Evlilik nasıl bir çıkmazmış böyle?

Kocamla 3 yıllık evliyiz 1 yaşında bebeğimiz var ama anlaşamıyoruz o konuşmaktan yana değil hep o haklı ben haksız şimdi aynı şehirde annemin evine geldim bebeğimle gitmeden önce ise uzlaşmacı bir konuşma yapmak istedim ama yanaşmadı. Ben de çektim gittim. Bana sürekli sen beni adam yerine koymuyorsun diyor ama ben değilki o da beni kadın yerine koymuyor yani sevildiğimi hissetmiyorum dedikçe ilgi istediğimi düşündü ve buna rağmen kavga çıkarttı. Her şekilde küsüyor kızdığı eski şeyleri güncel mevzularla birleştirip bire bin katıyor bu yüzden hiç anlaşamıyoruz. Dağ gibi büyüyor sorunlar. Mesela bana karışma diyordu ve karışmıyorum artık öyleki ayrı yatıyor benimle sigara içmesine karışmıyorum bende içiyorum ama o bana karışıyor şimdide bana nasılsın diye sormuyorsun diyor yok çok çalışıp yoruluyormuş ben onu merak etmiyormuşum. Ayrı yatan o ama. O kadar gururluki burnu düşse yere almaz hep benden Adım bekliyor yetti canıma küçük çocuk gibi birşeyi 10 defa söyletiyor sonrada çocuk gibi azarladın diyor tamam da anlıyor ama çok kez tersini bilerek yapıyor rahatsız olduğum şeyin. Ya ben bu evlilik işini anlamadım ya da etrafımdaki insanlar uzaylı iyi anlaşan sürekli sevdiklerini paylaşan insanları gördükçe bizim evdeki 2. Dünya savaşı halleri beni yıpratıyor diyorum ki 20 sene nasıl geçer bu adamla. Çok severek evlendim ama şimdi yabancıdan farksızız o kadar üzülüyorum ki..
Evlilik nasıl bir çıkmazmış böyle?