Evi geçindirmek erkeğin görevi dedim diye bozulmuş, sizce kim haklı?

Görücü usulüyle biriyle tanıştırıldım bir kafede buluşup kahve içtik konuştuk. Bana "Benim işimi ve evim olup olmadığını sormuşsun , daha görüşmediğin birinin neden ilk maddi imkanlarını soruyorsun bu çok çiğ bir yaklaşım" dedi. Ben de "Ne var ki bunda evlilik niyetiyle biriyle tanıştırılacaksam onun ev geçindirebilme yeterliliği önemlidir. Iyi bir geliri olmayan bunca yıl ev alamamış biriyle evlenmeyi düşünmüyorum. Evi ben geçindirecek değilim. Benim belli bir yaşam standardım var. Evlenince benim yaşam standardımı düşürecek olan erkekle neden evleneyim? Bana ve doğacak çocuklarına bakabilecek biri olmalı" dedim. O da bana "E sen de çalışıyorsun neyin var buyur say" dedi. Ben de hiç bişeyim yok, erkek olmadığım için düğün, ev almak, ev geçindurnek gibi dertlerim yok. Bunlar erkeğin sorumluluğu" dedim. Şaşırdı ve öfkelendi. Sen o zaman eşine maddi olarak yardım da etmezsin, benim bir arkadaşım var karısı çalışıyor ama kocasina hiç yardım etmiyormuş adamın cebinde harçlik bile yok bu konuda ne düşünüyorsun?" dedi. Ben de "Adamı çok fazla borcun harcın içinde bırakmak doğru değil, borcu varsa öderim. Ama normal durumda kazancımı kocama vermeyi düşünmüyorum. Evi geçindirmek benim görevim değil. Bana ve benim maaşıma güvenmemeli. Benim maaşım olmadan da evi geçindirmeli, ben kazancımı kendim biriktirir yatırım yaparım. Erkeğin kazancı ailenin, kadının kazancı sadece kadınındır. Kadın eve ve ailesine bakmak zorunda değil" dedim.

Çok kızdı ve görüşme bitti. Benim paragöz ve bencil biri olduğumu söylemiş.

Sanki ben kumar oynayacağim maaşımla, kendi kazandığımı yine kendime çocuklarıma ve aileme harcarım, gidip konken oynayacak değilim. Ama artık erkekler kadından para bekliyor ve vermeyince bencil paragöz oluyorsun. Haksız mıyım?

Evi geçindirmek erkeğin görevi dedim diye bozulmuş, sizce kim haklı?