Merhaba, Aile, ilkokulda öğrenmiştim. Çekirdek aile anne baba ve çocuklardan oluşur! 😅
Aile demek, çınar ağacı demek, dağ demek, aile demek hani birilerinin yanında arkanda olduğunu bilmek demek, aile demek yalnız olmadığımızı bilmek demek, aile demek yaşamak için bir sebep demek! 😅
2
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Ailem için yaşamıyorum, arkamda veya yanımda hissetmiyorum, aile benim için hiç demek saolsunlar.
Ben ailem için dayanıyorum. Dayanmaya çalışıyorum. Çok şükür benimkiler arkamda her daim arkamda olan çok kişi var bir çok kişi akrabalar olsun komşular olsun 😅
Ama aşkım yoksa önemi kalmıyor 😅bende de yaşamak için sebep yok
İçinde büyüdüğüm aile için konuşacaksak, fiziksel ve psikolojik şiddeti dibine kadar yaşadım. Defalarca intiharı düşündüm. Kendime hep şunu söyledim: Ben babam gibi bir baba olmayacağım. Şimdi çocuklarımla arkadaş gibiyiz. Her konuda herşeyi konuşur, herşeyi paylaşırız. Aileyi bir cennete veya cehenneme çevirmek anne babanın elinde. Ben cehennemi yaşadım. Çocuklarıma cenneti yaşatıyorum.
Aile önemli bir kavramdır. Senin kimliğini belirler ve sevginin ne olduğunu öğrenirsin. Ailen bozuk olursa, sevgiyi dışardan aramaya başlar ve yanlış kişiler tarafından zarar da görebilirsin. O yüzden ailesi sorunlu olan kişilerden uzak durmak gerek. Hayatında hep bir pürüz bırakır.
Çok önemli bir kavram özellikle de ebeveynlerden ziyade çocukları derinden sarsan bir konu masumiyet kokan çocukların kocaman sorunlara kavgalara ve daha birçok şeye sahit olması üzücü..
@Asya_2275 senin şu gökyüzünde gezen kafa yapına bayılıyorum rüzgar yemiş yaprak gibi oradan oraya ama relax bir havası var hoş yani. böyle insanlar hiç sıkılmaz neşeli olur.