- Gizli Üye(30-35)1 ay
Azerbaycanlı biriyle evlenmek, birçok kişi için kişisel tercihler ve değerler çerçevesinde değerlendirilir. Bu konuda bazı genel düşünceler ve önemli noktalar şunlar olabilir:
### 1. **Kültürel Uyum ve Anlayış**
- **Kültürel Farklılıklar:** Farklı kültürler, farklı gelenekler ve değerler getirebilir. Bu durum, çiftlerin ortak noktalarını bulmasını ve kültürel farklılıkları anlamasını gerektirebilir.
- **Uyum Sağlama:** Kültürel uyum, çiftlerin birbirlerinin geleneklerini, göreneklerini ve yaşam tarzlarını anlaması ve saygı göstermesiyle mümkün olur.### 2. **Aile ve Toplum Beklentileri**
- **Ailelerin Görüşleri:** Aileler, evlilik kararlarına bazen önemli bir etki yapabilir. Bazı aileler kültürel kökenleri dikkate alabilirken, diğerleri kişisel uyum ve karakter özelliklerine daha fazla odaklanabilir.
- **Toplumsal Normlar:** Toplumun beklentileri ve normları da evlilik seçimlerini etkileyebilir. Ancak bireysel tercihler ve kişisel değerler genellikle ön planda olmalıdır.### 3. **Kişisel Tercihler ve Değerler**
- **Önemli Olan Kişisel Bağ:** Evlilikte en önemli faktörlerden biri kişisel uyum ve duygusal bağdır. Karşılıklı saygı, anlayış ve sevgi, kültürel farklardan daha önemli olabilir.
- **Ortak Değerler:** İlişkide ortak değerler ve yaşam hedefleri, uzun vadeli uyum için kritik olabilir.### 4. **Dil ve İletişim**
- **Dil Bariyerleri:** Eğer çift farklı diller konuşuyorsa, dil bariyerleri iletişimi etkileyebilir. Ancak, çabuk öğrenilen ve anlaşılan bir dil, bu sorunu çözebilir.
- **İletişim Becerileri:** İyi iletişim becerileri, kültürel ve dilsel farklardan bağımsız olarak ilişkinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olabilir.### 5. **Gelişim ve Öğrenme**
- **Yeni Deneyimler:** Farklı bir kültürle tanışmak, kişisel gelişim ve yeni deneyimler açısından zengin bir fırsat olabilir.
- **Açık Fikirli Olma:** Farklı kültürlere açık fikirli olmak, bireylerin yaşamlarına zenginlik katabilir ve geniş bir perspektif kazandırabilir.### 6. **Pratik Hususlar**
- **Yasal ve Pratik İşlemler:** Uluslararası evliliklerde yasal ve pratik işlemler göz önünde bulundurulmalıdır. Göçmenlik, vatandaşlık ve diğer hukuki durumlar hakkında bilgi edinmek önemlidir.
- **Aile ve Sosyal Destek:** Evlilik öncesinde ve sonrasında aile ve arkadaş desteği, çiftlerin uyum sağlamasına yardımcı olabilir.Sonuç olarak, Azerbaycanlı biriyle evlenip evlenmemek kişisel tercihlerinize ve yaşam koşullarınıza bağlıdır. Kültürel farklılıklar, zorluklar ve fırsatlar sunabilir, ancak sağlıklı bir ilişki için karşılıklı saygı, sevgi ve anlayış her zaman ön planda olmalıdır. Kişisel uyum ve duygusal bağ, kültürel kökenden daha önemli olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sorun olmaz
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
Yani iyi olduktan sonra ailesiyle ailem anlaştıktan sonra mutlu olacağıma inandıktan sonra tabii ki
11 Yorumla- 1 ay
Aynen öyle
Azeri demek aşağılamak demek ona göre çok alınırlar ve haklılar
24 Yorumla- 1 ay
Bilçiyordum
- 1 ay
Bilmiyordummm
- 1 ay
Bunu ben de duymuştum Azerbaycanlı birinden.
- 1 ay
Azeri erkekler bizim erkeklerden daha iyiyse olabilir belki😂
14 Yorumla- 1 ay
İyiler, ama ba
- 1 ay
Çoğu çok kıskanç ve sahipleniciler
- 1 ay
Hmm çok kıskançsa olmaz
- 1 ay
Kıskanç valla
- 1 ay
Bizim Türkiye erkeği evlilik konusuna ırka bakan biri değil ki Azerbaycan da Türk.
19 Yorumla- 1 ay
😊😊
- 1 ay
😊😊
- 1 ay
Bizim Türkiye erkeği de yalancı ve çapkın ama Azerbaycan erkeği de öyle. Büyük konuşmak istemem ama o yüzden sanmıyorum. Çünkü çok da denk geliyorum Azerbaycanlı birilerine.
- 1 ay
Haklısım Türk erkeği baya çapkın çok gördüm
- 1 ay
Azerbaycanlılar da öyle. Bizim erkeklerle yarışırlar.
- 1 ay
Nc yarışmırlar əksinə bizimkilər olduğları kimidir
- 1 ay
Ama Türk erkeği kadınları çok sahiplenmez ama bu çok iyi
- 1 ay
Gayet sahipleniyorlar.
- 1 ay
Görüşüm yoruma açıksa ( Çünkü bazen kapatıyorum.) diğer kızlar da bir fikrini yazabilir mi?
- 1 ay
Aynı mılletiniz sadece konuşma diliniz biraz farklı sizde p*zsvenk iş adamı anlamına geliyo bu tarz çok farklı kelime ama bu bir sorun değil evlenirim o yüzden hatta hafif çekik gözlü oluşunuz çekici geliyor bana
01 Yorumla- 1 ay
Hmm , güzell
- 1 ay
TÜrk kızıyla evlenmem diyorum hep, Azerbaycanlıyla evlenmem x3 . Türkiye de azeri olup kocasının parasını sömürmeyen para yoksa bende yokum diyen bir tane kardeş ülke kadını tanımadım.
013 Yorumla- 1 ay
Valla öyle şeyler duyuyorum ki onlar gerçekten Azeri'mi inanamıyorum ben hiç öyle bi'Azeri tanımadım aksine parayı asla umursamayan sadıklığa önem verenini gördüm hep
- 1 ay
Şimdi şöyle bir durum var maalesef bizim Türki devletlerden gelen kadınların çoğu burada bir erkeğe yamanıp parasını yemek için geliyor. Özellikle özbekler. Kendi memleketinde evli burada sevgili bulup yemek içme konaklama işlerini beleşe getiriyor. Kendi çalıştığını da kocasına gönderiyor. Kırgız ve tacikte çok var tanıdık böyle. Azerilerde ve Türkistan dan gelenlerde bu çok daha nadir. Ama maalesef Türki devletlerden gelenler bu şekilde. Etrafımda heralde 20-30 azeri var Türk ile evlenen. Hepsi paracı... Ben Laleli de çalışan aksarayda ömrü geçen Fatih te yaşamış biriyim. Yani bu memleketlerdne gelenler hep buralarda yaşıyor. Dolayısıyla tecrübelerim x yerde yaşayandan daha çoktur diye düşünüyorum. Tabii ki herkesi genellemem. Kendi memleketlerinde kadınlar böyle değillerdir. Ama buraya gelen zaten çalışmak para kazanmak ya da daha özgür olduğunu ifade ettiği Türkiye de yaşamak için her yol mubahtır yolunu seçiyorlar... Bunların harici sorunun cevabını şuna istinaden verdim kanks. Düğün nişan kına ebesinin hörekesi mihr zehir zıkkım bana göre işler değil. O yüzden Türk kızı her halukarda olmaz bana...
- 1 ay
Şaşırdım baya, ama haklısın oraya öyle hemen gitmek de öyle kolay olmamalı, üstelik gider gitmez koca bulmak falan. Ben yıllardır hayal ediyorum ömrüm de 1 kere, sadece 1 gün de olsa İstanbul'da olmak isterim, ama hala sadece hayalini kuruyorum, benim için herşeyden önce hayallerim gelir... ve bu hayyatta umurum da olan en son şey para. Ama sen de o, kadar büyük konuşma bence, sonuçta herkes aynı değil
- 1 ay
Kanks hayallerini büyük tut. İstanbul a geleceksin. Ama bunu hayalin olarak görme. Daha büyük hayaller kur. O hayalleri gerçekleştiremesen bile daha fazla yol katedeceksin. Şimdilik finansal özgürlüğün olmadığı için belki zor geliyor sana. Ama 1000 dolar gibi bir paraya gelip 1 hafta kalabilirsin merak etme...
- 1 ay
İlk hedefim okulumu bitirip iyi bir iş sahibi olmak zarten. Manat değerli zaten, 5 bin manat biriktirirsem 98 bin tl eder biraz daha biriktirirsem istediğim kadar kalırım orada
- 1 ay
Manat değerli de kanks inşaat ustaları neyin 500 manat anca kazanıyor. Orada ortalama işçi olarak çalışan kişi kaç manat kazanıyor? Senin yaşadığın şehir de...
- 1 ay
600 700
- 1 ay
Türkiye ye göre bile düşük kanks. Okulunu bitir de gerisi gelir bir şekilde...
- 1 ay
Ama para biriktirmek kolay ve değerli olduğu için 600 manatla 2 ay geçinilir
- 1 ay
E satın alma gücü yüksek ise çok iyi o zaman. Bura da 600 manat ile 2 hafta geçinemez kira bile ödeyemezsin kanks.
- 1 ay
600 manat 11 bin tele ama. Kiralar çok mu pahalı İstanbul'da
- 1 ay
Evet son 3 senedir acaip bir krizdeyiz. 1 tl olan kiralar 15-20 bandına 5 bin tl olan kiralar 80-120 bandına dayandı...
- 1 ay
Ohhaa çok oahaymışş
- Gizli Üye(18-24)1 ay
Bence bi insan dünyadaki herkesle evlenebilir önemli olan sevgi, sadakat ve güven
11 Yorumla- 1 ay
En güzel, en mantıklı yorum👌👌👏👏
- Gizli Üye(30-35)1 ay
Bu site Azeri düşmanı kardeş sen yalnış yere sormuşsun
14 Yorumla- 1 ay
Neden ki, kardeş ülke değil miyiz?
- Cevap sahibi1 ay
Yorumlardan öyle mi görünüyor
- 1 ay
Valla haklısın abla, insanlar ne kadar kötü olmuş böyle, kardeş ülke falan bırakmamışlar. Şimdi okudum yorumları, yazıklar olsun hepsine
- Cevap sahibi1 ay
Üzülme ablacım kardeş ülke nefreti sadece bu siteye ait emin ol, gerçekten seven üyelerde var ama çok çok az, diğerlerini de insan yerine koymadığımız için ortada bi sorun kalmıyor 😁😁😁😁
Evlenmem; çünkü değişik gelenek türleri var bereber yaşama olayı var yoğun misafir ağırlama var ve bana uymuyor, ayrıca okulda tanıdığım tüm Azeriler çok değildee özellikle ahıskalı hepsi gıcık tuhaf insanlardı 🤷🏻♀️
00 Yorumla- 1 ay
Azerbaycanlı arkadaşlarım var çok cana yakın on numara insanlar. Tanıstigim Azerbaycanlı kız onlar gibiyse olabilir.
11 Yorumla- 1 ay
Məncə də
- 1 ay
@isabella181919 senin gibi bi kızsa okeyimm slwowlsmd
13 Yorumla- 1 ay
Allahim sjjajaj kız bu bi teklif mi evet evet evettt 🤣🤣🤣
- 1 ay
Tabikiii💃🏻🥳 al tak sunuu 💍 ne zaman evleniozz hdbsghssbs
- 1 ay
Bu gün halledelim şu işi 😂👉💍👌 takdım sushausj
- 1 ay
Bildiğim kadarıyla azeri kızları eşlerine çok sadık olurlar. Yani Tercih meselesi olacaksa azeri kızı tercih ederim. Sorun edilecek bir şey değil bence.
00 Yorumla - 1 ay
Yakın mesafe olduğu sürece tanışırım, sevgili de olurum. Evlilik fikri benim için rafta şu an KSKZJZSJSJN
00 Yorumla - 1 ay
Evet, ülke ayrımı yapmam evlilik konusunda, Azerbaycanlı kızların konuşma tarzını beğeniyorum
00 Yorumla Kader meselesi ama bilemiyorum her ne kadar ayni millet olunsa da örf adetleri yapıları farklı. Iyi tanımak lazım.
00 Yorumla- 1 ay
Azeri kızları çok güzel oluyor. Ancak bakımları zor. :)
04 Yorumla- 1 ay
Niye zor
- 1 ay
Çok bakımlılar. Kokoşlar fazla :)
- 1 ay
Ayıp ama
- 1 ay
Ayıp ! Ne ayıp?
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. çok güzel hanımhanımcık kadınlar oluyorlar evlenirdim tabii
10 YorumlaTabikide 😇 Çünkü zaten Annem Azerbaycanlı o yüzden anlaşamamıza neden olacak bir sorun çıkmaz.
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
Azeri arkadaşlarım oldu ama dil büyük bir problem aramızda. Aynı odada kaldık bi süre, anlaşabiliriz sanmıştım ama %80-90 anlayamadım. Onun için nasıldı bilmiyorum ama. Dil problem :((
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Azerbaycan ile severim kizlarinida sevebilirim varsa yaşıma uygun olabilir
00 YorumlaBen de azerbaycanlıyım ama türk erkeği ile evlenmek istemezdim bana güvensiz geliyorlar hem de türk erkeklerinden korkuyorum tehlikeliler. Azerbaycan erkekleri de romantik değil, kabalar, çoğusu aldatıyor. Bekar kalacam bu gidişle
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
Fark etmez beğenir anlaşırsam neden olmasın
00 Yorumla - 1 ay
Yani neden olmasın ki
10 Yorumla Önemli olan karakteri ülkesi onemsiz
10 Yorumla- u1 ay
Aşıksam evlenirim evet
10 Yorumla - 1 ay
Evlenirim güzel oluyor Azeri kızları
10 Yorumla Paran varsa okeyler bitince şutluyorlar diye biliyorum
10 Yorumla- 1 ay
Bi o b@ku yedim yemeye çalıştım daha doğrusu bi daha yemem
00 Yorumla Tabiki evlenirim 💙
11 Yorumla- 1 ay
Güzell. Çoğu evlenmem demiş hiç anlamadım bizi niye sevmiyorlar, küfür var demiş biri ne duymadım, ne de hiç küfretmedim birine
- 1 ay
Azerbaycanlıyım ve hayır Türk biriyle evlenmem
019 Yorumla- 1 ay
Çok küfür ediyolar, kendilerinden baya razılar bazı insanlarda özvgüven tavan yapmış. Herşeye trip atıyolar, herşeye sinirleniyolar, bide en önemlisi tipe en çok önem veriyolar (bu saydıklarım kızlar için geçerli değil) belki benim karşıma böyleleri çıktı hep ama yani evlenmem net.
- 1 ay
İnşallah hadi bakalım
- 1 ay
Bizimkiler küfretmez ! Sen yanlış biliyorsun. İnan ki, çok yanlış insanlar denk gelmiş sana çook
- 1 ay
Bizimkilee küfür etmez! Hadi lan ordan solduğunuz hava bile küfür mk😂
- 1 ay
Erkekler evet ama kadınlar hayır
- 1 ay
Kadınlarda az değil. Neyse bu kendi görüşüm katılıb, katılmamak sana kalmış bir şey
- 1 ay
Bunu yazarken bile küfretmişsin utanmadan
- 1 ay
Ne zaman küfür ettim mk? Bak şu an küfür etmemi istiyorsun herhalde¿
- 1 ay
"Mk" küfür değil mi
- 1 ay
Evet küfür sinirlendim diye yazdım çünki çok boş yapıyorsun
- 1 ay
E niye küfretmemimi istiyorsun, ben küfür mü ettim diyorsun? Neyse kimseyi inandırmama gerek yok Türkiye de sokak da yürürken küfür duymaman imkansız. Ama bizim herhangi bir şehirde gez bak bakalım küfür duyuyor musun. Erkekleri bilmem ama kızlar çok nadiren küfreder bizde
- 1 ay
İlk önce hiçbir ülkede gezerek sokakta insanların küfür etdiğini duymasın zaten ama duymadın diye herkes birbirine küfür etmediği anlamına gelmiyor. Bakış açını değiş beni uğraştırma
- 1 ay
Birincisi sana en basitini söyledim ki o kadar çok küfrediyorsunuz yani sokakta bile, ikincisi ben yaşıyorum bu ülkede onca insan gördüm ama küfreden kız bu güne kadar sadece 1 kere gördüm. Uğraştırırsam nolur, kendini ne sanıyorsun?
- 1 ay
Kızım sen şakamısın beni bi sal artık lütfen😂Manyakmısın? Sen normal şekilde soru sordun "Evlenirmisiniz diye" bende net olarak söyledim evlenmem. Bu benim kararım benim bakış açım, benim hayatım. Sana ne? Gitsen gijdilaxsan aa bala?😂
- 1 ay
O zaman adam gibi konuş bana laf sokuyon, sinir oluyorum. Sana çok meraklıymışım gibi de konuşma delirtme beni
- 1 ay
Sen kafayı benle takdın ha neyse iyi günler sana
- 1 ay
Hala kafayı taktın diyor yaa nc. Sinirimi bozmasan iyi günler olacaktı, neyse. Sana da iyi günler
- Gizli Üye(30-35)1 ay
Azeri diye bir irk yok. Azerbaycan da yasayan Turk onlarda.
01 Yorumla- 1 ay
Biliyorum
- 1 ay
Evlenmem yönelimim değil
00 Yorumla hayır attı özben turkmen vs cok sıkntılı kadnlari
00 Yorumla- 1 ay
Niye olmasın ki nasip kısmet bu işler
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. Kesinlikle farklı deneyim olur
00 Yorumla- 1 ay
Evlenirim tabi ki 🤘🤘
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Evlenirdim
11 Yorumla- 1 ay
Güzell
Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı. Hemen
11 Yorumla- 1 ay
😅😅
- 1 ay
Evlenirim neden olmasın
10 Yorumla - 1 ay
Evet olabilir
00 Yorumla Yalnız Azeri diye bir şey yok söyleyeyim dedim
01 Yorumla- 1 ay
Biliyorum
- 1 ay
Asla.
01 Yorumla- 1 ay
Neden?
- 1 ay
Evlenmem ya
00 Yorumla - 1 ay
Ben hiç evlenmeyecem
00 Yorumla Hayır evlenmem
00 Yorumla- Gizli Üye(45 üstü)1 ay
Benim için sorun
04 Yorumla- 1 ay
Neden ki?
- Cevap sahibi1 ay
Çok Azeri kadın tanıdım maalesef ki sadık değiller
- 1 ay
Valla bende Türk bir erkeği sevdim, gözüm ondan başka kimseyi görmezdi, sadece onu bekliyordum sabırla, ne sözler verdi ama gitti, onun yüzünden hayatım mahvoldu, bi de ilk aşkımdı 18 yaşına kadar kimseyi sevmedim ben o oldu sadece hayatım da ama yine üzülen ben oldum keşke sadık falan olmasaydım dedim keşke bu kadar sevmeseydim kim daha sadık ben gördüm. Ama yine de iyileri olabilir diyorum hala
- Cevap sahibi1 ay
Bana denk gelenler öyle olabilir tabi haklısın
- 1 ay
Değişir bu
10 Yorumla - 1 ay
Sorun ederim
00 Yorumla - 1 ay
Evlenirim.
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 ay
Evlenerem belli:)
00 Yorumla
Detaylı bilgi