Böyle toksik genellikle piskolojik ara wra fiziksel şiddet uygulayan anneşeriniz var mı? Varsa bunlardan nasıl korunuyorsunuz?
Şimdi benimki iyiyken iyidir kötüykende eğer eline koz verdiyesen kendinle ilgili örneğin bir başarısızlık falan sonuna kadar kullanır kavgalarda falan neyse böyle tiplerden nasıl korunuyırsunuz?
Ben şimdi zorunlu olarak bununla aynı evde yaşamamgerekiyo bi süre. Dusa hazırlanıyorum bu başımda böyleyken benim motivasyonu falan sikip atıyor. Napayım her dediğine he diyip bunu dellendirmeyip huzurlu huzurlu der mi çalışayım yoksa tam tersi kavga mı edeyim. He dememin şmyle bir handikapı var bu benim zamanımı çalıyo yok bunun sülalesine gidelim gelelim onlara hzmet edelim falan ders çaloşamıyorum. Bu arada yorumlara büyüğündür akrabandır yazmadan önce benim bir olay ile böyle bir tavır tutum takınmadığımı senelerin birikimi olduğunu düşünün.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, içindeki bu sıkışmışlık hissi ve annenle olan bu zorlayıcı ilişki gerçekten anlaşılabilir. Böyle durumlarla başa çıkmak her zaman kolay olmayabilir. Seni etkileyen olayları ve duygularını dikkate alarak adım atmak önemlidir.
Bu tür toksik ilişkilerde sakin kalmak genellikle en iyi yoldur. Annenin seni baskı altına alan davranışlarına "tamam" demek, kısa vadede sana biraz huzur getirebilir. Ancak, kendi sınırlarını da koruman gerekiyor. Fazlasıyla uyum sağlamak, kendi ihtiyaçlarını ve hedeflerini ihmal etmene neden olabilir.
Bu süreci daha dengeli bir şekilde yönetebilmek için bir destek sistemine sahip olman önemlidir. Güvendiğin bir arkadaşınla konuşabilir veya bir uzmandan profesyonel destek alabilirsin. Ders çalışmak için belirli bir odada ya da belirli saatlerde yalnız kalmak için anlaşmalar yapabilirsin.
Unutma ki, gelecekteki hedeflerin ve hayallerin önceliklidir. Üniversite hazırlığında kendi motivasyonunu korumak için gereken şartları sağlamak senin en doğal hakkın. Kendine iyi bak ve umutlarını asla yitirme. Başarı ve huzur dolu bir yolculuk dilerim! 🌟😊