Bu geleneğin kaynağı, ortaçağ şövalyelerinin teklif ederken soylu kadınlara saygı göstergesi olarak eğilmesiydi. Geçmişte evlilik teklifleri daha çok aile temsilcileri arasındaki iş görüşmelerine benziyordu ve romantizm resmin bir parçası değildi ama evlilikler aşk bağlarıyla ilgili olmaya doğru evrildikçe, teklif şekli daha önemli hale geldi. Bu değişimse, saygı ve hayranlık göstergesi olarak diz çökerek evlenme teklifi yapma uygulamasına yol açtı.
Ben tek taş bile sevmeyen biri olarak, bana yapılacak teklifin gösterişli olmasını istemezdim. Zaten bence diz çökmek, yer ve zamanı doğru ayarlamak kadar önemli bir faktör değil. Koşulların iyi ayarlanması daha mühim. Yalnız düşünsenize, teklif dışarıda yapılıyorsa kimse yanlarında evlenme teklifi yapıldığını bile fark etmez diz çökülmezse 😂
Diz çökmesine gerek yok. Fakat yaratıcı bir şey yapsa fena olmaz. Hiç beklenmedik yerde,"Karım ol." Dese.. Offf çok iyi olur yalnız. Bana direkt net bir şekilde teklifte bulunsa anında evlenirim. 🙃😄
Diz çökmeye gerek yok. Hislerinin gerçekliğine inanıyorsam, bu yolda birlikte ilerleyebileceğimizden eminsem ve işte bu o kişi diye düşünüyorsam sadece teklif yeterli.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ben ayakta ettim kız saf gibi yüzüme bakıyordu dedim herhalde çökmem gerekiyor. Çöktüm hala saf gibi bakiyor kalktım ayağa dedim etcen mi dizlerim ağrıdı. Kabul etti sonra, 6 ay sonra ayrıldık. Bundan sonra onlar bana teklif etsin jajsjd