Kariyeri iyi bir erkekle evlenmek icin guzellik yeter mi?

Eskiden kadinlar ev kizi da olsa ne doktorlar ne muhendisler istermis. Cokta guzel degillermis. Ben akrabalarima bakiyorum. Doktorla, avukatla, ogretmenle evli olan akrabalarima. Oyle ahim sahimda degiller. Ha gencken guzellerdir belki bilemem.

Simdi oyle degil. Doktor, muhendis, ogretmen erkekler kendileri gibi birini istiyorlar. Pek haksizda degiller ama bu duruma cok mu bakiyrolqr bilmiyorum.

Benim merak ettigim sey su. Kiz olarak kariyer noktasinda iyi degilsek bu tip erkeklerle evlenemez miyiz? Yoksa nasip olursa yine de olur mu?

Ben saglik sebepli uniye gidemedim. Aöften tibbi sekreterlik okudum. Aofte okuyabilecegim en iyi bolumdu o siralarda. Lisansta tarih, edebiyat, sosyoloji vs vardi. Yani lisansta okuyacak alan bulamadim dogru duzgun aofte. Bu sene yksye girdim. Tekrar okuyacagim orgun deneyecegim. Sağlık konusuna bakacagim gidebiliyor muyum, yapabiliyor muyum vs diye.

Ben simdi kariyeri toplumda kabul edilmis biriyle evlenmek istiyorum mesela. Evlenemez miyim? Illa kariyerli mi olmam gerekiyor?

Ya da cok mu guzel olmam gerekiyor bunu elde edebilmek icin? Yani cok güzelim diyemem. Cirkin degilim. Ortayim yani. Kara kasli kara gozlu bir kizim. Elim yuzum duzgundur ama. Orta-guzel diyebiliriz belki ama bu da göreceli. Begenen olur, begenmeyen olur.

Simdi boyle erkeklerle olmak icin ya cok guzel ya da kariyeri iyi biri mi olmak gerekiyor?

Kariyeri iyi bir erkekle evlenmek icin guzellik yeter mi?