Kendi ayakları üzerinde durmayı başarmış, maddi olarak kimseye muhtaç değil, saygı ve prestij kazanmış, evi arabası olan, istediğini yiyen ve giyen güçlü kadın olabilir mi?
Yoksa her türlü zorluğa sabretmiş, bir çok evlat büyütmüş, yeri geldiğinde anne babasına dahi bakmış , aza ve çoğa kanaat etmiş, hala yavrusuna eşine yuvasına laf söylediğinde aslan kesilen kadın mı güçlü kadındır?
Ne görürse görsün ne yaşarsa yaşasın her zaman kendi ayakları üstünde durabilen kadındır güçlü kadın. Tüm zorluklara rağmen evinin, eşinin ve çocuklarının yanında durandır. Bir programda görmüştüm. Bir babaanne 3 tane torununa tek başına bakıyordu. İşte bana göre dünyanın en güçlü kadını kesinlikle o kadındır.
Kadınlar kendilerine has özellikleriyle harikalar yaratıyorlar. Zaman zaman zorluklarla karşılaşsalar da dimdik durup yola devam etmeleriyle herkese örnek oluyorlar. Düşünce hemen kalkmayı bilen bu güçlü kadınların sahip olduğu özellikler vardır.
Kendinden emindir. Kendine güven duyar ve kendisini başkaları ile kıyaslamaz.
Çalışkandır. Bir amaca hizmet etmek güçlü kadınlar için büyük önem taşıyor. Bu sebeple güçlü kadınlar gün içinde sürekli "Daha fazla ne yapabilirim?" diye düşünür.
Pozitiftir. Hayata olumlu bakmak her zaman mümkün olmasa da elinden geldiğince bunu kullanmak kadınları mental açıdan yükseltir. Güçlü kadınların birçoğu da bardağın dolu tarafını görerek sorunlarını daha hızlı çözebiliyor.
Dürüst ve korkusuzdurlar. Zihinsel olarak güçlü kadınların birçoğu, insanların ne dediğini umursamaz, kendi doğrularıyla hareket eder. Zorbalığa boyun eğmeyen bu kadınlar, inandıkları şeyi sonuna kadar savunur. Güçlü kadınlar korkularıyla ve sorunlarıyla yüzleşmekten kaçmaz, aksine onlarla savaşırlar.
Kendini de başkaldırını da önemserler. Kendiyle gurur duyan güçlü kadınlar, hayatlarındaki insanlar kadar kendilerini de önemserler. Sevecen, kibar ve çözümcü davranarak elinden gelenin en iyisini yaparlar.
Ben örnek olarak annemi verebilirim. Yıllarca ne zorluklar ile mücadele etti ben bilirim. Her zaman da çevirisine yetişmeye bir soruları olduğunda çözüm bulmaya çalıştı.
Parayı kimseye sormadan istediğim gibi saçıyorsam.. Ve benim paramsa güçlüyüm. K öpeklerin havlamasına az da olsa üzülsem bile sonrasında unutup geçiyorsam güçlüyüm.
Hayatımdaki her şeyin sahibiysem.. Ve hayatımda olmayan pek çok şeyin bile sahibiysem Bazen sahibi olduğum bazı şeylerin farkında bile değilsem…
Güçlüyüm…
Düşlerle gerçekleri ayırt edemeyecek kadar kendimden geçmiş gibi durup, en vazgeçmem sandıkları insanları bile hiç beklemedikleri anda öldürüp gidebiliyorsam
Güçlüyüm..
Başka diyarların insanı mısın dediklerinde
En tepelerde yaşıyorsam hayatı En dibe çakıldığımda da Tekrar çıkma yolunu biliyorsam
Güçlüyüm…
Bir nefes gibiyim ama senin nefesin gibi değil; güçlü.
Güçlü kadın bütün zorluklara rağmen tek başına kendi ayakları üzerinde durabilendir.. Bir kadın gücünü sevdiklerinden, evlatlarından alır.. Düştüysem kalkmasını da bilirim.. Çünkü ben anneyim.. Her ne olursa olsun dimdik durmak zorundayım.. Kimsenin söylediğine eyvallah etmem.. Meleklerim için ne gerekiyorsa yaparım..
Güçlü kadın bence her şekilde kendi ayaklarının sütünde durabilen.. erkek peşinde koşmayan.. her acıya rağmen olgunca davranan tavır alan kişi demektir.
Güçlü kadın, kendine güvenen, zorluklar karşısında direnç gösteren ve kendi hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerleyen kadındır. Ben artık "mutlu" kadın olmak istiyorum. Güç, her zaman mutluluk vermiyor.
Güçlü kadın diye ayırmaya gerek yok bence , güçlü insan vardır. O da yazdığınız ikinci paragrafta anlatılanları yapan insandır bana göre. Güçlü kadın diye diye kadınları her şeye yetişmeye çalışan ahmak kadın yaptılar