İslam'da erkek 4 kadın alıyor sırayla hepsine gidiyor
Peki kadın neden 4 erkek alamıyor? Allah neden fark koysun ki? Erkeklerin özelliği ne?
İslam'da erkek 4 kadın alıyor sırayla hepsine gidiyor
Peki kadın neden 4 erkek alamıyor? Allah neden fark koysun ki? Erkeklerin özelliği ne?
Kafana takılan bu mu? Ben buna gelene kadar, onlarca soru işareti oluşmuştu kafamda. Sonra objektif olarak bakıp inceleyince ve, yığınla kaynağı araştırıp mantıklı cevap alamayınca, sorgulamayı bırakıp inanmamayı seçtim. Herkes kendi iç dünyasında yaşasın. Zaten din dogmatiktir. Sorgulayamaz, mantık arayamazsın. Ya kabul edersin. Ya da etmezsin. Edenin etmeyene, ya da etmeyenin edene bir üstünlüğü olmamalı. En önemlisi sevgi ve saygı.
Aslında islamiyetteki bu mevzu uydurmacadan başka bir şey değil durumu olmayan kadınlar için söylemiş bir hurafe Eğer erkekler anlaşabiliyorsa bahsettiğin gibi iki erkek bir kadın hayatı Sürdürülebilir
İslam sayısız kadınla ilişki yaşayan erkeği sınırlandırmıştır. En azından 4 kadınla sınırlamış ve bunun için de çok zor şartlar getirmiş. En başta eşinin rızası olmalıdır gibi. Böyle şeyleri bilmeden ağzınıza sakız etmişsiniz. Sanki 4 kadınla evlenmeyi farz kılmış gibi algı oluşturuyorsunuz.
Diğer tarafta erkeklere huriler var ama orada kadını hur yok ama
Kim dedi yok diye 😅 kadına da var
Ayrıca kadın da erkek de özenecekseniz tek eşliliğe özenin. Çok mu güzel çok eşli olunca bir sürü sıkıntı dert sorumluluk kolay bişey mi?
Cevap
17Cevap
İslamdan önce de arap topluluklarında erkek egemen kültürü vardı. Dini de kendi adetlerine göre yazdılar. Bizlik bir şey yok
Bencede Arap erkekleri yazdı kadınlarda kek gibi yedi
@mack34 kuran da bir ayette gökyüzünün bir tabaka olduğu zannedilerek tanrının onu üzerimizde tuttuğu iddia ediliyor. Adem ilk insan (6 bin yıl önce yaşamış) diyor bilim dünyada insanın varlığı 150-300 bin yıl arası diyor. Muhammed ilk müslüman diyor. Başka ayetlerde daha önce gelen 2 peygamberin de müslüman olduğunu söylüyor. İnanılacak bir tarafı yok
1 tane kadın alınca da diğer kızlar evde kaldık diye ağlıyor. özetle piyada çok kadın az adam var.
Türkiye'de erkek çok ve dünyada da araştır
Aslında öyle değil , 4 kadına yatmak için değil sahipsiz kadınlara ev barınacak yer olmak anlamında derler
Bende barınacak erkek almak istiyorum 4 adet İsveçli alman İngiliz Rus olsun
Olur ilan verelim gelirler 🤣
Sonuçta bizimde hakkımız 😅
Hakkını sonuna kadar savun 👍
islam arap erkekleri tarafindan arap erkekleri icin yazilmistir.
Islam kadina ne bu dünyada nede öbür dünyada bir sey vermiyor.
Her erkeğin ayrı ayrı onayını alıp, evlerini tutup evlerini dayayıp döşeyip, maddi manevi onlarla bakacak imkanın varsa yapabilirsin
Nesep karışıklığı yüzünden, bunu bir araştırın dini kötülemeden önce.
Bi kadının birden fazla kocası olduğunu düşün. Çocuğun ne olur? Pi ç. Tıbben babasını bilsen dahi pi ç olur.
Ne alaka
Nası ne alaka ya? Sen arka arkaya birlikte olunca 4 adamla ne oluyo? Ortaya karışık çimento gibi olur a mın. Harcı kim attı belirsiz
Bir yaratıcının böyle bir şey söyleyebileceğini düşünüyorsan sıkıntı yok kanka kabul edilebilir 😂
Öyle diyorlar ne bilim 😅
Ben de 4 tane istiyom keşke yasal olsa
Bizimde hakkımız
Çünkü İslamiyette kadın ve erkek aynı şey değil.
Allah fark koymuş yani
Bana zerre mantıklı gelmiyor
Sorun dinde..
Dini erkek yazmış kendine göre
Kadın yapar erkek yapamaz 1 tanesine yetmez
Erkek bir kadinda hemen söner yani
Kadın istedigi kadar yasar
2 tane iyi olur bir İsveç birde Alman erkeği
Ama ayrı evler olacak tabi ayrı hayatlar
Cidden keşke yasal olsa 😅
@Berat5 aşırı yakışıklı onlar ya sarı saç mavi göz bebek yüz
@Berat5 yok Orjinal İskandinav olması lazım