1 yıl1. Regl sancıları
Kadınların çoğu adet döneminde ağrıyla baş etmek zorundadır. Hatta dünyadaki kadınların %10'u dismenore denen sancılı adet görürler. Bu sancı o kadar şiddetlidir ki, kadınların 1-3 gün boyunca iş yapamayacak durumda olmalarına sebep olur. Ağrısının yanında, sürekli "arkama geçti mi?", "ped var mı?", "pedimi değiştirmeliyim" stresi de cabası.
2. Toplumdaki Kadın - Erkek Eşitsizliği
Hem çocuklukta hem de yetişkinlikte bu eşitsizliği görüyoruz. Erkek çocuk daha serbest yetiştirilirken, kız çocukları genelde daha sıkı yetiştiriliyor. Bunun en güzel örneği tabii ki de erkek çocukların eve daha geç gelme şansı varken, kızların eve daha erken beklenmesi. Bir nevi kız çocuk küçük yaşta eve kapatılıyor ve daha sonra bu "kadının en önemli işi anneliktir" denilerek yeniden üretiliyor.
İş hayatında da erkekle-kadın aynı pozisyonlarda olsalar dahi kadınlar erkeklerden daha az maaş alıyorlar. Üstelik belli bir yerden sonra kadınların şirket içindeki yükselişi engelleniyor. Bununla beraber, işe alımlarda erkeklere çocuk sahibi olmayı düşünüp düşünmediği sorulmamasına rağmen (çocuğa baba da bakacak olabilir oysa) kadınlara bu soru yöneltiliyor ve bu sebeple işe alınmama durumuyla karşılaşabiliyorlar.
3. Tecavüz, Taciz ve Şiddet
Bunu açıklamaya gerek bile görmüyorum aslında. Her gün televizyonda veya gazetelerde bu tip haberlere rastlıyoruz. Bunun için diyebileceğimiz belki de şiddetin ve tacizin sadece fiziksel olmadığı, psikolojik ve sözel de olabildiği. Birine "sen kadınsın beceremezsin" denmesi bile şiddetin bir örneği oysa.
4. Giyim
Evet, giyim. İş yerinde makyajlı, güzel giyimli kısacası "prezentabl" kadınlar isteniyor. Bu kadınlar aynı zamanda toplu taşıma kullanıyor ve bazen de işten geç çıkıyorlar. Sırf bu nedenle yanında ayrıca kıyafet taşıyan ve evden gelirken ya da eve giderken daha kapalı kıyafetler giyen kadınlara rastlamak mümkün. Lakin, ben hiç bir erkeğin böyle bir sorunla karşılaştığını görmedim.
5. Beklentiler
Bir kadından sadece kadın olduğu için beklenen şeyler olduğu bir gerçek. Örneğin sırf kadın olduğu için iyi yemek yapması ya da ev işlerinden anlaması bekleniyor. Belli bir yaşa geldiğindeyse anne olması. Bunlar masum gibi görünse de aslında kadınlar üzerinde psikolojik baskı yaratan durumlar. Bunları gerçekleştiremeyen kadınlarsa ya dışarıdan "ne biçim kadın" denilerek yaftalanıyor ya da kendini "eksik kadın" olarak hissediyor.
Kadın ve erkek eşittir. Bir ülkenin gelişebilmesi için öncelikle kadınların toplum içindeki değerinin ve statüsünün yükselmesi gerekir. Kadınlar erkeklerden aşağı değildir. Bizler sadece erkeklerin kurduğu bir düzende, erkeklerin egemenliği altında yaşıyoruz ama hiç bir şey sonsuza kadar sürmez ve her şey değişebilir!324 Yorumla- 1 yıl
He he
Soran1 yılDuygu harika açıkladın eig vermesem seni seçerdim eline kolına saglık
- 1 yıl
Daha önce okuduğum bir şeyi kopyala yapıştır yaptım sadece yinede teşekkürler ama bende böyle düşünüyorum katılmadığım birşeyi atmam zaten.
- 1 yıl
Hiç umrumda değilsin biliyor musun istediğin kadar konuşabilirsin. Sizin gibiler laftan anlamaz o yüzden hiç kendimi yormayacağım bile.
- 1 yıl
😅😅😅😅😅
- 1 yıl
😂😂😂☺☺☺teşekkürler
- 1 yıl
Anlamanı beklemiyorum zaten...
- 1 yıl
Sen hiç tacize, tecavüze uğradın mı? Akşamları korka korka evine gittin mi? Yolda yürürken ya. vşayanlar oldu mu? Bunu giyemezsin dedi mi ailen hiç? Sevgilinden, eşinden dayak yedin mi hiç? Sırf kızsın diye ailen ayrımcılık yaptı mı? Kanamadı diye ilk gecede sokağa atıldın mı hiç? Sen elinin hamuruyla erkek işine karışma dendi mi hiç sana? Sen kadınsın bu işi yapamazsın dendi mi hiç sana?
Sayıyım mı daha? - 1 yıl
Ben de sana yuzlerce ornek sayabilirim. Ben sunu anlamiyorum sadece neden sidik yaristiriyoruz alttaki yorumumda saydim zaten. Ben diyorumki sana savasa gidip catismada geberip gidiyoruz. Sen bana 1. maddede adetinden bahsetmissin. Ayrica sana bir sorum var hanimefendi siz hayatinizda kac kere erkek oldunuz? Erkeklik hakkinda tecrubeniz nedir. Ben bi erkek olarak hicbir zaman hayat kadinlara kolay instagrama giriyorsun acik sacik fotolar paylasip sponsor alip para aliyorsun demedim mesela.
- 1 yıl
Regl ağrısından günlük işlerimizi yapamaz hale geliyoruz yeri geliyor hastanelik oluyoruz ve biz bunu her ay birer hafta yaşıyoruz.
Senle sidik yarıştırmaya bir merakım yoktu benim ama sen başlattın.
Demede zaten, benide o *rospularla karıştırma. Hayatımda hiç öyle bir şey paylaşmadım. - 1 yıl
Sana oyle bir sey paylastin demedim. Ancak sidik yaristirmayi madde madde siralayarak sen baslattin. En sona da kadin erkek esittir yazmissin. Bugun asker kaydini yaptiriyorum o zaman okey misin? Ertesi gun insaatada yollayacam seni. Madem esit oldugunuzu idda ediyorsunuz bundan sonra cikan catismalara silahinizi kusanip sizde gideceksiniz. Maden ocaklarinda siz calisacaksiniz. Evlenme teklifini bazen siz erkege yapacaksiniz. Madem esitiz?
- 1 yıl
Ben sadece soruyu cevapladım. Birisi yazsında onunla sidik yarışına gireyim diye madde sıralamadım.
Bana uyar. Ben yaparım bu dediklerini. Çıt kırıldım bir kız olmadım hayatımda hiç. Sen git k. okoşları ikna et. Onların geleceğini sanmıyorum. - 1 yıl
Beni tanımıyorsun o yüzden bunları yapabilecek güce, yeteneğe ve azime sahip olduğumuda bilmiyorsun o yüzden bana yalan söyleyen biri muamelesi yapamazsın.
- 1 yıl
Duygu boş ver Arkadandayiz biz senin kendi kendine yazıp kendi kendini onaylıyor kendi hemcinsin desteklemiyor demiş sonuna kadar arkandayiz. Sanırsın hepsi cepheye gidip savaşıyor gibi algı yaratmış. 30 milyon erkek nüfusu askerliginde catismiyor bile. Ne savaşı yiyip içip yatıyorlar.
- 1 yıl
Teşekkürler🙏☺🌸
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılAdet derdi yok, ar namusuna laf edenleri yok erkektir yapar deniliyor kadına gelince hayat kadını, çocuk doğurma dertleri yok doğum sonrası çatlak sebum dertleri yok. Kıl tüy dertleri yok çoğunun çünkü toplum yine kadına yüklüyor bunu. Evlense kocasının tarafıyla uğraşacak uğraşmazsa cilvesiz kadın ama erkeklerin aklına gelmez bir gün de acaba yorgun mudur bir şey mi yaptım da uzak benden diye. Ev işleri kadının elinde erkek işine gelmeyince ben eve para getiriyorum der aradan sıyrılır. Kadın aldatılır ama suç erkeğe değil kadına atılır niye elinde tutamamış, kadın geç saatte yolda yürüyemez lafı sözü geçtim taciz tecavüz en olağan şey çirkin bakışlar rahatsız edici sözler de cabası. Daha bir sürü örnek sayarım burada erkeklerin de derdi vardır hayat zordur onlara da belki ama kadınlar kadar değil kusura bakmayın beyler.
129 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYaşamadan küçümsemen normal sizin gibilerden de bu beklenir.
- 1 yıl
Sizin çevrenizde erkek arkadaşlarınızda enteresanmış eğer ilerdeki eşinizin ailesiyle uğraşıyorsanız bu sizin sorununuz ama evin içinde iki kişi yaşıyorsa dertleri sorumlulukları paylaşmak demekitir bi işe gidip geldi diye akşama kadar yatamaz sofrayı toplar elinden geldiği kadar etrafı toplar ama genel anne babalarımız amaaan sen bişeye dokunöa biz yaparızcı oldukları için yaptığımız işleri beğenmeyip saçma sapan şeylerden iğneleyici laf sokup daha sonrada yaaağ hiç bişey yapmıyo buu derseniz haksızsınız laf sokmadan iğnelemeden anlatırsanız yaparız anlıyorum böyle birini bulmak zor düzgün sorumluluk alan birini bulmak ama imkansız değil hala varlar eve gelir yemek yapılcaksa yaparım temizlik yapılcaksa yaparım
önemli olan birnirinize hayatı kolaylaştırabilmek
Ama değerimiz bilinmiyor zaten yapıyor birileri deyip karşı tarafta hiçbir şey yapmazsa ozaman işler değişir
Cevap sahibi1 yılBen öyle olan tiplerden bahsediyorum zaten, benim karşı olduğum şey ev işinin kadının görevi gibi algılanması yoksa tabiki ev içinde birbirlerini anlayıp iş ortaklığı olabilir kadın da erkek de çalışıyorsa akşam eve gelince kadından beklememeli beraber yapılmalı. Erkek çalışıyorsa da akşam gelince kadından bir şeyler beklememeli ona dışarı işi zorsa evdekine de ev işi zor anlatmaya çalıştığım şey bu.
Cevap sahibi1 yıl@haoren asla öyle değil olmamalı ben evlensem eşim de çalışır bende çalışırım ev işi de beraber olur, eve para getirmek de öyle ama erkek çalışıyorsa ve bundan gocunmuyorsa eve para getiriyorum diye de laf yapamaz kusura bakma aynı şekilde kadın da öyle. Bir de eşinin çalışmasını istemeyip eve para getirince laf eden tipler var onları adamdan saymıyorum bile.
- 1 yıl
@cevap sahibi S*ktr git ordan süzme k*aşar o*rspu erkeğin çektiği zorluklar ne biliyor musun ki konuşuyon? Doğu Anadolu'da mayına basıp kolu bacağı kopan kim? askerler ya da işçi ölümlerinin ya da işçi kazalarının gerçekleştiği en çok yerler neresi? inşaat yerleri ya da madenler ya da bir fakir adamı neden kimse sevmez ya da umursamaz? Başarılı olmadığı için
Cevap sahibi1 yılYalnız ben ölümden bahsetmedim burada kadınların hayatının zorluğundan bahsettim. Askerlere saygım sonsuz ben burada senin gibi edepsizlerin yaptığı eşitsizlikten bahsettim her şeyi kadına yıkmanızdan bahsettim. Ayrıca fakir adam sevilmez diye bir şey yok benim çevremde çoğu kadın fakir adamlarla evli hiçbiri de şikayetçi değil. Fakir olmak kadının da yaşayabileceği bir şey ayrıca sadece siz erkeklere özel değil. Hem bu anlattıklarının hepsi işle alakalı tek derdiniz buysa ben yine kadınlardan fazla bir derdinizin de olduğunu düşünmüyorum.
Ben bu soyledigine kesinlikle katılıyorum hayat erkeklere kolay. Şu an hem erkekler hem kadın kadınlar çalışabiliyorlar. Erkekler çalışıyorlar eve geliyorlar yorulduk diyip yatıyorlar. Kadınlar çalışıyorlar eve geliyorlar yorulduk diyip yatamıyorlar çamaşırlar bulaşıklar yemek sofrayı topla kaldır bunların hepsine kadın koşuyor ve kadın birkaç parçaya bölünebiliyor. erkekler sorumluluk almayı sevmiyor yapamam diyor zaten ataerkil bir toplumuz onun için erkekler için hayat daha kolay
13 Yorumla- 1 yıl
Bekarım ama evlensem eşime yardım ederim herkes aynı değil. Eğer ikimiz çalışıyorsak şartlar eşit olmalı. Ama çoğu kadin, Türk erkeğinin hepsini aynı zannediyor. Ve büyük yanılgıya düşüyor...
- 1 yıl
S*ktr git ordan süzme k*aşar o*rspu erkeğin çektiği zorluklar ne biliyor musun ki konuşuyon? Doğu Anadolu'da mayına basıp kolu bacağı kopan kim? askerler ya da işçi ölümlerinin ya da işçi kazalarının gerçekleştiği en çok yerler neresi? inşaat yerleri ya da madenler ya da bir fakir adamı neden kimse sevmez ya da umursamaz? Başarılı olmadığı için
- 1 yıl
Tam tersi erkeklerin sorumluluklarını saymaya kalksak sayfa dolmaya yetmez
1 yılTam tersi. Boş konuşma burada. Her türlü ayrıcalığı ve üstünlüğü size veriyorlar her konuda. Halen daha mağdur edebiyatı yapıyorsun. İnşallah o üstünlükleriniz alınır. Kadınlara dünyayı versen uzayı ister. Hiçbir şey vermeyeceksin ki şükretmeyi öğrensin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılKolay değildir
00 Yorumla
1 yılSu hayatimda sayisiz kere bir koseye oturup aglamak istedim. Ama en dayanilma zamanlarda bile gidip gizli bir kosede sessiz sessiz agladim.
Sen hic bir erkegi hungur hungur aglarken gordun mu? Hic arkadaslarinin teselli ettigi gozleri aglamaktan kizarmis bir erkek biliyor musun?
Cok nadirdir bu. Cunku guclu olmak zorundasin. Birileri cigerini sokuyor bile olsa, erkek dedigin aglamaz ya...
Saysam site patlar.
Bu hayatta sadece cahil ve suursuzlarin isi kolay. Onun da kadini erkegi farketmiyor.
85 Yorumla- 1 yıl
Kim demiş erkek ağlamaz diye! Ne kadar da aşağılayıcı bi cümle!!
- 1 yıl
@pamuklu_seker Ben demiyorum. Kadinlarin hayatini darlayan toplum diyor. Kadinlarin cogu gormuyor diye o toplum erkekleri darlamiyor degil anlaminda sadece bir ornek verdim. Saysam site patlar dedigim de diger ornekleri saymaya baslasam anlaminda.
- 1 yıl
Ben anladım zaten ne demek istediğini. Sitem ettim sadece. Toplumun saçma düşüncelerini aklım almıyor!
- 1 yıl
3'ten fazla insan yan yana geldi mi zeka seviyesi hizla dusmeye basliyor genelde :D
- 1 yıl
Bu arada cidden öyle...
1 yılHayat kadınlara güzel kadınlarımız genelde sorumluluk almaktan kaçındıkları için tıpkı küçük kız çocuğu gibi olmak istiyorlar hayat erkeklere zor ve acımasız bir erkek kadınına yaşama imknaı sağlaması lazım iken kariyer mal mülk statü sorumluluk lar sağlaması gerekirken bir kadının kadın olmaktan başka sorumluluğu yoktur bir kadın bir erkek 35 yaşında olsun erkege bunca zaman ne yaptın araban evin statün geleceği sağlayabilme konusunda neler yaptın diye hesap sorulurkenn. Bir kadın 35 inde hiçbir vasfı olmasına gerek yok sadece yaşı geçtiği için evde kaldığı muamelesi görür eskiden kadınlarımız çok zorluklar çekerdi şimdiki kadınlar değil makineye elbise atıp onu sermeyi yük görmek ilgisizliği ile ilgili problem yaşadığında yuvasını dağıtacak duruma getirmek kadınların yaptığı davranıştır eski kadınlar baş tacı ama yeni nesil kadınlar bence beceriksiz
00 Yorumla
1 yılBence hayat erkeklere kolay ya da kadınlara kolay diye bir şey yok.. Hayat bazılarına daha kolay, daha güzel ama şans. Kadını erkeği yok. Bazıları daha zor hayat yaşıyor. Maddi ya da manevi. Kadın ve erkek olmakla alakası yok bence hayatın kolaylığının...
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Aslinda öyle değilde, işte maalesef Ailesinden Kadin ve erkek işi ayirana kolay... Kadin'da calişsin yinede ondan mutfak işi sorulur, cocuk bakimi desen aynisi ama dediğim Esinle sadece evli değilde birlikte yasamayi tercih edenler ise erkek icin kolay diyemem
30 Yorumla
1 yılNe şakoo bunu yazman saçma olmuş kız olduğunu düşünüyorum ve şöyle söyleyeyim asker/sünnet vs zor değil bunu söyleyenler yalan söyler erkekler eşi ve çocukları mutlu olsun diye birçok şeyi kolay ve basit gösterirler içlerinde volkanlar patlar yıldırımlar çarpar ama size gülümserler o gülümsemenin. Altında neler yattığını bilseniz sizde üzülürsünüz ve işler öyle kolay değil bir çöpçü/YKB (yönetim kurulu başkanı)/asker/öğretmen hepsinin kendine göre zorlukları var her şey dışarıdan göründüğü gibi olsaydı keşke ama size çok basit geliyor demekki
10 YorumlaKizlar madde madde siralamis anlamadim sidik mi yaristiriyoruz? Yaristiriyorsak yazalim.
-Mayina basip kolu bacagi parcalanan kim?
-Insaat kazalarinda olenler kimler?
-Maden kazalari?
-Okuyup adam olma zorunlulugu?
-Cinayete kurban gitmede acik ara farkla biz ondeyiz.
-Yasam omru:Erkeklerin daha kisadir. Kadinlar erkeklere gore daha uzun yasar.
Ne yani simdi ben bunlari yazinca cok mu havali oldum. Neyin sidigini yaristiriyoruz burada anlamadim
00 Yorumla
1 yılAynen kanka kesin öyledir amwq
2 ev işi yaparsınız Sanki Koç Holdingi idare etmiş gibi pazarlarsınız bunu; bizim para kazanma stresinden, sizin gibi arızalı bir insan türünü idare etmekten iflahımız zikilir ama hayat size zor...
1 hafta erkek olarak yaşayın Depresyondan çıkamazsınız
00 YorumlaSabah istediği saatte uyanıp, öğlene kadar kahvaltı ve müge anlı izledikleri, yemek ve temizlik bitince Esra Erol izleyip eşlerini bekledikleri,
Canının istediğini internetten sipariş edip, çarşı AVM gezip alışveriş yaptıktan sonra arkadaşları ile kahve keyfi yaptıkları için
Olmasın (!)00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Heh yeni modamız bu erkekler için hayat kolay kim diyor onu o lafı çıkaran kesin erkek düşmanı erkeğinde kadınında hayatta işi zor lafa gelince ayrımcılık olmasın diyorlar ee şimdi ayrımcılık var burada hayat kadına da erkeğe de zor kadın çalışıp erkeğe bakmak zorunda değil ama erkek çalışıp kadına çoçuğuna bakmak zorunda bir erkeğin ailesine bakamaması ne kadar zor bir durum he şerefsiz olanınına da diyecek bir şey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayat erkeklere kolay mı? Bence hayatın kolay olmasının cinsiyetle alakası yok. Senin etrafındakiler öyle olabilir. 34 yaşımdayım bu yaşa nasıl geldiğimi bir ben bir Allah bilir ama inşallah inanıyorum ki bundan sonra güzel olacak. Lütfen genelleme yapmayalım. Cevaplarda erkeklerin şu derdi yok bu derdi yok işte ev işi yapmaz lef edilmez şu olmaz bu olmaz. Bence dönüp kendinize ve seçtiğiniz erkeğe bakın doğru insanı seçebildim mi diye sorgulayın derim. Ayrıca hiç bilinmese de erkeğinde namusu vardır. Tabii günümüzde bırak erkeği namuslu kız bile yok. daha neler yazarım da neyse
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNerede kolaylık söylesene
lise biter üni kazandın mı
üni biter askerlik ne zaman
askerlik bitre iş ne zaman
iş olur ne zaman evlencen
herşeyi halletmen beklenir evlenirken tüm parayı sen ver
boşanırsın para ver
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAbi bi kere rahatça cinsellik yaşayabilirler zar derdi toplum baskı derdi yok evlilik derdi yok falloslama derdi yok🙄🤣🤣 28 yaşına gelmiş bekar erko evde kaldım diye yanıp tutunamaz ztn erkoların evlenme yaşı 30-35 ama 25 yaşından sonra kızlar yanıp tutuşmaya başlar çübkü cidden 25 ten sonra kadın evlenme yaşı artıyor 25 e kdr olmadıysa zor of her şey erkeklerden yana toplum bile!
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAynen o kadar kolay ki. Oku, iş bul, 3 kuruş maaşa 12 saat çalıs. 25 yaşını geçtiysen ve parasizsan öl zaten. Kadınlara yaklaşırken 100 defa düşün. Çünkü red yiyip abaza olarak görüleceksin. İlişkiler bu kadar ilkel boyuta geldiği için yalnız kal. Daha neler neler..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılpehhh. Böyle düşünerek daha da dibe sokuyorsun kendini. Sen baskı altındasın erkek olsan özgürleşeceğim sanıyorsun birde erkeklerin yükünü sırtlayabilecek misin. İnsan arada bunları düşünebilir yorulduğunda isyan etmek herkesin hakkı. Bir sonuca götürmez ama seni
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
u 1 yılÖylemi düşünüyorsun bindiğiniz arabaları evleri erkekler yapıyor sen bir kadının ev yaptığını ya da araba yaptığını duydunmu hayat erkeklere daha zordur unutma..
16 Yorumla- 1 yıl
Yuvayı dişi kuş yapar güya
- 1 yıl
@küçüksoğan o hazır yuva ama şu dünyada ne yapıliyorsa erkekler yapıyor zor olanları kadınlara sadece kullanmak kalıyor
- 1 yıl
@Cendere1910 araştırmalara göre zor işleri erkekler yaptığı için kadınlar daha uzun yaşıyormuş
- 1 yıl
@küçüksoğan doğru kadınlar 90 yaşını görüyor erkekler 60 sonra ölüm çanları
Soran1 yılAynen kanka hic kadın mühendis yok senin mağaranda
- 1 yıl
İşte bak onu bile anlayamamıştım kapasite yok ne diyeyim senin ben mağarana bırakıyorum orada yaşa
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Erkek olmanın da zorlukları var elbette bize göre rahat oldukları konular olsa da. Erkek adam gülmez, oynamaz. gibi duygularını bastırarak büyütülüyor çoğu erkek.. Bu yüzden eşine , çocuğuna bil sevgisini hala gösteremeyen adamlar var..
00 Yorumla
1 yılErkeklerinde işi zor. Ev geçindirmek zorundalar. Sünnet oluyorlar. Askerlik yapıyorlar. Nafaka dertleri var vs. Kisacasi bizede zor onlarada
32 Yorumla- 1 yıl
Helal valla bizi anlayan bir kadınsın
Hayret ettim şu an 😂 - 1 yıl
@Hassas_Dokunuşlar sen kimsin neden salça oluyosun mesajlarima
Cidden öyle ya akşama kadar çalışıyorlar 5 6 gibi gelip sabaha kadar dinleniyorlar sonrada dünyanın yükü sırtlarındaymış gibi davranıyorlar. Oysaki kadının mesaisi hiç bitmiyor
10 YorumlaErkeklerin derdi bi calisip para kazanmak
Bide işsiz olduklarinda dertdeler etrafi baski yapar
Bide ailesini karisina bakmakda korumakda yukumlu bunlarin tek derdi tasasi bu dunyada00 Yorumla
1 yılİki tarfında kendine göre zorlukları var, erkeklere kolay kadınlara zor veya kadınlara kolay erkeklere zor diye bir şey yok. böyle düşünüyorsanız çevrenizdeki erkekler muhtemelen sorumsuzlar veya siz tam empati yapamıyorsunuz çünkü kadınların ne gibi dertleri olduğunu biliyorsunuz az çok tahmin edebiliyorsunuz ama erkeklerin ne düşündüğünü ne gibi dertleri olduğunu tahmin edemiyorsunuz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 436 cevap paylaştı. Bu ne saçma bi soru😅😅😅 erkeklerede zor neresi kolay hayat herkese zor siz kadınlar 2 zorluk çekiyosunuz diye sadece bizmi zorluk çekiyoruz sanıyosunuz
00 Yorumla
1 yılSen öyle zannettiğin için. Ataerkil zihniyetle dini kullanarak üstünlükleri ellerne almalarına izin verildiği için , birde kas kütleleri fazla olduğu için
00 YorumlaHayat herkes için zor. En ağır en pis işlerde de erkekler çalışıyor. Daha bu işin okulda askerde yaşanan şiddet boyutu var. Özetle kızların hayatı da zor, erkeklerin de.
00 Yorumla
1 yılBu soruya cevap dahi vermeye tenezzül etmezdimde ! Şöyle bir görsel bırakyım dedim
04 Yorumla- 1 yıl
Evet bu doğru ama bunun nedeni sizin bizden daha çok çektiğiniz değil de sıkıntılarınızı içine atmanız bende senelerce derdimi içime attım ve daha kötüleştim şimdi arkadaşımla paylaşıyorum ve daha iyi oldum
- 1 yıl
@paptya007 başka bir kadın psikolog şöyle demişti. Bir kadın hiçbir erkek kadar yalnız kalmaz kalsa depresyona girer intahar eder! Yani öyle işte
- 1 yıl
Ben yalnızım ama neyse size laf anlatanda zaten kabahat
- 1 yıl
@paptya0077 arkadaşlarıma anlatıyorum demedin mi şimdi sen?
1 yılKanka lütfen şu erko lafının neslini tuketin asırı itici ya
33 Yorumla- 1 yıl
Ya işte akıllı bir türk kızı. Beyler kaçırmayın bu kızı
Gizli Üye(30-35)1 yılHayat.. hiç evlenmemiş ya da evli ve mutlu erkeğe kolay. Siz bu soruyu.. bulursanız 40 indan sonra çocukları da varken boşanmış adama ona sorun. Hayat kadinami kolay, erkegemi. Onlar size çok güzel anlatırlar.
10 YorumlaHayat her iki cinse de yerine göre kolay ve yerine göre zor. Türkiye'de hayat her iki cinse genel olarak zor bunun Erkeği ya da Kadını yok.
10 YorumlaToplum baskısı vs olaylar bize hayatı zorlaştırıyor. Yani aslında hayat erkeklere kolay değil bize zor kızlar
10 Yorumla
1 yılKim demiş kolay diye. Altı üstü bir çift memeniz var. Bütün dert keder ızdırap kendinizde sanıyorsunuz @portakallijole 😝
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı.
1 yıl18 ay boyunca kılık değiştirip erkek gibi dolaşan yazar Norah Vincent yazılarına bakarsan anlarsın hayat kime kolay
10 Yorumla Kolay mı neresi kolaymış ben bilmiyorum kolay tarafını bana yardımcı olsana kolay yaşıyayım hayatı lütfen
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılKim diyor ki kolay olduğunu? Kadınların da erkeklerin de sorumlulukları ve sorunları apayrı
21 Yorumla- 1 yıl
Mantıklı bir kadın işte 😂
Kızım hayat ne erkeğe ne kadına kolay. Hayat kolaysa parası olana kolay olabilir ancak
20 YorumlaHayat kadinlara kolaydır, erkekler sürünür durur, kadın zengin erkek bulur evlenir😁 fakir erkeklere Allah yardım etsin
00 Yorumla
1 yılOnlara her şey kolay değil tâbi ama kadınlar kadar da zor denilemez. Erkekler düz mantık kadınlar labirent gibi çünkü
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı. hiç değil valla her türlü sorumluluk bizde çözüm üretme bizde sorun çözme bizde neresi kolay Allah aşkına 😏
00 Yorumla
1 yılHayat erkeklere kolay değil biz her taşın altına elimizi koyup onları saf dışı kalmaya alıştırıyoruz o kadar
00 Yorumla
1 yılErkeklere de zor aslinda ama cogu beynini kullanmadigi icin kolaymis gibi geliyo. Yoksa onlar da insan.
00 YorumlaErkeklere kolay diyenin kafasına vururum. Zengin koca diye diye ölüyorsunuz sonra erkeklere mi kolay diyorsunuz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 571 cevap paylaştı.
1 yılHiç kimseye kolay değil bunun cinsiyeti olmaz
10 Yorumla
1 yılİnan hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil keşke öyle olsaydı.
10 YorumlaUmursamazlar çünkü, bizi delirtip gidip uyuyorlar her bokta
11 Yorumla- 1 yıl
Puhaha
1 yılErkek olduğu için şeyleri olduğu için her istediklerini kolayca yaptıkları için kafaya bır sey takmadıkları ıcın maalesef bız kızlar çok fazla takıntılıyız etrafımızdaki gereksiz ınsanları atmalıyız hayatımızdan acilen umursamamalıyız
23 Yorumla- 1 yıl
@yupppıyaskkkkk :) bu soruyu bekliyomuş gibisin
- 1 yıl
Sanırım 😃
- 1 yıl
Nedense arada böyle olur salarım kendimi 😂
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Tabi efendim daha önce erkek olduğunuz için kolay olduğunu düşünüyorsunuz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
1 yılNerden biliyorsun kolay olduğunu? Seni bu düşünceye iten sebep nedir?
00 Yorumla Kim dedi sana bunu hayat erkeklere veya kızlara kolay değil zengine kolay fakire zor bu kadar
00 Yorumla
1 yılÖmrümüz kız aramakla geçiyor 100 kişiden 1 kişi konuşuyor anca
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılErkek olmak daha zor.
Askerlik
Erken ölmene rağmen geç emekli olmak
Erkek ölüm oranı daha fazla
intihar edenlerin 3/4'ü erkek
cinsel saldırıya uğramış şahısların %49'u erkek ve buna rağmen neredeyse gündem olmuyor veya umursanmıyor
Daha çok neden yazarımda şimdi üşendim. aklıma estikçe yazarım. derdinizi skyim ben sizin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Erkeklere kolay mı 🙄 hiç de değil bana özellikle 🙁
00 Yorumla
1 yılDünya onlar için kurulmuş o yüzden kadınlar da hizmetçisi olarak Allah bizi yaratmış oh mis
00 Yorumla
1 yılKişiden kişiye değişir bu kadını erkeği yok bunun. Bence erkeklere daha zor diye düşünüyorum.
00 Yorumla
1 yılKolay olduğunu nereden biliyorsun ve bu kanıya nasıl vardın
00 Yorumla
1 yılKadınlar sedanter bir erkeğin bir gününü yaşarsa depresyona girer awq ne kolayı Zdndbsshssjd
00 Yorumla28 yaşındayım hiç sevgilim olmadı hiç kolay değil.
00 Yorumla
1 yılBunu söyleyen kişi yalan söylüyordur ve yalancıları sevmem
00 Yorumla
1 yılBelki de kolay olsa sıkıcı olurdu. Bize özgüven veren "ben bunu da başardım" hissi
00 Yorumla
1 yılTam tersi hayat erkeklere zor. Kadınların beklentisi çok fazla ve erkekler kendilerini baskı altında hissediyor bence. Kadınlar artık erkeğin her seyi olsun zengin oleyn istiyor. Sorumlulukları daha fazla
10 Yorumla
1 yılBunun kolay olup olmadığını bilemeyiz
Ve bence empati de yapmalıyız
Erkekler bize empati yapmalı
Bide erkeklere empati yapmalıyız...20 Yorumla- Devamını Gör (91)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar