🙂 namaz oruç ve kuran okumak haricinde neler yapabilirim
Zikir aklıma geliyor ama ne çekmeliyim
Zikir aklıma geliyor ama ne çekmeliyim
Ya namaz kılıp kuran okuyunca iyi bir müslüman olunmuyor iyi bir insanda olunmuyor iyi bir müslüman kalbinde kimseye kin beslemez kimsenin hayatına kıyafetine burnunu sokmaz herkesle güzel geçinir elinden gekdikce insanlara yardım eder iyi bir müslüman oturup sabahtan akşama kadar sadece namaz kılıp kuran okumaz zaten Allah'ta böyle bişey istemiyo istese bunu yapan bir sürü melak var zaten o yüzden kim olursa olsun biri mutlu olduğunda olmuyorsan biri üzüldüğünde üzülmüyorsan asla iyi bir müslüman olamazsın kalbini haseten kinden uzak tut dedikodu yapma yanında dedikodu yapılmasinada izin ver me ve en önemlisi ay bu namaz kılmiyor ay bu oruç tutmuyor ay bu şöyle giyiniyor bu şekilde insanları yargılama sen kendinden mesulsun herkesin hesabı Allah'a vereceğini bil bunları söyleme sebebimxe genelde namaz kılıp kuran okuyanların herşeye burnunu sokmasını normal görmesi kardeşim umarım iyi biri olursun 🤗
😅 he onlara dikkat ediyorum ama ekstra ne yapabiliriömdiyorum m
Mesala kapıdan geçerken bimdua vardı onu okuyabilirsin diyebilirsiniz
Veya hapşurduğumuzda elhamdülillah/ yerhakimAllah / yehdina ve yedtikum Allah
Veya zikir önerisi işte çalışırken seri üretim bandındayım ve içimden zikir çekmek güzel olabilir diye düşünüyordum
Ya Allah aşkına bu kadar aşırı olmayın ya kapıdan geçerken dua okumak nedir bilmem şunu yapın bunlar seni dinden soğutur bir süre sonra dinden uzaklaşirsin çünkü aşırı olunca bıkkınlık gelir buna yemin edebilirim farzını yap iyi bir insan ol sen yeter
Bol bol salavat getirmeni tavsiye ederim estağfurullah çekerek günahlarına tövbe etmende iyi olur
Kuran'i anladigim kadariyla anlayabildiginiz bir dilde okumuyorsunuz. Kuran, nasil iyi bir musluman olacaginizi anlatiyor. Yani genel olarak icerigi muslumanlik. Muslumanlikla ilgili bulacaginiz butun bilgiler de ona dayaniyor.
Yani, ister kendi ana dilinizde cevrilmisini okuyun, isterseniz Kuran'in dilini ogrenip ( sadece okumasini degil ) Kuran'i kendi dilinde okuyup anlayin.
O size anlatir en iyi musluman nasil olunur.
Cevap
5Cevap
Bu kitap senin sorularına cevap olacak bir kitap okumanı çok tavsiye ederim
www.hakikatkitabevi.net/book.php?bookCode=003
Ayetler hakkında tartışmalara katılarak
Sanaldan tartışabilirsin. Discord sunucuları var mesela
Google'a "Dini tartışma discord sunucuları" diye arat çıkıyor
O saydiklarindan ibaret değil
Esmayıhüsnâ
Zekat ver
Risale-i Nur okumaya basla
tecrubelisin galiba imam hatiplimisin