Evi terk etmeli miyim?

Sürekli bana şunu yap bunu yap diye ailem emir vermeye başladı bana yapmadığım zamanda da niye bu evdesin niye yemek yiyorsun diyorlar. Bana herhangi bir hizmet verdikleri zaten yok kalkıp mutfaktan kendim hazırlıyorum yemeğimi yiyorsun diyorlar artık yediğim 2 lokmada da gözleri varsa diyorum hani beddualar öl demesi kadar annem gözden çıkarmış beni sırf ona istediklerini yapmıyorum diye dedim oğlunda var ama o senle aynımısın dedi ne farkı var sana ekmek mi getiriyor sadece oğlun vasfında diye mi bir iş yapmıyor dedim sustu. Eskiden babam baskı kurardı simdi ikimizde regl olduk gerginiz resmen işin ucundan tutmuyorum diye döverek iş yaptıracağını sanıyor benimki de inada biniyor asla biri bişey yap dese yapmam kaldı ki küfür beddua tehditten sonra dövmeye kalkışıyor yasım küçükte değil 24 yasındayım zaten evde geçinemiyorum Şu an okuyorum diye sıkıntıdayım kendimi dısarı atıyorum ikide bir arıyor neredesin diye. Evi terk etmeli miyim?

Güncellemeler
1 yıl
Bizim aile cidden sorunlu az önce de babam annemi dövdü çünkü kadın sağa sola gereksiz yere yükselip can sıkıyor evde hiç huzur yok boğuluyorum gibi hissediyorum.
Evi terk etmeli miyim?