Bazılarımızın başından geçmiştir. Nene olur, dede olur veya herhangi bir yardıma bakıma ihtiyacı olan bir insan. Ben bir bardak suyu uzatıp tekrar yerime otursam dahi yüreğimi anlamlı bir huzur kaplıyor.
Yaşlı veya hasta birine yardımcı olurken içinizi huzur kaplar mı?
Ben elimden geldiğince saygı gösteriyorum evet ama şimdiki nesli görünce bir durup bakıyorum. Hasta ya da ayakta duramayacak kadar kötü olan ya da çocuğu olan insanlara yer bile vermemek için kırk tane takla atıyorlar. Saygı ve ahlak yozlaşa yozlaşa bir hal oldu.
Daha çok stres kaplıyor. Bu zamanda bile en azından bazı insanlar hala diğer insanların sorunları ile ilgileniyor. Biz yaşlanınca ne olacağız? Allah kimseyi kendisinden başka kimseye muhtaç etmesin, elden ayaktan düşürmesin.
Ya ne diyim şimdi. Anneannem başta olmak üzere tüm köyün yaşlılarının gazisi oldum. Köv hâlâ mutsuz. Yaşanmışlıklar yüzünden sağa sola çatıyorlar. Sağlarında sollarında daima ben varım. 🤣🤣
Evet yaptıktan sonra mutlu oluyorum çünkü onların mutluluğunu görüyorum, özellikle huzur evleri mesela cidden onların sadece konuşmaya ve ziyarete ihtiyacı var, gittimde yüzündeki memnun ifade bana yetiyor
Rahmet dedeciğime son nefesine kadar ben bu bakmıştım çok duasını aldım kurban olduğum nur içinde yatsın. Şimdilerde anneannem rahatsız onunla ilgileniyorum.