğuk su bez koy , ayaklarina da koy
Cevap sahibi1 yılSenin ablan kardeşin yok mı abi gelip niye bakmiyorlar yahu anlamadim
Cevap sahibi1 yılEn küçük sensin demek bıdık diye boşuna dememisim🫢🫢
Cevap sahibi1 yılHımm iyi serin bi yere git zaten sürekli yatma
Cevap sahibi1 yılHımm evet ben küçüğüm🫢👉🏻👈🏻
Cevap sahibi1 yılOhh misss bende balkon
Cevap sahibi1 yıl😊iyi kendinize iyi bakın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,4b cevap paylaştı.
u 1 yılbitti maalesef
11 Yorumla- 1 yıl
Öyle valla
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Her aile bir değil tabi ama bazı aileler biraz soğuk olabiliyor. Buna ne denir inanın bilmiyorum...
129 Yorumla- 1 yıl
Bu duyguyu iyi biliyorum. Fazla sevgi görmüyorsan da aynısı. Sevilen kişi ile vakit geçirme isteği ama sonuç yalnızlık. Kendinizi avutacak bir şeyler bulmanızı öneririm. Bu söylediğim hastalık durumu hariç. Hiç sitem etmiyor musunuz kardeşlerinize? Bana bakan yok hastayım, ayağa kalkamıyorum falan diye?
- 1 yıl
Abim evli zaten. Ablamda ana okul öğretmen yardımcısı. Ama normal görüyorlar işte. Ablam arada bakarda işte durum bu. Sitem etmeyi çok önceleri bıraktım ben. Şu ateş geçse rahatlıcam. Sonra bir şey kalmaz zaten. Beklenti içinde değilim artık. Kendi kendime yetiyorum çok şükür.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılHenüz bitmemiş olsa da bitmek üzere maalesef
18 Yorumla- 1 yıl
Kendileri kahvaltı yapabilir ama sana hiçbir şey yapmıyorlar mı? Çorba vs.
- 1 yıl
Geçmiş olsun 😕
- 1 yıl
Sinüzit olduğuna emin misin
- 1 yıl
Anladım
1 yılkıymetini bilemeyenler düşünsün onların yerine düşünemem🤦🏻♀️
111 Yorumla- 1 yıl
yaptıkları çok ayıp söyle o zaman ¿
- 1 yıl
söylemedinmi ama daha önce
- 1 yıl