Görücü usulüyle biriyle tanıştırıldım bir kafede buluşup kahve içtik konuştuk. Bana "Benim işimi ve evim olup olmadığını sormuşsun , daha görüşmediğin birinin neden ilk maddi imkanlarını soruyorsun bu çok çiğ bir yaklaşım" dedi. Ben de "Ne var ki bunda evlilik niyetiyle biriyle tanıştırılacaksam onun ev geçindirebilme yeterliliği önemlidir. Iyi bir geliri olmayan bunca yıl ev alamamış biriyle evlenmeyi düşünmüyorum. Evi ben geçindirecek değilim. Benim belli bir yaşam standardım var. Evlenince benim yaşam standardımı düşürecek olan erkekle neden evleneyim? Bana ve doğacak çocuklarına bakabilecek biri olmalı" dedim. O da bana "E sen de çalışıyorsun neyin var buyur say" dedi. Ben de hiç bişeyim yok, erkek olmadığım için düğün, ev almak, ev geçindurnek gibi dertlerim yok. Bunlar erkeğin sorumluluğu" dedim. Şaşırdı ve öfkelendi. Sen o zaman eşine maddi olarak yardım da etmezsin, benim bir arkadaşım var karısı çalışıyor ama kocasina hiç yardım etmiyormuş adamın cebinde harçlik bile yok bu konuda ne düşünüyorsun?" dedi. Ben de "Adamı çok fazla borcun harcın içinde bırakmak doğru değil, borcu varsa öderim. Ama normal durumda kazancımı kocama vermeyi düşünmüyorum. Evi geçindirmek benim görevim değil. Bana ve benim maaşıma güvenmemeli. Benim maaşım olmadan da evi geçindirmeli, ben kazancımı kendim biriktirir yatırım yaparım. Erkeğin kazancı ailenin, kadının kazancı sadece kadınındır. Kadın eve ve ailesine bakmak zorunda değil" dedim.
Çok kızdı ve görüşme bitti. Benim paragöz ve bencil biri olduğumu söylemiş.
Sanki ben kumar oynayacağim maaşımla, kendi kazandığımı yine kendime çocuklarıma ve aileme harcarım, gidip konken oynayacak değilim. Ama artık erkekler kadından para bekliyor ve vermeyince bencil paragöz oluyorsun. Haksız mıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bilemedim tabi ki nasıl isteklerin varsa buma göre birileri illa ki var emin ol sadece bakış açılarınız farklı senin gibi düşünen çok arkadaşım var gayet mutlular hayatlarında ki erkekler tam istedikleri gibi ben farklı düşünüyorum ortak olmak lazım çünkü yaşlanacağız çocuklar gidecek bana da sosyal hayat özel alan hedefler hırslar lazım ben oturamam evde tabi ki çocuk doğurduğum senelerde mecburen eşimden ben de destek görmek isterim ama aynı zamanda çalıştığımı da zaten böyle zor zamanlar için biriktiririm ayrıca maaşımız ortak olurdu ihtiyaçlar ve bireysel harcamaları çıkarırdık kalanı birikim yapardık daha karlı olur en azından ileride çocuklarımız bizim zorlukları yaşamasın diye onlara bir ev bile bırakmak süper olurdu bu tamamen benim fikrim iş hayatına alışığım senin de kendi fikrin mutlaka kendine göre biri çıkar karşına üzülme öyle söylemesi hoş olmamış anlaşamadık deseymiş bakış açılarımız farklı deseymiş
Erkeklerin kadının maaşında kendine hak görmesi inanilmaz saçma. Evi geçindirmek erkeğin görevi. Kadın hem kadına yüklenen geleneksel görevleri yapıyor hem de erkeğe yüklenen görevi yapıyor para kazanıyor, erkek ise bu sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor kadının sırtına biniyor tüm aile. Bunu normalleştirneyin lütfen uyanın
Anlıyorum benim görüştüğüm kişi kendi ütüsünü de yapan biri o yandan korkum yok bir de arkadaş gibiyiz mesela ve benden daha çok seviyor ev işlerini falan ortak oluruz o konularda çocukları da çok sever en çok bunun konusunu konuşuyoruz zaten ama tabi tüm evin yükü sende olacaksa ve sen sanki evde yan gelip yatıyorsun gibi davranacaksa sıkıntılı yani sen de aslında çalışıyorsun sonuçta sadece maaşın yok umarım istediğin gibi biri çıkar karşına
Amin sağol canım. Şimdi senin sevgilinin geliri ne kadar bilmiyorum, tek başına yeterli gelmiyorsa senden yardım isteyebilir tabi, sen de seviyorsan onunla evlenirsin. Ama 100 bin civarı aylık geliri birkaç evi barkı olan adamın da kadının maaşında beklentiye girmesi çok çok saçma. Normalleştirmeyin gözünüzü seveyim, kadınlar kendi ayağına sıkıyor boyle, maaşınızı kocaniza vermeniz gerekmiyor
Tabi sevdiğim insanın geliri öyle olsa zaten o da istemez çalışmamı ama işte el mecbur biz de ev ve araba almak istiyoruz tek başına onun maaşı yetmez bir sorun çıkmazsa çalışmaya devam ederim ayrıca öğretmenim zaten atanırsam öğretmenlik üzerinden iş hayatına devam edeceğim mantık evliliği yapacak olsam ben de genel olarak maddi durum vs böyle şeylere bakarım çünkü ben zaten bir ev aldım bir de evlenirsek beraber hemen ev almak istiyoruz arabamızda olsun istiyoruz planlarımız böyle hayırlısı inşallah
Bravo sana erkenden evini almışsın. Ben imkanım varken almamıştım borca girmek istemedim, keşke alsaydım. Şimdi almaya çalışıyorum fiyatlar baya yüksek.
Bu arada çalışan kadının maaşını kocasina vermesi o kadar normalleşmiş ki vermem diyen anormal görülüyor. Adamın maddi durumu iyi ama kadının maaşına göz dikiyor. Çok tuhaf olmuş erkekler ve bunun sebebi maalesef kadınlar
Yani tek pişmanlığım bir ev daha alıp ailemden ayrı içine girmemek oldu şahsen alacaktım ama fiyatlar birden yükseldi düşer diye beklerken iyice artınca korktum ama alacağım inşallah teşekkür ederim ek olarak evlenirsek tabi ki eşimle de bir ev almak isterim çünkü sonuçta ben bekarken yaptım bunları ister istemez onunda evi olsun isterim eğer yoksa bir tane alırız çünkü ben çalışkan biriyim ve kendim gibi birini beklerim aslında benim bakış açım böyle ben istesem de iş hayatından uzaklaşamıyorum ev hayatı psikolojik olarak bana kötü geliyor alıştığım içindir belki de böyle biri olduğum içinde karşımda ki erkeğinde benimle aynı yaşa gelip bir şeyler başarmış olmasını isterim
Işte dikkat etmek gerekiyor, benim de iyi bir gelirim var ama bu demek değil erkeğin sorumluluklarını ben yükleneceğim. Tabi ki çalısacağim bunca yıl okumuşum mesleğim ve kendi gelirim var ama bunu bir erkeğe hizmet etmek için yapmıyorum, ev geçindirmek benim görevim değil. Erkekler ellerinden gelse herşeyi kadının sırtına yükler. Flört sırasında çoğu bunu direkt belli etmese de ilerde ortaya çıkar. Bir erkeğin kadından para beklemesi bence çok çirkin
Kesinlikle 👍 zaten başından belli etmiş olmaması senin için en hayırlısı
Bu kişi daha önce evlenip boşanmış eski eşi ev hanımıymış. Bu da yine ev hanımı istiyormuş. Ama benim maaşımı vermem dememe çok bozulmuş
Hshsh İngiltere prensesinin heralde
Niye ne alaka?
Napcaz olm seni? Sen maaşını ez birikim yapma iş ev arabaya gelince erkeğin görevi 😂😂
Niye kadın senin gelir kaynağın mı? Siz ne halta yarayacaksınız? Damızlık mı?
Ortak çalışıp ortak alıp ortak yaşayacaksın. Sen nesin asıl ben tek başıma aldığım evde arabada seni neden yaşatıyım sen ne sunuyorsun erkeğe?
Milyonlarca yıldır bu böyle, kadın erkeğe aile sunar, çocuk doğurur, çocuklara bakar , soyunu devam ettirir, yemek yapar, evini yuva yapar. Sana eş olur , hayat arkadaşı olur. Iyi günde kötü günde yaninda olur. Ama siz kim aile babası olmak kim. O kalibrede değilsiniz
Hahsh ya sg kendine yolacak bir kaz bulana kadar aramaya devam et. Vasıflara bak iyi günde kötü günde yanında olurmuş arkadaş olurmuş sanki erkek ona olmuyor bunları
Sen kendini erkekten sayma canım, sana peruk alayim da millet görüp yanılmasın 🤣 kadından ev geçindirmesini bekleyen para bekleyen...
Sen beklemeye devam yavrum 😂😂
Görücü usulü evlenmeye çalışıyor görücüsü de evlenmiş boşanmış seviyeye bak
Insanları evlenmiş boşanmış diye küçük görmüyorum. Sen büyük konuştun dikkat et başına gelmesin. Düşük zekanla bunları düşünemezsin tabi
Gelmez sen beni düşünme kendini kurtar
Işte bir büyük laf daha