Merhaba ben Müslüman bir insanım ölümden sonra yaşam olduğuna inanıyorum Cennet cehenneme de inanıyorum. İslam'a göre gayrimüslimler hariç bütün müslümanlar ne cezaları varsa cezaları çekip cennete girecekler. Peki ben düzgün bir şekilde ibadetimi yapıp ya da yapmayıp kimsenin namusuna canına malına kastetmemişim, neden tecavüzcü katil bir insanla aynı yerde bulunacağım. Dünyada çok örneği var çok iyi insan olup bir sürü hayır yapıp Müslüman olmayan kişiler peki o kişiler ebedî cehenneme giderken bu ırz düşmanları tecavüzcüler neden cennete girecekler?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Seni bırak, o kişiler tecavüz ettiği veya öldürdüğü kişiyle aynı cennete girecek. Hamza ile onu katleden Vahşi el ele cennete girecekmiş, üstelik Vahşi cehenneme de girmeyecek. Peygamber haber veriyor.
Şöyle düşünebilirsin. O öldürülen veya tecavüze uğrayan o kadar çok ikram görecek ki ona bu ikramı yapan rabbinin düşmanını affetmesini mahcubiyetinden ötürü hoş görecek. Veya o tecavüzcü veya katil verdiği acının kat kat fazlasını ceza olarak alacak ve cezanın büyüklüğü mağdurda bile merhamete sebep olacak. Eh mağdur bile affediyorsa başkasına laf düşmez.
014 Yorumla
Soran1 yılŞimdi örnek olarak Hz Vahşi'yi vermişsiniz lakin Hz Vahşi Hz Hamza'yı şehit ettikten sonra pişman olup müslüman olup Allah'a layık bir kul olmak için çabalamıştır ve Hz Muhammed sav de seni Allah affetti lakin ben seni gördükçe amcamı hatırlayıp üzülüyorum demiş (suçlama anlamında asla değil) Benim bahsettiğim konu Hz Vahşi bu kadar pişman olmuş ben ona bir şey diyemem Allah'ın merhameti ve amacım Allah'ın adaletini sorgulamak değil haşa. Hz Vahşi gibi yaptığı hatanın farkında olup Müslüman olan ve Salih amel işleyen bir insanı sen pişman olduğu bile belli olmayan bir tecavüzcü ile aynı yere koyamazsın, senin kıyaslaman yanlış olmuş. Bu örnek dışındakilere katılıyorum Allah her şeyin en iyisini bilir ve ben sorumun cevabını başka birisinden aldım. Size de teşekkür ederim iyi günler
- 1 yıl
Pişman olmamışsa bile cehennemin azabını tadınca pişman olacağı kesin. Hem de dünyadaki pişmanlıktan kat ve kat fazla. Dünyada idama çarptırılan dahi nasıl pişman oluyor.
Dünyada hayır yapan fakat müslüman olmayan kişilerin cehenneme gidecek olmasını nasıl izah edersin? Madem cevabı aldın, bizi de aydınlat.
Soran1 yılBen gayrimüslimlerle ilgili cevabı değil tecavüzcülerle ilgili cevabı aldım ve tatmin oldum. Diğerini de siz öğrenin bizi aydınlatın.
- 1 yıl
Diğerinin izahı yok. En iyi izah diyor ki, iyi kâfirlere Allah, ölmeden önce iman nasip eder.
İyi de kafirin son nefeste imanı kabul edilmiyor. Düşün ki iyi bir gayrimüslim, kötü bir müslüman tarafından katledildi. Sonra müslüman Vahşi gibi pişman oldu. O cennete giderken iyi gayrimüslim cehenneme gidecek.
Soran1 yılBeyefendi dediğim gibi ben onu sadece soruda örnek olarak vermiştim. İzahı var ya da yok Allah'ın sözü benim için geçerlidir, cehennemse cehennem beni ilgilendirmez, ben Müslümanım.
Soran1 yılBeyefendi ben gayrimüslimlerin neden cehenneme gittiğini biliyorum. Tahiki iman araştırıp, sorgulamaktır ve dinden çıkmadan bunu yaparsan gerçek müslüman olursun her şey yerine oturur kafanda soru işareti kalmaz. Taklidi iman ise aileden ne gördüysek onu uygulamak körü körüne ona inanmak demektir. Ben neden cehenneme gittiğini biliyorum diğer yorumlardan öğrendim gayrimüslimleri sadece örnek olarak vermiştim onlar cehenneme bunlar neden cennete diye. Ayrıca ben nerede size tahkiki iman ile ilgili bir şey söylemişim.
Soran1 yılGayrimüslimlerin neden gittiğini biliyorum araştırdım. Araştırmamı yaptım gerisini Allah'a bıraktım. Tevekkül nerede?
Soran1 yılÖnemli demedim diğer cevapları okuduysanız o zaman benim görüşümü de öğrenmişsinizdir ve sorguladığım şey tahkiki imana girmesine rağmen neden tahkiki iman yapıp yapmamamı sorguluyorsunuz?
Soran1 yılEvet sorular genelde bel altı ve saçma oluyor haklısınız. Neyi anlamadığınızı söylerseniz konuşmak isterim
Soran1 yılPeki iyi günler beyefendi
En İyi Cevaplar
1 yılÖncelikle merhaba, sonralıkla her Müslümanın cennete girmeyeceği Kuran-ı kerimde açıkça belirtilmiştir. Kuran-ı kerimde pek çok ayette belirtildiği üzere gerçekten kalpten inanmış ve inancına uygun ameller sergilemiş insanların ebedi cennete buna tam tersi olarak Allah'ın yasakladığı işlerde ısrarcı olanlarında aynı şekilde ebedi cehenneme gireceği anlaşılıyor. Kuran-ı Kerim de birtakım ağır günahlar vardır affolması zordur bu günahlar ancak içten bir tövbe ile affolur. Bu günahlardan bazıları bir cana kastetmek, kul hakkına girmek, Allah'a ortak koşmak şeklindedir. Dolayısıyla tecavüzcü bir kimse hem o kişinin hakkına girmiş hemde canına kastetmiş sayılır İslam hukukuna göre. Tüm bu Allah'ın yapma dediği şeyleri yaparak bu kimselerin Allah'ın ayetlerini hiçe saydığını görebiliriz. Bu demek oluyor ki bu kişiler aynı zamanda Allah'a şirk koşuyor. Şirk ise İslam dininde affı olmayan ve dinden çıkaran bir günahtır. Dolayısıyla bu insanlarla aynı cennete talip değilsiniz. Gelelim bir diğer konu başka bir dine mensup olup çok iyi işler yapanlar neden cennete girmeyecek konusuna. Bu konuyu bende zamanında çok sorgulamış biri olarak şöyle cevap vermek istiyorum. Benim bu konudaki kafamdaki soru işaretlerini tamamen yok eden bir örnek vereyim. Mr beast'i biliyorsunuzdur muhtemelen bilmiyorsanızda şuanda global ölçekte en fazla izlenen youtube kanalının sahibi. Kendisi video içeriklerinde yaptığı hayırlar ile bilinen bir youtuber. Video içerikleri Afrikada su kuyusu açtırmak, görme engelli bireylerin görmelerini sağlayan ameliyatların ücretini karşılamak, engelli hayvanları sahiplendirmek, insanlara para yardımına bulunmak ve ağaç dikmek gibi topluma oldukça yararı olan işler öyle değil mi? Böyle biri nasıl olurda cehenneme gider. Çok değil yalnızca birkaç hafta önce mr beast tamamen ifşa oldu. Kendisi ekibinde ki açıkça pedofili olduğunu gösteren bir arkadaşını korumakla suçlanıyor ve yine kendisinin de çocuk istismarına dahil olduğunun kanıtları var. Aynı zamanda kanalında yaptığı çekilişlerin sahte olduğu ve çekişler için çocukların slot çevirmesi gerektiği ortaya çıktı. Bunu neden mi anlatıyorum çünkü her şey göründüğü gibi değil ve biz bunu çok sonradan anlıyoruz ne yazık ki. "Allah dilediği kimseyi hidayete erdirir dilediğini ise saptırır" ." O kimselere Allah'tan başka yardımcı yoktur." "Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde ise hayır vardır."
04 Yorumla
Soran1 yılÖncelikle merhaba uzun yazınızdan ötürü size teşekkür ediyorum. Benim amacım Allah'ın adaletini haşa sorgulamak değil sadece bu konuyu mantık çerçevesi içersinde anlamak ve aklımdaki soru işaretlerini yok etmekti. Dün buradaki bir kişi vesilesiyle kafandaki bütün soru işaretleri gitti ve konuyu anladım. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Hayırlı günler dilerim efendim.
- 1 yıl
Ne demek, rica ederim. Bunu sorgulayan her kişi Allah'ın adaletini sorgulamış olmuyor zamanında bende çok kafa yormuştum bu konulara öyleki beni dinden çıkma boyutuna getirmişti siz yine mantık çerçevesinde sorguluyorsunuz. Bizler sınırlı iradeye sahip varlıklarız dolayısıyla Allah'ı yeterince anlayamıyoruz bu çok normal bir durum. Günlük hayatta olsun sanal alemde olsun sadece bu konuda değil dini herhangi bir anlamda sorgulayınca sanki yanlış, yapılmaması gereken bir şey yapmışsınız gibi tepki veriyor insanlar ancak İslam böylelikle bir değil temeli okumaya ve sorgulamaya dayanıyor. O yüzden insanların dediklerine takılmayın bunlar yüzünden zaten bir çok kişi daha dini anlayamadan dinden çıkıyor. Hayrılı günler ^^
Soran1 yılEvet çok haklısınız aynı tepkilerle karşılaştım, bazıları ile saygı çerçevesinde konuşmak bile mümkün olmuyor. Cevabınız için teşekkür ederim
- 1 yıl
En iyisi hiç kâle almamak. Rica ederim :)
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılYok annem aynı cennete girmeyeceksin cennet de 7 kat. Günahlarının cezasını çekmiş olsan da seviyesine göre cennetin katlarından birine gideceksin. Mesela sen sevap zenginiysen cennetin en üst katında Sefa sürecekken bir diğer günah fakiri olan kul en alt katta manzarasız yerde ikamet edecek.
01 Yorumla
Soran1 yılMerhaba hanımefendi, cevabınızdan dolayı teşekkür ederim. Dün bir kişiden olayı anladım mantığıma oturmayan kısımlar oturdu hem ona hem size hem Allah'a çok teşekkür ediyorum. İyi günler dilerim.
Sen olayı yanlış anlamışsın.
016 Yorumla
Soran1 yılOlay ne
Soran1 yılKanka sen olayı yanlış anlamişsin bence git araştır cehnnem azabının hafiflemesiyle ilgili hiçbir şey bulamazsın. Bu arada cennet cennettir katları da olsa, sonuçta cennet ve giren kişi tecavüzcü
- 1 yıl
"O kâfir hakkında iki ihtimal var. O kâfir ya ademe (yokluğa, hiçliğe) gidecektir veya dâimi bir azap içinde mevcut kalacaktır. Vücudun (var olmanın), velev cehennem de olsa ademden daha hayırlı olduğu vicdanî bir hükümdür. Zira adem şerr-i mahz (sırf şer ve çirkin) olduğu gibi, bütün musibet ve mâsiyetlerin de merciidir. Vücut ise velev cehennem de olsa hayr-ı mahzdır (mutlak hayırdır). Maahâzâ kâfirin meskeni cehennemdir ve ebedî olarak orada kalacaktır."
"Fakat kâfir kendi ameliyle bu duruma kesb-i istihkak etmiş ise (hak etmişse) amelinin cezasını çektikten sonra ateş ile bir nevi ülfet (alışkanlık) peyda eder ve evvelki şiddetlerden azade olur. O kâfirlerin dünyada yaptıkları âmal-i hayriyelerine (iyi işlerine) mükâfeten şu merhamet-i İlâhiyeye mazhar olduklarına dair işârât-ı hadisiye (hadis-i şeriflerin işareti) vardır." (bk. İşârâtü'l-İcâz, Bakara Suresi 7. Ayet Tefsiri, s. 90)
Soran1 yılAllah'ın adaleti ile ilgili bir şey söylemedim, sadece konuyu sorguluyorum koyun gibi yaşamak yerine. Her bir şey sorgulayan kişiye de kâfir damgası vurmaktan vazgeçin artık
- 1 yıl
Demek ki, İslamiyet'ten haberi olduğu hâlde, îman etmeyenler, fakat insanlığa müsbet yolda büyük hizmet etmiş olan gayri müslim mucitler, dünyada yapmış oldukları faydalı işlerine mükâfat olarak cehennemde de olsa, Cenab-ı Hak onların bu çalışmalarını karşılıksız bırakmaz. Kendilerine göre, azabın hafiflemesi veya hapisteki bir adamın güzel bir rüya görmesi gibi bir mükafatı olacaktır, denilebilir.
Soran1 yılBak bende diyorum ki araştırdım ve cehennem azabının hafiflemesi diye bir şey yok o konuyu geçtim tamam mı? Gayrimüslimler cehenneme de girebilir benimki sadece bir örnekti soruda sorduğum. Benim asıl merak ettiğim Müslüman olup böyle kötülük yayıp cennete girebilmesi. Allah'ın adaletini sorgulamıyorum haşa bana düşmez kimseye düşmez zaten o sadece konu hakkında bilgi sahibi olmak istedim ve kafamda çelişenleri söyledim. Sen Allah'ın adaletini mi sorguluyorsun dediğin için her sorgulayana kâfir demekten vazgeçin dedim. Allah'ın adaletini kim sorgular kâfir sorgular dolayı yoldan bunu anlatıyorum yani.
- 1 yıl
Hafifletme derken, cehennemin farklı derecesine girmek. Mesela en alt tabakası en şiddetli azap, orta tabakası ise daha hafif (en alta göre hafif). Eğer gayrimüslim o hayırları işlemeseydi en alt tabakaya girerdi. O hayırları işlediği için orta tabakaya geçti.
Günahların dağları da aşsa, Allah'ın affetmesi mümkündür. Zaten namaz gibi ibadetler Allah'ın merhametini kazanmak içindir. İbadetler, Allahın rızasını kazanmak için birer bahanelerdir.
Soran1 yılCennetin katları olduğunu biliyorum lakin cehenneminde olduğunu bilmiyordum ben bunu araştırırım doğruysa cahilliğimi mazur görün lütfen. Ki benim amacım neden gayrimüslimler cennete girmiyor diyip haşa Allah'ın adaletini sorgulamak değil tabi ki. Sadece Müslüman olup yakışmayan hareketler yapanlara ne olacağını sormak istemiştim. Diğer kişilerin fikirlerini öğrenip seviyeli bir şekilde tartışmak istemiştim
Soran1 yılTamam teşekkürler son mesajdan tetmin oldum diğerleri de aynı şeyi söyledi lakin siz daha açıklayıcı ve anlaşılır düzgün bir şekilde ifade etmişsiniz. Merhamet edilmeye layık değilse sözü zaten tecavüzcüler katiller falan için bu kelimeden anladım. Biraz canım gibi anladım ama olsun anladım sonuçta. Sabırla cevapladığınız için teşekkür edip iyi geceler diliyorum. Hayırlı geceler
Soran1 yılTeşekkür ederim, hayırlı geceler
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
15Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Müslüman olmak ayrı bir şey, Mü'min olmak ayrı bir şey.
Ben Müslümanım diyen bir çok insan Haramı domuz gibi yiyiyor maalesef. Kur'an da insanların pek azı Cennete girecektir diyor.
Müslümanım demekle kurtulamaz bu millet. Ebu Cehilde şehadet etmişti ama Müslüman olmamıştı. Müslümanlık öyle kolay bir şey değil. Oturduğu yerden konfor alanında Müslümanlık yapanla eziyet çeken, bir kuru ekmek bulamayan, haramlardan yılan gibi kaçan insan bir değil.
01 Yorumla
Soran1 yılÇok güzel yazmış ve yorumlamışsınız size canı gönülden katılıyorum beyefendi. Ben sadece olayı anlamak istemiştim soru tarzım biraz Allah'ın haşa adaletini sorgulamak gibi olduysa çok özür dilerim öyle bir amacım asla yok. Güzel cevabınız için teşekkür ederim iyi günler.
1 yılAlkolüm yok, sigaram yok, çevreyi kirletmem, kimsenin karısına sevgilisine bakmam bakanı da etrafımda bulundurmam, ottan b0ktan kavga çıkarmam serseri değiliz yerine göre de kralını tanımam.
Ben şimdi cehenneme gidiyorum aşkolar, size bol şanss AKJHDASFKASDFSAD
016 Yorumla
Soran1 yılNe alaka?
- 1 yıl
E deistim keenks :d
Soran1 yılKanka şimdi o çok ayrı bir mevzu sen kendi dinine göre gitmem dersin ben gidersin derim o var mı yok mu anlarız da. Ben sordum sen az yanıcakmışsın cehennmede (ne kadar olursa artık)
- 1 yıl
dkvbjhnslkşjhvşdshşksdgh
az pişmiş gavur mu olucam çıtır çıtır adkljfkdfdsafa
Yeruuzz
Soran1 yılTövbe tövbe neyse dalga geçme. İyi geceler
- 1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=bz_Oh-hMhUI
sen bitmişsin :d - 1 yıl
İyi geceleeerr
Soran1 yılSağolll sende yanmışsın hsnsjdjndjsb (ironiii!!!)
- 1 yıl
Kız rahat ol alınmam ben sana da günah yazmazlar rahatke, ben yanmışımmm SLKJNFDLJKSGSAG
Soran1 yıl5 TL fark ile ekstra bronzlaşmak ister misin abicim
- 1 yıl
Ödemeyi duayla yapsak, ya şeuy ben yeni mezun bir işsizim de uWu
LKJHNDASKLJFADSF
Soran1 yılOldu hem Müslüman olma hem de bizim yararlandığımız haktan yararlan. Olmazzz
- 1 yıl
Haksızlık ama bu 🙄
Benim ne eksiğim var hı söyle benim ne eksiğim vağğr
https://www.youtube.com/watch?v=nY0soAh3AIs
Soran1 yılBir kelime-i şehadet. Söyle sonra sende dua edersin kanka 😘
- 1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=8ltbc408sl0
ben ikna oldum şahsen ASJKHDFASDF
Soran1 yılBugünde bir kişiyi müslüman ettik ohh ne güzel. Sevabı benim boynuma demi demiii
1 yılBak sen onların iyi olduğunu görüyorsun ama onlar kesinlikle iyi değildir. İyi olsalar Allah hidayet ediyor. Allah hakedene her zaman hidayet eder. Hidayet gitmemişse haketmiyordur bu kadar net. O ateistler ki kendilerini iyi gösterir merhametli gösterir ama içlerinde ki İslam'a olan kinleri onları cehenneme sürükler.
09 Yorumla
Soran1 yılTamam ateisler kendini kötü gösteriyor ama hepsi mi tamam Allah'a inanmadıkları için cennete giremeycekler bunu bende biliyorum ve Allah'ın adaletini sorgulamak bana düşmez. Benim burada asıl sorduğum canı müslümanlar bu konu da da Allah'ın adaletini sorgulamak değil amacım sadece araştırmak istedim ama kâfir damgası yedim
- 1 yıl
Bak Allah'ı inkâr etmeleri başka kötü olmaları başka. Sen onları dışarıdan görüp iyi olarak fikir ediniyorsun ama gerçeği Allah bilir. Allah'ın adaletine güveniyorsan iyi ahlaklı kimsenin hidayet bulacağına da inanmam lazım. Ateistler kendilerini iyi gösteren kötülük abideleridir. İyi olsalar zaten ateist olmazlardı.
Soran1 yılBak dediğim gibi kimsenin içini bilemeyiz, kâfir ateist her neyse onların hakkında kötüdür diye konuşup kul hakkına giremem ama tecavüzcü tecavüzcüdür. Benim üzerinde durduğum konu bu
- 1 yıl
Tecavüzcü kim? Kim tecavüz edip cennete gidiyor
Soran1 yılNeredeyse hocaların hepsi öyle söylüyor ve amacım Allah'ın adaletini sorgulamak değil. Sadece bu gerçek mi ve neden gerçek diye tatmin edici bir cevap bulmak bu konuda insanlarla seviyeli bir şekilde konuşmaktı.
- 1 yıl
Yahu sen daha soru sormayı bilmiyorsun, ne dediğin neyi sorguladığın belli değil
Soran1 yılTamam beyefendi siz öyle diyorsanız öyledir ben cahilim affedin iyi günler. Tartışmak istemiyorum sizinle gerek yok.
- 1 yıl
Alla alla ben sen ne soruyorsun diyorum sorun ne ne sorduğunu bilmiyorsun diyorum halen kendi kendine triplere giriyorsun tecavüz diyorsun ne tecavüzü ne tacizi soru sormayı öğren önce
Soran1 yılBeyefendi tamam demişim siz haklısınız demişim affedin kusura bakmayın demişim hala trip diyorsunuz uğraşmak istemiyorum sizinle. O kadar ters insanla uğraştım hiçbirisi sizin gibi ters cevap vermedi insan gibi konuştuk durduk yerde sen ne sorduğunu bile bilmiyorsun diyorsunuz ne diyeyim sizi neden ikna etmeliyim düşündüğüm tartıştığım konu ile alakalı siz benim soruma yorum yaptınız. Ve insan ne sorduğunu bile bilmeyen ne konuştuğunu bilmeyen ne sorguladığını bile bilmeyen birisi ile konuşmaz size iyi akşamlar sizin bana düşündüklerinizi size karşı düşünüyorum ve sizinle tartışmak istemiyorum. Hayırlı geceler
1 yılNe her müslüman cennete ya da cehenneme girer. Ne de her kötü insan bilemeyiz. Metafizik konular bunlar.
00 Yorumla
1 yılÖnemli olan hayattayken musluman olmaktN ziyade ölürken musluman olarak ölmekte
Hayatı boyunca musluman bir kimse
Olirken musluman olarak öleceğinin garantisi yok
O Allahın elinde06 Yorumla
Soran1 yılÖyle tabii, ölürken dini giden çok kişinin rivayetini duydum ama yine de mantıklı gelmiyor
- 1 yıl
Ne mantıklı gelmiyor?
Son nefeste sekaret vakti gelir
İşte o an senin iraden bitmiştir
Allahın adaleti konusur
Soran1 yılYa işte oradan müslüman olarak ölürse işte ya olursa bir ya da var illa senin dediğin gibi mi olacak kanıt var mı? İnanmadığımdan değil bu arada inşallah gerçektir ama doğru mu
- 1 yıl
Bununla ilgili qyet hadis vardır mutlaka
Sekarat ile ilgili ayetler hadisler yaz çıkar.
Soran1 yılTamamdır bakacağım teşekkürler
- 1 yıl
Rica ederim
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Aynı yere girmesin ki cenetin farklı farklı katları vardır ve her müslüman kişi ayır bir yere gider birde ceheneme girmis olan kisinin yüzünde işaret vardır hep o kişi ceheneme girdi diye
05 Yorumla
Soran1 yılBiliyorum ama sonuçta cennete girecek Allah'ın affetmediği suçlar şirk koşmak ve kul hakkıdır. Şirk koşan direkt cehenneme girer kula hakkı ise Allah'ın değil Allah'ın kulunun hakkı olduğu için kul affetmezse helal olmaz ve birisini öldürdüğünüz zaman onun kanının kul hakkına birisine tecavüz ettiğiniz zaman ise namusunun kul hakkına girersiniz ve belki ben beni oldüren kişiyi bana tecavüz eden kişiye hakkımı helal etmiyorum niye cennete giriyor?
Soran1 yılİslam'ı araştıyorum inandığım şeye körü körüne bağlanmıyorum. Tahkiki iman budur. Benim bilgi eksikliğimi bilgilenmek için sorduğum bir sorudan anladıysanız sizde çok bilgilisiniz demek ki. Ben bu soruyu zaten bilgilenmek için sormuşum kafamdaki soru işaretleri gitsin diye sormuşum. Her sorgulayan insan Allah'ın adaletini sorgulamıyor bu kafadan da çıkın.
Soran1 yılNe sormuşum hangi dediğim uyuşmuyor
1 yılBunun için de cennette katlar var. Eğer o kişiler cennete giderlerse ona göre senden daha alt katta olacaklardır. Senin manzaran daha iyi olacak yani :)
01 Yorumla
Soran1 yılBenim konum manzara değil cennetin katları olduğunu da biliyorum, ama burası daha alt kat bunun isteklerini yapmayalım diye bir şey yok beyefendi. Bir insanın hayatını fiili anlamda olmasa da bitirmiş bir insan cennete girmeyi hak ediyor mu yani?
Gizli Üye(36-45)1 yılO söylediğin şeyin garantisi yok. Tecavüzcu bir insan müslüman olarak ölmez ve cennetede gidmez. Bunlar burada tartışılacak şeyler değil bence ciddi kafaya takıyorsan daha bilgili birilerini bul konuş burası insani yoldan çıkarır
08 Yorumla
Soran1 yılYoldan çıkmaya niyetim yok, yolum belli dinim belli. Garantisi yok diye koyun gibi yaşamiycak araştırmak da lazım. Müslüman olarak ölmeyeceğinin de garantisi yok bu arada
Cevap sahibi1 yılBurası yeri değil diyorum. Araştırma demiyorum
Soran1 yılBen buradan sorup farklı görüşler almak istedim herkesin dediğine inanamıyorum tabiki
Cevap sahibi1 yılAnladım. Şunu söyleyebilirim kesin Allah'ın terazisi şaşmaz. Dünyadaki karıncanın bile rızkını veren Allah kimsenin hakkınıda ahını da kimsede bırakmaz...
Soran1 yılAllah'ın adaletine güvenim tam zaten sadece bir kaç hocadan bir şeyler duydum ve okudum burada sormak istedim. Teşekkür ediyorum size de
Cevap sahibi1 yılRica ederim. burada böyle konular görmek bile sevindirici..
Soran1 yılHaklısınız genelde konuşulan konular bel altı ve iğrenç konular oluyor iyi geceler efendim
Cevap sahibi1 yılmaalesef.. İyi geceler efendim sizede
ama onlar bir bedel ödeyecekler aradaki fark bu bedelini ödeyip gelecek
02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler ben konuyu anladım hayrlı geceler diliyorum.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Müslüman dediğimiz insanlar gerçektende sıdk adl takva şecaat gibi biriyse cennetliktir.
00 Yorumla
1 yılBuna Allah karar verir. Bunun hakkında biz söz söyleyemeyiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSana ayni yerde bulunacağini kim söyledi knk Allah’ın işine niye karişiyorsun
02 Yorumla
Soran1 yılFesuphanallah kanka Allah'ın işine karıştığımı kim söyledi ya biraz düşünerek yorum yaz Allah için sadece olayı öğrenmek istedim öğrendim de tövbe tövbe ya
Cevap sahibi1 yıl😂😂🤣
Gizli Üye(18-24)1 yılCennete gireceğine inanıyorsun da Allah ın adaletine inanmıyor musun?
01 Yorumla
Soran1 yılAllah'ın adaletine inanmıyorum demedim beyefendi. Müslüman bir insanım ve Müslüman insan sorgular her duyduğu her gördüğüne ( Kur'an ayeti ve sahih hadisleri dışarıda bırakıyorum) inanmaz. Sorgulamış olmam Allah'ın adaletine haşa güvenmediğim anlamına gelmez. Ben sadece farklı görüş almak ve insanların bu konudaki düşüncelerini bilip tartışmak isterdim. Herhangi bir art niyet yok yani
Cennete gireceğini nereden biliyorsun ki
15 Yorumla
Soran1 yılGayet açık ayet var bütün müslümanlar eğer günahkar ise cezalarını cehennemde çekip cennete girecekler diye
- 1 yıl
Belki de değişti o ayet bunu bilemeyiz. Ama emin olduğum bir şey var Allah katında hiç bir suçlu zarar veren cennette giremez. He cezasını çeker pişman olur af diler o ayrı. Ama saçma değil mi yap yap ee ben müslğmanım. orada bir tartı olacaktır o tartıya görede sevap şer hesaplanacaktır. Benim tahminin inancım bu yönde.
Soran1 yılŞimdi şöyle bir şey var ki Kuran'da şöyle yazıyor Kuranı Kerim'i biz indirdik koruyucusu biziz. Kur'an kıyamete kadar değişmeyecek. Sen değişti diyorsan İslam dini de değişti. Öyle bir din bile yok ortada olur. Yahudilik ve Hıristiyanlık gibi değişmiş olur. Ben Kur'an'ın değiştiğine inanmıyorum ve müslümanım Allah'ın adaletine de güveniyorum sadece bir kaç hocadan bazı şeyler duymuştum bu konu ile alakalı araştırmak istedim
Soran1 yılBen hiçbir hocaya inanıyorum açıkçası Kur'an sünnet halifeler mezhep kurucuları dışında, hangisini menfaati olduğunu bilemeyiz sonuçta fet*ull*h gu*en de bir hoca gibi takılıyordu fetva veriyordu milyonlarca kişiye adam terö*İst çıktı. Cevabın için teşekkür ederim.
Çok cahil bi soru bu sormamış ol lütfen
111 Yorumla
Soran1 yılKime göre ve neden cahil? Engin bilgilerinizle beni aydınlatabilir misiniz acaba
Soran1 yılBak sevgili öğretmenim Allah iki şeyi affetmez şirk koşmayı ve kul hakkını şirk koşan direkt cehenneme gider Allah'a inanmadığı için kul hakkı ise Allah'ın değil Allah'ın kulunun hakkı olduğu için kulu helal etmezse helal olunmaz. Hami diğer dünyada hesaplaşacağız ya, hani bir kişiye hakkımı sana helal etmiyorum ya da Allah'a havale ettim diyoruz ya bunu soruyorum...
Soran1 yılOfff ama cennet cennettir dünyadan iyi yaşamıycak mı adam benim başından beri sorduğum bu
Soran1 yılTamam beyefendi ben olayı anladım size de teşekkür ederim gece gece cevapladınız biraz kaba bir üslup ama olsun kusuruma bakmayın. Hayırlı geceler
Soran1 yılEmin olun sadece sizinki aklımda kalıcak ashjjshd (ironi) teşekkür ederim her şey için
1 yılYanmak istiyorsan yan sende kardeşim
02 Yorumla
Soran1 yılKonu ile yazdığınızın alaka seviyesi nedir acaba?
- 1 yıl
Anlayamazsij
Gizli Üye(36-45)1 yılCennete gideceğini de nereden çıkardın🤣
00 Yorumla
1 yılkral aynı yere almazlar bence
01 Yorumla
Soran1 yılKral aynı yere girmiycekmişiz zaten ben olayı anladım teşekkürler yine de cevabın için. İyi günler
- Aile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı.
1 yılYav ne alaka
01 Yorumla
Soran1 yılNeyini beğenemedin soru gayet açık, birisinin kızına karısına çocuğuna hayatı boyunca unutamayacağı, dışlanacağı bir travma bırakan o insan neden benimle aynı yerde olacak?
Bitmişsinnisa
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNe cenneti :D
05 Yorumla
Soran1 yılDalga geçilecek bir soru sormadım bence
Cevap sahibi1 yılDakge gecen kim geyik yapiyorum senin gibi
Soran1 yılBen nerede geyik yapmışım?
Cevap sahibi1 yılSenin ne yaptiginin hic bi önemi yok ablasi
Soran1 yılİyi günler beyefendi saygımı bozmak istemiyorum
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz