1 yılBaşka neler bekliyor :) bir yerde tomurcuk memeliler bekliyordu diğer tarfta 17 yaşında bir ova çıktı sabah akşam ye kilinalmayacaksin diyordu başka neler var :) bunlara baktığında bile olmadığı ataerkil biri tarafından yazılıp anlatıldığı AP açık ortada değil mi?
16 Yorumla- 1 yıl
Bunun ataerkiyle alakası yok
- 1 yıl
Baktığın zaman var cennete kadinlar şöyle kadınlar böyle ergi nasıl kandırdın kadın ile bu gerçektir sonuç olarakta ataerkil birinin yazdığı şey tasfir ettiği şey. Kadını ne bekliyor o yaziluyormu?
- 1 yıl
Evet, yazıyor. Kur’an’da ve hadislerde yazıyor
- 1 yıl
Garibanın en iyi narkozu dindir.. narkozlanmaya devam edin.
- 1 yıl
Ben gariban değilim. Bu kafa eski Hristiyan yeni dinsiz filozofların kafası ama üzgünüm onlar bunu Hristiyanlık için söylüyor.
- 1 yıl
Hepsine baktığında hepsi birbirinden saçma hepsi bir birini kotuler. O onu sevmez lanetler derler tanrının veridgi canı tanti alır ama. sen bana inanmiyon öldür vsvs bana göre değil.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılcevapları okudum da buradaki beyin fukaralarına anlatamazsın. içlerindeki şeytan onları kışkırtıyor sana karşı.
03 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle. Sonunda aklı başında birini gördüm.
Cevap sahibi1 yıltartışmaya girme. sövmek zorunda kalırsın.
- 1 yıl
Bıraktım zaten onları. Cahile laf yetmez.
1 yılOffff ne güzel
20 Yorumla
Aynen
017 Yorumla- 1 yıl
Nasıl bu kadar eminsin?
- 1 yıl
🤣🤣🤣
- 1 yıl
Hangi kitapta yok?
- 1 yıl
Bu nasıl cehalet arkadaş! İslam’daki kaynak olan tek kitap Kur’an değildir bu yüzden hangi kitap diye sormam gayet normal ama cennet pavyondan kadın toplayan birinin kolay kolay girebileceği bir yer değil zaten o yüzden sen cenneti fazla merak etme.
- 1 yıl
Benim şeyhlerle işim yok. Asıl İslam senin neyine? İslam senin gibi pavyondan bulduğu hayat kadınıyla evlenene kaldıysa yazık hâlimize. Yobazlıkla alakası yok hiçbir dediğimin. Sırf kavga etmek uğruna saçmalıyorsun. Dini konular hakkında konuşmak ne zamandan beri yobazlık olmuş.
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu “Dininizi iyi öğrenin yoksa bildiğinizi din zannedersiniz.” sözünü hatırlattın bana. Dinen Kur’an, sünnet, icma, kıyas, içtihat kaynaktır. Sadece Kur’an değil ve yaş meselesi de şeyh uydurması değil. Benim tarikat liderleriyle işim yok.
- 1 yıl
Madem kaynakları bu kadar iyi biliyorsun neden kaynağı olmayan şeylere inanıyorsun dhdjjdjdjdj tövbee
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu kaynağı olmadığını nerden biliyorsun?
- 1 yıl
@oluştur daha fazla yazıp durma profil fotoğrafından ve kimle evlendiğinden nasıl biri olduğun belli zaten.
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu işine gelmediği için inkâr ediyorsun. Bununla ilgili Kur’an’da ayet olsa ayeti tevil edersin ama yapacak bir şey yok. Gerçekler acıdır. Erkekler de 33 yaşında olacak. 33 yaşındaki bir erkekle 17 yaşındaki bir kızın evli olması ne kadar korkunç dimi otur ağla şimdi
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu alimler ve hocalar senden iyi bilir. Sen kimsin?
- 1 yıl
Bir daha cevap yazmayınız lütfen. Rica ediyorum🤣🤣🤣
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu neden yazmayayım? Başedememekten mi korkuyorsun? Var olan şeyleri inkâr etmek mümkün. Cennette kadınların yaşının 17 olması gerçek bir şey ve sen bunu inkâr ediyorsun. Yani bu durum basbaya mümkün oluyor. Sen böyle diyerek alimlerden daha iyi olduğunu iddia ettiğinin farkında değilsin. Dinimizdeki belli başlı kaynaklardan ulemanın kitaplarıdır. Bu dediklerim senin anneannenle babaannenin dedikleri değil alimlerin dedikleri ve söylenti ve tahmin değil. Ayet ve hadislerden çıkardıkları, keşifle ulaştıkları sonuç bu. Sen neye dayanarak inkâr ediyorsun? Benim üslubumda fevrilik sen fazla alıngansın. Sanki seni azarlamışım gibi konuşuyorsun. Az önce aniden şeyhlerden öfkeyle bahsedip bana saldırdığın yorumun yukarda duruyor. Söylenti ve tahminlere ben de bağlanmıyorum zaten ama sen akletme özürlüsü olduğun için öyle sanıyorsun ve bunun söylenti olduğuna inanıyorsun. Sen boş ver cennette ne olduğunu. Çünkü cennete sadece Müslümanlar girebilecek.
- 1 yıl
Bu dediklerim zaten dinimizdeki belli başlı kaynaklarda yazıyor ve söylenti/tahmin değil çünkü ulema böyle söylüyor
- 1 yıl
Diyelim ki bunlar tahmin ama en azından alimlerin tahmini bu yüzden doğru olabilir ama tahmin değil gerçek. Gayet kesin konuşuyorlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
1 yılCehennemdeki kadinlarla ilgili bir bilgi var mi?
Ben on anlasma geregi hesabi atlayip dogrudan cehenneme geciyorum da.02 Yorumla- 1 yıl
Çok çirkin olacaklarmış
- 1 yıl
Neyse zaten yaniyor olacagiz. O sicakta zor zaten.
Çıtır hurriler mmmm 🤤
212 Yorumla- 1 yıl
Immhh
- 1 yıl
Djsjs çıtır gibiyim taptazee
- 1 yıl
Yazsana bana
- 1 yıl
Ehehe
- 1 yıl
Yo denk gekdil
- 1 yıl
Sadece huriler değil cennetlik kadınlar da çıtır olacak ve onlardan daha güzel olacak
- 1 yıl
Yaz hadi
- 1 yıl
@Albaniachannel yazdım
- Aile & Toplum konusunda 10,2b cevap paylaştı.
1 yılZaten her türlü pislik bu dünyada, her türlü güzellik öldükten sonra eğer yersen..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yıl17 değil yeni ergen olup göğsleri çıkmış 13 15 en fazla. ayet hadislerde öyle geçer. sen büyütmüşsün biraz.
011 Yorumla- 1 yıl
Öyle bir ayet hadis yok 17 diye geçer kitaplarda
Cevap sahibi1 yılmakatından uydurma ergenliğe yeni erişmiş göğüsleri yeni tomurcuklanmış der ayette! 17 yaşında mı olur o :D
"Nebe 31, 32, 33, 34." Şüphesiz takvâ sahipleri için umulanı buldukları yer, bahçeler, üzüm bağları, göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış genç kızlar, içki dolu kâseler vardır.
"Nebe suresinde cennetliklere ihsan edilen nimetlerden bahsedilirken de cennet hurilerine atıfta bulunularak 've kevâibe etrâbâ' buyrulmaktadır. Bu ayetteki 'kevâib' gençliğin en ilk ve en güzel dönemini ifade etmekte olup, ergenliğinin ilk demlerindeki genç kızlar demektir. 'Etrâben' ifadesi ise aynı yaşta (yaşıt) manasındadır.” (Muhtasaru Tezkireti’l-Kurtubî, s. 101)- 1 yıl
Ergenliğe yeni erişmiş yazmıyor göğüsleri tomurcuklanmış yazıyor. Yani makatından uyduran sensin. Ergen olmak genç olmak değil. Ergenliğin ilk demlerindeki biri genç değildir henüz sadece ergendir. Gençliğin en ilk ve en güzel dönemlerinde olması da 17 yaşında olunduğu anlamına gelir çünkü gençlik 17 yaşla başlar.
Cevap sahibi1 yıl:D he canım ergenlik 17 de başlar :D bunu yazan bir salanaya cevap gereye gerek görmüyorum daha fazla. Madem islam hakkında konuşuyorsun git aişenin evliliğini sahih kaynaklardan islamda evlilik yaşı vs hepsini güzelce bir oku bakalım :D
6 da nişan 9da gerdek vs hadi onudayalanla bakalım buhari gibi dağ gibi kaynaklar ve 4 mezhep imamlarının kitaplarını falanda bir karıştır bakalım :D- 1 yıl
Senin aklın gerçekten eksik. Ergenlik değil gençlik 17 yaşında başlar dedim ama sen genç ve ergeni aynı şey sanıyorsun belli ki. 9’da değil 18’de gerdeğe girdi 9 yaşında adet oldu. Arap toplumunda kızların yaşları adet olunca sayılmaya başlar bu yüzden kitaplarda 9 diye yazar
- 1 yıl
Sen bana boşuna tepeden bakıp ahkâm kesme. Zaten araştırdığım için biliyorum bunları.
- 1 yıl
Hem cevap vermeye gerek görmüyorum deyip uzun uzun yazman da ne kadar akılsz olduğunun kanıtı. Naptığını bilmiyorsun. Ben gençlik 17’de başlar dedim ergenlik değil ergenlik 13’te başlad
Cevap sahibi1 yılüstelik orada kelimenin arapçasını yazan ve şerh eden kurtubi ben değilim :D kurtubide arapça bilmiyordur kesin makatından uuduruyordur :D
- 1 yıl
Hiçbir kelimenin Arapçasında ergenliğe yeni girmiş yazmıyor
Cevap sahibi1 yılgit yazıyı tekrar oku arapçasını. sana yazdım yukarda kurtubinin şerhini ayetteki kelimeyi zaten tefsirinde alıp açmış. yarım yamalak bilgilerinle islam hakkında konuşma. Aişenin evliliğinide bilmiyorsun modernist soytarıların milletin gazını almak için uydurdukları hikayeleri anlatıyorsun. aişenin yaşı ömerin alinin kızını alış yaşı Resulullahın diğer kızlarını kaç yaşlarda evlendirdiğinden haberin bile yok. sana attığım linki gir oku biraz bilgi edin. o akademik çalışmayı hazırlayan vatandaşta reddetmek için araştırmaya koyulup gerçekleri görünce şok yaşamış birisi. hiçbir eski kaynakta hadiste bunu yalanlamaz :D
isamveri.org/pdfdrg/D00064/2006_4/2006_4_ERULB.pdf- 1 yıl
Erkekler nasıl olucak peki kaç yaşında
Gizli Üye(45 üstü)1 yılPedolar için hepimizi çocuk yapacak yani cenabı rab. Hala sapık erkolarını düşünüyor. Ne kadar da merhametli gerçekten...
010 Yorumla- 1 yıl
17 yaş çocuk değil. Allah akıl fikir versin. Ne kadar tuhaf sözler bunlar.
Cevap sahibi1 yılLütfen bana troll yaptığını söyle
- 1 yıl
Hayır. Neden troll yapayım? Troll denecek bir şey yok yorumumda. 22. yüzyılda 17 yaş çocuk olamaz ve değil zaten
- 1 yıl
21. yüzyıl demek istedim
Cevap sahibi1 yılÇocuk Haklarına Dair Sözleşme
Yazılı maddeler
Madde 1
Bu Sözleşme uyarınca çocuğa uygulanabilecek olan kanuna göre daha erken yaşta reşit olma durumu hariç, onsekiz yaşına kadar her insan çocuk sayılır.- 1 yıl
Ama bilimsel olarak öyle değil ve o kanun her yerde geçerli değil bazı ülkelerde reşitlik yaşı 13. Yani dediğin şey evrensel değil. Sen din düşmanı olduğun için dinde hep kusur arıyorsun belli ki
Cevap sahibi1 yılDünya sağlık örgütüne göre de böyle. Medeni kanunda da böyle. 17 yaşındaki bir genç kızın derdi seks veya koca olmamalıdır. Dersleri, geleceği olmalıdır. Vallahi seni vicdanında baş başa bırakıp gidiyorum.
- 1 yıl
Bilime göre 17 yaş ergen ve gençtir. Yetişkinliğe çok yakın, ergenliğin son evrelerindedir. Küreselcilerin esiri olmuş Dünya sağlık örgütünün dediği bir şey ifade etmez. 17 yaşındaki kızın derdi seks ve koca olsun diyen kim? 17 yaşındaki bir kızın derdi koca olmamalı tabii ama seks yapabilir. Seks evlilik kadar ciddi değil. Din düşmanlığı seni mahvetmiş. Vicdansızlık ne alaka?
Cevap sahibi1 yılDoğru dünya sağlık örgütü bilimsel verilere başvurmuyor. Onların kullandıkları kaynak bizzat popoları.
- 1 yıl
Evet, öyle. Çünkü onları küreselciler yönetiyor. Küreselciler o dediğin kanunu dayatmaya çalışıyor çünkü. Ben araştırdım ve bilimsel olarak, bilim insanlarına göre 17 yaşındaki biri çocuk değil ergen ve gençtir. Aynı zamanda da ergenliğinin en son evrelerini yaşar. 17 yaşındaki biri hiç de çocuk gibi davranmaz ve görünmez. O yaştaki kızların hatları gayet belirgin. Merak etme yaşım 17’yi geçeli çok oldu. 18 yaşına girer girmez bir anda yetişkin olmak zaten kulağa mantıklı gelmiyor 17 yaşında ergenliğin sonlarına yaklaşarak ergenlik azalarak bitiyor ve 18 yaşında da yetişkin olunuyor ergenliğin azalarak bitmesiyle. Dünya sağlık örgütünü neden bu kadar esas aldın?
Gizli Üye(18-24)1 yılçok iyi o zaman, çıtır 😋
224 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl18 olsa keşke
- 1 yıl
Neden
Cevap sahibi1 yılreşit olur işte
- 1 yıl
orada kanun manun yok
Cevap sahibi1 yılsadece sks mi
var- 1 yıl
Seks var ama sadece o değil
Cevap sahibi1 yılbaşka
- 1 yıl
Mutlu eden her şey
Cevap sahibi1 yılsonu yok mu? insan sıkılmaz mı
- 1 yıl
orada sıkılınacak bir şey olmayacak ki bu yüzden sonsuz olacak
Cevap sahibi1 yıltürbanlı fetisim var benim, sonsuz türbanlı 😈
- 1 yıl
orada türban yok
Cevap sahibi1 yılistediğim olmayacak mı
- 1 yıl
Allah’ın belirlediği kurallar içinde olacak. Türban erkekleri zinadan korumak içindir ama cennette zina yok bu yüzden türban da yok
Cevap sahibi1 yıltüh o zaman
Cevap sahibi1 yılsen türbanlı mısın?
- 1 yıl
Hayır
- 1 yıl
orada saçma ve tuhaf şeyler istemeyeceksin bu yüzden bu durum seni üzmeyecek
Cevap sahibi1 yılsaçma ve tuhaf değilkş
- 1 yıl
Yoo öyle
Cevap sahibi1 yılher istediğim olmayacaksa gitmem
- 1 yıl
Abi sen sa lak misin
- 1 yıl
33 diye biliyorum
Cevap sahibi1 yıl@melezbirkız niyekine
1 yıl17 değildir o daha küçüktür
01 Yorumla- 1 yıl
Hayır 17
1 yılCennete gidersek bakarız knka
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılÖyle bir yer yok kanka
07 Yorumla- 1 yıl
Sana göre yok
- 1 yıl
Evet yok işte 😁
- 1 yıl
Sana göre olmaması nesnel olarak olmadığı anlamına gelmez ki.
- 1 yıl
Sana göre olmasıda nesnel olarak olduğu anlamına gelmez öyleyse
- 1 yıl
Ben senin gibi nesnel olarak olduğunu iddia etmedim.
- 1 yıl
Sana göre yok derken sana göre olduğunu iddia ettin ama
- 1 yıl
Bana göre olması öznel olarak iddia ettiğim anlamına gelir
Gizli Üye(18-24)1 yılKesin bir şey değil, hocaların tahmini o şekilde.
09 Yorumla- 1 yıl
Yoo, kesin. İşine gelmediği için öyle söylüyorsun.
Cevap sahibi1 yılSizin işinize gelmediği içjn kesin olmadığını sadece söylenti ve tahminden ibaret olduğunu kabul edemiyorsunuz. Kaynağınız bile yok.
- 1 yıl
Benim işime gelmese bunu kabul etmezdim ki. Alimler hadislerden bu sonucu çıkarmış. Alimlerin sonucu senin tahmininden iyidir.
Cevap sahibi1 yılBenim tahminim demiyorum dikkat ettiyseniz, alim hocaların tahmini bu yönde. Daha yazdıklarımı bile algılayamıyorsun. Ve kesin bir dayanağı yok. Size vereceğim tavsiye kesin kaynağı olmayan şeylere çok bağlanmamanız yönünde.
- 1 yıl
Hayır, bu sizin tahmininiz. Alimlerin tahmini değil sonucu bu yönde. Tahmin olsa kesin konuşup kendilerine günaha girme riskine sokmazlardı. Sizden tavsiye isteyen olmadı. Yersiz ve saçma tavsiyelerinizi kendinize saklayın ama ben size bir tavsiye vereyim; inkâr ettiğinizde gerçekler değişmeyecek. Ben yazdıklarınızı algılasam böyle konuşmam. Asıl algılayamayan sizsiniz. İşime gelmediği için bunu söylediğimi söylüyorsunuz. Bu nasıl saçmalık? Kesin dayanağı vae tüm alimler böyle diyor
Cevap sahibi1 yılSiz kabullenmek istemiyorsunuz, ben ne desem algılayamayacak zekadasınız. Daha kaynak bile gösteremediğiniz şeyleri kesin bir şekilde savunuyorsunuz. Kusura bakmayın ama her alimim dediğine inanacaksanız daha çok işiniz var.🤷♀️
- 1 yıl
Benim zekâm var, ben senin gibi zekâsız değilim. Zekân olsa dinini ve dediklerimi anlardın. Her alimin değil senin gibi ikinci sınıf, cahil ve sabit fikirli olmayan alimlere inanıyorum. Senin gibi ikinci sınıf insanlar uğraşacaksam daha çok işim var diye düzelteyim ben onu. Böyle bir soru için bile kendini saklayacak kadar korkaksın ama ahkâm kesiyorsun. Okuduğum yerdeki kaynağa bakıp yazarım beklemede kal
Cevap sahibi1 yılZekanız olsaydı, her alimin dediğine kulak asmak yerine diyanet, kuran, sünnet vb. gibi kaynaklara bakardın. Alim alim gezip, burada boş yere vakit öldürmezdin. Yani ne bileyim kaynağı olmayan elli bin tane alim dinlemektense açıp 2 sayfa kitap okusaydıniz en azından sizin için daha hayırlı olurdu. Neyse size ayırdığım vaktin sonuna geliyoruz, cahil insana laf anlatmak zordur. Allah yardımcınız olsun, vaktime yazık oluyor🤷♀️
- 1 yıl
Ben zaten her alimin dediğine kulak asmıyorum ama sen zekâsız olduğun için anlayamazsın. Asıl sen zekân olsaydı diyaneti ciddiye almazdın. Ayeti inkâr eden birini nasıl olur da ciddiye alabilirsin? Ben zaten Kur’an ve sünnete baktığım için bunları söylüyorum ama karşımdaki zekâsız olunca ne desem nafile. O alimlerin hepsinin kaynağı var ama senin diyanetinin yok ve kaynakları, kelimeleri tevil ediyorlar. Alim alim gezmek ne kadar kaba bir tabir. Alimleri aşağıladığını idrak edecek aklım yok ve bu kadar basit ve normal bir konu hakkında konuşurken bile korkup kendini gizliyorsun? Üslübundan belli kafası çalışmayan, korkak bir şey olduğun. Elli bin tane alim adı üzerinde alim olduğu için senin 2 sayfa okuduğun kitabı senden daha iyi anlar ve yorumlar. Sen kim alim kim? Kendini onlardan üstün görüyorsun basbaya. Ben eşeklerden tavsiye almam. Ben benim için en hayırlı olan şeyi yapıyorum yani sağlam kaynakları ciddiye alıyorum ve alimlerin ilmi ve keşfi olduğundan dolayı sıradan bir insandan daha iyi yorum yapacaklarını biliyorum. Allah asıl senin yardımcın olsun bu g€rizekalılıkla çok yıpranacaksın hayat boyu ve işin kötüsü de ahiretini kaybedeceksin. Cennetteki yaş durumu üzmesin seni çünkü cennete sadece Müslümanlar girebilecek.
neden 17 acaba?
03 Yorumla- 1 yıl
Bilmem sanırım ilk gençlik yaşı olduğundan dolayı olabilir. İnsanın en güzel göründüğü dönem gençliktir
- 1 yıl
Aslında fark az değil 17 ergen 18 yetişkin 17 yaşındaki biri ergenliğinin son evrelerini yaşar ama 18 yaş yetişkindir.
Hayir tüm insanlar 33 yaşında olacak
03 Yorumla- 1 yıl
Hayır erkekler 33 kadınlar 17
- 1 yıl
Öyle zaten
Gizli Üye(18-24)1 yılNe alaka🤣🤣
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılErkeklerin yazdiklari şeylere midem bulandi
- 1 yıl
Ne demek ne alaka?
- 1 yıl
Hmm olabilir