Güncellemeler
1 yıl
Hangi akıllı moderatör bunu aile ve toplum kategorisine çekti? Ev ve yaşam konusu bu arkadaşim. Temizlik, hijyen, toz duman vs...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
2019 dan beri yaşanmaz halde İstanbul . eski İstanbul'u ozfiyorum
2019 olsa yine iyi. 10 yıl oldu 10 belki daha fazla. Hergün daha da fazla inşaat çıkıyor. Sırf oturduğum sokakta 5 inşaat var. Nefes alınmıyor, kafa dinlenmiyor
Nüfus çok
İnşaat rantı ne zaman biterse o zaman.
2019 dan beri boyle
@AlastorMoody Şimdi 2019 çok yakın bir tarih. İstanbul'daki inşaat rantı çok daha eskiye dayanıyor. Özellikle 1950lerden sonra göç ve gecekondulaşma sonrası 70-80 lerdeki çokça imar affı neticesinde rant arttı. 80,2000 arası neoliberal dönüşüm, serbest piyasa politikalarıyla büyük inşaat projeleri başladı (alışveriş merkezleri, lüks konutlar vb.) bu rantı daha çok arttırdı. Bu dönemde imar planlarının esnetilmesi de bu rantı büyük oranda artırdı. 2000-2020 arası mega projeler (3. köprü, 3. havalimanı vb.) ve kentsel dönüşüm adı altında yoksul gecekondu mahallerinin yıkılıp lüks konut ve alışveriş merkezine dönüştürülmesiyle sonuçlanması bu rantı daha da körükledi. Günümüzde İstanbul'da inşaat sektörü hala ekonominin önemli bir parçasıdır. Ancak, aşırı betonlaşma, çevresel sorunlar ve ekonomik krizler nedeniyle inşaat rantı sürdürülebilirliği sorgulanmaya başlamıştır.
Bu süreç, İstanbul'un hem fiziksel hem de sosyo-ekonomik yapısını derinden etkilemiştir.