Gizli Üye(25-29)1 yılDünyanın en hızlı hayvanı Çita'dır. Hızı saate 100 km.'ye ulaşır.
. Dünyanın en hızlı kuşu Boğazlı Kırlangıç'tır. 3 saniye süreyle saatte 128 km. sürate ulaşmıştır.
. İyi bakılan ve erken yaşlarda kısırlaştırılmış bir tavşan 8 ila 12 sene yaşar.
. Kediler 100 değişik ses, köpekler ise 10 ses çıkartabilirler.
. Son 4000 sene içerisinde herhangi yeni hayvan evcilleştirilmemiştir.
. Bir pire, kendi büyüklüğünün 150 kat yüksekliğine zıplayabilir. Bu oranı tutturmak için insanın yaklaşık 30 metre zıplaması gereklidir.
. Atlar bir aya kadar ayakta kalabilirler.
. Kedilerin herbir kulağında 32 adele vardır.
. Bir inek hayatı boyunca yaklaşık 200.000 bardak süt üretir.
. Fare, bir deveden bile daha uzun süre susuz kalabilir.
. Her sene Amerika'daki hayvan bakım yerleri 30.000 kedi ve köpeği uyutma mecburiyetinde kalıyorlar.
. Hastalanmayan tek hayvan köpek balıklarıdır.
. 2.600 değişik cins kurbağa vardır.
. Yılanlar duyamaz.
. Karıncalar uyumaz.
. Zürafalar yüzemez.
. Kutup ayıları solaktır.
. Kirpiler suda batmaz.
. Develerin üç tane kaşı vardır.
. Kelebekler ayaklarıyla tat alırlar.
. Filler zıplamayan tek memelidir.
. Yetişkin bir ayı, bir at kadar hızlı koşabilir.
. Atların, insanlardan 18 tane fazla kemiği vardır.
. Fareler kusamaz.
. Hamamböcekleri yaklaşık olarak 250 milyon yıldır yaşadıkları halde hiçbir değişime uğramamışlardır.
. Bir karınca kendi ağırlığının 50 katı ağırlığı kaldırabilir.
. Zürafalar 35 cm. uzunlukta siyah bir dile sahiptirler.
. Yunuslar gözleri açık uyurlar.
. Kangurular geri geri yürüyemezler.
. Zebralar beyaz üzerine siyah çizgilidir.
. Hayvanlar aleminde sadece domuzlar güneşten yanabilir.
. Sineklerin beş gözü vardır.
. Baykuş, mavi rengi görebilen tek kuştur.
. Dünyada insan başına düşen karınca sayısı 1 milyondur.
. Bir karıncanın koku alma yeteneği en az bir köpeğin ki kadar gelişmiştir.
. Bir karıncanın koku alma yeteneği en az bir köpeğin ki kadar gelişmiştir.
. Timsahlar dillerini dışarı çıkaramazlar.
. Penguen yüzebilen, ama uçamayan tek kuştur.
. Dünyada en tehlikeli hayvan sivrisinektir. Çünkü insanların ölümüne en fazla sebep olan hayvandır.
. Hipopotamlar ağızlarını içine 1.20 cm.'lik bir çocuğun sığabileceği kadar geniş açabilirler.
. Tüm dünyadaki kedi ve köpekler yılda 11 milyar dolarlık mama tüketiyorlar.
. Bir sineğin hızı saatte sekiz kilometredir.
. Zürafaların ses telleri yoktur.
. İnsanları parmak izinden, köpekleri ise burun izinden tanımak mümkündür.
. Kedi ve köpekler insanlar gibi ya sağ ellerini çok kullanırlar ya da sol.
. Bir ıstakoz, ancak yedi senede, yarım kilo alabilir.
. Salyangozların 25.000 civarında dişi vardır.
. Mavi yunusların kalbi dakikada sadece dokuz kere çarpar.
. Sivrisineklerin 47 tane dişi vardır.
. Büyükçe bir yunus günde iki ton yiyecek tüketir.
. Istakozların kanı mavi renktedir.
. Filler ortalama olarak günde iki saat kadar uyurlar.
. Timsahlar daha derine batabilmek için taş yutarlar.
. Kediler şeker tadını ayırt edemezler.
. Amerika'da 58 milyondan fazla köpek vardır.
. Eski Mısır'da kediler kutsal hayvan sayılıyordu ve öldükleri zaman insanlar saygılarını göstermek için kaşlarını kazırlardı.
. Timsahlar renk körüdür.
. Sadece dişi sivrisinekler ısırır.
. Sadece dişi kanaryalar ötebilir.
. Kediler ultrason seslerini duyarlar.
. Köpeklerin ter bezleri ayaklarındadır.
. Deve kuşunun gözü beyninden büyüktür.07 Yorumla- 1 yıl
😂😂😂😂 ablacığım sen ne yaptın ya bukadar bilgi pess yani👍
Cevap sahibi1 yılTüm bilgi dağarcığımı ortaya döktüm 😀şaka şaka kopyala yapıştır yaptım 😂😆
- 1 yıl
Bende inandım valla😂😂😂
Cevap sahibi1 yıl😂🤣
- 1 yıl
@Kelteminar yüzemiyor onlar. Penguen yüzüyor ama uçamıyor
- 1 yıl
E bunları biliyordum zaten (diyormuş)😂
En İyi Cevaplar
1 yılNormal şartlarda su 0°C'de donar, ancak suyu çok temiz ve hareketsiz bir ortamda tuttuğunuzda, sıcaklığı -40°C'ye kadar düşürebilir ve su hala sıvı kalabilir. Bu olaya "aşırı soğutma" (supercooling) denir. Suyun donması için bir çekirdeklenme noktasına ihtiyaç vardır, yani su moleküllerinin katılaşması için bir düzensizlik, toz tanesi ya da çarpma gibi bir etki gerekir. Bu tür aşırı soğutulmuş su, çok az bir hareketle aniden donabilir ve bu olay doğada nadiren gözlemlenir.
https://www.youtube.com/embed/FdZIZH5ZvD400 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. İnsan beynindeki sinir lifi uzunluğu yaklaşık 850.000 km olup dünya ve ay arasındaki mesafeden yaklaşık 500.000 km daha fazladır.
İnsan vücudundaki damarların toplam uzunluğu yaklaşık 100.000 km'dir. Diğer bir ifadeyle damarlarımız Dünya'nın etrafını 2.5 kere dolaşabilecek kadar uzundur.
Beyin kelimeyi 50-80 milisaniyede algılar.
Beyin Nöronlarının ışık hızından daha hızlı olabileceği düşünülüyor.
İnsan sinir sisteminde yaklaşık olarak 100 milyar nöron olduğu tahmin edilmektedir.
İnsan vücudunda yaklaşık 50-60 trilyon hücre vardır.
insanın bağırsak hacmi hesaplanı göre bir gram dışkıda 90 milyar bakteri bulunduğu bundan yola çıkarak vücuttaki toplam bakteri sayısının 38 trilyon civarında olduğu tespit ediliyor.
insan sağlığına yararlı 100 trilyon kadar mikrop ve doğal bakteri bulunuyor.
bir gram toprakta bulunan bakteri hücrelerinin sayısı 40 milyon, bir mililitre tatlı suda ise bir milyondur; toplu olarak dünyada beş nonilyon (5×1030) bakteri bulunmaktadır.
insan gözünün çözünürlüğü 576 megapiksel İnsan gözünü elektronik bir cihaz ile kıyaslar isek 500 fps'den yüksek ve 360Hz'in üstündedir.
10 Yorumla
1 yılKurtlar vadisinde, dizinin ilk bölümünde Ali Candan Aslan Akbey'e, "Elif bu ölüm acısına katlanamaz, acısından ölür." diyor. Aslan Akbey ise, "20. yüzyılda ölümün acısı en fazla 1 yıl sürerdi, biz 21. yüzyıldayız." diye cevap veriyor. Bu sahneden tam 1 yıl sonra, dizinin 36. bölümünde, Elif karakteri Ali'nin ölüm yıldönümünde Polat Alemdar ile birlikteydi. Yani Elif, tıpkı Aslan Akbey'in ilk bölümde dediği gibi sevdiği adamın ölüm acısını 1 yılda yenmişti.
11 Yorumla- 1 yıl
Güzel detay
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
108Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,8b cevap paylaştı.
u 1 yılsevgilim yok mesela benim.
10 Yorumla "Tabakhaneye bokmu yetiştiriyorsun" değimi, eskiden deri işlemek için köpek boku kullanılırdi ama bu köpek bokunun taze olması gerekiyor bu yüzden tabakhanede çalışan kişiler yolda köpek boku bulunca alıp tabakhaneye koşmaya başlarlar değim oradan geliyor.
10 Yorumla
1 yılBaşına kötü bir şey gelirse avukat çağır. Olayı anlat. O sana neler yapman gerektiğini anlatır sana ifade falan yazar. Kendi başına yapmaya kalkarsan yol yordan bilmiyosun sonuçta " neden böyle oldu şimdi" diye kendi kendine sorarsın. Özellikle verdiğin ifade önemli. O ifade seninle birlikte gidiyo yani.
10 Yorumla
1 yılInsan vücudundaki damarlar uç uca bağlanırsa, bu bağlantı dünyayı 2.5 kez turlayabilecek kapasitededir.
Kaynak: 1) M. R. Harrigan. (2012). Handbook Of Cerebrovascular Disease And Neurointerventional Technique. ISBN: 9781617799457. Yayınevi: Springer Science & Business Media.
00 YorumlaOkyanus'ta yüzmenin nasıl bir keyif olduğunu bence bilmiyorsun?
O güzelim Hint lokantaların fevkalade ortamını (!) hiç yaşamamışsındır.
Yurtdışında bulunduğun süre zarfında yemek yiyebilmek için Yahudi geleneğinin peşinde hiç koşturmadın... Yahudiye görüp de sarılmak duygusunun anlamını yaşamadın daha...
Küba'da kadınların pro sararken geçelim bunu...
Dünyanın en güzel kadınlarının Taylandlı erkekler olduğunu da eminim bilmiyor musun?00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
1 yılDünya üzerindeki en derin okyanus noktası, Mariana Çukuru'dur ve yaklaşık 10.994 metre derinliğindedir. Bu derinlik, Everest Dağı'nın yüksekliğinden daha fazladır! Mariana Çukuru, okyanus tabanında birçok keşfedilmemiş yaşam formuna ev sahipliği yapar.
00 Yorumla
1 yıl
Yetişkin bir insanın vücudunda yaklaşık 0.2 miligram altın bulunur. Bu altın, çoğunlukla kan dolaşımında ve hücrelerde bulunur. Eğer tüm bu altını çıkarabilseydik, yaklaşık bir tuz tanesi büyüklüğünde bir miktar olurdu!10 Yorumla
1 yılEğer biri seni taklit etmeye başladıysa bu bilinçsiz yaptığı bir davranıştır. Ve bu davranışı yapma sebebi seni onaylıyor olması ve seni seviyor olmasıdır. İnsanlar onayladıkları ve sevdikleri insanları taklit etme eğilimindedir.
11 Yorumla- 1 yıl
Onun adı aynalama tekniğidir 😎
- Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı.
1 yılSagopa BPGY şarkısını cezanın vefaat eden annesine yazmıştır.
Neyimvarki nin prodüksyonu sagopaya aittir.
10 Yorumla
1 yılJean Piaget'ye göre, çocuklar dört aşamalı bilişsel gelişim sürecinden geçer ve her aşama yaşa göre farklıdır. Bu süreçte çocuklar dünyayı aktif olarak anlamaya çalışır (Çocuk gelişimi okuyorum….).
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Dağıstan tarihinde önemli bir yer tutan "Kafkas kartalı" Şeyh Şamil, Osmanlı adına Sultan Abdülmecid fermanı ile bölgede "Kafkasya Serdar-ı Ekremi" unvanıyla bulunmuştur.
00 YorumlaDünyanın en uzun ağacı olan 'Hyperion'un yeri birkaç bilim adamı dışında kimse tarafından bilinmiyor.
00 Yorumla
1 yılKelebeklerin tat alma organları ayaklarında bulunur. Bu sayede bir çiçeğe konduklarında çiçeğin nektarının tatlı olup olmadığını anlamak için ayaklarıyla tat testi yaparlar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 825 cevap paylaştı. uzun süredir herkesten gizli çok lüks ve değişuk bir enstitüte zor ve dedbah günlerimi geçirmesyonnn. .
10 Yorumla
1 yılCinsellik yaşayamayan kısa çirkin ve fakir erkeklere İNCEL denir.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. içten içe bana aşıksın. bi yerde beni gördün tanısmadın. ama aklında kaldım. tekrar denk gelirsek diye dualar ediyorsun
00 Yorumla
1 yılErkeklerin işeği geldiğinde ve tuttukları zaman siki şişer, erkekler doğduğundan beri yaşadığı için yadırgamazken kızlar duyunca şaşırır.
00 Yorumla
1 yılHiç bişiy göründüğü kadar kötü iyi veya büyük değil vazgeçme v hiç bişiyi hafife alma daima büyük düşün
00 YorumlaBilmediğin şeyi ben bilemem bunun için tanışmamız lazım seni iyice tanıdıkça eksik yanlarını öğrenip yorum yapabilirim.
00 YorumlaTripanazomigambiyet denen parazitin uyku hastalığına yol açan Çeçe sineğinin taşıdığı, uyku hastalığına yol açan virüs olduğunu bilmiyordun.
00 Yorumla
1 yılSeni beş kişiyle aynı anda aynı yatakta aldattım
11 Yorumla
1 yılNeyi bilip bilmediğini bilmediğim için bir şey söyleyemem
10 Yorumlaasla 1 sayisina ulaşamazsin 0.99999999 sonsuza kadar gider
10 Yorumla
1 yılSöylüyorum
Bilmediğin şey
Zuabgslalsnz
10 Yorumla
1 yılrahatlamak istersen, sağ elinin parmakları ile gözlerini bastır, bu parasempatik sinir sistemini çalıştıracaktır.
06 Yorumla- 1 yıl
Lan denedim kör oldum
- 1 yıl
@Hayatınderdinisikim nazikçe, piano piano, kendini kör etme
- 1 yıl
Yok saol kalsın yapmim
- 1 yıl
İstemsizce yapılan bi harekettir aslında kimse farkında değil. Filmlerdeki iş adamları genelde yapar veya babalarda görürsünüz sürekli.
- 1 yıl
@Hayatınderdinisikim sorunu kaldırdılar:))
- 1 yıl
He bildirim geldi gördüm şerefsizler kaldır dılar
1 yılPatlıcanda nikotin var bence bilmiyorsundur kimse söylesem şaşırıyor 😂😂
01 Yorumla- 1 yıl
Kime**
1 yılDuymadığın şeyler söyleyip mesrur da edeyim mi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
1 yılHapşırık hızının 100 km/s civarında olduğu...
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.
1 yılKeşke söylemek o kadar kolay olsaydı bazı şeyler için , yapamam.
00 Yorumla Patlıcan da aşırı nikotin vardır. İnsanın omirilik boyun kemiğinde de nikotin muslugu
00 Yorumla
1 yılKimse ne zaman öleceğini bilmiyor mesela canikom kdkdmdm
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Bilmediğin bir şey olsa olsa benim soyadımdır gerisi şüpheli
00 YorumlaKaradaki en belalı hayvan Bal porsuğudur
havadaki de Gökdoğan dır00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı. Rizeden sonra en çok yağış alan ilimiz hangisi
00 Yorumlabir şey bilmediğinin farkında değilsin
00 YorumlaDilinle asla dirsegine dokunamazsın. İki kolunu farklı yönde ceviremezsin nxjdjdjfj
00 Yorumla
1 yılBir kar tanesi, yere düşerken ortalama olarak saatte 1.5 kilometre hızla süzülür.
00 Yorumla
1 yılKelimeler insanın aklına geldikçe, yalnızlık büyüdü.
00 Yorumla
1 yıltemanın babası 33 yaşında ölmüşyür ve teoman paramparça albümünü 33 yalında çıkarmıştır. babamın öldüğü yaştayım sözü buradan gelmektedir
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİnternetteki videoların bazıları kurgu.
Oeada gördüğünüz eşyalar, arka plan bile montaj olabilir.
10 Yorumla
1 yılKendini bilmiyorsun..
Astroloji Barbaros Kozan dan ogrenilir. Bak bu bilgi hayatina çok şey katar. İşe kendini öğrenmekle başlarsın10 YorumlaPolat Alemdar, 399 bölüm ve 3 sinema filminde sadece 1 kez kurtlar vadisi 53. bölümde Sırp keskin nişancıya ''güzel kardeşim'' diyerek küfür etmiştir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılElbette öleceğiz ama diğer dünyada nereye gideceğiz. Allah bilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSana bilmedigin tek şey söylüyorum İnekler yüzebilir 😁😁😁😁😁
00 Yorumla
1 yılDünya boş değildir dünya bir kere yaşamak için vardır ve ölüm doğumdan öncesi gibidir Allah vardır ama dinler boştur hepsi aynı tantana hiç kusura bakmayın
01 Yorumla- 1 yıl
Nereden biliyorsun diye sormayın bu benim düşüncem
Gizli Üye(18-24)1 yılÇok az insan dilini dirseğine getirebiliyormus sanırım
00 YorumlaGelecek yazılacak mı yoksa zaten yazılı ve biz mi göremiyoruz
30 YorumlaEtli pilav.
10 Yorumla
1 yılHiç bir cisim ışıktan hızlı veya ona denk hareket edemez hız arttıkca kütle artar ve burada'da eintein'eın denklemi haklı çıkar
E=mc²00 Yorumlageçen çantamı durakta unutup otobüse bindim sonra farkedince inip durağa tıpış tıpış yürüdüm sonra diğer otobüs geldi az kalsın yine unutuyodum
00 Yorumla
1 yılErkekler gerçekten sizi anlamıyor bazı durumlarda.
10 Yorumla
1 yılhijyenik olduğunu düşündüğün ürünler hijyenik değil
10 YorumlaBrokoliyi sarıp sigara gibi tuketenler var otla aynı etkıyı yarattıgı soylenıyor denemedım daha
00 YorumlaVampirler insanların iç *rganlarını da yerler (zorda kalırlarsa ya da keyfi)
00 Yorumla
1 yılTurritopsis dohrnii türü Deniz anaları ölümsüzdür. Kazalarla ölebilirler ama yaşlanarak ölmezler.
00 Yorumla
1 yıl2 aynayı doğru yere koyana kadar ensenizi göremezsiniz.
00 Yorumla
1 yılSırf ona görüldü atabilmek için mesaj bekliyorum haha
00 Yorumla
1 yılSana ne söyleyeceğimi bilmediğimi sen de bilmiyordun şimdi öğrenmiş oldun.
00 Yorumla
1 yılYaşlandığını zamanın necabuk akıp geçtiğini hiç anlamayacaksın 😔24 yaşların dün gibi aklımda
00 Yorumla
1 yılPeygamber devesi Didi olan neden erkeğinin kafasını yiyor
01 Yorumla- 1 yıl
Dişi
- Devamını Gör (106)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih