Tercig doğru orası hakkında bilgi istersen vereyim
0
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet urfa hakkında biraz bilgim var merkez çok iyiymiş imkanları filan kürt ilçelerinin zihniyeti güzel ama arapları yobazmış türkmen sayısı gerçekten fazlaymış ve kadınların hayattaki aktifliği birçok doğu ilinden inamılnaz fazla yani sokakta bir kaç kadın yok orada urfalı olup çalışan yüz binlerce kadın var ve mardinle kıyaslanamayacak kadar fazla sosyal alan varmış
Fikir almak istedim ama araştırdıkça daha çok emin oldum urfaya gitmenin mantıklı olduğunu mardinde neredeyse her hafta su kesiliyor ulaşım çok sıkıntılı AVM yok töre var bu devirde olavak işmi sabah arada kalmıştım ama artık kararlıyım urfaya gitmekte yinede teşekkür ederim 🙏 ve bu arada mardin modern bir yer değil arkadaş çok pişman modernlikle alakaları yok maalesef
Diyarbakır insanı daha farklı böyle daha elit ama mardin öyle değil hâla mahalle kültürü var aşağılamak için değil yanlış anlaşılma olmasın geri bir yer olduğu için öyle kalmış
Evet ama mecbur 🙂 zaten hem urfa da hem mardinde öğretmenlik yapan arkadaşlarım var urfadaki çok memnun mardindeki her gün ağlıyor 😂 yobazlıklarından dert yanıyor
Evet evet gidince arkadaş çevresi hazır arkadaşım daha gelmeden bir urfalıyı ayarlamış gelince tanışırsınız diye biraz tırsmadım değil açıkçası 😅 ama mardinde ki arkadaş işten eve evden işe yerli halk böyle şeylere alışık değil üzülüyorum onun için 😒
Tabi haklısın ama çocuk hoşuma gitmedi değil 😊 çok hoş bir sohbeti var bir masada oturup konuşsak bana nereli olduğunu söylemese 40 yıl geçse doğulu demem yani öyle biri
Aslında aşk değil ilgimi çok çekti çok bilgili biri çünkü çocuk doktor 3 yabancı dil biliyor fazla seküler yani doğulu kafasında değil istemsizce böyle oluyor yani
Evet iki şehir hakkında da fikrim var o yüzden mardin daha yaşanılmaz bir yer gibi geliyor ya da arkadaşım mardinlileri sevmiyor diye bana anlatınca bende etkileniyorum
Bir gün mardinde akşam parkta otururken bir grup erkek gelip bir geceye ne kadar istersin diye soruyorlar arkadaşım tepki gösterip bağırıp çağırıp kalkıyor kızı arabayla evine kadar takip ediyorlar bunu yapmalarının sebebide kızın etek giymesi belki böyle anlatınca normal ama bir genç kızın bir gece vakti bunu yaşaması aşırı korkunç ve tek bu değil crop giyince senin önünden geçen her erkek göğsüne bakıyor diyor aileler çok sıkıntılı veliler gelip sürekli sorun çıkartıyor halk laf anlamıyır ve terör sevicisi çok fazla
İki şehirde de tanıdık var mardindeki her gün beddua ediyor urfalıdan ses yok ikisi de merkezde ama fark çok imkan da yok mardinde hem urfanın arapları yobaz kürtleri ve türkmenleri mardin halkını on bine katlar o kadar iyiler yobaz olmasalardı kız etek giydi diye takip edilmezdi taciz edilmezdi parkta tek başına otururken gece kaç paraya gelirsin teklifi sunulmaz dı Allahtan iki şehirde de yaşayan genç kız arkdaşlarım var yoksa dediklerine inamırdım hahahahhahahah
Hahahahha değil iki şehirde de aylarca kaldım urfanın arapları yobaz ama kürtlerinin zihniyeti çok güzel şu an urfada olan arkadaşlarım mardinde olan arkadaşlarımda var urfanın kürtleri ve türkmenleri mardin halkını on bine katlar o derece istatistikler yalan söylemez kadınların sosyal yaşantı da en pasif olduğu il mardin seçildi
Sadece öneri almak istedim beyefendi size yazdıklarımı yanlış anladıysanız bir art niyetle yazılmadı sadece mardin halkının yobazlığının görülmemesine şaşırdım mardinde ki arkadaşım yaşadığı tacizlerden ve geri plana atılmaktan gerçekten oturup ağladı inanın gerçekten sorunlu bir memleket ama bir öneri olsun belki mardinin bir artısı vardır diye düşündüm 🙏
Olabilir hak veririm iki şehirde de kız arkadaşlarım var öğretmenlik yapıyorlar urfada olandan ses çıkmıyor mardin de olandan çıkıyorsa ben farkı kafamda kurarım şuanda öyle yaptım zaten ikisindede bir kaç ay kalmıştım o yüzden mardin daha kötü
Belki antep ama bir ihtimal bilmiyorum eğer antepte seçeneklere eklenirse urfa ve antep arasından seçerim mardin bu iki ille kıyaslanamaz mardin gerçekten beter halde
Urfa tabiki Mardin çok küçük imkanlar kısıtlı Urfa'dan heryere gitmek kolay ulaşım iyi şehir gelişmiş sosyal imkanlar fena değil pişman olmazsınız garanti ederim
Saçmalama kim mardin der hiç bir imkan yok bildiğin hastane için bile şehir değiştiriyorlar haftanın bir kaç günü su kesiliyor alt yapı yok ulaşım sıfır sosyalleşme sıfır ve töre var acaba hangi mantık bu 😂😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Urfa demelisin. Urfa daha sosyal, daha büyük bir şehir. Urfa demelisin, çünkü Urfa daha güzel 😅
Çünkü gerçekten urfa daha güzel
O değilde yorumlar çok eğlenceliydi kimisi memleketi diye alınmış kim sövmüş kimisi size yürümüş 😂😂😂
😂😂 evet ne yapalım sitenin en normal hali bu
Ne için tercih edeceksin ona göre yazayım
İnşaat mühendisiyim şirket gönderecek
İş için yani ne kadar süre
En fazla 2 yıl en az 1 yıl kalırım gibi
Urfa daha gelişmiş olabilir merkezç
Evet öyle 😊
Neden gizlisin
Öyle gizli sorasım geldi bilmiyorum 😂
Arada soru cevap yapardık😊
Tercig doğru orası hakkında bilgi istersen vereyim
Evet urfa hakkında biraz bilgim var merkez çok iyiymiş imkanları filan kürt ilçelerinin zihniyeti güzel ama arapları yobazmış türkmen sayısı gerçekten fazlaymış ve kadınların hayattaki aktifliği birçok doğu ilinden inamılnaz fazla yani sokakta bir kaç kadın yok orada urfalı olup çalışan yüz binlerce kadın var ve mardinle kıyaslanamayacak kadar fazla sosyal alan varmış
Bildiklerim bu kadar sizde aktarırsanız memnun olurum
İş nedeniyle mi geliyosun
Evett
Hangi sektör
İnşaat
Bilgi vermek istemiştiniz rica etsem söylermisiniz
Zor bir tercih bilemedim
Sizce ben urfa diyorym mardin bu çağda bile gelişmemişlik içinde şehirleşme olarak çok kötü
Sosyal imkan iyi AVM var şehir gelişmiş yemek kültürü iyi ulaşım sorunu yok terör vs asla yok çok rahat edersiniz merkez olursa
Urfa'da yobaz çok ama şehir gelişmiş Mardin'de insanlar daha modern ama şehir gelişmemiş
Urfa da arap ilçeleri gelişmemiş kürt ilçeleri mardini on bine katlar zihniyet olarak
Alone_Live da orada yaşıyor o da benim görüşüme katılacaktır
Evet katiliyorum
E o zaman neden düşünüyorsun tatlım
Fikir almak istedim ama araştırdıkça daha çok emin oldum urfaya gitmenin mantıklı olduğunu mardinde neredeyse her hafta su kesiliyor ulaşım çok sıkıntılı AVM yok töre var bu devirde olavak işmi sabah arada kalmıştım ama artık kararlıyım urfaya gitmekte yinede teşekkür ederim 🙏 ve bu arada mardin modern bir yer değil arkadaş çok pişman modernlikle alakaları yok maalesef
Hakkında hayırlısı olsun bol bol yumurtalı köfte ye🥳😋
Mardini merak ediyorum ben Mardin derdim
İmkan yok mardinde bu çağda hastane için başka şehire gidiyorlar o derece çok kötü şehirleşmede
Zaten hastaneye pek gitmem önemli değil
Tamam o zaman o klübede yaşarsın hayatında hiç gitmediğin çok belli turistik yerler gibi değil her gün su kesiliyor 😅
Dedim. ya. zaten hiç gitmedim merak ediyorum jsjsjdjdjdj zaten öyle çok kalamam ben
Gezilir ama yaşanmaz orada yaşanılır mı dem partinin aldığı yerde
Ben Diyarbakırlıyım burada gayet güzel yaşıyoruz
Diyarbakır insanı daha farklı böyle daha elit ama mardin öyle değil hâla mahalle kültürü var aşağılamak için değil yanlış anlaşılma olmasın geri bir yer olduğu için öyle kalmış
Bilemiyorum eğer gidersem buraya yazarımm
Ben güneydoğunun tamamını gördüm ve öyle mardin insanı çok geriden geliyor maalesef
Anladimm
İkisi de sadecebgezilir
Ama birinde yaşamak zorundayım ben urfa diyorum
Neden zorundasın meslekten dolayı mı
Urfa daha iyi merkez
İnşaat mühendisiyim kademe atlamak iin gideceğim
Hmm geçici o zmn bende urfayı seçerdim ama biraz sıcak oralar
Evet ama mecbur 🙂 zaten hem urfa da hem mardinde öğretmenlik yapan arkadaşlarım var urfadaki çok memnun mardindeki her gün ağlıyor 😂 yobazlıklarından dert yanıyor
Evet biraz fark var tanıdıkda varsa çok adaptasyon sorunu yaşamazsın
Evet birde urfadaki kız arkadaş baya kaptırmış urfaya apartmandaki komşularla gün yapacak kadar 😅 istemsizce düşünmeden urfa diyorum
😊😊 Ooo çevrede hazır
Evet evet gidince arkadaş çevresi hazır arkadaşım daha gelmeden bir urfalıyı ayarlamış gelince tanışırsınız diye biraz tırsmadım değil açıkçası 😅 ama mardinde ki arkadaş işten eve evden işe yerli halk böyle şeylere alışık değil üzülüyorum onun için 😒
Sen nerelisin
Eskişehir
Urfa kültürü uzak
Evet ama kişilikle alakalı bir durum karakteri bana uyarsa nereli olduğunu umarsamam açıkçası 😀
Öyle ama kültür farkı olunca sonra sorunlar çıkıyor
Tabi haklısın ama çocuk hoşuma gitmedi değil 😊 çok hoş bir sohbeti var bir masada oturup konuşsak bana nereli olduğunu söylemese 40 yıl geçse doğulu demem yani öyle biri
Konuşıp görüştünğzde hayırlısı o zmn urfaya gelinde oldun 😊
Hahahha evet ya istemeden de olsa biranda oluverdim 😊
Oo aşıkta olunulmuş zaten hedef urfa olmuş
Aslında aşk değil ilgimi çok çekti çok bilgili biri çünkü çocuk doktor 3 yabancı dil biliyor fazla seküler yani doğulu kafasında değil istemsizce böyle oluyor yani
ama gerçekten de urfa daha yaşanılır bir yer mardin bu devirde yokluk çekiyor 😂
Yok çok sıcak ikiside
Evet sıcak ya baya ama ben gelişmişlikten bahsettim 😅
Gelişmişlikte pek göremedim k
Mardine göre baya gelişmiş fark var ama mecburen birini seçeceğim daha önce gittinmi urfaya
Evet gittim
Sen urfalımısın yoksa :)
Yok eskişehirliyim dedim ya 😊
Dedin de urfayı çok övdün urfalı olmayasın sonra
E orada biri var 🤭
:) urfa ben sevemedim pek
Neden
Turistik amaçla mı gittin yoksa iş için mi
İş için bir süre kaldım
Olabilir saygı duyarım herkes doğuya uyum sağlayamaz zor bir bölge
Evet hiç gittin mi
Evet hem urfada hem mardinde öğretmenlik yapan kız arkadaşlarım var ziyarete gitmişken kalmıştın iki şehirde de
Biliyorsun ozmn az çok
Evet iki şehir hakkında da fikrim var o yüzden mardin daha yaşanılmaz bir yer gibi geliyor ya da arkadaşım mardinlileri sevmiyor diye bana anlatınca bende etkileniyorum
Ozmn tüm yollar urfaya
Gerçekten mardindeki arkadaşım çok iğrenç şeyler yaşadı halk tarafından kime anlatsam nasıl olur böyle diyor
Yani de artık şirkete bildireceğim zaten bir yer artık belirlemeliyim
Ne yaşadı arkadaşın
Bir gün mardinde akşam parkta otururken bir grup erkek gelip bir geceye ne kadar istersin diye soruyorlar arkadaşım tepki gösterip bağırıp çağırıp kalkıyor kızı arabayla evine kadar takip ediyorlar bunu yapmalarının sebebide kızın etek giymesi belki böyle anlatınca normal ama bir genç kızın bir gece vakti bunu yaşaması aşırı korkunç ve tek bu değil crop giyince senin önünden geçen her erkek göğsüne bakıyor diyor aileler çok sıkıntılı veliler gelip sürekli sorun çıkartıyor halk laf anlamıyır ve terör sevicisi çok fazla
Tek yaşadığı olay bu değil ki hangi birini sayayım
Taciz gibi birşeyler mi
Evet öyle
İkisi
Yaşamak için urfa daha mantıklı geliyor
Mardin
İmkan kısıtlı sosyal alan yok ve birde yobaz çok
Urfa yobaz dolu bacim, ne anlatiyon
İki şehirde de tanıdık var mardindeki her gün beddua ediyor urfalıdan ses yok ikisi de merkezde ama fark çok imkan da yok mardinde hem urfanın arapları yobaz kürtleri ve türkmenleri mardin halkını on bine katlar o kadar iyiler yobaz olmasalardı kız etek giydi diye takip edilmezdi taciz edilmezdi parkta tek başına otururken gece kaç paraya gelirsin teklifi sunulmaz dı Allahtan iki şehirde de yaşayan genç kız arkdaşlarım var yoksa dediklerine inamırdım hahahahhahahah
Him o konuda hakli olabilirsin
Evet aynı zamanda 81 il arasında kadınların en az çalıştığı il mardin oldu kadınlara değer pek yok çalıştırmıyorlar bile
Urfa daha büyük
Onu tercih etmem daha mantıklı değilmi
Aynen yapcağın iş vs de önemli ama
İnşaat mühendisiyim işim gayet iyi zaten urfa inşaat sektöründe baya ileri de
Halihazırda işin var mı yoksa iş bulcakmısın eğer bulcaksan iki şehre başvuru mantık mı olana git
Hayır şirket gönderecek tercih yaptırıyor
Urfa o zmn
Bende öyle düşünüyordum zaten istatistikte en az kadın çalışan mardinde var yani tuhaf bile bakabilirler bana çalışıyorum diye
Yok Mardin daha elit gelir gidip görürsen anlarsın dediğimi. küçük bir şehir sadece imkan olanak olarak yoksa Mardin daha ileri görüşlü geliyor bana
Hahahahha değil iki şehirde de aylarca kaldım urfanın arapları yobaz ama kürtlerinin zihniyeti çok güzel şu an urfada olan arkadaşlarım mardinde olan arkadaşlarımda var urfanın kürtleri ve türkmenleri mardin halkını on bine katlar o derece istatistikler yalan söylemez kadınların sosyal yaşantı da en pasif olduğu il mardin seçildi
İleri görüşlü olsalardı 81 il arasında en sonuncu olmazlardı 😊
Bu kadar biliyorsun da ne soru soruyorsun istatik yanılmaz mim mim mim
Sadece öneri almak istedim beyefendi size yazdıklarımı yanlış anladıysanız bir art niyetle yazılmadı sadece mardin halkının yobazlığının görülmemesine şaşırdım mardinde ki arkadaşım yaşadığı tacizlerden ve geri plana atılmaktan gerçekten oturup ağladı inanın gerçekten sorunlu bir memleket ama bir öneri olsun belki mardinin bir artısı vardır diye düşündüm 🙏
Ne yaparsan yap çirkin bişeysindir zatn seni ne yapsınlar iki şehir yakın ve birbirine benzer insanlardan oluşuyor biri daha büyük sadece
Mardinlimisin yoksa hahahajaj
Ben olanı söyledim gidip yaşayan görüyor nerenin daha yobaz olduğunu 😂
İki şehre iş için çok giittim. İç anadoluluyum
Olabilir hak veririm iki şehirde de kız arkadaşlarım var öğretmenlik yapıyorlar urfada olandan ses çıkmıyor mardin de olandan çıkıyorsa ben farkı kafamda kurarım şuanda öyle yaptım zaten ikisindede bir kaç ay kalmıştım o yüzden mardin daha kötü
Bilmiyorum da seni hiç sevmedim nedensiz. Çok mıymıntı konuşuyorsun ve hayatına bakışında öyle
Ne gibi bir bakışım var kimse bana böyle demez normalde 🙂
Çok itici geldin bilmiyorum istemem senin gibi birini etrafımda
Saygı duyarım ama öyle olduğumu düşünmüyorum kimse de düşünmez
İyi günler size
İyi günler beyefendi 🙂
Mardin
Zerre gelişmemiş orada yaşanmaz
Of mardinlisin başlama olan bu tek bir şehirleşme yok kızıltepe var orası da terorist kaynıyor
Pek fark yok bence ne iş yapacaksın
İki şehiride gördüm sende görseydin inanılmaz fark var urfa açık ara daha gelişmiş bir yer
İnşaat mühendisiyim
O zaman urfa
Bende öyle yapacağım
Hayırlısı olsun, başka şehir var mı?
Belki antep ama bir ihtimal bilmiyorum eğer antepte seçeneklere eklenirse urfa ve antep arasından seçerim mardin bu iki ille kıyaslanamaz mardin gerçekten beter halde
O zaman antebi seçmelisin
Bilmiyorun ona da o zaman bakarız ama herkes antebin insanından şikayetçi giden arkadaşlar yani
Orasını bilemem 🤷♂️
Ama iş burada daha çok
Evet öyle ama zaten benim işim var şirket gönderiyor iş aramayacağım zaten 🙂
Hmm, kaç yaşındasin peki
26
Şirket kalacak yer verecek mi
Evet ama parasını o ayarlamıyor yeri
Antebi istersen ben burdayım 😂
Demekki o yüzden antep dedin 😂
😂😂 evet ama cidden iş yönünden ve gezip tozma yönünden antep
Zaten doğuda bir antep bir urfa birde malatya derim gerisinde yaşayamam
Malatyayi hiç bilmiyorum
Doğu da gelişmişlik olarak listeye giren bir il
Görmek lazım 😂
Öyle öyle doğu şartlarında gayet iyi
Tek mi geleceksin peki
Evet
Hmm antep iyi bence 😅
Bakacağız artık
Burayı istersen gelmeden ev bulabilirim sana çalışacağın yeri öğren en yakın gidiş gelişte sıkıntı olmayacak yerlere bakarım
Antebi de verirlerse bana mutlaka yazacağım 🙏
Çok teşekkür ederim 🙏
Rica ederim dikkat et kendine, yazarım buraya yine 😊
Urfa tabiki buraya mi geleceksiniz
Evet urfaya gelmeyi düşünüyorum
Memuriyet mi var bende urfadayim çok mutluyum dilerseniz yardımcı olurum
Şirket gönderecek tercih etmemi istediler sizce de urfa daha mantıklı değilmi
Urfa tabiki Mardin çok küçük imkanlar kısıtlı Urfa'dan heryere gitmek kolay ulaşım iyi şehir gelişmiş sosyal imkanlar fena değil pişman olmazsınız garanti ederim
Evet birçok arkadaşım gözüm kapalı urfa yazmamı söyledi ve merkez çok rahat yani istediğini giyersin de dediler
Belki 10. ayda
Urla
Urfa demek istedin herhalde 😊
Medeneyitler başgenti urlaya selam olsun
Urfa herhalde 😅
He o galiba
Mardin
Neden kötü bir yer hiç bir imkan yok işlerini halletmek için başka şehire gidiyorlar
Ben karadenizliyim ama Mardin güzel yer öyle deme
Gelişmişlik sıfır ama
Doğru orada haklısın neden sordun bu soruyu peki
İki yerden birini tercih edeceğim şirket beni gönderecek ama urfa daha mantıklı
Urfa da güzel yer ozaman elini vicdanına koy kalbinin sesini dinle 😉
Teşekkür ederim 😊
Rica ediyorum hanfendi iyi ki varsınız 😉😉
Şanlıurfa tabi ki
Bende öyle düşünüyorum kesinlik
Angaraaaa
Yani sence mantıklı bir cevap mı 🙄
Mevzu Ankaraysa sende mantık mı arıon mantıklı biri mi örn: bkn: siyasiler
Mantıklı oluyum bide Tabi ki Mardin mantıklı biri buna Mardin der
Saçmalama kim mardin der hiç bir imkan yok bildiğin hastane için bile şehir değiştiriyorlar haftanın bir kaç günü su kesiliyor alt yapı yok ulaşım sıfır sosyalleşme sıfır ve töre var acaba hangi mantık bu 😂😂
İşte bu yüzden Ankara dedim ya her şey mevcut sen boş ver gel buraya
Ankara seçeneklerde yok ki ben zaten ankaradayım
Arkadaş sen de hep ters köşe yapıon, cemil olabilir miiiiii :)))
Peki bide ben soruyum neden bu 2 yerde yaşamak zorundasın? Okul
Şirket gönderiyor
Kara para mı aklıonuz miye işi tam söylemiyon Kesin Kaçak elektrik şirketidir 😂🤦🏻♂️
Yok be inşaat 😂😂
İsg ci misin?
Ne is yapıyorsun sen
İnşaat mühendisiyim
Ailenle niye yaşamıyorsun peki
Ailem eskişehirde
Sen eskisehirdemi yaşıyorsun şu an
Niye urfa mardin gibi uzak sehirlere gitmek istiyorsun
Hayır şu an Ankaradayım abimin yanında
Şirket gönderiyor
Hee anladım abin bekar mı o ne is yapıyor
Sirket kaç günlük gönderiyor