Anneme üzülüyorum?

Birkaç gün sonra üniversiteye uzak bir şehre gideceğim annem 30 yaşındaki abimle evde tek kalacak kendisi hiçbir iş yapmıyor annem 50 yaşında fabrikada vardiyalı çalışıyor her hafta gecesi gündüzü birbirine karışıyor abimin umurunda değil borçları var kendi maaşının yarısı oraya gidiyor anneme ev kirası faturalar için çok az destek olabiliyor sıkıntı bunlar bile değil annem evde de çok iş yapıyor abim yerden bir çöp kaldırmıyor evde tüm işi annem yapıyor ben elimden geldiğince yardımcı oluyorum ama abim olmayacak bunu biliyorum hayallerimin üniversitesinde hayallerimin bölümünü kazandım ama sırf bu yüzden gitmemeyi düşünüyorum annemi yanıma almayı istedim ama daha emekli olamadığından geçinemeyiz bir iş bulmam gerekir yapamayız dedi abim sinirli biridir annem onunla tek ne yapacak bilmiyorum babam yok zaten öldü abim çok canımı sıkıyor her gün arasam sorsam bile annem gerçeği söylemez biliyorum üzüldüğüm tek şey bu kadının yorgunluğu kendisi çok şey yaşadı hala ayakta durduğuna şaşırıyorum ama duruyor işte 30 yaşındaki adamın bile işlerini o yapıyor abim utanmasa elini ayağını ona yıkattıracak ne yapacağım hakkında fikri olan var mı lütfen ciddi cevaplar verin yoksa da vermeyin rica ediyorum

Anneme üzülüyorum?