Eşim çalışmak istemiyor. Ailesi benden nefret ediyor?

Arkadaşlar merhaba konuyu paylaşacak kimsem olmayınca burdan yazmak istedim. 7 aylık evliyim evlendiğim kişiyle 2 yıldan fazladır ortak arkadaş çevresi sayesinde tanışıyoruz. Evlendiğimiz gün itibariyle balayı izni diye izin aldı ve bir daha işe dönmedi. İş yerindekilere karım çalışmama izin vermiyor işten çıkmazsam benden ayrılır beni işten çıkarın demiş ne alakaysa banada kavga ettik çıktım dedi. Sevgiliyken eşimin ailesi de eşimde bana çok iyi davranıyordu hatta ben evlilik düşünmüyordum beni ikna etmek için baya çabaladılar ve sonunda ikna oldum. ( çok seviyordum ama evlilik için hazır olup olmadığıma emin olmam gerekiyordu.) Nikah tarihi aldık ve herkese duyurduktan sonra kayınvalidem ani bir şekilde kendisine ev alma kararı aldı ve k.. evim diye bir yere yüksek katılım ücreti ödeyerek kaydoldu. Banada düğün yapacak parası kalmadığını hayalinin kendisine ev almak olduğunu bu hayali gerçekleştirmek istediğini söyledi bende kıyamadım önemli olan masraf yapmak değil durumunuz yoksa sadece nikahta yeterli bana dedim. Ben senelerdir çalışıyorum güzel gelirim ve birikimim var motorum kenarda param falan vardı. Eşimde çalışıyordu. Sonra nikahtan bir gün önce kayınvalidem parası olmadığı için bana altın takamayacağını milletten çok utanacağını söyledi bende olsun anne sen üzülme dedim kendime imitasyon gerdanlık sipariş ettim bunu takarız kimse anlamaz dedim. Bizde bazı adetler var durumları iyi olmayınca eşimle biz para ayarladık kapıda gelinin yani benim akrabalarıma vermek için eşimin cebine koyduk. Gelin alma sırasında kapı açılmıyor dendi ve para istendi eşim elini cebine attığı an kayınvalidem kavga çıkarıp ailemi azarladı çok üzüldüm zaten babam vefat etmiş olduğu için içimiz buruktu neden böyle değiştiğini anlayamadım. Eşimin birikimi annesindeydi meğer onuda ev almak için katılım ücreti olarak vermiş eşim çok zor durumda kaldı. Annesi nikah öncesi yemek var diye duyurmuş bana geldi sen karşılar mısın çok mahçup olacağız yoksa dedi bende motorumu sattım giderleri karşıladım. Gelinliğim kuaförüm dahil herşeyi ben karşıladım. Benim için önemli olan sadece mutlu ve huzurlu olmaktı. Ailemden ayrı yaşadığım için (işimden dolayı) evde bana hayat arkadaşı olacak sevdiğim adamı istiyordum. Bekar yaşadığım eve bir tane eşya bile alınmadan tekrar gelin gittim. Eşimde bana yerleşti. Ben birikimimin çoğunu masraflara harcadığım için elimde pek para kalmadı balayınada gidemedik. Benden acil durum diye borç aldılar geri istediğimde para mara yok ispatla al dediler. Eşimde işten çıkınca işler sarpa sardı. Ailesinden gizledi korktu. Kayınvalidem her gün arayıp o çalışıp ev geçindirecek sende parayı bana verecek demeye başladı eşime. Bu süreçte altınlarımı alyansıma kadar sattım çünkü eşimin lüks harcamalarına yetemedim kira fatura derken borca girmeye başladım annem destek oldu. Eşim çalışmayıp ailesine para veremeyince bana iftira atmaya başladılar boşanacaksın para yoksa ne işe yararsın kocanada bize bakcaksın borcumuz var demeye başladı annesi.

Güncellemeler
1 ay
Baktı eşim böyle olmayacak başka şehre gidelim yeniden başlayalım bende düzeleceğim diye yeminler etti telefonumu sattım ev tuttum ama 1 hafta çalıştı bıraktı. Terapiye gidiyoruz beni ikna etti ordada yalan söylüyor annem olanları bilmiyor maddiyat yüzünden sanıyor bize elinden geldikçe destek veriyor ama ben bunaldım namusuma söylenmedik laf kalmadı ailesi hala rahat bırakmıyor eşim çocuk gibi ben geçindiriyorum ruhsal olarak kandırıldığım için çöktüm.
Güncellemeler
1 ay
Ailem sevgi dolu sevecen maddi durumu çok iyi insanlar. Babam vefat etti mirastan bana düşen payıda anneme devrettim çünkü yıllardır her şeyi o hallediyor onun hakkı. İki kardeşimin okulu dersanesi lüks yaşamaya alışkın insanlarız onlarla ilgileniyor. Ben buna rağmen çalışıp daha mütevazi yaşayarak kendim biriktirdim her şeyimi ama hepsi gitti bütün emeklerim üzerine borç batağına soktu eşim ve ailesi beni. Çok seviyorum yeni evliyiz sizce büyür mü kimse boşanmak için evlenmiyor ki kahroluyorum.
Eşim çalışmak istemiyor. Ailesi benden nefret ediyor?