Arap alevileri. Diye bilinen, Nusayriler. Suriye ve Türkiye'de, Antakyada yaşıyorlar. Bunun dışında, üniversite için, ya da iş için, şehir dışına, büyükşehir'e, yurt dışına giden, dağılan bir millet. Ama kesin kökenleri, kuzey suriye, ve Antakya. İnançları ise. Alevilerden, sünnilerden farklı. Aleviler, kıyamete, cennet ve cehenneme inanırken, nusayriler, reenkarnasyon'a inanır. Aleviler cem yaparken, nusayriler cem yapmaz, semah dönmez. Nusayriler, namaz kılarken, Anadolu Alevileri, çoğu kılmaz, yarısı inkar eder, kılanlarda var elbet ama geneli böyle. Ayrıca Hz Ali 'ye tapan ilahlaştıran, ya da peygamberleştiren nusayriler var. Benim tanıştıklarım, tanrı olduğuna inanırdı, birisi inkar etti, tanrı değil ama savaşta tanrı gücü verildi dedi, peygamber dedi. Halbuki Anadolu alevilerinde hz Ali, pir, rehber, evliya vs. Tamam Anadolu Alevilerinde de, bir kaç kişi, cahilliğinden, peygamber zannediyor ama hiçbir alevi dedesi hz Ali peygamber demedi. Diyenler vardır belki bilmiyorumdur ama istisnadır bu. Azınlıkdır falan. Alevilerin içinde küçük bir gruptur azınlıktır. Neyse. Arap alevilerini. Anadolu Alevilerinden sayabilir miyiz? Sayanlar Neden sayıyor. Amaçları Aleviliği, güçlendirmek mi? Bakın onlarda alevilerden grup, birlik olalım. Mantığı mı? İri olalım diri olalım. Mantığı yani
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu neden önemli. Bu grupların hepsi İslam'ın uydurma olduğunu anlamış ve sırf ayrışmak için işlerine gelen söylemlerde bulunmuşlar. Bu gruplar iddia ettikleri şeylere de inanmıyorlar emin ol.
Şii bir alimin yazdığı kitabı Osmanlı yetkilisi sakıncalı bulup basmaya izin vermemiş. Bunun üzerine şii alim bu devlet adamını ziyaret etmiş ve kitabının neden yasaklandığını sormuş. Yetkili, kitapta Hz. Ali'nin kafir olduğu yazıyor, demiş. Şii alim hiddetlenmiş. Sen ne diyorsun be adam kafayı mı yedin deyince yetkili, sakin ol, kitabında Hz Ali'nin elinde Kur'anın 3'te 1'i kadar daha ayet vardı, diyorsun. Allah Kur'an'da, Yahudi alimlerinin Tevrat'tan bir kaç ayeti gizledikleri için kafir olduğunu haber veriyor. Birkaç ayeti gizleyen kafir olur da Kur'anın 3'te 1'ini gizleyen mümin kalabilir mi? diye sorunca alim zat, ben zaten şii değilim demiş.
İslam'ın uydurma olduğunu anlayıp, ayrışmak isteyenler, neden kendilerine yeni bir mezhep, ya da yol, ya da din kursunlar ki? İslam'ın uydurma olduğunu anlayıp, ayrışmak isteyen, gider, başka dine, ya da dinsizliğe yönelir. Kendine din kurmaz
Kurar. Kur'anda her şey açık değil. Bunlar da tartışmalı mevzularda ayrışarak İslam dairesinde kalmışlar, kafir muamelesi görmemişlerdir. Kafir katledilir.
Kafir katlediyseydi. Okadar süryani, ermeni, rum, sırp, v. s katledilir di. Osmanlı 3 kıtaya hakim. Batı'da Avusturya, doğuda İran, güneyde, sahraaltı afrika. Nijer. Kuzeyde Rusya heryere hakim oldu. Karadeniz Türk gölü oldu. Ama bakarsın Kafkaslarda, Hristiyan gürcüler, v. s ler var. Oralar hep Osmanlı'nın dı ama dinlerinden dolayı katledilmediler.
Müslümanken kafir olan katledilir anlamında söyledim. Mürted katledilir yani.
Anladım. Mürted olmayalım diye, kendince, fırka kurmuşlardır... Peki neden müslüman oldular ozaman? Müslüman olmak zorunda değiller, kimde boğazina bıçak dayayıp, müslüman ol demiyor. İstedikleri için oluyorlar. Bu kadar zor bir din olduğu halde. 5 vakit namaz, oruç vs olduğu halde. Neticede ermeniler, sırplar, yunanlar, bulgarlar, süryaniler, yahudilerin yarısı müslüman olmadı?
Anadan, atadan müslümanlar. Cahillik zamanında müslümanım demişler. Akıl başa gelince mürted oldum diyememişler. Bugün Türkiye'de bile insanlar müslüman olmadıklarını açıkça ifade edemiyorlar. Fatih Altaylı dinin herkesçe malum hükümlerini eleştirir ama müslüman değilim demez. Diyemez. Yılmaz Özdil dinle alay eder ama cenazesi camiden ya da cemevinden kalksın ister. Ki o zamanlar mürted olmanın cezası ölümdü. Bugün değil.
Tamam işte bende ataları neden islamı seçti diyorum. Anlamıyor musun? Bidaha soruyorum
Fatih Altaylı müslüman değilim dese, kim öldürecek onu. Bu devirde. Ayrıca celal Şengör çoknrahat ayeistim diyor. Rahmetli levent kırca da ateistim diyordu. Fatih münafık ozaman. Müslümanim diyip müslüman olmayanlardan
İhsan Eliaçık, cin yok diyor. Cini inkar eden kafir olmaz diyor. Kur'anda cin suresi var. Yaşar Nuri, deizm Kur'ana aykırı değil diyor. Bunların hiçbiri açıkça müslüman değilim demiyor ama daha ne desinler, müslüman olmadıklarını anlamanız için. İslamın hak din olduğuna inanan onda istediği gibi at oynatır mı? Caner Taslamanlar, Mustafa Öztürkler, bu bid'at ehli aslında İslam'ın uydurma olduğunu anlamış ve onu çağa uydurmanın, bir kültür olarak yaşatmanın peşinde. Bunlara bu gözle bak. Bunlar hakikatin peşinde değil. Nasıl kıvırabilirimin peşinde.
Ataları neden müslümanlığı seçti ne demek? Ataları da kırkında alim doğmadı. Cahillikten, otoriteye boyun eğdiklerinden veya önceleri menfaatiyle bağdaştığından müslüman tanınıp bilindiler.
Arap Aleviler Mersin Tarsus, adana, Hatay, Antakya defne Samandağda yaşıyorlar.. depremde çok etkilendiler ve bu hükümet bile bile onları ölüme terketti
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!