Merhaba, evlilik arefesindeyim. Erkeğim. İnşallah birkaç aya evleneceğiz. Ben yarı gelenekselci biriyim ama empatide kurarım, istekleri yok saymam. Çok sevdiğim eşimde pek gelenekselci bir insan sayılmaz. Şimdi düğün konuşuyoruz mesela sıradan bir şehrin bir ilçesinde yaşıyoruz, gelinlik bakılacak bulunduğumuz yerdekiler kendisine göre değil diyor (bu arada 2 tarafta muhafazakar değil ama biraz daha dekolte vs sevmeyen bir insanım) istanbuldan ya da tasarımcılardan beğeniyor, işte gelinliği değiştirip after elbisesi giymeyi düşünüyor. Düğün salonu çok istediği bir yer var mesela olmazsa olmaz gibiydi ama fikirleri değişti.
Ben ise şu kafada bir insanım düğün nedir ne değildir diye kafada oturtmaya çalışan ve popüler kültürden uzak durmaya çalışan birisiyim. Düğünler taa geçmiş zamanlarda 2 ailenin yan yana geldiğini, yakın geçmişte sosyal medya vs yokken çiftlerin artık beraber olduğunu simgeleyen salonü çalgıcı, fotoğrafçı kiralanıp eğlenilen bir şeydi. En son gittiğim düğünlerde bu şekildeydi ben çocukken. Şu anda mekan tutuluyor, fotoğrafçısı, çalgıcısı, organizasyoncusu, yemeği, içkisi vs vs isteklerin sınırı yok tabi ki.
Bu arada maddi kaygılarım yok ama bir düğünün normali nedir bana kültürlerden ya da son dönemde şu moda oldu olarak değil de bu işin standardı nedir sadece fikirlerinizi ve bakış açınızı merak ediyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer