Cinayet, tecavüz, işkence gibi şiddet ve sapkınlık içeren şeyler düşünmek suç mu yoksa düşünce özgürlüğü mü?
Suç
Düşünce özgürlüğü
Hastalık
Potansiyel suçlu
Bu düşünceleri paylaşmak suç
Ruhu kötüdür
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evet kötü bir şeydir
Düşünceleri okumak imkansız rahatça düşünüyor millet neller düşünüyor ama bunu ortalıkta sosyal medyada baldıra balandıra yarınlar yokmuşcasına anlatmak bunu savunmak ve bunu gerçekleştirmek suç. Ki bunu sürekli düşünen bir insanda normal değil aksini idda edemez kimse. En fazla fantezi rol için kullanan bir kesim var ama onu da yapmak da sağlıklı bir şey değil.
Düşünce türleri var:
1. Otomatik düşünce: Bu tamamen istemsiz
2. Hayali düşünce: Gerçeklikle bağı olmayan bilinçli düşünmek
3. Yapmak isteyerek düşünmek: cinayet planı düşünmek gibi
3 düşünce biçimi de normal değil. Bir psikiyatris ile araştırılsa kişinin ya beyin hormonlar ya da travmaları ile duyguları kontrol etme yetisinde ki problemler gibi alaklı derin bir çukura sahiptir. 3 düşünce de çok tehlikeli.
1. si okb olabilir eğer çok rahatsız ediyorsa
2. si çok sık değilse ve kişiyi etkilemiyorsa doğrudan bir bozukluk olmayabilir
3. bu direk suç işlemek üzere doğrudan bozukluk ile ilgili olmayabilir ama
Ama o potansiyel yani ağır bir stres ile coşabilir ortaya çıkabilir. Risk var yüzde kaç olursa olsun bu düşüncelere sahip olmayanlara nazaran.
Ağır bir stres derken mesela uy*şturucu falan kullansa mesela mümkün
Hem öyle hemde aşırı uzun süreli stres için de bir insan psikoza girme ihtimali var. Bunu düşünen ve kendini kontrol edebilenler haricin de ama madde kadar yoğun uzun süreli stres baskı bu durum altında kendini kontrol etmekte zorlanabilir kişi doğru ve yanlış konusunda.
O zaman stres yapmasın o da
Nerden bilek ne düşünüon
Mesela yolda gördüğüm bayanları eve gelince hayellerimde düşünsem?
Bunları polis göremeyeceği için?
Ahlaki ve vicdani açıdan suç mu?
Suç galiba evet ahlaki açıdan anormal şeyler de sen öyle şeyler düşünüyorsan pek dert etme böyle şeyleri.
Böyle şeyler düşünsem kimseye söylemezsem ahirette falan hesap sorsalar sen böyle düşünmüşsün diye falan
A evet de bilmiyorum ki senin elinde olan bişimi bu arada cevabına güldüm sen böyle düşünmüşsün diye dedinya 🤣🤣🤣
Böyle düşünmeyi insan kontrol edebilir, böyle düşünmek düşündüğü kişilere zarar veremez ama kişi de güvenilmez biri gibi de olabilir.
Bir de şöylebir şey var: bir kişi birinin hakkında kötü şeyler düşündü ve o kişiden helallik almak için düşüncelerini söyledi ama bu sefer de o kişi rahatsız olmuş olur.
Kim güvenilmez olucak
Helallik isteyemiyceksen hiç yapmıycaksın o zaman
Ama bu herkese göre bir suç değil ki mesela birisi beni düşünse ben rahatsız olmayabilirim.
Ama rahatsız olma ihtimalide var işte bu yüzden
bilmezse rahatsız olmaz
Ahirette öğrenecek ama. Bir kadın için içinden güzel demen bile dedikodu sayılırmış.
Ahirette onu mu düşünecek zaten ölmüşsün.
İyi kandır kendini ne diyim ama cidden ahirete inanıyorsan bunlar karşıns çıkar
O zaman yanma durumu olur
Evet yanarsın
Yandıktan sonra cennete gidince bu durumu unutuyor muyuz, unutazmsam?
Bilmem ki ya ben hoca değilim
ne öyle çok bilmiş konuşuyon o zaman
Bildiğim konuları konuşunca tabi bilirim ama bilmediğim şey sorarsan git hacıya hocaya sor derim. Ayrıca bu soruyu hacıya hocaya nasıl sorucaksın 😂
Günah mıdır diye sorarım
Adam haram ederse hakkını günah bide içinde sapık fantazilrrde olunca
Olabilir, zihni kötü insan olur
Evet
ok