Önceden de mısırlı erkek arkadaşım vardı. O Dubai'de yaşıyordu. İki dili vardı kendini çok geliştirmiş, kariyerli biriydi. Bakış açısı daha moderndi. Bu konuştuğum kişi, biraz daha mısır kültüründe. Bana diyor çok eşlilik bazı insanları yapıyor saygı duyarım ama ben yapmam. İşte o bazı insanlar yapıyor lafını duymasam , evet bu doğru değil diye duysam daha iyi olurdu. Ama kendisi için imkansız olduğunu aşık olduğu kişi ile sonuna kadar evli kalacağını söyledi. Yani çok iyi birisi. Çok temiz kalpli, ama arada bir kültür farkı var gibi hissediyorum o bana alıştı. Benimsedi şimdiden. Yanında olmadığım için üzülüyor. Hala arkadaş olduğumuz halde. Bilmiyorum çok karışık. Onu üzmek istemiyorum, ama bir farklılıkta var gibi.. ama çok iyi birisi.. sadece ben daha farklıyım..
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Bakış açısı modern kısmı yani daha bi gvatti öyle dimi
Eski erkek arkadaşım için mi diyorsun hayır asla çok eşlilik hakkında normal gören bir yorum yapmıyordu bu onu güzel kardeşim yapmaz normal insan yapar!
Hayır hayır
Tam tersi
Yani modernden kastın ne?
Yani modern dediğim sameh asla çok esliligi ufak bir noktada bile olsa saygı duyulmalı olarak gostermezdı
Hmm olay tamamen çok eşlilikle mi sınırlı yani
Evet çünkü bu bana tuhaf geliyor neden baskalarinda. olunca saygı duyuyor evet mısır kültüründe büyüdü kendi istemiyor ama başkasına saygı duyuyor bu ağır yani biz öyle değiliz türk milleti
Anladım
Ama aslında modernlikle alakalı değil bu.
Şimdi mevzu şöyle
İslamiyette 4. Eşe kadar musade var AMA tek eşlilik tavsiye edilmiş, ortadogu Müslümanları bu hakkı kullanmişlar, Türkler de 150 yıl öncesine kadar yoğun olmasa da kullanmışlar
Farkındayım hepsi açıklıyor çok Arap çevrem var diyorlar bu kadına bağlı ona sorulur evlenmeden konuşulduysa asla evlenilemez ikincisi ile. Ama bu konu dahi olmamalı yani asla bunu saçmalık görmeli diye isterim
Seni anlıyorum, ama bu bir gerçek, artık kararını sen vereceksin
Bilmiyorum düşüneceğim... Teşekkür ederim yorumun icin
Rica ederim.
mısırlı bir çocuk var benden hoşlanıyor ama yok asla yürümez o yüzden pas geçtim
Kim o neden yürümez
çok fark var kültür gelenek görenek vb hiç ayak uyduramam zaman emek lazım en basitinden türk erkeğiyle devam en temizi
Her mısırlı aynı değil eski erkek arkadaşım ile çok uyumluyduk o da mısırlı... Ama beni bıraktı
Konuşup tanı bı
mısırlılara ayrı bi sempatin mi var kız ahahahah yok ben almıyım erillikten baya bi uzak çocuk bi de kardeşi falan var cadı gibi hiç uğraşamam
Sameh yüzünden, eski erkek arkadaşım Arap. Ve ondan sonra onu özlüyorum. Onda hissettiklerimi yani. Arap bir erkekle evlenmek istiyorum. Onda hissettiklerim çok güzeldi. Çok mutluydum.. onu arıyorum galiba
bilmiyom türk erkoları sarmazsa belki ben de mısırlıya kayabilirim büyük konuşmayayım şimdi 😝 çocuğa da git yaz sameh midir nedir özlemişsin belli
Samehin gözü dışarıda benden ayrıldı başka kızlar pesinde ondan olmaz olsaydı evlenmiştim onla çoktan
Çok iyi Araplar da var bı tanı dersen uyumsuz bosverirsin
Sameh tam bir eril enerjili erkekti.. yapacak bişey yok bizde başka eril enerjili erkek ararız 🥹
ne samehmiş arkadaş bu özlem nedir yaa bence sen ondan başkasına bakamazsın kendini kandırma
Bilmiyorum nolacak ömür boyu yalnız mı kalacağım onun yüzünden habibi arıyorum kendime sürekli arapça dinliyorum artık sanki beni fethetti.. yerini dolduracak birini bulacağım inanıyorum
Mısır dünyanın en abbaza ilk 5 milletinden biridir biz ticareti kestik onlarla
Nerden bulünüz büle tipleri
Sen kendini nasıl tanımlıyorsun?
Ben Atatürkçü biriyim, inançsızım laik, çok eşlilik lafı dahi etmese daha iyi olurdu. Kendi için imkansiz diyor ama dul kadınlar var onlar için mantıklı olabilir diyor kendine bakamayan. Türkiye'de böyle bir şey yok dedim. Türkiye'de kadınlar kendine bakar ya da normal biriyle evlenir tek es olarak
Ne kadar iyi yetişmiş olsa da kültürel kodlar peşini bırakmaz insanın. Ben biraz özellikle de bu konularda coğrafya kaderdir diye düşünüyorum.
Yani benim için şöyle bende kendimi senin gibi tanımlarım çoğunlukla ancak başörtülü de olsa normal bir kız ilgimi çekerken onu sevip değer verebilirken yine basörtü kullanan elini bile tutturmayan, kendini toplumdan soyutlamış, açık giyinen insanları yargılayan bir kızla asla olamam.
Senin Mısırlı'da biraz vizyon katmak istemiş olaya ancak şimdiden böyle şeyler konuşuluyorsa iş daha çok ciddileştiğinde senin sınırlarının ne kadar zorlanacagını bilemezsin. Kaldı ki daha aile faktörü de girecek devreye iş onla bitmeyecek sadece.
Ben sordum ona bu konuyu Arap olduğu için. Korktum. O yüzden. O açmadı bu konuyu. O istemiyor çok eş. Ama yinede bunu saçmalık görmesini isterdim bazı insanlar için o mantıklı olabilir saygı duyalım demesini istemezdim.. evet kapalı biride açıkları elestiremez dediğin gibi , ilkel düşünceler hoş değil
Yani (ben kapalı tabirini de hoş bulmuyorum az önce açık yazmışım çabuk cevap vereceğim diye o kullanımda hoş değil insanlara nesneymiş gibi bir bağlamın cevapları okuyacak başörtülü ya da başörtüsüz kadın arkadaşlar şimdiden kusura bakmasın.)
Mantıklı bulma konusuda dediğim gibi bence. Öyle bir çevrede yetiştiği için kendini o grubun içinde görmese de o normali olmuş onun.
Türkler'de müslüman ama din müsade etse de dört kadınla evlenmek diye bir şey bizde yok mesela onun gibi düşün. Onunda normali o.
Sokağa çıktıgımızda da görüyoruz işte gayet normal giyimli hanımlar Türk toplumunda çok yadırganmazken Afganistan, Suriye, Pakistan gibi ülkelerde gömlek pantolon giyip çıksa illa ki taciz ediliyor hanımlar. Bakış açım bu benim.
Yani ona göre normal diye o kötüleyemiyor demek istiyorsun öylemi. Ama bende diyorum acaba bu durumda aynı gelişmişlik seviyesinde miyiz. Eski erkek arkadaşım da onla aynı ülkede büyüdü ama o buna saçmalık kötü bir şey olarak bakıyordu. Keşke o da böyle baksaydi bilmiyorum ya galiba olumsuz olacak kararım bu süreç sonu..
Her ne kadar çok iyi bir insan olsada içime sinmiyor
Aynı bakış açısında olduğum birisini istiyorum..
Bu iyilik ya da kötülük meselesi değil. İki farklı toplumun mensubu olarak değer yargılarınız farklı. Mesela ben her gece sabahlıyorum 40 saat 45 saat uykusuz kaldığım oluyor ama bu durum beni etkilemiyor bunu insanlara söylediğimde çogunluk yastıga beş kala uyurum modunda. Benim normalim bu onların normali o.
Anneanneni/ babaanneni düşün mesela sevgilinle el ele tutuşmak senin için normalken o dedenle belki aylarca hiç yüz yüze gelmeden evlendi ve senin sevgilinle vakit geçirmeni yadırgıyor. Çünkü normaller farklı.
Bunu saçma bulan eski sevgilinde "biz doya doya gencliğimizi yaşayamadık sevip sevilmedik torunlarımız yaşasın" diyen anneanne. Kendisi o topluma mensup aynı yollardan geçti ancak yanlış geldiği için bu durumu kendi içinde normallestirmeden başka bir değer yargısı geliştirmiş ve iddia ederim ki evlenınce dört hanımlı harem kurmak isteyen erkek arkadaş ortamında fikrini belirttiğinde çok yadırganıyordur.
Değer yargıları, normaller farklı.
Doğru söylüyorsun hala bunu desteklemediğini istemediğini söylüyor.. teşekkür ederim düşüneceğim
Sohbet konusunu sevdim. Biraz daha detay verirsen başka çıkarımlarda yapmak isterim.
Başka, çoğu şeyde bana uyum sağlıyor. Giyim olsun başka konular olsun hiç sözüm yok. Ama benim ailem mesela laik Atatürkçü klasik bir aile Türkiye'deki. Yani onunla ilerlersem birde bu durum var ki onlara asla bunun saygı duyulması gereken bir şey olduğunu söyleyemez. Yani bilmiyorum işte bu farklılık içinde napacagim. şu an başka erkeklerle konuşmamı istemiyor. Halbuki sadece tanışma sureciydi. Hiçbir bağ yok şu an. Ama yinede ona tamam dedim. İki gün zamanda düşünüp ona göre belkide arkadaş kaliriz. O çoktan çoktan kapıldı ona kalsa şu an ilişki isteyecek galiba
Ama masum birisi gerçekten..
Üzülerek belirtmeliyim ki modern maskesi altına seni manipüle ediyor biraz. Gerçek kişiliğini saklıyor gibi.
Hatta sana ayak uydurmak için kendi değerlerini ikinci plana atıyor. Uzun vadede başın çok agrır.
Ama kendi ask evliliği yapmaya söz vermis ömür boyu. Tek bir kişi. Gerçekten öyle mi düşündün peki neden
Eylemlerle söylemler tutarsız. İki farklı geleneğin insanlarınız ancak o sana ayak uydurmak için mensubu olduğu geleceğin yargılarını değiştirip degiştirmeyeceği konusunda büyük celişki içinde. Onun sıkıntısını yaşıyor.
Şu an gerçekten sana asık olmuş olabilir, gözü senden başka hiçbir şey görmüyor olabilir. Ancak bu beraberinde çok olumsuz şeylerde doğurabilir. Sana takıntılı hale gelir. Psikolojisi bozulur seninkini de bozar.
Aşk evliliği yapmak isteyebilir ama henüz seni tanımadan kafasında olayı bitirmiş. Aklıyla değil duygularıyla hareket ediyor. Histerik bir tutum. Seni de kendisi gibi hissetmeye zorlayacak, ola ki sevdin sevgini gösterme biçimini yargılayacak çoğu kez. Beni sevmiyorsun triplerine girecek.
Nereden biliyorsun yani psikolojisi neden bozulsun ki sadece ciddi düşünüyor benimle. Ve sence kendi değerleri olamaz mı toplumdan farkli? Türkiye'de de herkes tek tip degil
Penisleri küçük oluyor muş
Mesleği nedir?
Peynir ürünleri üretiyor ufak bir fabrikası var kendi işi
Sen nerede yaşıyorsun peki
Ben Adanalıyım neden
Benzer bir olay arkadaşımda var da o yüzden merak ettim onun için sordum
Anladım sence napacagim.. bu gidişle ona şans veremem.. ama iyi birisi o yüzden konuşmayı kesmedim. Ama çok fark var ya arada
O biraz daha kapıldı..
Yani mantığını Uyan biriyse dene derim Ama bu kadar kültür farkı var diyorsan bu taraflarda bir şeyler bak
Bilmiyorum bakacağım... Her Arapla kültür farkı olmuyor ama bu azınlık.. çoğu ile bir fark oluyor kültür. Düşüneceğim umarım onu uzmem biraz bana alıştı ama ona vurguluyorum hala arkadaşız.. her türlü sonuç verebilir bu durum diyorum arkadaşta kalabiliriz sevgilide olabiliriz. Konuşmadan bilemem ki n'olacak. şu an görünen arkadaş kalınacak gibi ama..
Herkes aynı değildir