Kimin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmiyor! Senin hoşuna gitmiyor olabilir bunu söylemek doğal hakkındır ama insanları zorbalamak hakkın değildir. Yanlış anlama senin için söylemiyorum böyle insanlar çok var yani bir insan önce dönüp kendine bakmalı acaba ben çok mu imanlıyım diye kendini sorgulamalı ya... İnsanlar kusurlu hali ile başkalarında kusur arıyorlar çok garip ya o kişi ALLAHA hesap verecek kullara hesap vermek zorunda değil sizde onları yargılamak zorunda değilsiniz! Sonuçta onun günahı da ona yazılacak sevabı da ona yazılacak siz kötü söz söyleyince veya yargılayınca bişey elde etmiş olmuyorsunuz daha beter günah işlemiş oluyorsunuz kalp kırmaya gerek yok insan dışardan göründüğü gibi değildir içinde ne kıyametler kopuyor kimse bilemez belkide zorla kapandı belkide psikolojik sorunları var şiddet görüyor vb bir çok daha sebebi olabilir? ya da sadece kendini iyi hissetmek için takıyordur ama seks de yapıyordur? Buna karışamayız işte ALLAH görüyor bizim yüzüne vurmamıza gerek yok ALLAH şifa versin de geç en azından günah işleme herkes kendi haline üzülsün başkalarının haline bakıp yargılamak bize bişey kazandırmaz🫶
06 Yorumla
Soran1 yılDediklerinde haklısın fakat, Ben dini yanlış lanse etmelerinden bahsediyorum. Kapanmak asla moda olamaz. Tarz olsun diye kimse giyinemez. Her ne kadar dört dörtlük müslüman olmasak bile o güzel tesettür olayını normalleştiremeyiz bu gerçekten insanlık açısından büyük bir rezillik. Kimse Dini oyuncak edemez. Başka birisinede örnekleyerek söyledim. Birisi vatana millete bayrağa laf etse sen Atatürk'ü mü çağıracaksın onun devleti diye yoksa sen mi karışacaksın?
- 1 yıl
Ya haklısın ama bu senin düşüncen çoğu Müslüman değil yani moda olsun diye takıyor ya da müslüman ama yine de umursamıyor bunun hesabını ALLAHA verecek bize hesap vermek zorunda değiller bizde böyle insanlar ile uğraşmak zorunda değiliz hiç görmezden geleceksin ALLAH şifre versin öyle insanlara akıl versin diyip geçeceksin yani sen ne desen boş bunları şeytan ele geçirmiş yani bizim dedigimiz hiçbir şey fayda etmez...
- 1 yıl
Ha bide bunların böyle dini oyuncak etmesi ve baş örtüyü süs olarak takması dini kötülediği anlamına gelmez onlar kimki dini kötüleycek kadar yükselecekler? Kendi hallerinde takılıyorlae şeytanla yaşıyorlar bunların hareketlerini kim ciddiye alır sence KURAN var orada dinimiz yazıyor bunlar uysa nolur uymasa nolur bizene
Soran1 yılGüzel yorumun için sağolasın en azından üslubunla yazmışsın. Diğer yorumlara bak birde kudurmuş hepsi sorsan analarına küfür ettik.
Soran1 yılHelal olsun 👏🏻
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkes kendi isteğiyle kapanmıyor, aile zoruyla kapanan çok, kadınları zaten her şekilde eleştiriyorsunuz da kapalı olunca her şeyini eleştirmekte laf söylemekte hak buluyorsunuz kendinizde, Müslümanım diye gezen erkeklerin yediği haltların yanında kapalı kızların yaptıklarının esamesi okunmaz, ama kimse erkeklere bir şey demiyor
15 Yorumla
Soran1 yılSizede aynı cevabı vereyim. Millet yapıyor diye sizde yapmak zorunda değilsiniz. Annesine babasına ses edemeyen zorla kapanan insanlar neden gelip burada beni linçliyor o halde.
Cevap sahibi1 yılBilip bilmeden milletin hayatını eleştirdiğin için olabilir mi? Şunu bi anlayamıyorsunuz, herkes kendinden sorumlu, kadınların ne giydiği sizi alakadar etmiyor kimse size sormayacak ne giyeceğini ne yapacağını, siz kendi hayatınızla düzgün bi insan olmak milletin hayatına burnunu sokmamak saygı duymak zorundasınız sadece. Annesine babasına keyfinden mi ses edemiyor, mesleğini edinene kadar o şekilde olmak zorunda kalıyorlar
Soran1 yılLan ben benim dinime saygı duymayan birisine saygı duymam. İsterse her yerini açıp gezsin umrumda değil. Fakat gelip sadece başını kapatıp her haltı yiyen birisi benim dinimi temsil ediyor ise ben buna karışırım. Bu özgürlük değil konuyu yanlış yere çekmekten vazgeçin. Annesine babasına laf edemeyen aptallar yüzünden ben laf yiyemem kardeşim. Bana dediklerini babalarına desinler o halde. Ailesi Allah mı ki onların dediğini yapsınlar? Sen ne anlatıyorsun.
Cevap sahibi1 yılAyyy tövbe haşa Allah mı ki dediklerini yapsın diyorsun da kız çocuğu olmadığın için hiçbir baskı şiddet görmediğin, okuldan alınmakla tehdit edilmediğin için yargılamak ne kolay demi? Kapalı kadınlara laf edene kadar müslüman erkeklerin yedikleri haltlara da laf etsene, onlar da senin dinini temsil ediyor, Kimse senin dininin temsilcisi değil herkes kendinden sorumlu sevabıyla günahıyla. Sana kim ne diyor merak ettim ne lafı yiyormuşsun, anasına babasına laf edemeyen aptallar dediğin ailesinden korkan sindirilen kız çocukları, yetişkin mesleğini eline almış bir kadın zaten anasına babasına boyun eğecek değil.
Soran1 yılşu an bu bahsettiğin konunun dinle hiçbir alakası yok anlaşamıyoruz iyi günler.
Gizli Üye(25-29)1 yılSene 2024, hatta bitmek üzere
Hâlâ elalemin kılık kıyafetini dert edenler var, yav isteyen istediğini giyer, kime ne
Dine yapılan aşağılayıcı bir saldırıysa inandığımız Allah cezasını vermekten aciz mi112 Yorumla
Soran1 yılBen kimsenin kılık kıyafetine karışmıyorum. İşin içinde din var, Hatlarını belli edecek elbiseler giyen birisi neden başörtü taksın? Kapanmak saçını göstermemekten ibaret mi sencede konuyu çarpıtıp başka yerlere götürmeyin.
Cevap sahibi1 yılDiyorum ki
İşin içinde din varsa Allah gerekeni yapmaktan aciz mi?
Hem seninle aynı dine inandıklarını nerden biliyorsun?
Hani senin dinin sana, onların dini onlaraydı
Soran1 yılBen milliyetçiyim ve bir örnek vereceğim; birisi ülkeye vehayut bayrağa laf etse sıkıntı çıkarsa herkes linçlemezmi laf söylemez mi? Ama iş dine gelince neden kimse karışmıyor bunu anlamıyorum. Ülke sevgisi din sevgisinden üstün mü şimdi.
Cevap sahibi1 yılArada fark var
Kılık kıyafetiyle senin dinine laf söylemiyor, hakaret etmyor, dil uzatmıyor
Laf söyleme ya da savunma hakkı doğmuyor
Diğeri ülkene bayrağına laf söylerse karşılık verip savunma hakkı doğar
Soran1 yılKılık kıyafet dediğin İslam'ın tesettüründen bahsediyorsun. Arada fark yok hocam, o zaman dine Allah baktığı gibi memlekete Atatürk baksın. Aynı şey oluyor.
Cevap sahibi1 yılKardeşim herkes dininde özgür değil mi ? İnanmak zorunda değil, sana ve inancına küfretmiyor
Soran1 yılDininde özgür diye bir terim yok sadece inan inanma o senin kararın diyor Kuran'da. Ayriyeten Bu da bir nevi hakaret. Düne kadar böyle bir şey yoktu. Ne oldu da birden bire açılmalar saçılmalar başladı hocam!. Milleti dinden soğutmak için yapılan normalleştirmelerden birtanesi.
Soran1 yılAçılma saçılmadan kastım tesettürde
Cevap sahibi1 yılTamam kardeş
Dediğin gibi giyinenlerin karşısına çık, hesap sor
Soran1 yılTamam sende bayrağa laf eden birisini gördün mü inşallah karşısına çıkarsın hesap sorarsın. O da özgürüm bana sadece Atatürk laf edebilir der 😂😂
Cevap sahibi1 yılBen o dediğin işi yaptım
Vurdum vuruldum, gaziyim
Soran1 yılAllah razı olsun Sen niye karıştın hocam o halde devlet inançtan üstün mü geliyor yani
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
1 yılDinini kadınları eleştirerek mi savunuyorsun birtek? Sen neden o kadınlara bakıyorsun o zaman? Din sadece kadınlara mı indi?
013 Yorumla
Soran1 yılKonunun kadınlar ile ilgisi yok ben inancını doğru yerine getirmeyen kadınlardan bahsediyorum. Eleştirme değil kafanızda kurup burada muamele yapmayın. Dinin vermiş olduğu tesettür olayını kimse hafife alamaz aşağılamaya çalışıp dini oyuncak haline getiremez. Ayriyeten Erkeklere laf etsem biriniz çıkıp dermiydi din sadece erkeklere mi indi diye?
- 1 yıl
Gerek yok erkeklere diyende yok zaten tek derdiniz kadınlar olmuş neden Müslüman kadınların erkeklere göre daha az dindar olduğunu buradan anlıyoruz. Kendini güçlü sanan senin gibi düşünen babaları, kocaları dinden soğutuyorlar çünkü. Erkeklerin milyon yanlışı var eşlerine karşıda öyle ama kadının başörtüsü kadar gündem olmuyor. Kendinizi daha üstte görüp kadınları emir altına almak istemenizden işte bu.
Soran1 yılBen inanmıyorum kardeşim. Sadece inanan kadınların sözde Müslümanım diye kafasını yalandan kapatıp gtü başı açıp donunun çizgilerine kadar gösterip gezenlerden söz ediyorum sen niye bana onları savunuyorsun? Bu kadar sinir nereden geliyor 😂
Soran1 yılKonuyu nereye çektiğine bak aciz varlık seni
- 1 yıl
Tek gündemin bu mu? Yapıyor ne yapalım dövelim mi? Ama kendi hemcinsi olan erkekleride uyarır, kendi günahlarıylada ilgilenir. Kadından ibaret değil her şey.
- 1 yıl
Yanlış gören uyarır yazacaktım silinmiş. Sen iğneliyorsun anladın mi
Soran1 yılBen sadece düşüncemi dile getirip yanlış bir davranış olduğunu söyledim doğruyu savundum ki gerçekten de öyle. Öldüğünde Yaradana dersin o zaman Allah'ım onlar daha kötüsünü yapıyordu benimkisi hiçbir şey diye 😃
- 1 yıl
Kardeşim uyar, sen dini kuran kişi gibi davranıp yargılama diyorum. Sende insanları dinden soğutursan bunun için hesap verirsin.
Soran1 yılDinden Soğutan, dini yanlış uygulayan insanlar değil de benim Allah'ın yazdırdıklarını savunmam mı soğutacak. 😂 Ben düşüncemi dile getirdim, uyarmakla bir ilgisi yok. Bak yargılamıyorum dini savunuyorum.
- 1 yıl
Hakaret ederek mi kadınlara? Sen kimsin onu düşün ilk nedir bu şeyhülislam havaları? Cahilsin, cahil. Güzel dille yaklaşırsın dinini tebliğ etmek istiyorsan.
Soran1 yılKime hakaret etmişim ben kardeşim. Doğruları dile getirmek cahillik olmuş sizin gözünüzde bravo. Ben düzgünce konuştukça rezillik yapıp cinsiyetçilik yapıyorsunuz sanki hiç yapmamış gibi. Sorsan benden Müslümansın mk
- 1 yıl
Peygamber senin gibi çıkıp o kadınlara götü başı açanlar gibisine aşağılayıcı konuşsa kimse Müslüman olmaz işte. Yanlışını doğru ile düzeltebilmen dileğiyle.
Soran1 yılTanımadığım birisine üslubunla konuşsan bende güzelce cevap verirdim. Ki gerçekten dediğim kadınların çoğu böyle açık kadınlardan daha çekici gözüyle bakıyorlar. Ben yanlış bir cümle göremedim
Ya anasını avradını olum dönün kendinize bakım ya kime ne düşmüş birini eleştirmek ksjs herkesin iradesi aklı var, giyimi kuşamı kendini bağlar ajsj
01 Yorumla
Soran1 yılKonunun giyim kuşam ile ilgisi yok abi niye hiç kimse diğer kullanıcılara yazdığıma bakmayın burada laf ediyor? Ben diyorum ki, dini yanlış lanse ediyor. Dinin temelinde olan şeyleri alay edercesine uyguluyor. Ben aynı dinde isem benim karışma hakkım var kimse dini aşağılayacak hareket yapamaz.
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 1 yılSen de kendini tanrı yerine koyuyorsun mesela. Bu da tanrıya karşı yapılan bir aşağılama. Kadınları rahat bırakın.
05 Yorumla
Soran1 yılBen dinimi savunamayacak mıyım kardeşim? Doğruları dile getirmeyecekmiyim kendi düşüncemi dillendirmeyecek miyim, ki bu düşünce sayılmıyor ben doğruları konuşuyorum. Konunun kadınlar ile ne ilgisi var, konuyu farklı yerlere çekmeyin artık. Senin dediğine göre bakacak olursak Hz. muhammed de Allah yerine koyuyordu kendini ne alaka yani.
- 1 yıl
Dini savunmuyorsun. İnsanları yargılıyorsun.
Soran1 yılBak yine söylüyorum her kim olur dini aşağılamaya çalışır ise bu benim hakkım olur. Ya da iyi tamam ben savunmuyorum fakat ülke içerisinde olan arbedeye ağzını açmaya hakkın yok o zaman kimsenin.
- 1 yıl
Din aşağılanmıyor.
Soran1 yılAşağılanıyor dostum. Dinin o güzel tesettür kavramını kendi modasına uyarlayarak bir nevi aşağılayıcı bir tavır sergiliyor işte.
1 yıldinine aykırı olan her şeyi yapıp başörtülü kadınları eleştiren müslüman erkeklere ne demeli peki?
121 Yorumla
Soran1 yılO onu yapıyor ben bunu yapıyorum dersek bir yere varamayız hocam yanlış düşünüyorsun tamam eyvallah haklısın fakat bu hata yapılacak anlamına gelmiyor
- 1 yıl
kimin dinine kusursuz bir şekilde uyduğunu gördün sen? o zaman oturup alkol alan, cinsel ilişkiye giren müslüman erkeklerin hatasını da konuşalım. konuşalım konuşmasına da bunu yapan erkeğin üzerinde inancını belirten bir simge olmadığı için bu konuşmaya yeltenemeyiz bile. ama kadınlar böyle bir şeye sahip olduğu için hedef tahtası yapmak daha kolay oluyor dimi. ayrıca her kadının inancı için başörtülü olduğunu nerden biliyorsun? bu devirde konuşulacak konu mu bu geçin kardeşim ya.
Soran1 yılSavunmanız haklı olduğunuz anlamına gelmiyor, tamam mantık çerçevesi içerisinde konuştuğunuz belli fakat ben sadece bir örnek verdim. Başka bir zaman başka bir konuda erkeklere laf etsem onlarda aynı şekilde karşı cinsi örnek gösterecek. Siz öyle derseniz bende size bu şekil cevap veririm; yıl olmuş 2024 hâla inancının vazifesini yerine getirmeyi bilmeyen sırf moda olsun diye başını yalandan kapatıp alnında saçları gözüken orasını burasını belli eden ve açık kızlardan daha çok @zg1n sözde kapalı insanlar var mı diyeyim?
- 1 yıl
insanların her zaman senin istediğin gibi bir formda olmayacağını unutma ha bir de çimlere çıkıp kapalı kadınlara olan sinir stresi topraklanarak arıtmayı :d
Soran1 yılBu dediğine sadece gülerim. Doğru olanı konuşmak, kendi şahsi düşüncem olduğunu mu dile getirmiş oluyor. Ayriyeten Benim ailemin çoğunluğu kapalı.
- 1 yıl
‘sana’ göre doğru olanı konuşmak evet senin şahsi düşüncen olduğunu belirtiyor. gül geç o zaman.
Soran1 yılBen dinen doğru olanı söylüyorum. Şahsi olan bir düşünce değil aynı şeyi tekrar etmekten vazgeç.
- 1 yıl
hadi ya, tamam kral.
Soran1 yılHepiniz Allah oldunuz zaten doğrular size yanlış geliyor.
- 1 yıl
islam tanrısı olmak tercihim değil, ben almayayım.
Soran1 yılO zaman 2 saattir ne konuşuyorsun, milleti savunmak sana mı düştü?
- 1 yıl
her defasında hedef gösterilen kadınların hakkını mı? evet bana düştü.
Soran1 yılSahte feministlik veya Cinsiyetçilik yapmanın alemi yok, Konunun kadınlardan ziyade inançlarını alay edercesine uygulamalarından söz ediyorum. Bu erkekler içinde geçerli bir durum.
- 1 yıl
ha öyle mi kral, o yüzden şalını yarım takan ‘kadın’ başlığı atarak cinsiyetçilik yapmadan direkt müslümanların inançlarını yanlış uygulamasından bahsettin dimi? üstüne geldikçe erkekler için de geçerli oldu bu falan. kıvırma.
Soran1 yılHayırdır hocam? Burada kadınların aciz varlıklar olduğunu dile getirmeyeyim istersen. Haksız olduğum konu yok. adabını bozma. Kimsenin kıvırdığı yok, seni yerle bir ederim. Ne bu muamele. Şu sendeki acizliğe bak, ben Allah'ın kurallarını dile getirerek yaradanı savunuyorum. Sen ise kadınları savunuyorsun. Benim diğer kullanıcılara yazdıklarımı oku orada 1 saat önce söyledim farkı bir zamanda farklı bir şekilde erkeklere de açarım konuyu onlarda kadınları dile getirir dedim.
Soran1 yılZaten kadın diye diye Allah beklediniz başımıza ses edilmiyor
- 1 yıl
lütfen kadınların ne kadar aciz varlıklar olduğunu dile getir eyyyy allahın kurallarını dile getirerek yaradanı savunan yüce kişi. getirmekle kalmayıp o kıçıkırık fikirlerinle beni yerle bir et🙏🙏. ben senin saçma sapan düşünceli yorumlarını okumayacağım sen de haksız olmadığın konu olmadığını düşünmeye devam et. içi boş fikirlerine çerez olur. hadi esenlikler.
Soran1 yılAynen ayneeeen womeeen ☕
- 1 yıl
erkek, sus. bir erkek olarak sus.
Soran1 yılBen erkeğim ve bundan gurur duyuyorum
- 1 yıl
devam
1 yılKapanmak tesettürlü olmak kolay mı sanıyorsun?
01 Yorumla
Soran1 yılZor olan tarafı ne
1 yılSende haklisin bide sunroof giyenler var ya duzgun kapan ya da kapanma kardesim.
02 Yorumla
Soran1 yılAga Allah razı olsun millet beni yanlış anlıyor konuyu nerelere çekiyor. Demek istediğim tam da bu.
- 1 yıl
boş ver ben anladim seni ama ne anlatsak yine anlamazlar
Gizli Üye(18-24)1 yılBunu diyen olarak bakmazsın sizin için sorun teşkil etmez ilk ayet size zaten herseye karışmadan önce kendinizi sorgulayin
02 Yorumla
Soran1 yılBen gözle bakmaktan ziyade, dine saygı çerçevesinden bahsediyorum. Konunun bakmak ile bir ilgisi yok.
Cevap sahibi1 yılEvet yanlış yansıtma ama tek bu değil bi çok şey de olabilir herkes elimden geldiğince yapabiliyor
Gizli Üye(30-35)1 yılHerkes kendinden sorumlu erkekler gözlerini sakindirisa bunlara gerek kalmaz
01 Yorumla
Soran1 yılOlgun tavrınız için teşekür ederim
- Aile & Toplum konusunda 836 cevap paylaştı.
1 yılbiz kendi kusurlarımıza bakalım
05 Yorumla
Soran1 yılBu Kusur değil mi hocam
- 1 yıl
Sonuuuna kadar haklıııı
Soran1 yıl@siineminur kardeşim oradan oraya zıplama düşünceni yazacaksan yaz yazmayacaksan yol al
- 1 yıl
kes
- 1 yıl
Allahın insanları yargılayacağı konuları biz yargılamayalım bize düşen öğüt vermektir.
1 yılModa moda
01 Yorumla
Soran1 yılBunu söyleyemeyip gerçekleri bildikleri halde beni linçliyorlar hocam Allah razı olsun
Din herkese ayrıdır sen kendindenbsorumlusun
01 Yorumla
Soran1 yılPeki
1 yılSeni alakadar etmiyorli
01 Yorumla
Soran1 yılEğer aynı inanca sahip isem kendi dinime yapılan sessiz saldırı tabi beni alakadar eder.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat