bir Ülkenin Hiçmi İyi Bir Yanı Olmaz
Buranın Gelişmesini Beklemek Yerine Giderim New York City'e Hayatımı Yaşarım
Ülkemiz güzel insanların büyük çoğunluğu gitse, düzeltmeye çalışmak doğru olanı ama olmuyor kafalar çok değişmiş, şiddet yanlısı olmuşuz, üstünlük sağlayacaz diye neler neler yapıyoruz, öpüşen insanlara hoop aile var diye bağırıp kavga eden, karısını döven, küfredenlere ağzını açamıyor kimse. Eğitim sistemi berbat ama osmanlıca ve imam hatiplerle çözecekmişiz, millet hareketli kuyruklu yıldıza çıktı bizler camiden çıkamadık hala kadın-erkek ayrılsın da, türbandayız Yok camiden çıkmayalım hadi tamam da e o kadar tecavüzü, katliamı, hırsızlığı, adam kayırmayı, rüşveti vs. kim yapıyor. Sorsan %99 müslüman. Olmuyor tani insanlar düzelmedi köreldi bu ülkede , kendileri düşünüp yargılayamıyor, ne denirse taparak inanıyorlar
Bazıları bu ülkeyi kazandı savaşlarla eziyetlerle sonra birileri geldi devleti kurdu sömürmeye başladı. FATİH SULTAN MEHMET İSTANBULU ALTI ATATÜRK KORUDU SONRAKİ DEVLETLER NE YAPTI? yahudiye avrupaya sattı toprakları hala türkiye memleket diyenleri görüyroum yorumlarda gülüyorum :) Sen bir baksana televizyon dizilerine, programlara, tolk showlara, Hepsi avrupadan özenti hepsi hristiyancıl bir sisteme özeniyor. Müslümanlık kalmamış türkiyede. Zinalar fuhuşlar yaygın hala gelmiş, sömürme desen zaten almış başını gidiyor asgari ücret komik rakamlarda bir ev kirası 650 700ken?
Türkiyeyi seviyorum ama türkiyeyi yönetenlerin sömürdüğü türkiyeyi değil. FATİH'İN aldığı türkiyeyi.
Kesinlikle A diyorum. Yaşanılası bir yer değil. Cehennemde yaşadıkları halde kendilerini cennette sananların ülkesi burası.
Daha iyi olacağı yerde hergün daha da kötüye gidiyoruz. Biz de taşınmayı ve bir daha da geri dönmemeyi düşünüyoruz. Aklı ve imkanı olan kurtarsın kendini.
Herşey gönlünüze göre olsun :)
Şimdi birileri kalkıp niye ülkeye karşısın diyecek, alın bugün yaşadığım en basit bir örnek, insanların ne kadar sağduyulu,(!) ve çağdaş (!) olduğu hakkında bir fikir verecek. Amerikadan bir önemli bir posta bekliyorum. Ayın 8'inde dağıtıma verilmiş olduğu halde 2 gündür nedense dağıtılamadı aradım verdikleri mantıksız cevaba bakın: Postacı hasta! Olabilir yerine kimse bakmıyor mu? Yok! Nasıl baksın 350 kişi çalışıyor burada hepsinin işi var. Peki önemli posta bekleyenlerin kaybı ne olacak kaldı ki 2 günlük tatil var bütün işler Pt'ye hatta salıya kalacak? O kadarını bilemeyiz hanımefendi. - Hah! Sonra bu ülke neden ilerlemiyor.
Batıda olsa yerine başka adam koyar onu mutlaka dağıtırlar. Neden? Çünkü İŞ BEKLEMEZ!
Gördüğünüz gibi harika bu ülke burası (!) ( Yazarken içinden saydırıyor)
Şuanki haliyle Türkiye gerçekten nefret edilesi bir yer ancak taşıdığı potansiyeli göz önünde bulundurunca seviyorum sanırım. Bu ülkede insan hakları, eğitim, eşitlik gibi değerler dinden önce geldiğinde dünyanın en güzel ülkelerinden biri olacak ama tamamen yanlış değerlendiriliyor.
Cevap
27Cevap
Ben bu ülkeden nefret ediyorum lise mezunu bir insanım hiç vasfim yok hiç bir şey öğrenemedim hayatımın 25 yillin mevcut iktidar aldı şimdi işsiz olduğum halde bana gss adı altında haraç kesmişler asla ödemiyecem ve birde kullandığım operatörden de vergi alıyorlar sığınmacılar kadın hakları hukuk demokrasiya hiç değinmiyeceğim anlattıklarım haklar bir ülkenin insana verdiği en iyi haklar bu haklar bu ülkede olmadığı için değinmek istemiyorum sığınmacı işgali ekonomin batması saclarimin stres den dökülmesi işsiz kalmam ve iş bulduktan sonra 400 dolar asgari ücrette tabi tutulup aç karna çalışmam benim zoruma gidiyor ha bu arada çürük raporu alıp askere de gitmedim bu ülke bana bir şey kazandirmadi bana destek çıkmadı neden askere gideyim? Çürük olayım daha iyi neyse elime fırsat geçer geçmez terk edeceğim avrupaya amerikaya gidenler bu forumda gördüm gitmek öyle kolaysa ben neden gidemiyorum sığınmacılar sayesinde itibar da düştü ülkenin vize vermiyor hiç bir ülke yoksa matrixin içinde gizli çıkış mi buldunuz?
Ben Açıkcası Nefret Ediyorum , Herşeyiyle Eksik , Bir Gün Dahi İyi Bir Olay Olmayan Bu Ülkeden Nefret Ediyorum.
bir Ülkenin Hiçmi İyi Bir Yanı Olmaz
Buranın Gelişmesini Beklemek Yerine Giderim MELBOURNE'e Hayatımı Yaşarım
yani senin dediklerine harfiyen katılıyorum sadece yaşamak istediğim şehir farklı
Hiçmi iyi tarafı yok oradan bakıldığında dünyanın en güzel ülkesi oradan konuşulduğunda en iyi ya§anacak ülke.
Ama uzaydan bakıldığında dünyanîn en geri kalmış ülkesi. orada kara sineklerle kurtlar güzel yaśıyor geri canlılar cehennemi yaşıyor türkiyede bütün yaşam (dogma)
evet ayrılmak istiyorum. ama nereye gideyim her yer aynı bk. her yerde savaş, siyasi çıkar, menfaatçilik... marsa gitsem 25 yıl sonra oraya da gelecek insanoğlu
Atatürkten dolayi gurur duyuyorum Ne mutlu Türküm diyene diyorum, ama bu tayip basimizda oldugu surece yabanci damat bulup burayi terk etmeyide dusunmedim degil :/
Ben sevmiyorum Vergiler çok fazla gelir çok düşük yaşam Standartları çok düşük ben İstanbul'da yaşıyorum İstanbul'da insanlar çok kötü ve artık Türkçe yazı görmekte zorlanıyorum
Yaşanmaz valla benim gitme planlarım var her yıl türbanla Kürt açılımını dinleyemem :D
Hollanda, İsviçre, Danimarka, İzlanda gibi kadın, çocuk ve yaşlılara değer veren, büyük sınıf farklılıkları bulunmayan, refah seviyesi yüksek bir bir yerde yaşamak isterdim. Kadın olduğum için erkeklerin üstümde hak iddia etmeye çalıştığı bir ülkede değil... Zaten burada ne adam gibi eğitim, ne sağlık sağlık hizmeti alıyoruz; üstelik halkın kesimlerine eşit davranılmıyor ve sosyal yaşamımızı öldürmek için herşeyi yapıyorlar. Orada gidip kasiyerlik yapsam burada olduğumdan daha mutlu okurum.
Ben İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyorum ancak okumadaki tek sebebim İngiliz edebiyatını sevmem ve mezun olduktan sonra yurtdışı programlarıyla istediğim çoğu ülkede çalışabilicek olmam. Yoksa zaman kaybı
O zaman onun üzerine yoğunlaş ki kaçabilesin. Burada yaşanmaz
İlköğretim yıllarımdan beri İngilizceye meraklıydım, kendi kendime çeviriler yaparken gelişti.
O da senin azmin öyleyse, yine iyi yapmışsın. Ayrıca ben yukarıda ABD'den bahsetmediğim gibi ve senin sosyallik anlayışın avmlerden ibaretse bilemiyorum.
@AcayipKız benim ne yazdığumı okumadan burada bana laf etmeye çalışıyorsun, orada sosyal yaşam yazdığımı görmeyecek kadar kör müsün? İkisi tamamen farklı şeyler. Ki sosyal devlet anlayışının temeli adelettir, bizde o da yok.
@merilini-9
Kendisi haksız
sosyal devlet değil , açık açık sosyal dedi , sosyal diyince insanın aklına sosyalleşmek gelir
Benim yazdığım sosyal yaşam, sosyalleşmekle ilgili olduğu için benimde aklıma direk o geldi. Ancak Türkiye'de ikiside olmadığı için sorun yok, İskandinav ülkeleri iyidir.
@merilini-9
Yani
Türkiye Çok güzel bir ülke, Ama sadece yaşadıgım şehiri sevmıyorum başka sehırde de yasasaydım gene burayı sevmezdim :) Türkiye ülkesini sevmiyor olabilirsin Ama toplum sosyal medya da vs. ortamlarda Bunu dile getirmen Ülkeyi daha berbat hale getirir yani başkalarının açısından..
Kayseri
Ülkem herseyiyle muhtesem ama icinde ki insanlar yuzuden burada kalmak istemiyorum daha fazla. Bu sene sonuna dogru ilgiltereye gitmeyi planliyorum bakalim neler olacak ;)
Ben Buraya Gidicem
cms.travelstart.com/.../...uare__New_York_City.jpg
------------------------------------------------------------
Arada Kumar Oynamaya Giderim Las Vegas'a
14 Yaşından Beri Meraklıyım Programlama Diline , Bunun Üzerine Bilişim Bölümü Olan Liseye Yani Meslek Lisesine Gittim (Türkiye'de Eğitim Bu Halde )
14'de İngilizce Falanda Yaptık , Yani 14 Yaşından Beri Düşünüyorum , Kesin Şeyler Var Tabi burada Yazmıyim , Buradan Gelen Paraylada , Belki Teknolojik Alet Üreten (Apple , Samsung v. s) bir Çok Uluslu Şirket Kurabilirim.
Çünkü Oda Meslek Lisesinden Fırlamış , Geçen Hayat Hikayesine Baktım Dedim Bu Benim
Şu Videoya Bak Anlarsın Erkek Hareminde Okumayı :D
https://www.youtube.com/watch?v=KVbq8iErxMs (Orta Kapının Arkasında Oturan Üçlünün Arkasındaki Pencere Kenarına Dikkat Et)
Yemin Ediyorum Burası Benim Sınıfla Aynı
www.resimbul.com/.../...se-fotograflari-25437e.jpg
Var.. Sebepleri klavyeyi eskitir.. Almanya ya da İskandinavlardan biri olursa iyi olur
katiliyorum sana. turkiyeden ve zihniyetinden nefret ediyorum. imkanim olsa durmaz giderdim.
Ben bu ülkeden değil halkından nefret ediyorum. Toplasan en fazla %15 düzgün insan çıkar. Gerisi potansiyel İŞİD militanı. İmkanım olsa Yeni Zelanda da yaşamak isterdim.
Zaten asıl Türk evladı bu ülkenin eksiklerini görüp kaçmak yerine buraya nasıl faydalı olurum neler yapabilirim diye düşünür. Herşeye rağmen Türk olmaktan ve Türkiye'de, memleketimde yaşamaktan gurur ve onur duyuyorum. Bende Amerika'ya gitmeyi bir süre orada yaşamayı düşünüyorum ama Amerika'ya faydalı olmak için değil döndüğümde ülkeme vatanıma toprağıma kendi insanıma faydalı olmak için.
Tek kişiyle ülke kurtarılırın en büyük örneği Atatürk'tür zaten. Ben bu ülkeye bu devrimleri yapamam tek başıma nasıl yapıyım diye çekip gitseydi olur muydu? Olmazdı. Oda tek başladı herşeye okudu ilim bilim öğrendi hayallerini gerçekleştirmeye başladı yaptıkalrıyla tüm halkın güvenini kazandı. Sen ve senin gibiler ''tek başına dünyamı kurtarılır'' diye korkakça sözler sarfettiği sürece zaten bir şey olmaz. Ama ben ve benim gibiler var olduğu sürece zaten sizin gibilere de ihtiyaç yok.
İstediğin yerde dilediğin rahatlıkta yaşabilirsin. Ama ben bir gün yaşlandığımda arkama dönüp baktığımda ''Bu ülke için neler yaptım?'' dediğimde yaptığım, bıraktığım anıları hatırlamak isterim.
Bu kafayla bir şey yapamazsın zaten rahat ol :)
Sana sadece gülüyor ve daha da cevap vermiyorum 😄
Kvn_Jcksn ya bırak Allah aşkına bu ülke için ne yapmış olabilir LDNDLDDBDKDB kıçından uyduruyor işte
Zaten senin gibileri Abd ye almazlar yobaz bir ülkeyi kurtarmaya çalışmak enayiliktir
Hiç bir şey olmuyor ehüg bir ekran kartını bile alamıyoruz hıh iş ilanlarındaki deneyim saçmalığı yüzünden işe de başvuru yapamıyoruz hıh artık küstüm Almanca ögreniyorum 4 ay sonra kapılarını çalıcam hıh 😭 yabancı bir adam 200 euro bozdurup hıh gece kulübleri alışveriş yapıyor hih ben oysa bir yeni mezun olmama ragmen bir işe bile başvuramiyom hih küstüm artik😭😭
Evet ben nefret ediyorum ve bu nefretim çok eski, gezmeye başladım beğendiğim yerde de kaldım. Türkiye kadar rahatsız sıkıcı boğucu cahil mutsuz basiretsiz bir ülke de görmedim. Cennet diyorlar şaka herhalde. Çok güzel ülkeler var dünyada. Bunlar Amerika falan da değil yani, cahiller dünyayı Amerika'dan ibaret saniyorsa kendileri bilir, ben memnunum kadın olarak da özgürüm çocuğumu da o kanka okuluna vermem.
newyorktan yaz bıze bırader.. ben memnunum vatanımdan.. sevmeyenı zorla tutmuyoruz buyrun sınır kapıları acık ve gayet cok...
Tamam sen şimdi kapa bu konuyu onlar sizi arayacaklar.
Valla onlardan eğitim aldım kendi ülkeme katkıda bulunmayı tercih ettim..
Bu ülkeyi terk edecek bir neden değil evet bazı iyilikler bize kötülük olarak dönüyor olabilir ne yapalım sınırdışımı edelim senin yabancı diye savunduğun ülkeler Türkiyenin yaptığı insafı asla yapmaz seninde paran olmasa yüzünede bakmaz...
ben türkiyeye gelmek istiyom baskalari da kacmak istiyo ordan :Dne garip
Türkiye güzel fakat insanlarının zihniyetleri si. kilesi.
İstemiyorum burayı gidiyorum zaten.
İngiltere.
ABD ne güzel. Severim neresi ne için?
Cali yi tercih ederim encino da bir evimde olsa off
Ülkeyle alakalı değil , lakayt , cahil , serseri ve barzo insanlardan nefret ediyorum. Maalesef ülkemizde bu arkadaşlardan fazlasıyla var
Dünyaya bir daha gelsem en son tercih edeceğim ülke Türkiye olurdu.
şu kocaman dünyada sonsuza kadar rahatsız edilmeyecek bir yere gitmek isterdim ülke farketmez :D
Ah vatan demiş.. Sen vatanı gurbetcilere sor. Türkiyedekiler değerinden anlamiyo..
Canakkaledekiler yetmezmi anlatmaya
Allah büyük, ömrümüz varsa görürüz. Üretmek yerine sen kacmayi seciyorsun. Kendinle celisiyorsun
İstanbul : Dünya'nın başkenti. Dünyada coğrafi konumu müthiş ve rakibi yok. Hangi ülke için bu kadar kan dökülür ki. Yok olmamız için her şeyi yaptılar ama yıkılmadık ve en iyi ülkelerden biri olduk daha da ilerleyeceğiz. Türkün türkten başka dostu gerçekten yok. şimdi s. git
Sen ne buluşunu isterdin bu ülkenin?
Hayır soyle bende bilmek isterim
Kullandığın telefon bindiğin araba donunu yıkadığın çamaşır makinesi falan hep gelişmiş ülkelere ait siz yobazsınız yıkıldınız hem yıkılmayada devam ediceksiniz dünyanın başkentinde bomba patlıyor ulan taksimde merkezinde nyc ye bak birde sen tüm olanaklar var
Birader maddi durum nasıl iyi , orasını anlamadım ben
Turkiyeden degil de icindekilerden nefret ediyor. Yoksa devlet ebed muddet
Vatanımdan memnunum. Türküm diyenleri görüyoruz yorumlarda, at kafaları savaş çıksa ilk kaçıcak kişiler bunlar da.
E:Fırsat olsa dakkasında giderim :D
Türkiye'de insanlar olmasa aslında çok güzel bir yer...
ülke güzel ama zihniyetler hep kötü oldu... açıkçası insanları bıktırdılar resmen
Bence sen türk değilisin cünkü daha türkçe yazamıyosun türk olsan kopamazsın senin tohumunda bir gavurluk var :D:d:
Hahahhahaah kuduruyo yobazlar
İnsanların gerikafalılıkları yüzünden ayrıca ülke ekonomisinde dünyada son sıralardayız sürünüyoruz burda
Türkün Türkden Başka Dostu Yoktur..
Osmanlıyı karıştırmaya gerek yok..
2. sınıf insan muamelesi görde başka ülkede aklın başına gelsin... gurbet gurbet dedikçe
Beğenmeyen defolup gidebilir kardeş tutmuyoruz kimseyi
New York City dediğin yeri neden seçiyorsun peki?
gittin mi daha önce?
okk
yok Amerika gideeğim en son yerlerden buradan ayrılmam daha iyi.. Finlandiya düşünüyorum
beğenmeyen s. olup gidebilir yol orda bu vatanın ekmeğini yemiyecekler sınırlarında yaşamayacaklar ozaman.
yedikleri kaba pisleyen köpekler...
Gidemiyoruz eşek seni pasaportun b*ktan beter
Vatan? Millet? ata? Bunlar nedir yahu daha iyi bir yasam için ülke diyistirmek ahmaklik diyilmi
2015 genel seçimlerinden sonra karar vereceğim..
Nefret etmiyorum, ama okul bitince gideceğim.
AAAAAAAA
Nefret edilecek bir sebep yok..
De get bekleme yapma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar