Valla ben böyle şeylere inanmam. Kitap inmiş biz indirdik, bizkoruyacağız denmiş. Kimin yorumladığı beni ırgalamaz. Ben klavuza bakar ona göre şekil alırım. Rehber belli, ondada köpeğe dokununca abdest gidiyor diye biseye rastlmadım.
İşte olduğu gibi aktarılsa bu sorunlar yaşanmıyacak ne yorum katıyorsun kardeşim. Peygamber nasıl atlattıysa ordan devam et. İnsan oğlu acayip mahlukat. Şu an dini kullanıp zengin planların tarikatlaşmanın bi başka versiyonuda mezhep olayı. Ötekileştirmeye bayılıyoruz.
Kelimeler zamanla anlam ve morfolojik olarak değişime uğradığı için moda mod çeviri yapmak zor. O zamanın Arapçası ve şimdiki Arapça farklı diye biliyorum. Bu her dil için böyle. Türkçe için de öyle. Şimdi balık desem en basitinden deniz canlısı olarak düşünürsün ama Orhun Abidelerinde şehir demek. Zaten şehir kelimesi de Arapça.
İyi kelimesinin ilk hâli de mesela iyi değil. Kelime morfolojik olarak değişime uğramış. Dil canlı bir varlık ve bu değişimler moda mod çeviri yapmayı zorlaştırır.
O kadar derine inersen. Arapların uydurması da diyebilirsin. Ben olaya basit bakıyorum. Doğadaki mucizelerden pay biçiyorum. Yaşam başlı başına bir mucize. Bunları görüp bildiğim şekilde inanıp. İbadet ediyorum, burada önemli olan niyet. Herşeyi doğru aktarabilseydi insan, o kadar dine ve peygambere gerek kalmazdı zaten. Son kitap için sadece, biz koruyacağız garantisi olduğu için çok sorgulamadan inanmayı seçiyorum diyelim. Ve bahsettiği şeyler örtüşüyor benim açımdan. Bir yaptırım yoksa, hiçlik varsa sıkıntı yok boş hayale inanmışım derim. Ama yaptırım varsa bu konuyla ilgili bildiğim kadarıyla önlem almış olurum. En basit tabirle.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bence herkesin mezhebi kendine.
Valla ben böyle şeylere inanmam.
Kitap inmiş biz indirdik, bizkoruyacağız denmiş.
Kimin yorumladığı beni ırgalamaz.
Ben klavuza bakar ona göre şekil alırım.
Rehber belli, ondada köpeğe dokununca abdest gidiyor diye biseye rastlmadım.
Mezheplere göre imamların görüşleri de bazı konularda değişiyor. Kılınan namazlar bile farklı.
İşte olduğu gibi aktarılsa bu sorunlar yaşanmıyacak ne yorum katıyorsun kardeşim. Peygamber nasıl atlattıysa ordan devam et. İnsan oğlu acayip mahlukat. Şu an dini kullanıp zengin planların tarikatlaşmanın bi başka versiyonuda mezhep olayı. Ötekileştirmeye bayılıyoruz.
youtube.com/shorts/POkrsA-CyAQ?feature=shared
Alın size örnek. Siz Allahın son peygamberi ve kitabını kendinize rehber edinin. Gerisi fasa fiso
Kelimeler zamanla anlam ve morfolojik olarak değişime uğradığı için moda mod çeviri yapmak zor. O zamanın Arapçası ve şimdiki Arapça farklı diye biliyorum. Bu her dil için böyle. Türkçe için de öyle. Şimdi balık desem en basitinden deniz canlısı olarak düşünürsün ama Orhun Abidelerinde şehir demek. Zaten şehir kelimesi de Arapça.
İyi kelimesinin ilk hâli de mesela iyi değil. Kelime morfolojik olarak değişime uğramış. Dil canlı bir varlık ve bu değişimler moda mod çeviri yapmayı zorlaştırır.
O kadar derine inersen.
Arapların uydurması da diyebilirsin.
Ben olaya basit bakıyorum.
Doğadaki mucizelerden pay biçiyorum. Yaşam başlı başına bir mucize.
Bunları görüp bildiğim şekilde inanıp. İbadet ediyorum, burada önemli olan niyet. Herşeyi doğru aktarabilseydi insan, o kadar dine ve peygambere gerek kalmazdı zaten. Son kitap için sadece, biz koruyacağız garantisi olduğu için çok sorgulamadan inanmayı seçiyorum diyelim. Ve bahsettiği şeyler örtüşüyor benim açımdan.
Bir yaptırım yoksa, hiçlik varsa sıkıntı yok boş hayale inanmışım derim. Ama yaptırım varsa bu konuyla ilgili bildiğim kadarıyla önlem almış olurum. En basit tabirle.
Hepsi abdestli değil ki köpek elleyenlerin :D Evet çoğunluğu şafi oluyor ama pek bilgim yok mezhepler hakkında ya
Şafiler elleyemiyor. Şafi birileri demişti ama abdestli kısmını bilemem artık.
Şafiler abdestli olduğu zamanlar elleyemiyor diye biliyorum, çoğu dikkat etmiyor bu mezhep işine falan yani yaşlı kesim dışında takan yok
Yaşlı değildi bana diyenler. Üniversiteden tanıdığım kişilerdi.
Şu mezhep olayı da oldu mu olası bana saçma geldi
Bana da saçma geliyor. 😂😂Köpeğin suçu ne? Onu da Allah yaratmamış mı?
Batı'da kalanlarıı hanefi olabiliyor.
Değişiyor
Değişiyor bence