Annem yok. Babam da başka bir kadınla evli bizi terk edip gitti. Evli abim ile yaşıyorum. Yengem abimin aklına girdi ve okumamı istemiyorlar. 23 yaşındayım bana 5 sene kimse senin masraflarını ödeyemez abin artık evli ve sorumlulukları var. Evlen git dedi resmen. Bana kyk yurdu çıkmış bu arada ama ben nasıl okuyacağım abim destek olmazsa. Uyuyamıyorum stresten. Bana ne olacak şimdi. Arkadaşım da bırak artık sınavı okulu boş ver bir işe gir evlenince okursun artık dedi. 😔
Diş hekimliği kazandım ama abim okumamı istemiyor. Evlen diyor. Ben nasıl okuyacağım?
Okulu ilk yıl dondur, 1 yıl boyunca çalış paranı kimseye verme, seneye okula başla, yaz tatillerinde de çalış o para kykda kalan birine yeter ama okulunu dondurursan kyk hakkın gider mi bilmiyorum iyi araştır çünkü konaklama en büyük masraf şuanda, yardımcı olabildiysem ne mutlu. 🙏🏻
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Git burs veren vakıflara başvur. Büyükşehir belediyesine git başvur. Bulunduğun ilin milli eğitim müdürlüğüne git onlara durumunu acikla. Bir şekilde sana yardımcı olacak birileri çıkar. Diş Hekimliği kazanmışsin kesinlikle okumalısın. Bulundugun ilin milli eğitim müdürlüğüne kesinlikle git.
Bence hayallerinin peşinden gitmelisin. Kurum ve kuruluşlar, burs veren yerler vardır. Araştır onu oku, böyle düşünen birisi ileride hiç yardımcı olmaz kendi ayakların üzerinde dur ki ileri ki hayatın ona göre şekillensin.
Merak etme burs filan bulunur okursun. Haftada 2 gün çalışarak da okuyabilirsin. Senin yapan gereken şey abini maddiyat konusunda yük olmayacağına dair ikna etmek
Çevren ne kadar cahil insanlarmış. Mis gibi diş hekimliği kazanmışsın gayet iyi bölüm kyk yurdundada kalacaksın kira masrafın yok. Part time çalışarakta kimseye ihtiyaç duymadan okuyabilirsin. Ki kyk bursu ve diğer burslarda çıkar sana
Babana dava aç. Okuduğun için 25 yaşına kadar 2 yıl nafaka alabilirsin babandan. Burs bulursun kendine, sağlık okuyanların burs bulması daha kolay. Yaz tatillerinde de çalışırsın