Derdim yok diyen ya varlık içinde doğup büyümüş tuzu kuru bir asalaktır ya da her şeyi tüketmiş ve artık kaybedecek bir şeyi kalmamış bir bedbahttır. Orta skalada yer alan hiç kimse dertsiz olamaz. Sadece görece daha mutlu ya da huzurlu olabilir.
Herkesin bir derdi var da bu hayatta herkes kendi hayatındaki derdinin hırsıını başkasından çıkartıyor buda tam insanı çıldırtıyor insanlardan uzak durmak en iyisi
Bir başak burcu olarak derim ki pazar günleri kasvet günüdür. Hiç sevmem😃Bu arada dertsiz insan olacağını düşünmüyorum. Her insanın kendine göre elbette derdi vardır. Yok diyenden kork o sadece bir çırpınıştır, kendine bile itiraf edemeyiştir.
Bence bu değişir insana göre.. benim derdim yok derim çünkü güvenmiyorum kimseye dert anlatmayı da sevmiyorum çok çok samimi kişilere dertlerimi anlatırım sadece o kadar o da zor maalesef denk gelmiyor
Karşındaki sana anlatsa belki sana kuş gibi gelir. Ona da Dağ gibi aşılmaz gelir. Herkesin metanet duygusu, öz güveni, sabrı ve en önemlisi de hayata bakış açısı dâhi hayata nasıl tutunduğu sebepler önemlidir.
İnsanız işte o kadar nankörü ki hafta içi çalışmaktan bıkar hafta sonu gelse de dinlensek deriz. Hafta sonu gelince de evde canımız sıkılır.
Kendimize bir meşgale bulamadığın dan aslında. Belli biraz da asosyalizdir. Kim bilir
Bu hayatta her insanın derdi her insanın sıkıntısı yaşadığı birtakım problemleri vardır dışarıda gülüyor oynuyor sohbet ediyor ya da parası var çok size zengin diye hiçbir insanın derdi yok anlamına gelmesin bu tamamen ön yargıdır Her insanın içinde fırtınalar koptuğu bir dönem, insanın kendinden bile sakladığı bir sırrı vardır O yüzden hem mutlu gördüğünüz insanı mutlu sanmayacaksınız her mutsuz gördüğünüz insanı da hayattan isyan ediyor diye düşünmeyeceksiniz boşa dememişler kendi yumruğunu yemeyen el yumruğunu balyoz sanır.
Dertsiz insan varmıdır ki bu hayatta bir insan derdim yok diyorsa derdi olmadığından değil derdini göstermek istemediğindendir herkesin imtihanı kendine göre ağırdır rabbim dermansız dert vermesin inşallah 🙏 🥰
Gerçek şu ki, bazı insanların derdi olamaz. Onlar dert dinleyip çözüm bulmak için gelmiştir dünyaya. Dertleri olsa bile dile getiremezler. Çünkü onların tek ilacı, başkalarına iyi gelmektir. Birinin derdine merhem sürünce iyileşirler. Derdim yok, ben hep iyiyim diyen biri de bahsettiğim kesimdendir.
Herkesin derdi vardır küçük ya da büyük. Mühim olan kafaya hak ettiği kadar takmak jsxjsjssk ben uzun bir süredir nazar değmesin gamsızlaştım tavsiye ederim hahxjjsjsjjs