Eskiden kadinlar ev kizi da olsa ne doktorlar ne muhendisler istermis. Cokta guzel degillermis. Ben akrabalarima bakiyorum. Doktorla, avukatla, ogretmenle evli olan akrabalarima. Oyle ahim sahimda degiller. Ha gencken guzellerdir belki bilemem.
Simdi oyle degil. Doktor, muhendis, ogretmen erkekler kendileri gibi birini istiyorlar. Pek haksizda degiller ama bu duruma cok mu bakiyrolqr bilmiyorum.
Benim merak ettigim sey su. Kiz olarak kariyer noktasinda iyi degilsek bu tip erkeklerle evlenemez miyiz? Yoksa nasip olursa yine de olur mu?
Ben saglik sebepli uniye gidemedim. Aöften tibbi sekreterlik okudum. Aofte okuyabilecegim en iyi bolumdu o siralarda. Lisansta tarih, edebiyat, sosyoloji vs vardi. Yani lisansta okuyacak alan bulamadim dogru duzgun aofte. Bu sene yksye girdim. Tekrar okuyacagim orgun deneyecegim. Sağlık konusuna bakacagim gidebiliyor muyum, yapabiliyor muyum vs diye.
Ben simdi kariyeri toplumda kabul edilmis biriyle evlenmek istiyorum mesela. Evlenemez miyim? Illa kariyerli mi olmam gerekiyor?
Ya da cok mu guzel olmam gerekiyor bunu elde edebilmek icin? Yani cok güzelim diyemem. Cirkin degilim. Ortayim yani. Kara kasli kara gozlu bir kizim. Elim yuzum duzgundur ama. Orta-guzel diyebiliriz belki ama bu da göreceli. Begenen olur, begenmeyen olur.
Simdi boyle erkeklerle olmak icin ya cok guzel ya da kariyeri iyi biri mi olmak gerekiyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Kendi kariyerini eline almazsan kariyerli diye evlendiğin kocanın kariyeri günün birinde seni ezer
Öğretmenin aldığı maaşı inşaatta sanayide 10 günde kazananlar var. Onlara da bakmani tavsiye ederim.
Ayrıca yazdıklarından ezik bir insan profili anlaşılıyor kusura bakma. Kendi becerip doktor avukat olamamiş bu eksikliğini kocası üzerinden kapatmak isteyen onun profili üzerinden kendine profil kariyer oluşturmak istermissin gibi anlaşılıyor.
Tek başına güzellik yeterli olmaz kendini geliştirmiş kültürlü de olmalısın o zaman olur
İletişim becerine bağlı, eğer karşı cinsle iletişim kurup ona kendini sevdirebiliyorsan olur bence
Kariyerin yok güzelliğin yok özelliğin ne peki? Ne vaadediyosun?
Evlilik icin illa bir seyler mi vaad etmek gerekiyor? Ben az bucuk kriterimi soyledim. Herkesinde kriterleri vardir. Senin mantigina gore o zaman asgari ucretli erkeklerin ve çirkin ve calismayan kizlarin hic evlenmemesi gerekiyor... ama bunlarda es bulup evlenebiliyorsa senin vaad tezin çürüyor.
Sen fakir çirkin ve işsizle evlen allah rızası için? hiçbir şey vermeden almak istemen normal mi?
Niye vermeyeyim? Es olacagim, sadik olacagim. Evi cekip cevirecegim, yemektir temizliktir bende olacak. Cocuk olsa bakımlarıni haliyle ben ustlenecegim. Bunlar hicbir sey mi?
Kadınların evde belese yaptıkları isleri, fedakarliklari niye gormezden geliyorsunuz? Özellikle bir kadin olarak yakisiyor mu bu yorum?
Bir de ustune calisirsam eve para da getirecegim. Peki erkek bu durumda bana ne verecek? Calisan para kazanan ben, diger isleri de yapan ben erkek ne verecek boyle bir tabloda? Surekli kadinin verip vermemesini konuşuyorsunuz. Erkekler calismak para kazanmaktan baska ne vaad veriyor peki biz kadinlara? Erkekleri de sorgulayin biraz. Erkekler ne veriyor?
Erkekten calismayi para kazanmayi cikar hangi sorumlulugu kaliyor baska? Erkekten calisip para kazanmayi cikardiginda kadina ne vaad edecek, ne sunacak baska?
Ama kadinin calissa da calismasa da bir ton sorumlulugu var zaten. Kadın daha dunden cok sey veriyor evlilige, ailesine, esine cocuklarina ama goren yok. Bir de gelip kadin olarak ne vereceksin, kadin ne verecek deyip duruyorsun. Kadinlar cok sey veriyor, ailesine evliligine cok fazla sey sunuyor da keske gorebilseniz.
Kariyerli biri zekaya ve güzelliğe bakar bir de zengin müteahhit tarzı erkekler var onlar zekaya bakmaz seksiliğe ve güzelliğe gençliğe bakarlar
Yoo güzellik tek başına ilgimi çekmiyor
Hatta dünya güzeli olsun isterse kendine geliştirememişse pek bir cazibesi kalmıyor o güzelliğin
Bazı kişiler için yettiyor bazıları için güzellik yetmiyor zeka beceriklik herşeyi bekliyorlar
Göz rengin nedir
#Hükümdar
Bence herkes kendisine denk biriyle olmalı.
Ama şu da var: Sen bir insanı kariyerine göre ayırt ediyorsan, kariyeri toplumda kabul edilmiş biriyle olmak istiyorsan başkası da insanları başka özelliklerine göre ayırt edebilir.
Insanlarin cogu bircok ozellige gore diger insanlari ayirt ediyor zaten. Erkeklere hicbirnkriteri olmadan kiz seciyor diyebiliyor muyuz? Hatta bence kizlarin kriteri erkeklere gore daha az. Erkeklere gore az da olsa guzel olacaksin, hamarat olacaksin, calisacaksin paraa da getireceksin ama bu getirdigin para daha cok memur maasi olacak. Fizigin iyi olacak. Gogus olcun su olacak bilmem ne. Bu yorumu yaparken keske karsi cinsin taleplerini bir gozden gecirseydin. Karsi cinsinden kac tane bir kizi oldugu gibi kabul edeni bulursun?
Ben başta kendi yorumumu belirttim. Bana göre herkes kendi dengiyle olmalı.
Gunumuzde acikcasi herkes dengiyle olacaksa cogu erkegin evlenmemesi gerekiyor o zaman. Kizlar kendini daha cok gelistiriyor sanki. Yani kizlarin kendini geliştirmesini, guzelligini karsilayacak erkek yok gibi. Bende keske imkanim olsaydi da uni hayati gibi seyleri yasayip gorebilseydim. Hayat her insana ayni akmiyor
Bence güzelliğie çok takıyorsun. Güzel olmak bir nitelik değil.
Öte yandan herkes evlenmek zorunda da değil. Eğer bir insan kendi dengiyle olmak istiyorsa ve karşısına çıkmadıysa kendine denk olmayan biriyle evlenmek zorunda değil. Bekar kalmak daha iyi. Kendine denk olmayan biriyle evlenmek bir altını hurdacıya satmak ya da bir madeni parayı kuyumcular satmak gibi olur.
Ben kız olsam mutlaka zengin biriyle evlenirdim
muamele de lazım
Enerjin de önemli
Yetmez